product review: secret perfume inspired dari top brand perfume

Assalamualaikum.


saya suka pakai perfume.rasa yakin diri je kan sebab tak rasa orang pandang-pandang disebabkan bau badan yang busuk.jangankan orang, diri sendiri pun tak selesa kalau badan berbau.dok rumah pun sembur perfume hokeh.ramai yang suka perfume brand mahal-mahal kan? tapi kalau nak jimat tak mau membazir tapi nak bau yang sama macam perfume berjenama mahal, boleh beli perfume macam saya cuba baru-baru ni.serius bau dia sama 100% macam bau perfume brand original! meh baca review meh ;D


produk:
secret perfume(inspired by top brand)

saiz:
20ml

harga:
RM29.00 termasuk postage.MURAH GILER HOKEH!

jenis:
EDP
(kandungan lebih pekat dan bau tahan lagi lama berbanding jenis EDT.
selalunya lebih mahal dari jenis EDT dan jenis-jenis lain)

like dan follow mereka di:
fb:
ig:

cara order:
whatsapp/call/mesej 010-2268594 atau 019-3230339



packaging perfume.cantik sangat image kat kotak.boleh buat hadiah ni tau.



ini secret perfume inspired by Ralp Lauren.
dulu saya pernah beli perfume Ralp Lauren yang original, bila bau secret perfume ni, bau dia memang sama macam yang ori lah! jenis ni bau dia lembut tapi tak terlalu lembut..yang penting bau dia sangat fresh dan selesa.kalau tak tahu nak beli inspired dari jenama apa, ambil je yang inspired dari Ralph Lauren ni.confirm hangpa suka.



selalunya kalau perfume inspired dari top brand, dia jenis calit kan? tapi secret perfume ni jenis spray tau.saiz dia tak besar, so kita boleh letak dalam bag dan bawak pi mana-mana.langsung tak beratkan bag sebab 20ml.



yang ni pula perfume lelaki.secret perfume inspired by Aigner Black.
baunya kuat dan kelelakian lah kan, baru macho wey! bhahaha.tapi lelaki maskulin mesti suka bau macam ni.kalau lelaki pakai ni takyah risau pasal bau badan dah.semua pun sedia maklum kan bau badan lelaki lagi kuat dari perempuan...so please try perfume ni ok? gadis-gadis dan wanita sekelian, tak rasa nak beli kat pasangan masing-masing ke? tersenyum lebor si dia nanti..hehehe.



saiz sama macam perfume perempuan.perfume ni jugak dipanggil pocket perfume sebab saiznya yang kecil molek dan boleh sumbat dalam bag, dalam poket dan dalam purse.perfume lelaki ni saya bagi kat abang saya sebab dia pun macam saya, suka pakai perfume.dia lagi dasyat wey, satu rumah boleh hidu bau perfume dia..bhahaha.cce(adik saya) pun suka pakai perfume tapi dia suka caras perfume saya lah -.-"


saya puas hati perfume ni.bau dia tahan lama tau, dalam 6 ke 8 jam macam tu.waktu saya belek-belek botol pun bau kuat melekat kat tangan dan tahan lama! sampai terpinga-pinga jap, tak spray pun..baru check botol ja, tapi awat bau wangi semerbak sangat nih? bhahaha.so pakat-pakat lah cuba naah? mesti suka punya.


terima kasih.
baibai.

kuih keria

Assalamualaikum.



saya selalu teringin nak makan macam-macam.kadang-kadang bila perangai mengada tu mai saya nak yang homemade.kak na buat atau mak yang buat, bukan hat beli kat kedai.baru-baru ni saya teringin nak makan kuih keria atau saya panggil coq keria.sehari selepas saya request dapat lah makan sebab mak dengan kakna buat.. harus lah mak dengan kakna yang buat, habis kau ingat sapa buat? jiran tetangga? anak pak leman? siti nurhaliza? hewhew.



mak steam saunakan (bukan rebus) ubi keledek sampai lembut lepas tu tampar-tampar EH! lenyek-lenyek sampai lumat kesumat dan campur tepung gini.tepung cap gajah atau unta tu saya tak pasti pulak..kahkah.bahan lain yang dicampur sekali mungkin bahan perisa cap dayang senandong dengan air embun semalaman? kot lah kaannnn...ok, ok, sebenarnya saya tak tau pun apa yang ditaruk..bhahaha.



lepas uli ubi dan tepung, biar sat naahhh.sambil tunggu tu boleh lah kalau nak bergosip kencang sat kan.lepas tu bentukkan macam ni.nak buat bentuk bunga ros ka, kereta api ka, puuunnn boleh..tak dak masalah ye puan-puan.eh sat, sapa bentukkan? of course lah kakna yang buat bukan saya.haku ni merepek pandai lah T_____________T



pasai pa lepas goreng nampak macam donut ni?please jangan teringin donut pulak! tapi kalau request pun dahku pasti akan diignorekan oleh mak dan kakna sebab baru ja buat coq keria.jangan nak mengada sangat eh!



gaul dengan air gula di atas api yang membara  saya dok ingat celup air gula satu persatu guna lidi, rupanya buat gini ja cik senah oiiii T_____________T



gaul dia sampai gula tu pekat, likat dan melekat. ini tagline tahu?




taadaaaa! siap dah.boleh makan sampai kembung.jangan dok ikut lah resepi merepek saya tu.resepi bukan resepi sebenarnya! haku mana tau resepi dia cik senah ooooiiiii bhahaha.



ok lah.last sekali nak bagitau sedap sangat tau mak dengan kak itew buat(PANG! SEDAIH).pasti lah berkali ganda sedap sebab mak dengan kakna buat dengan penuh kasih sayang abadi bhahahaha.kuat benar hang ni membodek.



terima kasih.
baibai.



product review: serum badan fair N pink

Assalamualaikum.


sapa yang ada kulit kering dan gelap macam saya kena baca review ni sampai habeh.la ni kat tempat saya jadi cuaca panas, tapi berangin dan kering.habeh la kulit saya bertambah kering.nak pakai lotion kadang-kadang rasa malas sebab satgi kalau peluh dia melekit.tak syok kan? tapi ada satu produk " sapu kat kulit hat best.lembabkan kulit, putihkan kulit dan tak melekit! tepuk tangan skit "PAP PAP"



produk:
body serum fair N pink

saiz:
200ml

harga:
RM50.00 free postage

tempat beli:

cara order:
sms atau whatsapp 013-2323711



packaging produk.nice kan? sampai ja produk ni memang tak sabaq saya try.



didatangkan dalam botol jenis pam.hygiene macam ni kan?



tekstur produk cair dan senang nak apply.



saya suka pakai banyak-banyak.pam produk dan sapu rata, tektur senang menyerap ke dalam kulit.

p/s: abaikan tektur kulit saya tu.macam orang tua(memang dah tua pun) sebab jarang apply lotion sebelum ni.tak suka hat melekit, now dah pakai serum badan fair N pink yang tak melekit baru rajin nak amalkan hihi.


nampak tak perbezaan antara bahagian kulit yang disapu serum badan fair N pink dan bahagian yang tak disapu? selepas apply serum badan fair N pink ni kulit nampak putih serta merta! saya suka sapu banyak-banyak, so nampak putih macam tu.kalau apply dalam kuantiti biasa kulit nampak cerah semulajadi.orang dah tak boleh kata muka putih dari tangan sebab la ni tangan dan badan pun putih jugak okeh! bhahaha.



nampak tak perbezaan tu semua? sangat lah menakjubkan! kena try kalau nak tengok sendiri keberkesanan serum badan ni.saya dah try, memang nampak putih wey.. sungguh tak tipu.


FUNGSI MENURUT PENGELUAR:
  • diformulasikan dari ekstrak sakura dan ekstrak kojic acid.
  • menggalakkan metabolisma kulit supaya kelihatan muda.
  • mencerahkan kulit.
  • menambah kelembapan kulit.
  • mencegah tanda-tanda penuaan.
  • menjadikan kulit licin dan lembut.
CARA GUNA:
  • sapukan perlahan-lahan serum badan fair N pink ke tangan dan badan dalam pergerakan bulat secara lembut.
  • gunakan di waktu siang dan malam.
  • formula yang lembut menjadikannya selamat untuk semua jenis kulit dan menjadikan kulit cerah dan lembut selepas digunakan.
HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • cepat menyerap.
  • tak melekit
  • kulit nampak cerah serta-merta!
  • bau yang lembut dan tak kuat.
  • tak melekit, ni paling suka.so bila berpeluh atau kulit kena air tak rasa melekit pun.
  • kulit rasa sejuk waktu apply serum badan ni.
  • kulit lembab dan tak kering lagi.
  • kulit jadi lembut bila disentuh.tak rasa dah kulit yang kasar sebelum tu.
  • paling best bila pengeluar kata kulit akan jadi putih pink.kena rajin amalkan ni.lepas sapu pun serta-merta nampak cerah, kalau diamalkan mesti lagi cerah kan? hehe.
  • keseluruhannya saya suka serum ni.waktu siang letak tepi laptop.tengah buat kerja rasa kulit kering terus sapu.waktu malam pulak letak siap-siap kat tepi bantal, nak tido sapu jugak.kulit rasa lembut ja tau.jom try.insyaallah puas hati.


terima kasih.
baibai.




tutorial mekap: makeup tutorial with dark lips.

Assalamualaikum.


kalau nak tau sebelum ni saya gigih sangat buat tutorial mekap dan tudung banyak-banyak.kalau tak caya boleh try cari balik entry hat sebelum ni, tak pun cari kat www.youtube.com/zoeyzauyah 
banyak jugak hat dah private tapi don't worry bebeh, masih banyak tuto saya yang anda boleh tengok kat situ.tengok pi lah buat hilang boring kat opis tu kan? muahaha.



tapi gigih tu dulu-dulu lah.sekarang ni saya dah jarang buat tuto.tak dak masa satu hal, tak berapa larat dua hal, malas pulak tiga hal..bhahaha! tapi kebelakangan ni ramai pulak yang tegur " ni yang buat tuto kat youtube tu kan?" jadi adakah itu petanda saya perlu membuat comeback secara kerap dan gila glamer seperti sebelum ini? jeng jeng....! kita tunggu dan lihat kalau saya rajin T_______T



ok lah mukadimah panjang berjela.kak mah pun nangis kalau jumpa orang tak kasi can macam ni.sebenarnya ada satu tuto mekap yang saya buat ni.dah lama, 2,3 bulan lepas kot? tapi dok simpan dalam folder ja.baru-baru ni rajin pi edit dan upload.tengok pi la nooh..




click to play.jangan lupa pilih HD.

mungkin anda berasa kaler mekap ni sangat mengerikan lalu tak kuasa nak try mekap macam ni kan.nanti dulu...! jangan gabra bewak, anda ikut teknik yang saya tunjuk tapi sila lah tukar warna tu kepada warna yang anda suka.pasti lebih disayangi suami dan jiran tetangga... EH???! bhahahaha.
sebenarnya plan nak buat mekap mata cantik lagik dari ni, tapi waktu record video ni saya tak sihat.sat berhenti rehat, sat bateri kamera habis.hujan pulak tu.jadi lah takat ni pun nooh?

p/s: dalam video ni saya cakap saya guna foundation tebal sikit nak cover warna kulit tak sekata, sebenarnya saya terlebih letak foundation! bhahaha.nak kaverline lah uolss ni pun..tolong paham sikit okeh.kening pulak memng sengaja buat natural dan nampak gap lagu tu.malas pulak asyik nak buat kening sharp dan terang.sekali sekala buat biasa pulak kan.SELAMAT MENCUBA YE ;)


















ni gambar depan lighting.habis muka nampak kuning (-..-")



ni gambar depan tingkap..bhahaha.tapi cuaca mendung kaler gambar jadi tak lawa dah.



selamat mencuba.insyaallah ada masa dan diberi kesihatan saya akan buat lagi tuto.



terima kasih.
baibai ;)

pertunangan cce(adik saya)

Assalamualaikum.



Ohoii orang-orang kampung, perasan tak dah berapa lama saya tak update blog ni? rasa macam tak ada benda best pun nak update.. nampak sangat kehidupanku tak best...cehh! disebabkan tak ada benda best, kali ni saya update cerita majlis pertunangan adik saya, cce.sapa-sapa yang baca blog saya sejak dulu-dulu mesti kenai sapa cce ni kan? hari tu saya cakap kat cce "tak dak benda best nak update kat blog aku, boh pasai bertunang hang la ok?" muahaha.. tak malu sangat nak buat cerita pasai majlis orang.alang-alang dia tak ada blog dah, i sapu lah buat setory kat blog i kan? alaaaa. .lagipun semua mesti suka baca bab bertunang dan kawen-kawen kan? eleeeehhhhhhh... baik ngaku! kahkah.



majlis pertunangan ni berlangsung pada 7.12.14 pukul 11 pagi.sebelum subuh lagi semua dah bangun dan siapkan apa-apa yang patut(ya lah tu...padahai sibuk sambung iron baju).nampak gambar ni? ni masa rombongan pihak lelaki baru sampai.saya syak abang pengantin yang berbaju hijau tu ialah ketua warden rombongan berdasarkan gaya beliau yang penuh gaya, mutu, keunggulan... haha.jangan marah ya abang pengantin, gurau saja.



sesi perbincangan kedua belah pihak.sebab bapak saya dah meninggal, jadi jiran saya tolong jadi wakil pihak kami.ada ja abang-abang saya untuk jadi wakil tapi depa terlewat sikit masa tu.. jiran saya  kena takeover.pihak lelaki pula diwakili bapa beliau sendiri.cce tiba-tiba muncul kat situ bukan join sesi perbincangan ya, tapi waktu tu dah selesai sesi sarung cincin dah, saja lah dia duduk situ.kang uols pikir dah kenapa pengantin perempuan pun sibuk-sibuk nak join berbincang sekali.. haha.



dah selesai perbincangan, terus lah ke sesi menyarungkan cincin dan bersalaman dengan bakal ibu mertua beliau yang comel :)



lepas tu makan-makan, yeaaa! buat khemah dan sedia meja simple-simple ja sebab rumah kami tak luas sangat.takut tetamu tak selesa kalau makan dalam rumah.tak ada pun scallop atau sarung kerusi  dan meja yang segak-segak.. haha.semua dogoi(kosong).makanan tempah kat orang.ada nasi minyak, ayam masak merah(kalau tak silap) dan gulai daging. laksa tempah kat orang kampung saya dan tapai pulak mak mertua kakak saya yang buat.



hantaran pihak lelaki.dengar kata pengantin lelaki dan adik beradik lelaki dia yang buat..hihi.ada buah-buahan, tepak sirih, coklat dan kek lapis sarawak.



hantaran pihak perempuan.gubahan bunga hantaran saya yang buat(peewiittt!).cce sedia 5 dulang ja pun tapi jiran, mak saudara,sepupu, kakak dan kawan cce ada bagi jugak hantaran.nasib baik bunga ada lebih, boleh la hias sekali hantaran yang depa bagi.terima kasih sudi bagi naah.hantaran kat dalam gambar ni ada coklat yang jiran bagi, cupcake yang mak saudara bagi, kek kawan cce bagi, victoria sandwich cake cce tempah kat kulim cupcake dan buah-buahan.



total pihak perempuan bagi 10 dulang hantaran.dalam gambar ni ada coklat, bahulu(dalam bungkusan) yang kakak saya dari perlis bagi, ferraro rocher sepupu bagi, kekacang dan kismis, sirih junjung yang kakak saya dari perlis gubah.saya yang mula-mula start gubah, lepas tu dah start mengantuk malam sebelum majlis tu, terus pass kat kakak saya gubah sampai habis haha.bunga hidup untuk gubahan tu pun sepupu yang bagi.



pelamin.sebenarnya tak pelamin sangat pun.lebih pada tempat untuk sarung cincin dan ambil gambar bagi nampak lawa sikit.rumah kami ni rumah kampung yang ada banyak barang.memang tak ada ruang cantik untuk ambil gambar, so cce dengan kakna(sorang lagi kakak saya) DIY sendiri pelamin ni.dekat sebulan lah depa dok cari barang.saya tak campur bab pelamin sebab saya tak larat buat kerja-kerja macam ni haha.

  • gubahan bunga: saya yang gubah.bab ni saya terer lah kot.. kalau tak, sia-sia lah terbabit dalam bidang ni sejak dahulu kala.. cey..cey.. pasu dan bunga beli kat atoz.
  • gantungan bunga: bunga hidup yang sepupu bagi.cce gantung kat belakang pelamin macam tu.
  • kain tirai: cce beli kain dan bagi sepupu jahit.
  • karpet hijau:ni bukan karpet sangat pun, kain tebal dan berbulu ja, tapi cce hentam buat ala-ala karpet kat bawah tu.beli kat kamdar.
  • kayu lapik pasu bunga ros: ni asalnya batang pokok nyok(kelapa) yang jiran saya tebang.pokok nyok yang rendah-rendah tu.kakak saya gergaji dua(dapat lah dua alas) lepas tu cuci, jemur dan gosok licin guna kertas pasir.
  • kerusi: kerusi ni jiran saya tolong buat guna papan dan kayu yang tak guna dah.lepas dah siap, kakna kikis bekas cat, tonyoh dengan kertas pasir dan sapu cat putih.berat tau kerusi ni! tapi lawa kan? terima kasih jiran saya tolong buat lawa gini.
  • bantal: cce beli bantal yang dah siap tu kat tesco kot.. lepas tu sarung kotak-kotak dan warna pink tu cce beli kain dan upah orang jahit buat sarung.
  • lighting: cce beli kat kedai DIY.malam buat pelamin(buat awal beberapa hari) waktu try test buka lighting tu mentol dia terbakaq! haha.. lepas tu cce caras mentol dari lighting mini studio saya -.-'



cincin pertunangan dan bunga tangan.bunga tangan ni bff cce, ana yang bagi.



antara family kami.family saya ni sebenarnya ramai tapi depa semua susah betoi nak tangkap gambaq.waktu ni hat lelaki-lelaki sibuk uruskan makanan tetamu kat luaq.panggil ambil gambaq pun depa buat dek ja.. haha.kira ramai lah yang tak dak dalam gambaq ni.tau tak anak menakan saya kat depan yang pegang baby tu(tudung oren) muka dia sebiji macam cce waktu kecik haha.nak tengok cce time kecik boleh tengok dia ja.



cce dengan bff beliau.fiza dengan amalina mai jauh dari KL nun..terima kasih mai.leha si baju hitam tengah pregnant waktu ni.saya mekap waktu dia bertunang, nikah dan bersanding.sekarang dah ada baby pun.. tukang mekap ni ja tak kawin lagik haha.tahniah leha dapat baby boy :)



pengantin.kalau selalu dalam entry-entry saya mesti nak kenakan cce kan? tapi ni hari bahagia dia, kasi can lah dia tak dikenakan..bhahaha.



flower crown ni saya yang punya.lepas tu cce caras sampai lunyai lah dibuatnya..isk2.
mekap oleh saya.simple mekap ja pun.saya ada buat entry mengenai mekap yang dibuat ni di blog mekap saya http://fabulousiti.blogspot.com



si tudung ungu pun nak tumpang jugak -.-"



dia ni memang suka tumpang lebih-lebih pun T_____________T



terus buat ala-ala majlis sendiri.. kahkah.


alhamdulilah majlis berjalan lancar dan cuaca pun elok.petang tu ja waktu hampir selesai majlis, hujan dan angin sikit.dalam entry ni saya sebut cce dan tunang beliau sebagai pengantin kan? saja ja nak mudahkan saya taip.baru bertunang tau bukan kahwin lagi haha.saya tau mesti yang akan tanya "cik zoey bila lagi?"  takyah tanya sebab saya tak pernah jawab pun.tak minat nak jawab hehe.



terima kasih.
baibai.

product review: freshkon mosaic velvet blue.


Assalamualaikum.



review contac lens kini kembali kawan-kawan(angkat dua jari peace).kalau rasa-rasa tengah dok cari contact lens tu boleh la mai baca review ni kot lah boleh membantu kan? cewwaahhh.
kalau nak tengok review hat len boleh klik kat labels "lens" banyak dah yang saya review sebelum ni.pi usha lekaih.


produk:
contact lens freshkon jenis mosaic

warna:
velvet blue

harga:
kalau tak salah time beli tu harga dia RM50.00 satu kotak(ada sepasang)

jangka hayat:
sebulan

saiz:
14.20mm

tempat beli:
kedai speck



packaging.ni bukan contact lens freshkon hat biasa tu tau, ni jenis mosaic.



corak dan warna contact lens freshkon velvet blue.



close-up sikit.macam ada ring di keliling lens tapi tak tebal dan tak jelas.nampak macam ring tu warna coklat ja.di tengah(keliling lubang anak mata) pun ada macam ring warna coklat tapi yang ni macam bercorak sikit.efek dia anak mata nampak menonjol berbanding lens yang tak ada ring di tengah.warna lens nampak jelas warna biru muda.



sebelum dan selepas pakai freshkon velvet blue.



close-up pulak.tadi dalam bekas nampak warna biru kan? tapi bila pakai nampak macam hijau sikit.




saya pakai freshkon mosaic velvet blue.




pakai lens yang sama.



PENGALAMAN SAYA PAKAI:
  • kalau dalam bekas warna lens nampak biru, tapi bila pakai nampak hijau sikit kecuali kalau betul-betul kena cahaya.tu pun nampak biru kelabu dan bukan betul-betul biru macam dalam bekas.walaupun macam tu, saya tetap suka warna dia.cantik jugak.
  • warna tak terang sangat dan tak gelap sangat.sedang-sedang lah kiranya.
  • corak lens membuatkan mata nampak menonjol terutama anak mata kat tengah tu.
  • lens ni tak keras dan tak terlalu lembut.biasa-biasa ja.
  • keselesaan tu sederhana.mula-mula pakai rasa macam ada benda jugak dalam mata.memang mata saya lagu ni kot? kalau pakai saiz biasa memang rasa ada benda.tapi lama-lama lepas tu agak ok jugak.tak sakit cuma rasa ada lens kat dalam mata.
  • saiz 14.20mm ni saiz biasa..so bila pakai tu tak ada lah efek mata besar atau bulat.nampak saiz biasa jugak.
  • bulat untuk anak mata di tengah tu kecik agaknya sebab bila pakai pandangan mata tak jelas.terganggu dengan warna lens di sekeliling tu.
  • keseluruhannya saya ok ja dengan lens ni.tak berjaya jadi favourite saya tapi bukan jugak lens yang saya tak suka.ok jugak tapi jarang lah pakai hehe.. ;D


p/s: saya review dari pengalaman diri sendiri.tak semestinya hasilnya akan sama kat anda juga.
yang penting try sendiri baru tau.selamat mencuba ;)



terima kasih.
baibai.

papa burger house.

Assalamualaikum.



adakah anda dok kat kulim? lepas tu confuse nak pi makan kat mana, meh kali ni saya nak share satu tempat makan ni.kot lah hangpa pun boleh pi try sama kan.ni bukan sponsor ka apa nahh, ni update dengan niat nak share semata-mata..bhahaha.



ni muka mangket tidoq ni.konon nak pi makan tapi partner balik rumah dia lepas tu terlena, sekali dengan saya pun terlena.dah pukoi 10, 11 malam camtu baru partner mai ambik nak pi makan.mamun mamun bangun pakai sweather dengan pashmina teruih keluaq.camni lah rupa dia ni.tapi lupa pulak nak habaq, ni pada 15.12.13 nih.setaun dah pun baru nak update.biasa lah tahun 2013 kan sindrom malas update blog melanda, tahun ni baru kaverline update balik..kihkih..tapi tunggu lepaih ni saya update yang baru pulak noohh.



lagi sedih tengok muka hat ni.tapi nak tunjuk suasana belakang saya tu.suka sebenaqnya pi restoran ada pokok hijau camni.restoran ni nama papa burger house.lokasi dia kat kilang lama.betoi betoi depan sekolah tunku malek tu.dekat dekat lah dengan sekolah badlishah.dia atas bukit sikit.



pada firasat saya lah kan, tema restoran ni ala-ala filem p.ramlee kot? dinding tu ada lah sikit gambaq p.ramlee.lepas tu menu pun nama-nama filem p.ramlee.



saya order ice blended chocolate dan partner pulak teh o ais.ice




ice blended ni sedap gak lah.sampai la ni kalau pi situ saya akan order ni.tapi maneh sikit.dari dulu sampai la pun maneh..rasa tu sama ja haha.



ni hat saya order.lupa dah nama dia.ada burger,kentang dan salad sayur campur dengan mayonis.daging burger tu rasanya depa buat sendiri la kot sebab rasa tak sama macam daging yang biasa dijual tu.daging dia lembut.dibalut dengan telur dan cheese(rasanya lah sebab tak berapa nak ingat la).rasa sedap gak tapi roti tu rasa macam roti gandum.saya rasa kalau guna roti burger biasa lagi sedap kot? haha.banyak akai sungguh lah.



ni pulak hat partner order.hat ni pun dah lupa nama dia.nampak macam sama yang saya order tapi sebenarnya lain.ada burger, kentang dan sayur campur dengan mayonis.dia tulis sos comot lagu ni pulak.. "abang chef ingat tulis lagu ni nampak kreatif ka?" agak-agak kena tampaq dak kalau saya cakap gutu kat dia? kahkah.




saya ni cerewet sikit pasal makan.kalau tak sedap memang saya tak pi dah.kat restoran tadi tu kira boleh tahan la rasa dia sampai saya boleh ulang pi beli sampai la ni..haha.tapi jarang makan kat situ.selalunya beli bawak balik.menu dalam gambaq ni antara yang saya suka order.tu hat kiri tu.nama dia dah lupa la.tapi roti,sosej dibalut telur, kentang dan sayur campur dengan mayonis.macam menu wajib untuk saya beli.bagi saya sedap lah jugak.hat kanan tu steak daging dengan kentang.hat ni tak tau rasa apa sebab bukan hat saya...haha.nama menu memang tak ingat sebab pi beli pun dok tunjuk gambaq kat menu ja..haha.



kalau hangpa rasa tak dak idea nak makan kat mana tu boleh la pi try nohh?


terima kasih.
baibai.



KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN