bergaya dengan kasut sneakers.

Assalamualaikum.


Sneakers adalah satu kasut yang mesti dimiliki atau orang kata it's must have shoe walaupun hanya sepasang.tak kira lah kita ni penggemar kasut jenis wedges, heels, stiletto atau lain-lain, tapi sneakers tetap akan menjadi pilihan kan? sneakers sekarang ni dah dicipta dengan pelbagai jenis design yang menarik dan sesuai dipakai dengan pelbagai jenis fesyen pakaian dan juga acara.sneakers sesuai dipakai oleh sesiapa saja termasuk lah kaum muslimah, terutama bagi yang suka bergaya.menarik sangat bila muslimah gabungkan jubah atau dress bersama kasut sneakers.ini dikira kelainan sebab selama ni kita sangka sneakers hanya sesuai dipakai bersama jeans atau pakaian kasual saja kan?.


celebrity hollywood, Alessandra Ambrosio memakai kasut snakers dari trend terkini.siapa cakap bintang hollywood hanya pakai heels? mereka pun pakai sneakers tau.nampak 'cool' dan bergaya.tapi kita yang bukan artis ni pun boleh jugak bergaya dengan sneakers.pilih lah sneakers yang sesuai,selesa dan design yang menarik.silap-silap, kita nampak lagi bergaya dari artis tau..haha.


nak bergaya dengan sneakers tapi tak tahu kat mana nak cari pelbagai jenis design sneakers yang terkini dan ada 'style'? jangan susah hati, di ZALORA ada pelbagai jenis design dan jenama sneakers yang lawa dengan harga berpatutan.shopping sneakers di hujung jari je... awak semua mesti rambang mata kalau tengok sneakers kat ZALORA ni.. macam saya lah! hahahaha.saya berkenan dengan semua design tau! tak tahu nak pilih yang mana sebab semua terkini,semua cantik dan semua dengan harga berpatutan.


kat bawah ni saya tunjuk antara design sneakers yang ada di ZALORA.ada banyak lagi design, tapi kena masuk laman web ZALORA dan tengok sendiri lah kan..haha.


kiri: EZRA by ZALORA high top sneakers .
kanan: EZRA by ZALORA studded hight top sneakers.

kedua-dua sneakers ni adalah design yang paling terkini.kalau tak percaya boleh tengok artis hollywood dan artis di negara asia seperti taiwan dan korea pun pakai design macam ni.saya tahu lah sebab saya suka stalker instagram artis luar negara, terutama artis yang suka bergaya..hahaha(pecah rahsia).


kiri: ZALORA hidden wedge high cut sneakers.
kanan: Lee Sandee funky polka dotz hi cut sneakers.

para gadis perlu bergembira bila adanya snakers yang berwarna pink ! sangat comel, sangat style, sangat rare, sangat 'cool' ! mesti dapatkan sneakers pink okay?.


kiri: EZRA by ZALORA lace sneakers with canvas toecaps.
kanan: EZRA by ZALORA floral print lace up oxford.

yang ini sangat 'rare'.lace pada sneakers? sangat jarang kita jumpa kan? dan sangat menarik.sesiapa yang sukakan kelainan dan design yang unik boleh dapatkan sneakers ni.floral print pun sama juga, menarik dan nampak girlish kalau dipakai.


kiri:PLAYBOY BUNNY colour dotted sneakers.
kanan: VANS authentic lo pro sneakers.

sangat unik dan sangat menarik.bukan saja selesa tapi corak pada sneakers ni nampak cantik sangat.mesti nampak comel kalau pakai ni kan.


anda boleh dapatkan koleksi women sneakers online terkini di ZALORA. untuk maklumat anda, ZALORA MALAYSIA adalah gudang fesyen online terbesar yang menempatkan pelbagai koleksi sneakers for women online daripada pelbagai jenama terkenal.jangan risau, pembelian di ZALORA juga adalah mudah dan selamat.pengalaman online shopping di ZALORA pastinya satu pengalaman yang terbaik buat anda dan jom layari website ZALORA sekarang untuk rasai sendiri pengalaman tersebut !


terima kasih.

product review: sabun resdung seri emas.berkesan hilangkan gatal dan resdung!

Assalamualaikum.


tahu tak menurut fakta setiap individu ada masalah resdung? tapi yang membezakan cuma teruk atau tak saja.kiranya level dia lah yang membezakan masalah tu.macam saya sendiri, selalu jadi gatal-gatal kat muka ni.kadang kadang rasa gatal dan berair di mata.rimas sangat lah oiii ! haha.. tapi baru-baru ni saya cuba sejenis sabun yang berjaya hilangkan gatal kesan dari masalah resdung ;p


produk:
sabun resdung seri emas( facial soap savon visage-tonique).

saiz:
40gm

harga:
sms kod < SE99 > ke < 013-6065600 >
untuk dapatkan harga diskaun+free item

cara order:
sms kod < SE99 > ke < 013-6065600 >

maklumat lanjut:

AMARAN!
mana-mana pihak terutama yang turut menjual produk sabun resdung seri emas, anda dilarang mengunakan gambar dari review ini dan dilarang copy paste 100% isi kandungan review ini tanpa kebenaran zoeyzauyah.blogspot.com
terima kasih.


felixia yeap(raisha rania) ialah duta produk sabun resdung seri emas.patutlah kulit dia cantik sangat, rupanya guna sabun ni.sapa yang nak kulit cantik macam raisha rania boleh guna sabun ni jugak(saya lah orang  yang pertama) hahahaha...


bukan saja dapat sabun tapi dapat bag, dapat manual cara guna dan info produk,dapat pen, dan dapat bekas simpan sabun supaya hygiene lepas dah buka nanti.tak pasti pulak kalau beli sabun memang dapat macam ni atau ada promo ke kan? boleh tanya dengan mereka waktu order tu ok?


ini lah rupa sabunnya.comel senang nak bawak pi mana-mana, in case pi travel ka, holiday ka kan? tapi jangan terkejut, sabun saiz 40 gm yang comel ni boleh tahan dalam 4 hingga ke 6 minggu ! ada cara nak bagi tahan lama tu.depa bagitau dalam manual cara guna yang kita akan dapat bila beli sabun.


rupa sebenar sabun resdung seri emas.warna merah dan bau dia wangi.selalu kalau sebut produk untuk resdung mesti kita terbayang bau macam herba tu kan? tapi takkk...sabun ni wangi tau.


FUNGSI PRODUK:
  • kesan awal  penggunaan sabun resdung seri emas boleh dilihat dalam tempoh 2 minggu penggunaan.
  • rasa kulit bersih selepas menggunakan sabun.
  • kegatalan kulit berkurangan dan beransur hilang.
  • bersin di awal pagi berkurangan atau sudah tiada lagi.
  • kelemumur di kulit kepala berkurangan dan beransur hilang.
  • kulit kurang berminyak,jerawat berkurangan dan semakin sembuh.
  • kesan terbaik adalah penggunaan berterusan selama 2 bulan.
  • handmade.kandungannya adalah 50% madu dan tiada chemical.
  • p/s: boleh tengok dan baca testimoni pengguna sabun resdung seri emas di fanpage(boleh klik link fb yang saya bagi kat atas tadi).

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • kulit rasa bersih selepas cuci sebab buihnya ok.kesan mekap kat muka pun rasa hilang habis.rasa kulit tu bersih sangat.
  • selepas cuci tak rasa tegang, kering atau lekit.
  • bau wangi dan selesa untuk guna.
  • selepas beberapa minit cuci muka, kulit akan jadi lembut dan lembab.bila pegang kulit sendiri rasa macam dah cukup cantik dan sihat dah kulit haha :p
  • gatal kat muka saya dah hilang ! saya cuba test sebab nak tau betul ka sabun ni yang hilangkan gatal-gatal kat muka saya.saya stop guna sehari dua dan gatal tu muncul balik.bila guna sabun ni gatal akan hilang.so memang betul lah sabun ni berkesan hilangkan gatal di muka terutama yang disebabkan oleh resdung.MEMANG TERBAIK.
  • kebanyakan simptom resdung dah berkurangan.selesa ja rasa terutama sekali sebab dah hilang gatal kat muka.kalau tak salah boleh guna untuk badan juga.
  • tiada bahan kimia.rasa selamat nak guna.
  • saya potong sabun ni dan bahagi dengan mak dan kakak saya.depa pun dah dapat rasa kesan positif.
  • saya sangat rekemen untuk anda semua try terutama yang ada resdung teruk tu.try dulu baru tahu kesan dia tu macam mana.kena usaha tau.insyaallah masalah resdung yang buat kita rasa tak selesa tu boleh berkurangan sebab resdung ni boleh jadi bahaya kalau teruk dan dibiarkan.boleh jadi buta dan ada yang sampai kena bedah !

CARA GUNA:
  • bersihkan mekap dengan lotion atau makeup remover(bagi yang bermekap).
  • basahkan muka dan buihkan sabun.
  • gunakan buih untuk mencuci muka.urut lembut dan biarkan selama 1-3 minit.
  • bilas bersih dan lap kering.
  • sebaiknya guna 2 kali sehari.

TIPS UNTUK MEMPERCEPATKAN KESAN:
  • kurangkan pengambilan makanan yang menggalakkan symptom resdung seperti seafood,belacan,budu dll.
  • elakkan penggunaan mekap terlalu tebal.
  • elakkan penggunaan produk pemutih kulit yang berasaskan peeling/pengelupasan.
  • rajin membuang kahak pada setiap subuh(selepas bangun).

TIPS PENJAGAAN SABUN RESDUNG SERI EMAS:
  • sabun boleh dipotong kepada beberapa kiub kecil.
  • sabun handmade ni kandungan bahannya adalah 50% madu dan tiada chemical, maka ia akan cepat mengembang.pastikan anda simpan di tempat yang kering supaya tahan lama.


saya adalah pengguna yang berpuashati.sorry nah muka saya ni banyak parut dan bintik hahahaha..sebelum ni tak tahan gatal.sat gatal kat sana,sat kat sini.sepanjang guna sabun resdung seri emas dah hilang rasa gatal, dah rasa selesa :)




like page saya:

terima kasih.




nasi arab,ais krim dan shopping.

Assalamualaikum.


belek punya belek blog ni baru perasan ada benda dalam draft.cerita basi yang berlaku pada 22.9.13! basi pun basi lah labuuuuu..asalkan ada gambar mesti nak stori jugak..muahaha.




over kan muka dia nih putih? nanti dulu,jangan tertipu...sebenarnya handphone beliau membuatkan muka beliau jadi oren.sebab tak nak nampak macam alien,maka dia pun edit lah tone gambar ni sikit..haha.



kempunan nak makan nasi arab.alang2 ada restoran baru buka, berdesup lah saya pi try.



candid yang tak berapa nak candid dah :p



menu restoran al kanz hadramawt.lokasi dia dekat hi-tech kulim.



menu yang saya order.sebenarnya tak terer pun nak makan benda2 arab ni.staff dia yang suggest apa yang sedap kat situ.sebab saya tak terer,kami hentam saja lah order arayes,mandy rice set dan orange lassi.



order satu saja set.lepas tu minta pinggan kosong.share dua orang sebab saya jenis makan sikit.mesti tak habis punya.memang betul pun.nasib baik order satu ja -.-"



nasi dia sedap..ayam pun sedap.cuma saya tak puas hati makan nasi arab dengan sup..haha.rasa macam makan dengan dalca ka,ayam masak ros ka,gulai daging ka,lagi sedap kot..imaginasi betoi! haha.



orange lassi.jus buah campur dengan yogurt.



orange lassi dia sedap tapi masam gila ! hahaha.jakunnnya saya tak reti minum ala2 arab kot?



ni arayes.sedap jugak tapi tak kena dengan selera saya.minta maap lah,saya ni memang memilih sikit bab makan..tak ok sangat untuk selera saya..muahaha..pening2 lah haku ni.dalam dia ada apa tah.lupa pulak.sayur kot?



habis makan pi urus apa2 yang patut.muka tunggu orang dalam kereta..



beli aiskrim.kalau nak tau saya memang suka makan aiskrim.dari dulu sampai dah tua2 ni.rasa macam relaks,macam best bila makan aiskrim.terapi kot?



beli stock makanan kat giant.ni time ok sikit lah ni.saya dah lama tak pi tempat2 camni untuk shopping.tak larat nak berdiri dan jalan lama2.ni pun nampak yang nak beli terus ambil dan ambil..lepas tu cepat2 bayar dan keluar haha.



beli stock makanan merepek.bila boring kat rumah mesti lapaq.stock makanan mesti mau ada lah.



terjumpa ni.sapa2 yang minat hallo kitty mesti menangis keriangan kat depan rak nih..hahahahaha..


ok tu ja.



like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

tq.

product review: excel paris lip matte.warna bibir cantik dan tahan lama.

Assalamualaikum.


orang perempuan memang tak boleh dipisahkan dari lipstick, dan orang perempuan mesti tau susah nak cari lipstick lawa dan tahan lama.lepas makan atau minum tu lain cerita, memang habis lah warna liptsick kita nih..tapi takyah risau, saya dah jumpa produk yang tahan lama lepas tu warna dia lawa yang tersangat lawa! bhahaha..dengar macam nipu, tapi sungguh saya tak tipu.. produk ni macam lipstick, macam lipgloss..tapi nama dia lip matte.cun giler !


produk:
excel paris lip matte.

warna:
terdapat dalam 12 jenis warna.
saya pakai kod 503(pink), 504(orange), 505(red).

harga:
RM10.00
add postage RM6.00 untuk s/m dan RM9 untuk s/s.

tempat beli(onlineshop):
fb: chantek selalu(sila klik di sini)

cara order:-
pm inbox fb: fb chantek selalu(sila klik di sini)
atau sms 017-4781577


FUNGSI MENURUT PENGELUAR:
  •  longlasting(tahan lama).
  •  jenis matte.
  •  waterproof.kena cuci guna makeup remover atau minyak
  •  jika bibir terlalu kering, boleh pakai lip balm dulu.



HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • jenis matte.maknanya tak berkilat dan tak lembabkan bibir.jenis matte ni selalunya kering sikit,so pakai lah lip balm dulu supaya bibir tak terlalu kering.
  • warna pekat dan terang.tak macam lipstick dan lip gloss biasa tu.kena sapu banyak2 kali kan? lip matte ni sapu sikit saja pun warna dah melekat elok dah.
  • tesktur dia bukan macam lipstick biasa.dia ada macam satu lapisan warna dan tahan lama.
  • waterproof.jarang kan ada produk bibir yang waterproof? kalau nak cuci guna lah makeup remover atau minyak baby/minyak zaitun.
  • warna dia cantik sangat2.bila pakai nampak macam anak patung tau! hahaha.
  • tahan lama.tak payah touch-up banyak kali.
  • senang disapu dan mudah melekat di bibir.maknanya warna dia melekat elok lah.
  • bila pakai tu bibir nampak shape cantik je.macam garis dengan lip liner padahal saya cuma sapu lip matte ni guna berus dia dan sapu elok2..nampak bibir cantik terbentuk..tak pakai lip liner pun.
  • keseluruhannya saya suka lip matte ni.serius nampak macam anak patung bila pakai.anda pun patut cuba tau.tambah2 yang suka lipstick jenis matte dan tak mau touch-up banyak kali.sila try! saya sangat2 rekemen tau.



packaging produk.ini warna yang saya pakai.kod 503 yang pink tu,504 yang orange tu dan 505 yang red.


berus dia macam kebanyakan berus lip gloss.berus macam ni mudah nak ratakan warna di bibir.



colour swatches.try tengok betul2..tekstur dia..macam velvet kan? bila sapu dia jadi macam satu lapisan warna yang melekat di kulit dan tekstur dia jugak matte yang tak berkilat.sapa2 yang tak suka bibir nampak berkilat tu sila pakai lip matte ni.kesan matte dia tu cantik sangat tau.warna dia pulak pekat dan terang.



saya pakai ecxel paris lip matte warna 503(pink).
kalau tengok real2 nampak macam anak patung pakai warna ni :p



saya pakai warna 504(orange).
warna dia cantik sangat2.bukan oren pudar tu tapi oren terang yang sangat cantik!



saya pakai warna 505(red).
yang ni toksah cakap lah,lawa sangat2.warna merahnya pekat dan terang.nampak berseri dan putih kulit saya..haha.


P/S:
SAYA TAK JUAL LIP MATTE NI.SAYA HANYA PENGGUNA YANG BERKONGSI PENGALAMAN GUNA PRODUK NI.PERTANYAAN,PEMBELIAN DLL SILA BERHUBUNG DENGAN PENJUAL SENDIRI YA.MAKLUMAT PENJUAL ADA TULIS DI ATAS.
TQ.


like page saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

tq.

Pemenang contest Lorea'l White Perfect Total 10


Assalamualaikum.


ini adalah senarai pemenang yang terpilih bagi Lorea'l White perfect Total 10 contest:

1. NEESHA ZAKREE
2. BEQ MUSTAFA
3.SYAZWANI ALI
4.LIMAU ICE
5.HAMIZAH RASHID

bagi sesiapa yang tak terpilih, jangan risau sebab anda boleh sign up  DI SINI  untuk mendapatkan sample percuma!


tq.

saya dalam iklan total image.

Assalamualaikum.


yup, baru2 ni saya muncul dalam iklan total image smelly-no-more dalam akhbar harian metro dan majalah mingguan wanita :p .bukan saja2 muncul,tapi saya memang pengguna produk tu tau.saya pernah beberapa kali bekerjasama dengan total image dan mereka adalah antara company yang paling saya suka bila bekerjasama.thanks total image ;)


iklan total image smelly-no-more dalam akhbar harian metro 17.7.14.


dalam majalah mingguan wanita 25.7.14 


gift daripada total image.thanks total image :)


like page:

tq.

MENANGI WHITE PERFECT TOTAL 10 ! *sticky post,sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Assalamualaikum.


Saya pernah review mengenai produk Lorea'l white perfect total 10.
produk yang sangat berkesan untuk kulit saya.kalau anda juga berminat untuk mencuba produk terbaik ini,
anda kini boleh bergembira kerana pihak Lorea'l telah bersetuju untuk memberi 10 botol kepada 5 pembaca saya yang bertuah !

selain itu,cepat-cepat mendaftar di SINI untuk menerima hadiah misteri dan sampel percuma kesemua produk terbaru daripada produk Lorea'l Paris White Perfect total 10!

Jika anda pembaca blog saya berminat untuk menerima 2 botol day cream secara percuma,anda hanya perlu menyertai contest yang sangat simple di bawah ini!



untuk maklumat lanjut,sila ke facebook page saya dan MENANG !



tq.

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN