zoeyzauyah vlog EP 25 | Persiapan raya.

Assalamualaikum.


Hallo, hallo! saya kembali dari demam yang panjang.Kali ini vlog sempena raya terpaksa dibahagi dua, persiapan dan hari raya, kalau tak, panjang sangat jadinya.So selamat menonton vlog persiapan raya 2017.Insyallah next, vlog hari raya pula.


Pilih HD.Maaf, banyak part low quality.Doakan saya dapat beli kamera baru cepat-cepat, amin.




Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 24 | Ramadan 2017

Assalamualaikum.


Sebab hari tu laptop tetiba rosak, jadi dikala orang lain dah simpan semua kenangan ramadan, saya baru nak terhegeh update pasal ramadan dan sewaktu dengannya.Maksud saya, tak boleh update awal-awal sebab laptop rosak( putar belit betul nak bercerita T__________T ).


Ramadan tahun ni hanya untuk edisi vlog saja ya, tak sempat nak buat edisi blog sebab sibuk merecord terlupa nak snap gambar, jadi tidak valid blog tanpa gambar.Macam la tak kenal saya yang mesti nak taruk gambar banyak-banyak tiap kali buat entry blog.Sila lah jamu selera eh! sila lah menonton vlog sahaja.


Pilih HD dan subscribe ke channel saya untuk latest video.
P/S: Selalu dapat mesej minta panjangkan vlog, naahhh yang ni panjang betul 😂, harap tak terlena sewaktu menonton.Selamat menonton.



Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 23 | pre-ramadan, video recording, birthday surprise.

Assalamualaikum.


Hari ini hari ke 12 berpuasa, so how's your puasa so far? eceh annoying gila mukadimah dah tanya puasa orang, puasa sendiri taknak pulak kecoh-kecoh 😭


Sempena 12 hari berpuasa, nah saya update vlog terbaru buat isi masa lapang.Tengah bakar kuih ke, pasang pelita ke, boleh la tonton hilangkan bosan-bosan tuh.


Pilih HD dan subscribe ke chanel youtube zoeyzauyah supaya tak terlepas video saya yang terbaru.Selamat menonton.




Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 22 | organized my makeup, behind the scenes, anniversary.

Assalamualaikum.


Maaf telah menipu tanpa sengaja, konon nak update 3 vlog pada minggu ini tapi internet tak beri kerjasama maka terpaksa post vlog kedua pada malam ini yang hening dan syahdu dan..dannnn... ok cukup T___________T


Vlog terbaru belum sampai ke part berpuasa tapi takpe, asalkan ada muka minah kat atas ni pasti vlog akan menjadi ceria LOL.


Pilih HD dan subscribe chanel saya supaya tak terlepas tiap kali ada video terbaru.
Selamat menonton.


Terima kasih.

Popia tersedap

Assalamualikum.


Sudah tiba di bulan ramadan tapi masih terbayang-bayang di pikiran dan terasa-rasa di taste buds akan kesedapan popia mashed potatoes and mozzarella cheese buatan kakna, eceh nak gak letak bahasa omputih(taste buds tuh).


Sebab tak aci merasai kesedapannya seorang diri, mari saya kongsikan kat sini supaya semua orang pun boleh cuba buat sendiri pastuh dah makan sekali akan terbayang-bayang kesedapannya macam saya.Tapi kan ke bulan puasa semua pun akan terbayang macam sedap jeee? diam arr weh.. diam, diam T___________T


bahan inti;
kentang lecek, sosej, isi ketam(crab stick),
serbuk lada hitam,garam, mozzarella cheese.

kulit:
kulit popia

'gam' untuk melekat lipatan popia:
air atau jika mahu 'gam' yang power seumpama gam gajah, boleh guna tepung gandum dibancuh pekat bersama air.



Letak inti gemuk-gemuk dan lipat popia anda atau di dalam kes ini popia kami or popia kakna (sibuk nak explain).Kakna dia tak kedekut punya worang, inti ditaruk lebih dan popia beliau tetap ranggup krupkrap krupkrap bunyi pabila digigit eceh!



kakna dapat dalam 2,3 tupperware besar dan kecil.Buat lah banyak-banyak boleh simpan dalam freezer pastuh goreng ja bila-bila masa.



Lapar tengah malam no hal, nak cepat time berbuka pun no hal, gorengkan aja popia yang kat dalam freezer tuh.Goreng dalam minyak yang banyak sampai kekuningan.



Siap.Sedap woohh.



Ranggupnya kulit di luar dengan lemak-lemak rasa inti,Amboiii sedap sungguh, tak tipu.



Boleh disira atau dicicah sambal.Bertambah-tambah kesedapannya bila rasa lemak-lemak inti digabung bersama pedas dan manis kuah sambal.Ini lah yang dok terbayang sangat tuh (bercucuran air liur. LAP SEKARANG!).


Terima kasih kakna for the recipe, bertambah pahala shared dengan orang.. ke dah memang tersebar meluas resepi ini? i kan selalu ketinggalan tsk!



Selamat berpuasa kawan-kawan.
terima kasih.




zoeyzauyah vlog EP 21 | face mask, makeup, new glasses, going out.

Assalamualaikum.


Tajuk selalu nak omputih je padahal bila bercakap menggunakan bahasa ibunda kedah jelapang padi
weewiitt baq hang.Nak pesan, tolong tonton pada waktu malam kalau tak nak meringkuk kelaparan bila tonton di siang hari sebab kat dalam nih ada edisi makan dan minum.video dirakam sebelum puasa, sila jangan fitnah saya (pantun dua kerat).


Minggu ni minggu yang busy saya mungkin update 3 vlog dan juga entry-entry blog.Ceh busy seakan-akan membanting tulang, ko pehal? haha tak lawak T_______T.Sila beri sokongan, saya nak habiskan stok vlog dan entry lepas tu nak pungpang pungpang update pasal ramadan dan raya.
I kan tetiap tahun bersemangat 😅


Sila pilih HD dan subscribe ke chanel youtube saya.




Terima kasih.

Azzwaa Lipkiss Matte Cream Tutorial Dan 12 Colour swatches

Assalamualaikum.


Kembali bersiaran dengan tutorial cara pakai dan colour swatches untuk produk keluaran Azzwaa Beauty line,
Azzwaa Lipkiss Matte Cream Set C (Metallic)
dan Set D (Normal).
12 colour swatches ya rakan-rakan, 12!
punya la banyak warna lawa sampai takleh nak pilih yang mana paling favourite.


Bag comel yang kita akan dapat.
Di dalamnya terdapat Azzwaa Lipkiss matte cream bersaiz kecil molek untuk travel.
Senang nak letak dalam tas tangan dan
lebih menguntungkan sebab harga moooraaahh-mooraahhh
tapi dapat 6 warna berlainan, sekaligus untuk setiap satu set.
Wah wah... berbaloi sungguh nih.



6 warna di atas dari Azzwaa Lipkiss Matte Cream Set C (Metallic) dan 6 warna di bawah pula untuk Azzwaa Lipkiss Matte Cream Set D (Normal).
Kan dah cakap warna semua cantik-cantik? nak tengok camna warnanya bila dah pakai boleh tonton video saya kat bawah ni.


Anyway, dua set kali ini adalah kesinambungan
dari dua set terdahulu iaitu
 Azzwaa Lipkiss Matte Cream Set A dan Set B.
Saya pernah review set A dan set B di blog,
boleh scroll post yang lepas-lepas.

Produk dari:
Azzwaa Beauty Line.


Jenis produk:
Azzwaa Lipkiss Matte Cream Set C (Metallic)
Azzwaa Lipkiss Matte Cream Set D (Normal)
*Travel size.

Harga:
RM39.90/Set

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian:
012-4940362

Maklumat lanjut:-
Fb: Azzwaa beauty line
Ig: azzwaa.beauty


Pilih HD dan jangan lupa subscribe ke channel saya.
Selamat menonton.



Disclaimer:
1. Warna produk yang asal/di luar mungkin berbeza berbanding di dalam
video dan gambar disebabkan lighting, kamera, skrin, dll.

2. Review adalah dari pengalaman diri sendiri menggunakan produk
dan maklumat dari packaging/pengeluar.Hasil dan kesannya mungkin berbeza
bagi setiap orang.

3. Setiap gambaran warna berdasarkan pemerhatian saya sahaja
untuk memberi gambaran warna yang hampir dekat dengan
warna asal dan memudahkan penonton.
Warna asal mungkin berbeza sedikit mengikut pandangan orang lain.
Contoh: kod metallic adwa saya gambarkan ianya berwarna metallic peach
dengan tone pink sebab ia paling hampir dengan warna tersebut
(dari pandangan mata saya).

4. Setiap penggunaan dan kesan adalah di bawah tanggungjawab sendiri.
Saya hanya review berdasarkan pengalaman menggunakannya sahaja.


Terima kasih.