product review: savee blackberry super whitening 3D paper mask sheet

Assalamualaikum.



setahun yang lepas cce(adik saya) TERbaik hati bagi savee mask secara free kat saya.ini adalah mengejutkan sebab dia jarang bagi benda secara free melainkan saya sendiri yang minta.waktu tu macam ajaib lah sebab ku sangkakan savee mask ni mahal giler sebab jakun sikit tak pernah dengar brand nih..bhahaha.memang jakun bebenor lah haku ni.rupanya murah je pun.... cce pulak bagi kat saya sebab kulit dia sensitif tak sesuai dengan brand ni.huk aloohhh..sebab tu rupanya dia bagi.ingatkan betul-betul beli kat ku.lepas dia bagi tu entah kat mana saya letak mask ni sampai lah baru-baru ni rasa nak relakskan muka sikit.nak pakai mask lepas tu teringat mask yang dia bagi ni.jenuh cari merata, last sekali jumpa jugak..pheww! so saya nak share pengalaman guna ok?


produk:
savee 3D paper mask series blackberry super whitening

harga:
RM2.90(kalau tak salah)

tempat beli:
kaunter savee



bahagian hadapan packaging.



bahagian belakang packaging.ada cara pakai dan maklumat produk.



senang kalau pakai mask jenis ni.keluarkan dari packaging dan terus pakai.



lubang untuk mata, hidung dan mulut..muahaha..nampak comel tapi lawak.sheet ni basah dengan kandungan produk.tapi bukan basah dengan cecair biasa,tapi ada macam jeli melekat di sheet.



lepas habis pakai dan sheet kering baru boleh ambil gambar full.ni lah bentuknya.yang specialnya mask sheet ni bukan saja ada lubang untuk mata, hidung dan mulut, tapi ada juga lubang untuk selit di telinga.yang bawah tu untuk leher.kat kelopak pula ada penutup so bila kita pakai, tepi muka, telinga, leher dan kelopak mata pun akan dapat mask dan dirawat sekali.



ini sangat scary -..-"
kelopak pun dirawat ye datin(eh?).



sebab awak semua mungkin scary, datin buka lah sebelah mata datin..bhahaha.datin konon.
lepas cuci muka, keluarkan dari packaging tu terus lah tempek kat muka dan biar selama 15 ke 20 minit.agak-agak kau berangan nak jadi cam che ta, kau pakai lah dalam 40 jam ke kan.. lepas tu kita tengok kau jadik che ta ke kau jadik faizdickie..bhahaha...beliau hensem hape weh!



lepas dah tanggal tu tepuk-tepuk muka kita secara manja.kalau tak sayang diri boleh je tepuk sampai lebam! bhahaha.tujuan tu supaya sisa produk menyerap ke dalam kulit.tapi sisa jeli yang banyak tu kena lah buang.yang tu dia macam tak serap ke dalam kulit dah.nampak tak kulit saya dah lembab berseri? keadaan kulit tu berlainan sikit lah dari tak pakai langsung kan.kena jaga kulit elok-elok, tak lama dah nak masuk 3 series ni T___________T



FUNGSI PRODUK MENURUT PENGELUAR:
  • ekstrak blackberry yang mengandungi antioksida
  • melawan tanda penuaan
  • membantu mengekalkan dan menggalakkan kemudaan
  • kulit bebas kedutan
HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • bau macam berry tapi masam-masam sikit.boleh tolerate lah sebab bau mild je pun.jangan nak ngada sangat eh? bhahaha.
  • bentuk mask sheet unik dan menguntungkan sebab boleh selit kat telinga, ada penutup untuk kelopak mata dan boleh tutup leher sekali! kiranya kawasan tu semua turut dirawat dengan mask ni lah kan.tapi untuk sesetengah orang mungkin rasa leceh sikit waktu nak pakai tu.dengan cecair produk meleleh, dengan saiz sheet agak besar, dengan nak lekatkan sheet elok-elok lagik.pandai-pandai lah kau tempek.nak hidup kan senah? kihkih.
  • cecair produk macam bercampur dengan jelly.tapi jelly ni tak lah hilang walaupun dah pakai sampai kering.melekat je kat atas kulit.kena buang sendiri lah ye.tapi lepas 20 minit pakai pun jelly basah lagi, tak kering pun.tunggu apa lagi? kutip buang lah deyy! 
  • kesan selepas guna yang paling mengujakan! cewah ayat mak datim -..-' kulit jadi lembut dan lembab.lepas pakai saya cuma tepuk lembut supaya lebihan produk menyerap ke kulit.lepas tu biar je.dah 2,3 hari pun kulit saya kekal lembab dan lembut.kulit yang lembab ni nampak muda dan berseri tau.
  • tekstur kulit sangat elok.saya pakai mekap pun senang je sapu dan nampak smooth.selalu krim asas yang saya pakai tu keras sikit dan susah nak rata kat kulit, tapi selepas guna mask ni krim tu sangat senang rata di kulit.foundation dan bedak pun sama.senang diratakan dan nampak smooth.
  • walaupun kat mask ni tulis super whitening, tapi tak ada lah putih melepak terus.nampak cerah dan berseri tu memang ada lah.kalau putih macam snow white tu dalam mimpi ja untuk kulit saya si melayu kuning langsat ni..T________T
  • keseluruhannya saya suka lah mask ni.siap cakap kat cce kalau terjumpa kaunter savee tolong beli lagi.best la pakai.selepas pakai tu tekstur kulit memang elok tak kira saya pakai mekap atau tak.dah la harga murah, bagus pulak tu.tapi ni dari pengalaman sendiri yang guna.hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.

terima kasih.
baibai.

my birthday !

Assalamualaikum.


Kira punya kira rupanya dah dekat 5 bulan saya berumur 27 tahun..kahkah! macam nak lempang muka sendiri mendengarkan ayat tersebut.macam special sangat 27 tu kan.. padahal memberontak kat dalam hati pasal dah rasa tua sangat lalu emosi pun tak stabil mengenangkan umur yang kian meningkat veteran.. NANGESSSHHHH T_______________________T




mesti orang pikir apa benda budak ni dah pakai contact lens, double sepek mata pulak.jangan bergosip dulu cik senah, sebenarnya waktu ni saya tengah test power lens yang sesuai dan waktu ni saya pakai lens yang takde power.nak control ayu dek rabun ayam tu, kena lah pakai speck ada power kot atas, baru lah nampak clear pakwe mana yang hensem! kahkah.gambar ni diambil pada 31 januari tahun ni(2015) iaitu pada hari birthday saya..! ewah kau sebab ini birthday terus rasa nak mekap lawa-lawa kan.pergi jusco alma dan shopping kat sasa beauty, staff2 cina kat situ punya rancak berborak sambil pandang-pandang iolss.sampai lah satff yang melayan saya tu cakap "miss you cantik macam mix.you mix ka? mereka(kawan-kawan dia) cakap you cantik macam mix laa" aiseh! kemvang setaman iolss.ini lah pasal nak taruk gambar selfie atas ni.rupa budak yang dikatakan cantik dan kacukan(libas-libas tudung)... kahkah.




motif sebenar entry ni nak cerita pasal birthday, tapi melalut lebih memang kepakaran saya lah kan.kejadian ni dah lepas dah pun.31 januari hari tu lagi.tapi untuk kenangan kita taruk lah jugak kat blog.waktu ni potong kek dengan anak saudara saya aqil.birthday dia bulan januari jugak cuma tarikh tak sama.dia awal lagi.alang-alang beli kek nak potong, share lah dengan dia kan.birthday boy tak macho langsung, muka bedak selepung ='D




aqil taruk tepi, kasi can auntie nak potong kek feeling-feeling hokeh :'D



dah terlebih feeling dah nih.seronok dapat kek ke cik puan datin markonah?




versi-tanpa-flash-tapi-ku-rasa-ianya-segak-KAHKAH.



suka dengan kek yang diletak kat dalam kotak macam ni.pengaruh drama korea whatever skskdkwo



birthday cake untuk diri sendiri sobs..(terharu).



comel dan sedap(puji lebih sebab sendiri yang pilih).



waktu beli kek ni saya request nak tulis nama  tapi staff tu taknak.dia suruh letak happy birthday tu ja.tapi saya nak tulis jugak sebab birthday dua orang kan.banyak kali haku suruh dia naik stress gamaknya, terus dia pi tulis.tapi tunggu lama lah pulak.dia balas dendam kat haku ke apa agaknya ya? isk2..husnuzon cik puan..husnizon..bhahaha.




sebenarnya 31 januari malam tu kami adik beradik buat steam boat dan potong kek sesama kami je.bukan semua adik beradik lah, setakat yang ada kat rumah ni ja pun haha.jadi lah kan.kami memang selalu beli makanan lepas tu makan ramai-ramai macam ni.sempena birthday saya hari tu saja lah kami buat steam boat.kalau pi kedai rugi sebab saya jenis makan sikit tapi kerap.baik buat kat rumah sebab makan sikit pun boleh ulang banyak kali.gambar atas ni bahan-bahan yang kakna (kakak saya) dengan cce(adk saya) beli.ada isi ketam, udang,ikan dan makluk yang tak diketahui mahupun diketahui ERK?




sayur jangan lupa, baru lah boleh membajet kami hidup dengan memakan makanan yang sihat dan seimbang(padahal.....) hahaha.



kuah tomyam.buat kuah dulu dan masukkan bahan-bahan yang sepatutnya.guna periuk serbaguna yang saya beli dulu.tak sia-sia beli weh.banyak berjasa bila tuan dia mengidam nak makan stem boat hahahaha.



terliur tak?????



berkelah satu family kat depan tv sambil bersteam boat.



ini siang sebelum tu.pi jusco alma nak beli barang sikit.




teringin nak makan baskin robbin.




lupa nama ice yang saya ambil ni.kerap beli yang ni tapi tak ingat nama -.-'



singgah beli kek untuk potong malam tu.



saya suka tengok kek atau roti cantik-cantik macam ni.rasa bahagia tau tengok benda cantik berbau harum.macam sedap semuanya.




saya suka makan kek.awak pulak suka makan kek ke makan penampar? kahkah..tak relevan langsung pertanyaan saya.silap haribulan saya yang makan penampar dari awak semua(tahu takut).



ingat lagi cerita saya pasal staff kat sasa beauty tu? tak tahu lah samada dek kerana saya terlalu cantik macam kacukan(PENGSAN!) atau sebab dia baik hati, atau pun sebab saya beli produk mahal kat dia, terus dia bagi free perfume terbaru ni.saiz kecik lah.kau rasa dia nak bagi diri kena pecat ke nak bagi yang saiz besar punye? boleh lah anggap ni rezeki dan hadiah sempena birthday sebab tahun ni tak dapat hadiah pun.. KAHKAH BESAR-BESAR kat diri sendiri T__________T



sempena birthday kali ni saya berdoa semoga saya happy dan healty selalu(ceh, macam tak boleh taip bahasa melayu).


p/s: tahun lepas beberapa jam sebelum masuk birthday saya, arwah pak saya jatuh dan meninggal dua hari kemudian.birthday berlalu macam tu saja.tak teringin langsung nak buat apa-apa2.tapi 'si dia' ada buat kejutan jugak.ketuk pintu waktu malam, konon buka ja pintu dia nyanyi happy birthday sambil pegang kek.tapi lawaknya yang buka pintu tu bukan saya, tapi kakak ipar saya! hahahaha..dia sangka saya yang buka pintu boleh terus surprise kan.ini tidak, dia kena masuk rumah dulu dan dok depan saya baru nyanyi happy birthday.terima kasih you.yang penting sekali, terima kasih ALLAH untuk semua kenangan dan umur yang panjang ini..sobs...



terima kasih.
baibai.

membeli-belah pelbagai produk di dalam satu tempat di iprice

Assalamualaikum.



Seronok kan kalau dapat shopping online macam-macam produk di dalam satu tempat? saya sebagai pembeli barangan online yang tegar sangat lah teruja nak share laman web iprice yang menyediakan pelbagai jenis produk dari pelbagai jenama dan laman web di dalam satu tempat! tak kiralah samada kita nak cari dress yang cantik, mekap, skincare, barangan rumah seperti sofa, peralatan sukan, gadgets dan banyak lagi, semuanya ada di sini.kiranya iprice ni macam pusat sehenti untuk menjual macam-macam barang, macam-macam jenama dari laman web lain seperti zalora, lazada dan lain-lain.



Klik iprice. klik pada kategori produk yang anda cari dan akan keluar pula senarai produk mengikut jantina(men/women) dan jenis-jenis produk tersebut(heels, flats dan lain-lain).dengan cara ini memudahkan kita untuk mencari produk yang kita mahu.



Senang kan? boleh cari produk yang diinginkan samada klik di gender(men/women), kategori, harga, atau jenama, pilih mana-mana yang anda rasa lagi mudah dan membantu.bila dah keluar gambar produk boleh lah pilih yang mana berkenan.untuk beli pulak, senang saja, klik pada gambar produk yang dipilih, anda akan terus dibawa ke ruangan order laman web yang menjual produk tersebut.contohnya seperti gambar kat atas ni.dress tersebut dari laman web zalora, klik je kat gambar dress tu terus akan keluar tab baru untuk ruangan order zalora.dah boleh terus order kat situ ok?



Saja nak share kategori yang paling saya suka haha! kata jurusolek? mesti lah suka produk mekap kan? macam-macam jenama ada, termasuk lah jenama antarabangsa.jangan sangka harganya mahal-mahal belaka, yang murah pun ada tau.



Yang paling best kalau masuk shopping dekat iprice ni ada kupon diskaun! boleh jimat banyak kalau macam ni kan? ada yang sampai 70%! siapa yang tak nak memang rugi lah.jadi, mulai hari ni kena shopping melalui iprice tau? memang berbaloi sangat.. haha.



Jangan lupa sign up newsletter.kalau ada apa-apa promosi terbaru takde lah terlepas sebab kita akan diberitahu melalui email.


Mulai hari ni sila lah shopping melalui iprice ya? mudah dan boleh jimat sebab ada kupon diskaun =)



terima kasih.

SAFI Fair 2015 "Mulakan Pelayaran Kejelitaan SAFI"

Assalamualaikum.



Siapa tak kenal jenama SAFI? kalau cakap tak kenal tu memang kene piat telinga lah sebab SAFI ni jenama yang dah dipercayai sejak dulu lagi.Sejak zaman sekolah dulu mesti pakai SAFI kan? bukan diri sendiri ja yang pakai, kawan-kawan pun mesti pakai punya lah sebab berkesan dan murah pulak tu! haha... Saya pun tak terkecuali,  hampir  kesemua  rangkaian  produk  SAFI  saya  pernah  guna.Semua  buat  saya  puas  hatsebab berkesan =)



My current favourite! =D
Membesar dengan keluarga dan kawan-kawan yang menggunakan produk SAFI memang buat saya bertambah yakin  guna  jenama  ni  sebab  keberkesanannya  terbukti  kat  depan  mata.Contohnya  kakak  dan  adik  saya pengguna setia SAFI sejak dulu dan kulit mereka memang licin dan nampak cerah.siapa yang pernah jumpa adik saya mesti tau kulit dia macam mana kan? lepas tu semua tanya dia pakai produk apa hihi.Kawan-kawan lagi lah ramai yang guna, kawan saya ramai yang guna SAFI Balqis, kulit mereka cerah dan licin.satu jerawat pun tak nampak.Untuk saya sendiri, saya memang suka SAFI Balqis, terutama krim kencantikan SAFI Balqis.. bila pakai tu takyah mekap pun kulit akan nampak licin dan glowing.SAFI Rania Gold pun saya guna jugak sebab nak cegah tua haha.Saya dah melepasi 25 tahun, mesti lah kena cegah tua kan? tapi SAFI Rania Gold Krim BB adalah produk yang paling saya suka dari rangkaian SAFI Rania Gold.Sapu nipis-nipis kulit dah nampak berseri.Tak payah pakai bedak tebal-tebal dah.

Kalau anda nak cuba produk SAFI tapi was-was nak cuba yang mana satu, jangan risau, SAFI ada pelbagai jenis produk untuk memenuhi keperluan kulit dan usia yang berbeza.Yang paling penting sekali, SAFI adalah jenama penjagaan kulit HALAL no.1 di Malaysia!

Kat sini saya senaraikan antara rangkaian produk SAFI dan fungsinya.Boleh la anda cuba produk SAFI yang mana sesuai dengan keperluan diri anda ;)

1.  SAFI: Rangkaian produk penjagaan kulit yang dibuat hanya dari bahan semulajadi dan
Habbatus Sauda.
2.  SAFI  Balqis: Rangkaian produk penjagaan kulit  khusus  untuk mencerahkan kulit  yang menampakkan kesan pencerahan seawal 3 hari (terdapat dalam variasi regular dan oil control)
3.  SAFI Rania Gold: Rangkaian produk penjagaan kulit untuk mencegah penuaan.
4.  SAFI Rania Diamond: Rangkaian produk penjagaan kulit yang membaiki dan merawat
penuaan dan dalam masa yang sama mengekalkan kemudaan.
5.  SAFI Shayla: Rangkaian produk penjagaan rambut mengandungi Habbatus Sauda dicipta khusus buat wanita yang bertudung.




Tahun ini SAFI kembali dengan kempen SAFI FAIR 2015 "Mulakan Pelayaran Kejelitaan SAFI"
Pelayaran ialah metafora untuk pelayaran atau perjalanan kepada sesuatu yang lebih baik.Oleh itu, SAFI membawa pengguna dalam pelayaran kecantikan dengan menyediakan produk penjagaan kulit untuk peringkat hidup mereka yang berbezseperti SAFI (yang paling basic), SAFI Balqis, SAFI Rania Gold, SAFI Rania Diamond).


"Mulakan Pelayaran Kejelitaan SAFI" ialah tema yang menjelaskan bagaimana SAFI boleh memberi inspirasi kepada wanita untuk menjaga kecantikan mereka sejak usia muda untuk kekal cantik.


"Menangi Percutian Impian dan Peluang Belayar Bersama Nora!"
Tahu tak anda boleh sertai peraduan SAFI yang simple tapi hadiahnya sangat best ni? Rugi lah
kalau tak join sebab anda berpeluang untuk memenangi hadiah berupa percutian ke Langkawi!

10 pemenang terpilih akan menerima hadiah berupa percutian 3 hari 2 malam untuk dua orang ke Langkawi serta belayar di lautan untuk melihat pemandangan matahari terbenam bersama duta SAFI Rania Gold, Nora Danish! Selain hadiah utama, terdapat juga hadiah saguhati berupa 20 hamper SAFI bernilai RM250 setiap satu!

Untuk menyertai peraduan ini,  hanya perlu klik  https://apps.facebook.com/safifair/ atau dengan mendapatkan borang penyertaan di Mydin, Giant, Aeon, Aeon Big yang mengambil bahagian.

Anda hanya perlu:
1) Susun semula produk SAFI Rania Gold mengikut regimen penjagaan yang betul.
2) Sambung dan lengkapkan 2 baris pantun yang diberi
3) Isi maklumat peribadi anda dan hantarkan peraduan tersebut.



Jom sertai beramai-ramai :D


Terima kasih.



KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN