papa burger house.

Assalamualaikum.



adakah anda dok kat kulim? lepas tu confuse nak pi makan kat mana, meh kali ni saya nak share satu tempat makan ni.kot lah hangpa pun boleh pi try sama kan.ni bukan sponsor ka apa nahh, ni update dengan niat nak share semata-mata..bhahaha.



ni muka mangket tidoq ni.konon nak pi makan tapi partner balik rumah dia lepas tu terlena, sekali dengan saya pun terlena.dah pukoi 10, 11 malam camtu baru partner mai ambik nak pi makan.mamun mamun bangun pakai sweather dengan pashmina teruih keluaq.camni lah rupa dia ni.tapi lupa pulak nak habaq, ni pada 15.12.13 nih.setaun dah pun baru nak update.biasa lah tahun 2013 kan sindrom malas update blog melanda, tahun ni baru kaverline update balik..kihkih..tapi tunggu lepaih ni saya update yang baru pulak noohh.



lagi sedih tengok muka hat ni.tapi nak tunjuk suasana belakang saya tu.suka sebenaqnya pi restoran ada pokok hijau camni.restoran ni nama papa burger house.lokasi dia kat kilang lama.betoi betoi depan sekolah tunku malek tu.dekat dekat lah dengan sekolah badlishah.dia atas bukit sikit.



pada firasat saya lah kan, tema restoran ni ala-ala filem p.ramlee kot? dinding tu ada lah sikit gambaq p.ramlee.lepas tu menu pun nama-nama filem p.ramlee.



saya order ice blended chocolate dan partner pulak teh o ais.ice




ice blended ni sedap gak lah.sampai la ni kalau pi situ saya akan order ni.tapi maneh sikit.dari dulu sampai la pun maneh..rasa tu sama ja haha.



ni hat saya order.lupa dah nama dia.ada burger,kentang dan salad sayur campur dengan mayonis.daging burger tu rasanya depa buat sendiri la kot sebab rasa tak sama macam daging yang biasa dijual tu.daging dia lembut.dibalut dengan telur dan cheese(rasanya lah sebab tak berapa nak ingat la).rasa sedap gak tapi roti tu rasa macam roti gandum.saya rasa kalau guna roti burger biasa lagi sedap kot? haha.banyak akai sungguh lah.



ni pulak hat partner order.hat ni pun dah lupa nama dia.nampak macam sama yang saya order tapi sebenarnya lain.ada burger, kentang dan sayur campur dengan mayonis.dia tulis sos comot lagu ni pulak.. "abang chef ingat tulis lagu ni nampak kreatif ka?" agak-agak kena tampaq dak kalau saya cakap gutu kat dia? kahkah.




saya ni cerewet sikit pasal makan.kalau tak sedap memang saya tak pi dah.kat restoran tadi tu kira boleh tahan la rasa dia sampai saya boleh ulang pi beli sampai la ni..haha.tapi jarang makan kat situ.selalunya beli bawak balik.menu dalam gambaq ni antara yang saya suka order.tu hat kiri tu.nama dia dah lupa la.tapi roti,sosej dibalut telur, kentang dan sayur campur dengan mayonis.macam menu wajib untuk saya beli.bagi saya sedap lah jugak.hat kanan tu steak daging dengan kentang.hat ni tak tau rasa apa sebab bukan hat saya...haha.nama menu memang tak ingat sebab pi beli pun dok tunjuk gambaq kat menu ja..haha.



kalau hangpa rasa tak dak idea nak makan kat mana tu boleh la pi try nohh?


terima kasih.
baibai.



jalan dan makan.

Assalamualaikum.


dah nak masuk tahun 2015 tapi blog cik puan datin markonah kau ni masih lagi dengan cerita cerita pada tahun 2013.mesti hangpa pun menyampah kan? bukan hangpa ja, saya sendiri pun dok memberontak secara diam diam bila lah nak update cerita hat terbaru? wakaka... but don't worry guys.. ini antara entry terakhir untuk tahun 2013, lepas ni saya update hat baru sikit noh..tapi pasti lah ada cerita tahun 2014 dulu.kena redha lagi menghadap entry yang lama.. tapi tak banyak lah muahaha.




15.12.13 teringin pulak nak pakai segak segak kan.maka bersolek lah secara over sedikit dari kebiasaan.eh tak over pun, mekap lebih sikit ja pun..haha.




kalau anda tertanya tanya kat mana lah saya waktu ni, saya sebenarnya kat dalam secret recepi.nak pi lunch kononnya.rasa nak pekup muka lah lagu nih.balik balik kat situ ja kan? bhahaha.



saya pi berdua dengan partner.konon berseni lah curi ambik gambaq celah ayaq lagu ni? kahkah.



tak lain tak bukan.. hat ni lah saya dok order.cuaca kat luaq dok panaih berdesing pun saya nak makan juga tomyam kung yang super pedaih dan super panaih ni.



dia punya rasa tom yam tu lain macam sikit.sedap!



ni yang partner saya order.nasi goreng apa entah.ada promosi lah untuk lunch hari tu.ok jugak kot rasa dia.tak berapa nak ingat.partner saya siap request nak sambal belacan.nasib memang ada..hehe.




minuman saya.ice blended chocolate.pernah try order hat lain tapi hat ni sedap lagi la.



air yang tak dapat di kenal pasti.kalau tak salah air ni ada kaitan dengan nasi goreng yang promosi tadi.set sekali kot? tapi lupa pulak ni air apa..HAHAHAHA kat diri sendiri.tu lah sapa suruh update lambat, semua benda hang lupa cik puan oiiii...




takyah lah bayangkan saya makan sungguh macam gaya ni.tak dak unsur kesopanan gadis melayu bag hang..kahkah..padahai?




dah kenyang baru ada tenaga nak ambik gambaq.keluaq kedai berdesup ambik gambaq..haha.tau dah mesti ada hat nak tanya baju beli mana? skirt? tudung? mai nak bagitau.tudung tu bawal chiffon bulat dari fabulousiti beauty & closet , jaket jeans tu beli kat kedai ameba ataih giant.lama dah beli tu.skirt pulak beli kat kawan.beli set baju kurung lycra hat dapat kain ni sekali.baju dia saya tak pakai sebab besaq sikit, skirt ni ja saya dok pakai.




pi jusco.pi cari apa tah.rindu jusco hat lama ni.dulu memang kerap pi situ.tak dak keja pun pi jugak.jusco baru tak berapa best sebab banyak jenama yang dah tak ada.kedai kasut opera yang saya suka pi tu pun dah tak dak.parking pulak tak luas macam jusco lama.ish2..kenangan ja la.



tunjuk jam.jam tak dak brand pun.beli ataih giant dengan harga belas belas ja.saja la beli pakai sebab jam lama dah nampak buruk sikit.waktu ni tak boleh beli lagi hat mahai macam jam lama.hat biasa ni pun boleh la.saya suka sebab nampak lawa..haha.tapi hampeh... pakai sat ja bateri habeh dah.sebab tu suka beli hat mahai.jangan ingat sebab nak berlagak pulak.tak tau la kebetulan ka apa, kalau hat mahai bateri tahan lama dan jam pun tahan lama jugak.




seingat saya waktu ni teringin nak makan rojak buah.pi cari merata tapi tak jumpa.singgah kat satu lori tepi jalan sebab ingat ada juai rojak buah, tapi tak dak pun.ternampak keropok ni teruih beli.keropok waktu zaman kecik kecik dulu ni..haha.



insyaallah lepas ni ada satu entry lagi untuk tahun 2013 lepas tu ada  entry tahun 2014 pulak..YAHOOOO! dot com dot mai T_________T



terima kasih.
baibai.

berries!

Assalamualaikum.


rasanya dah lebih dari setahun teringin nak makan buat rasberries(yang merah tu).ni sebab ternampak satu instagram orang luar negara ni.dia bubuh gambar rasberry yang menggiurkan sungguh! haha.teringin hat fresh tu tapi kat sini memang susah lah nak cari.rasa rasa kat cold storage ada kot juai tapi cold storage kena pi seberang penang nuh..cehh..! satu keja pulak nak pi jauh jauh tu kan..bhahaha(gelak sambil teriak sebab teringin).



baru baru ni kak saya terjumpa mix berries hat sejuk beku tu kat giant.try lah beli.rupa dia macam dalam gambaq ni lah.ais krim tu pulak dari nestle, yang fruit salad kot kalau tak salah.sedap! campur berries dalam ais krim tu..haha.



ni rupa berries yang tak dan hilang ais lagi..rasa dia? masam ! haih... tak puas la rasa sebab teringin hat fresh tu.hat sejuk beku gini mesti lah rasa dah lain kan?



sebab masam, campur lah dalam ais krim ni.terus rasa dia jadi macam ais krim strawberry :p



sedap bila campur sekali.sila try... tapi tetap teringin rasberry hat freshh tuu... kat mana nak beli? huaaa...!


terima kasih.
baibai.

melawat baby yippii!

Assalamualaikum.


melawat baby, melawat orang dan yang sewaktu dengannya bukan lah kepakaran saya.tapi ada satu hari tu pada 13.12.13 saya dah pecah record sebab pi melawat baby yang baru lahir..muahaha.macam bangga semacam ja eh?.tapi perasan dak tarikh ni sangat special? lawa kan tarikh ni kalau buat kawen? kahkah.



boh bedak biaq flawless, kening terbentuk elok, bulu mata panjang sejengkai baru kompiden nak keluaq rumah..kahkah.pencinta mekap memang lagu ni ka? ka haku sorang ja lagu ni? kahkah.



lokasi pertama mesti lah pi cari hadiah kat 'anakkku' dulu.kata nak pi tengok baby kan? bawak hadiah baru lah lebih disayangi dan dikasihi bakal ipar duai...EH?! pecah rahsia i tau..kahkah.



ni lah baby tu.anak saudara si dia.gambar kiri tu waktu saya pi melawat.usia baru 4 hari kot.gambar kanan ni yang baru baru ni punya.dah besaq dah baby baru auntie nak taruk blog T_________T



balik dari melawat baby pi singgah landmark sat.masuk watsons nak beli eyeliner maybelline ja pun.petang tu ada job mekap untuk dua orang customer.baru kelam kabut nak cari eyeliner nohh.



macam biasa, nak beli benda lain tapi dan pulak dok menyinggah belek barang lain.



ceehhh..! konon stail ambik gambaq lagu ni..haha.



beli cool blog chocolate.waktu ni zaman suka minum cool blog.la ni jarang dah pi landmark tu, tak beli dah pun.



kat atas landmark dan beli kerongsang ni.ambik punya ambik, pi bayaq kena dekat RM50 jugak! mahai betoi.nak bajet che ta kena lah beli hat lip lap lip lap kan? haha..tapi tahan jugak lah.pin dia pun tajam.dok beli hat murah pin dia tumpoi tak tajam..lepas tu sat ja rosak dan keluaq itu ini.nasib lah berbaloi beli hat mahai ni.


tu ja lah pun.perabis entry hat lama la katakan.


terima kasih.
baibai.

product review: mai'amy skincare yang saya guna.

Assalamualaikum.



hari tu saya tersalah pakai produk sampai naik jerawat dan ada parut hitam.lepas tu saya cuba pakai mai'amy skincare.sapa yang selalu main ig mesti kenai produk ni kan? saya pun kenai melalui ig sebab ramai sangat testimoni yang update kulit elok lepas pakai skincare ni.lepas dah cuba sendiri, now saya nak share lah pengalaman dan kesan sepanjang guna mai'amy skincare.


produk:
mai'amy skincare
*hydro cleanser gel
*diamond serum
*stemcell serum
*whitening serum
*eye serum
*pure gold serum(yang ni saya tak pakai)
p/s: hydro cleanser dijual loose, serum boleh beli loose(satu-satu) atau satu kotak.

saiz:
hydro cleanser gel ada dua saiz, 60ml dan 100ml
setiap satu serum 3.5ml

harga:
hydro cleanser gel 60ml RM50.
hydro cleanser gel 100ml RM85.
serum loose(sebotol) RM20.
serum sekotak(10 serum) RM170.
pembelian akan dapat FREE SERUM CAP+FREE GIFT.
beli 5 botol keatas FREE SERUM CAP+FREE POSTAGE.

tempat beli:
facebook page: healthy & beauty
sms/whatsapp: 016-4451555(for order only)



secara keseluruhannya ini antara kebaikan mai'amy skincare:
  • ada kelulusan dari kkm.
  • dirumus dengan bahan semulajadi dan fruit extract.
  • sesuai untuk: 
  • kulit berjerawat.
  • bintik-bintik hitam.
  • parut.
  • flawless kan kulit.
  • cerahkan kulit.
  • sekatakan warna kulit.
  • membersihkan kulit.
  • menghilangkan jeragat.
  • mengecilkan pori-pori.


packaging mai'amy skincare hydro cleanser gel dan serum(sekotak).



saya pakai 4 jenis serum saja.



stemcell serum,eye serum, diamond serum dan whitening serum.



kalau tak salah ni namanya serum cap.bila dah buka penutup serum yang asal, boleh la pakaikan serum cap ni pulak.serum tak meleleh dan senang nak tuang waktu pakai.



no.1: serum sebelum dibuka penutup asal.
no.2: sebelum nak buka penutup, cari bahagian yang bertanda anak panah kat penutup silver/aluminium tu.lepas tu tolak atau tarik penutup dari bahagian anak panah tu menghala ke atas.kalau ikut step camni senang sikit nak buka.
no.3: kalau tak ada serum cap, terpaksa guna balik lah penutup bahagian dalam serum ni..haha.tapi dia tak melekat elok lah..asyik nak tercabut ja.kalau nak bagi lekat jugak kena kepit dengan penutup silver/aluminium tu kat atas dia.tapi paling elok tutup guna serum cap.
no.4: tutup guna serum cap camgini haaaa... lagi mudah dan selamat.



MAI'AMY SKINCARE HYDRO CLEANSER GEL.
cleanser dalam botol jenis pam gini.lebih hyegine dan senang nak apply.senang nak agak berapa kali nak picit cleanser.ada pulak penutup tu, lagi selamat dan tak meleleh.



tekstur cleanser macam gel tapi lebih cair dan jernih macam air.


fungsi hydro cleanser gel:
  • pencuci muka yang dirumus khas untuk semua jenis kulit terutama untuk kulit yang berminyak dan bermasalah.dengan bahan aktif untuk memberi kesan pembersihan mendalam tanpa megeringkan dan merengsakan kulit.


cara guna:
  • basahkan muka, pam cleanser 2 kali(ikut banyak mana kita nak guna) dan buihkan dengan air di tapak tangan.tapi sebenarnya pencuci ni tak dak buih pun..hehe.lepas tu urut lembut dengan gerakan membulat di seluruh muka dan bilas dengan air bersih.

hasil penggunaan saya:
  • pencuci ni antara pencuci terbaik yang saya pernah guna.best sangat.apa yang best? baca bawah ni pulak..haha.
  • waktu mula-mula pakai produk ni kulit saya tengah problem, bukan saja jerawat dan parut, kulit tiba-tiba jadi terlalu kering dan rasa cekang.guna pencuci lain kulit saya jadi makin kering dan cekang, tapi lepas cuci guna cleanser ni kulit saya jadi lembut dan selesa! lembab-lembab sikit kan dan nampak ok berbanding sebelumnya.
  • lembut tapi berkesan.selalu kalau guna pencuci jenis lembut kulit rasa macam tak bersih kan? tapi yang ni sangat berkesan.
  • tak ada buih tapi boleh rasa dan nampak kulit bersih.kalau cuci muka untuk tanggalkan mekap, kita boleh nampak kesan kotoran mekap tu keluar.yang ni paling best kot? sebab saya kan suka mekap.mesti lah nak cari cleanser yang berkesan bersihkan sisa mekap macam bedak dan foundation tu.. kulit pulak rasa selesa.
  • lembut dan ringan di kulit.bukan pencuci yang pedih, bukan yang 'kuat' atau kasar.tekstur dan kesan lembut tu kita boleh rasa sendiri.
  • selepas cuci kulit akan rasa lembut.tak berminyak, tak tegang dan tak kering.rasa lembut dan selesa.
  • ada bau yang mild.
  • keseluruahannya saya memang suka pencuci ni.puaih hati sangat lah.sesiapa yang ada masalah kulit boleh cuba cleanser ni.mana lah tau dapat hasil yang terbaik macam saya jugak? kulit dah elok balik dah.


MAI'AMY SKINCARE DIAMOND SERUM.
tekstur diamond serum macam air.ringan dan sejuk.ada partikel bersinar macam serbuk diamond tau.
lepas cuci muka waktu pagi, saya akan sapu diamond serum di seluruh muka.


fungsi diamond serum:
  • untuk umur 30 tahun ke bawah.
  • sesuai untuk masalah jerawat dan jeragat.
  • melicinkan kulit.
  • membuatkan kulit nampak glowing.
  • melembabkan kulit muka agar tidak kering.
  • mencerahkan kulit muka.
  • menegangkan kulit muka.
  • untuk kulit awet muda.

hasil penggunaan saya:
  • saya guna diamond serum pada waktu siang.lepas cuci muka terus sapu serum nipis-nipis di seluruh muka.
  • kulit jadi lembab.
  • tekstur kulit bertambah baik.tak kering dan tak kusam macam sebelum ni.
  • kulit nampak glowing dan sihat.
  • tesktur ringan dan senang menyerap ke kulit.
  • ada bau yang mild.
  • kulit nampak lebih cerah.
  • parut jadi pudar.


MAI'AMY SKINCARE STEMCELL SERUM.
tesktur jernih dan kosong macam air.nipis, ringan dan sejuk.stemcell serum ni lebih cair berbanding diamond serum.lepas cuci muka waktu malam saya akan sapu stemcell serum di seluruh muka.


fungsi stemcell serum:
  • sesuai untuk semua peringkat umur.
  • memperbaiki sel-sel kulit.
  • awet muda.
  • memulihkan kesan parut lama.
  • menghilangkan jeragat.
  • mengecilkan pori-pori muka.

hasil penggunaan saya:
  • saya pakai stemcell serum pada waktu malam saja.lepas cuci saya sapu serum ni nipis-nipis di seluruh muka.
  • tekstur dia buat saya rasa macam sapu air ke kulit..hehe.
  • ni serum yang paling saya suka sebab lepas sapu dalam beberapa minit kulit saya nampak sihat.
  • kulit jadi lembut.
  • kulit jadi lembab.
  • kulit nampak lebih cerah.
  • parut makin pudar.
  • bila bangun esok paginya kulit nampak bermaya, sihat dan tak kusam.
  • ada bau yang lebih mild berbanding diamond serum.


MAI'AMY WHITENING SERUM.
tekstur macam air jugak dan ada bulat-bulat warna biru tu.bila sapu ke kulit dia akan meresap sekali.comel tau..haha.whitening serum ni saya guna waktu malam, sekali sekala berselang seli dengan stemcell serum.lepas cuci muka saya akan sapu serum ni di seluruh muka.


fungsi whitening serum:
  • sesuai untuk semua peringkat umur.
  • untuk mencerahkan kulit muka secara sekata.
  • melembabkan kulit muka secara efektif.
  • dipakai di waktu malam sahaja.

hasil penggunaan saya:
  • saya pakai whitening serum ni waktu malam.tapi kadang-kadang ja lah.kalau pakai whitening, saya stop stemcell.kira selang seli la antara dua-dua ni.lepas cuci muka saya sapu nipis di seluruh muka.
  • kulit akan jadi lembab,
  • kulit jadi lembut.
  • kulit nampak sihat dan tak kusam.
  • kulit makin cerah.
  • parut pudar.
  • bila pakai malam, esoknya boleh nampak kulit cerah sikit dan berseri.tekstur kulit nampak sihat dan tak kusam.
  • ada bau yang mild.


MAI'AMY SKINCARE EYE SERUM.
tekstur cair macam air tapi warna dia kuning lah..hehe.saya pakai waktu siang dan malam.lepas cuci, lepas pakai serum lain di seluruh muka, saya sapu serum ni di bawah mata.


fungsi eye serum:
  • mengatasi lingkaran gelap bawah mata.
  • mengurangkan kedutan dan garis halus di bawah mata.
  • megurangkan masalah eye bag.
  • disapu di kawasan mata sahaja.

hasil penggunaan saya:
  • lepas cuci muka pada waktu pagi dan malam, saya pakai serum lain di seluruh muka lepas tu saya sapu eye serum ni di bawah mata.
  • saya rasa eye serum ni paling jimat di antara kesemua serum sebab guna sikit ja pun.satu dot kecik ja dan sapu bawah mata.
  • yang paling best bila sapu ja terus mata rasa segar.
  • cepat menyerap.
  • selesa dan tak melekit, tak berminyak, tak terlalu basah macam kebanyakan produk bawah mata yang lain.
  • mata dah tak berapa nampak kusam dan tua(saya dah tuaaaa...)
  • kulit bawah mata jadi lembut dan lembab.
  • bawah mata nampak sihat dan lebih ok berbanding sebelum ni.
  • ada bau yang mild.



ni gambar selepas seminggu dua guna produk-produk tadi.walaupun masih ada parut tapi ni dah pudar tau.sebelum ni lagi teruk kot parut tu semua.walau mekap pun susah nak cover.kulit dah lembab dan berseri.nampak cerah sikit dan tak kusam.



TESTIMONI.
ni antara testimoni yang guna serum.bukan ni saja, ramai lagi yang puas hati.kulit jadi elok semula.jerawat dan parut makin kurang.yang penting kena rajin amalkan dan konsisten..baru lah hasilnya makin elok.



ni testimoni yang customer hantar sendiri kat kak ieymah(agen may'amy skincare)



keseluruhannya saya agak puas hati.kalau anda berminat nak cuba boleh lah contact kak ieymah dan minta pendapat beliau.dia akan suggest yang mana sesuai dengan masalah kulit anda.saya ni pun kak ieymah yang tolong suggest kan yang mana elok dan cara guna semua tu.tapi dalam semua yang saya guna ni, saya paling suka dengan hydro cleanser gel dan stemcell serum..terbaik lah.hehe.selamat mencuba ok.



terima kasih.
baibai.

ke sp, ke kedai speck lah kite.

Assalamualaikum.


kulim dengan sp(sungai petani) bukan dekat sangat pun.bukan jugak jauh sangat.tapi bila dapat partner yang tak berkira soal jarak ni sejauh mana tempat tu pun sanggup pi tak dak hal..tambah tambah kalau ada urusan kerja..cewaahhh...ni bodek ka apa pun tak tau la kan..kahkah.



disebabkan tu saya kerap jugak pi sp.30.11.13 pun saya pi sp.saja nak pi cari barang sikit kat sana.
muka gebu flawless bukan main lagik kau.tapi of course lah sebab mekap saja kan.kalau tak pakai mekap memang jauh beza rupa dari dalam gambaq ni..haha.




waktu pi pakai tudung style lain.rasa tercekik pulak.sampai ja sp tukaq la style tudung bagi selesa sikit.ni tudung half moon keluaran fabulousiti beauty & closet skirt yang saya pakai ni baru tau sensitif, tak boleh pakai.waktu ni saya tak tau..hentam beli dan hentam pakai lah kan.minta maaf lah noh.la dah tau memang tak pakai lah.tapi nak ikutkan ni lah the first and the last time saya pakai skirt ni.saya dah blurkan nih, harap tak ada yang marah.minta maaf la naahhh.



pi bright sail beli barang sikit.kedai dia ada kat sp ja, mau tak mau kena pi jugak lah.



cewi ambik gambaq 1...



cewi ambik gambaq 2...



cewi ambik gambaq 3...




dah pi sp tu saja lah singgah beli starbuck.




beli coklat hat ja sebab saya tak suka dan tak minum kopi.balik balik coklat ja lah.tapi tak ingat nama dia.ni entry lama naahhh.jangan marah kami tak boikot ka apa pulak nahh..hehe.



lepas balik kulim malamnya saya pi buat speck baru.macam macam speck yang saya dah buat tapi rasa sakit kepala bila pakai.tu yang asyik pakai lens ja tu.kali ni saja try nak buat speck hat lain sikit dari yang pernah buat.perasan dak kami(saya) dah tukaq tudung? kahkah..tudung melambak sangat jadi lagu ni la.sat tudung tu, sat tudung ni.mak kami sampai beletiaq la tudung banyak.




dah tak pakai lens la sebab nak check power mata balik.satgi kalau pakai lens waktu pi check kena buka lens pulak lepas tu tunggu lama sikit nak bagi mata jadi normal balik(untuk dapatkan power  mata yang sebenar).




la ni terbukak luas jugak mata kami.dulu time berisi sikit mata jadi sepet ja..haha.




pi kedai kawan, melambak dia bagi try.ni antara yang berkenan nak try la nih.dalam banyak banyak speck ni saya beli hat kiri bawah tu.luar warna hitam dan dalam dia warna merah.pilih hat ni sebab ringan dan pandangan mata nampak luas sikit.ada promosi pulak tu.biaq la besaq ka, kembung tudung ka, janji bila pakai tak sakit pala dah.tu pun depa alter bagi bengkok sikit bingkai tepi tu.baru muat elok kat kepala dan muka.nasib beli hat ni, agak selesa dan tak sakit pala.tapi tau dak dekat dekat nak cukup setaun(baru baru ni ja) speck ni patah dah...haha! tapi pi buat baru balik.jenis yang sama cuma warna ja berbeza.nanti saya buat entry tunjuk hat baru tu tau.


tu ja lah nak cerita pun.saja perabis entry hat lama kan.


terima kasih.
baibai.



KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN