zoeyzauyah vlog EP 58 | Cabut 3 Batang Gigi !


Assalamualaikum.
Kalau tak salah dekat 3 minggu jugak saya tak upload video dekat youtube.Rasanya anda boleh teka kot sebab apa bila baca tajuk😜.Apa-apa pun please doakan saya sembuh dan sihat semula ya? Selamat menonton.


Pilih HD, like dan subscribe ke youtube channel saya.



Jumpa lagi, Insyaallah.Terima kasih.

Product review: Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser.

Assalamualaikum.


Dah lama tak review produk kat blog tapi kali ni kembali sebab saya dah jumpa produk yang best dan berbaloi untuk direview.Tapi sebelum tu nak cerita sikit la pasal kepentingan kulit muka yang sihat.Kau pakai lah mekap setebal 4,5 inci atau jenama paling mahal sekalipun, tapi kalau kulit bermasalah, hasil mekap tersebut tetap lah tak berguna yakni tak kelihatan mulus seperti yang diangan-angankan hew hew(gelak sinis).Jadi point kat sini, kulit yang sihat adalah penting supaya wajah nampak cantik dan mulus tidak kira samada kita mengenakan mekap atau pun tidak.Dah tu macam mana nak dapatkan kulit yang sihat? ramai lah yang nak jawab krim atau serum kan? bhahaha.. bukan semata-mata krim dan serum tau tetapi proses PEMBERSIHAN ya kawan-kawan.Proses paling asas dan paling penting sekali untuk membersihkan dan menyediakan kulit sebelum dilapisi krim dan produk-produk lain.


Membersihkan muka adalah sangat penting kerana sepanjang hari kulit kita terdedah kepada bakteria, pencemaran, virus, kotoran dan sel kulit mati, jadi membersihkan muka setiap hari dapat menanggalkan segala kekotoran, minyak dan sisa yang tidak diingini.Kajian menunjukkan mencuci muka sebelum tidur adalah penting untuk kelihatan muda, membuatkan bahan anti penuaan lebih berkesan dan mengelakkan kehilangan kelembapan kulit.Manakala pembersihan di siang hari pula mengelakkan pengeluaran minyak berlebihan di kulit.Nampak aje macam okay, padahal selambak kekotoran yang melekat di kulit, kalau dibiarkan tanpa dibersihkan maka terjadilah pelbagai masalah kulit, jadi jangan malas untuk mencuci muka tahu!


Tapi ada satu lagi perkara yang penting, mencuci muka sebanyak 12 kali sehari pun tidak berguna tanpa produk yang bagus dan berkesan.Ni la yang saya nak review ni, Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser.Selama ni kenal produk mekap Hansaegee je, tak sangka jenama ni ada skincare yang bagus, kenapa lah baru sekarang saya guna? kalau tidak, pasti lah kulit daku licin berseri-seri takyah tempek bedak 14 kati lagi 😭.


Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser 150ml.
Diantara fungsi pencuci muka ini ialah ianya dapat merawat masalah jerawat dan acne, membersihkan pori secara mendalam dan melegakan kulit.Buih pencucinya pula menanggalkan lebihan sebum dan minyak di kulit, mengawal minyak, membersih jauh ke dalam pori kulit, melembab dan tidak mengeringkan selepas penggunaan.


Mengandungi 10 jenis ekstrak tumbuhan semulajadi dengan 2 bahan utamanya Aloe Barbadensis Leaf Juice dan Tea Tree Leaf Oil.Aloe Barbadensis Leaf Juice terkenal dengan fungsinya yang bagus untuk kulit seperti melembabkan, membersihkan kulit, melegakan kulit yang terbakar akibat sinar matahari(sunburn), merawat acne, anti keradangan dan memudarkan bintik.Manakala Tea Tree Leaf Oil pula dapat melicinkan kulit, anti fungus, merawat acne, membersihkan kulit dan mengurangkan jangkitan.Power kan kandungan bahan dalam produk ni? dan yang paling penting selamat.Saya percaya dengan produk yang guna bahan semulajadi ja sekarang, takut nak guna produk lain selain dari tumbuhan.Dah la muka saya ni so-so je, kang tersilap guna produk dah takleh beza mukaku ke muka hantu kak limah, wakaka😂.


Pencuci muka ini dari jenis liquid di dalam botol tetapi akan bertukar menjadi buih yang lembut selepas dipam ke tangan.buih ni lah yang dapat membersihkan pori secara mendalam dan melembabkan kulit.Jenis yang lembut dan tidak merengsakan kulit.


Pam ke tapak tangan.Buih lembut dan berkrim, puas hati bila guna, rasa hilang segala kekotoran di kulit.Selalunya pencuci muka jenis bubble macam ni akan menanggalkan kekotoran dengan berkesan tetapi dalam masa yang sama mengeringkan kulit, tapi berlainan dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini, produk ni berkualiti, dia dapat membersihkan pori secara mendalam dengan kulit yang lembab, selepas dibersihkan kulit terasa lembab dan tak kering.


Satu tips, basahkan keseluruhan muka dan tapak tangan dengan air, kemudian baru pam pencuci muka ini.Buih akan jadi banyak.Kalau tak, nanti waktu urut di muka buih tu mungkin jadi kurang sebab buih pencuci ni sangat lembut.



Saya adalah pengguna yang berpuashati.Kulit saya agak kering sekarang ni tapi selepas cuci tak terasa kering atau perit.Kulit rasa selesa dalam tempoh yang lama.Saya suka dengan buih pencuci muka ni sebab lembut dan berkrim, puas hati bila cuci, terasa kekotoran habis tertanggal dan ada satu lagi yang saya suka, bau dia.Bau tumbuhan tapi sangat 'light' dan menenangkan.So anda semua please guna produk yang berkualiti, lembut, selamat dan berkesan.Cuba la Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, saya suka jadi mana la tau selepas cuba anda pun akan suka.


Untuk maklumat berkenaan produk ini atau kalau anda nak tengok produk-produk lain dari jenama Hansaenagee Nature, boleh klik link-link di bawah ni:-


Website: hansaegee.com
Ig: hansaegeenature
Fb page: HansaegeeNature
Youtube: HansaegeeNatureMalaysia




Jumpa lagi, Terima kasih.

Bronze Brown Makeup Tutorial


Assalamualaikum.
Sebenarnya saya tak berapa puas hati dengan mekap kali ni sebab tersilap buat di bahagian bawah mata.Bukan rasa tak lawa la, tapi rasa tak puas hati dan rasa tak kemas haha... tapi ramai yang voted di instagram supaya saya upload, jadi ini lah dia tuto mekap terbaru dari saya.Tak apa, Insyaallah next time saya akan buat mekap yang lebih elok ok?


Pilih HD dan please like, share dan subscribe sebagai sokongan kepada saya... cewah sokongan kata kau! sokongan lah kan baru ada semangat nak buat tuto mekap lagi hehe.Senarai produk yang digunakan ada di description box video ni.


Gambar mekap menggunakan studio lighting.


Gambar mekap menggunakan natural lighting.



Follow saya di instagram @zoeyzauyahofficial.


Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 57 | Aidiladha 2018 & Get Ready With Me.


Assalamualaikum.
Ini vlog hari raya aidiladha hari tu.Selamat menonton 😉.


Pilih HD dan jangan lupa like dan subscribe ke youtube channel saya.




Follow ig saya zoeyzauyahofficial.


Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 56 | New Glasses, Modify Facial Mask, My Favourite Place To Eat.


Assalamualaikum.
Tak sempat nak buat tuto mekap terbaru, jadi updated lah vlog lagi.Selamat menonton semua😉.


Pilih HD.Jangan lupa like video ni dan subscribe ke youtube channel saya.



Follow saya di instagram @zoeyzauyahofficial saya lebih kerap update di sana.


Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 55 | Broken glasses, Try Out Ramen Carbo, Follow Up With The Doctor.


Assalamualaikum.
Untuk vlog kali ni ada tunjuk kejadian cermin mata yang patah, saya cuba ramen carbonara yang dicanang-canang tu dan ikut saya ke temunjanji dengan doctor.Selamat menonton semua!


Pilih HD.Jangan lupa like dan subscribe ke youtube channel saya.


Terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 54 | What I've Been Doing


Assalamualaikum.
Minggu ini kembali dengan vlog, tapi sudah terang dan nyata saya tak tahu nak letak tajuk apa haha... Selamat menonton.


Pilih HD.Jangan lupa like dan subcribe untuk video terbaru.


Follow saya di instagram zoeyzauyahofficial saya kerap update di sana terutama di ig story.Jumpa di sana 😉.


Terima kasih.