tutorial mekap hari raya | eid makeup

Assalamualaikum.


Walaupun saya jurusolek dan boleh mekap vouge pada hari raya, tapi saya sebenarnya lagi suka mekap simple dan soft tiap-tiap kali raya.so kali ni saya nak share sikit la cara mekap yang simple dan soft.mana tau boleh bagi idea kat hangpa untuk mekap raya ni kan? 



warna mekap ni sesuai untuk semua warna baju dan acara.hangpa jangan ingat kalau mekap wajib kena ikut warna baju ja.bila buat mekap yang soft macam ni lagi senang nak matching dengan macam-macam warna baju.




pilih HD tau.

product list saya ada tulis dekat descriptions box video ni.kalau tak ada brand macam saya guna, guna ja apa yang anda ada.janji warna dan fungsi tu lebih kurang sama.video ni simple sikit sebab waktu record dan edit saya tak berapa sihat.buat tengah malam sampai ke awal pagi.rabak mata i nokkk..

dekat dalam video ni jugak saya guna smooth skin foundation yang saya jual.boleh la order kalau berminat nak cuba hehe.sempat promote.... hewhew.


di bawah ni gambar hasil mekap.
.
.









gambar di bawah ni guna front camera.flawless baq hang.
.
.







terima kasih dan salam ramadan :)

zoeyzauyah vlog EP 6 | INSYAALLAH

Assalamualaikum.


INSYAALLAH, ini vlog terakhir sebelum vlog ramadan dan video seterusnya.tapi tak pasti nak update yang mana satu dulu.tuto mekap raya ka atau vlog ramadan? kita tengok masa lapang tuan punya blog ni nanti hehe.


vlog kali ni banyak record guna handphone.tapi don't worry bebeh! boleh pilih kualiti HD dan nampak clear ja pun.vlog ni ada aktiviti saya sikit-sikit.pi dinner, pi jumpa doctor kat ipr dan ambil ubat di ijn, kl.lepas tu ada la sikit lagi saya letak aktiviti.



pilih HD tau.





terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 5 | kami suka makan

Assalamualaikum.


Vlog kali ni banyak pasal makan.mau tak mau kena publish jugak pasal makan walaupun bulan puasa sebab nanti nak update vlog ramadan pulak, insyaallah.


Saya ni jenis suka buat benda ikut turutan termasuk publish hat vlog ni.nak publish dulu ikut yang mana saya record dulu, yang mana kemudian.


Dalam vlog ni saya combine banyak footage dari bulan may.ada pasal kenduri kak ipar, jalan-jalan, pi makan, potong rambut, shopping dan lain-lain tapi banyak tunjuk makan lah haha.kalau tengok waktu siang tu harap bertabah la noh, ini semua dugaaannnnnn..kihkih.


sebab banyak pasal makan, saya boh la tajuk ni.sapa suka makan sep sikit, kita geng haha.


     
pilih HD tau.subscribe lah channel saya, http://www.youtube.com/zoeyzauyah


thanks sebab menonton.biasa lah saya buat vlog untuk suka-suka dan bila ada mood ja.tapi kalau rasa vlog ni panjang sangat baik hangpa stop tengok sebelum naik cemuih.satgi tak pasai-pasai hangpa meluat kat kami haha.



terima kasih.




mekap hari raya | eid mekeup ft chriszen + 3 produk review

Assalamualaikum.


Selamat berpuasa di bulan ramadan dan selamat hari raya aidilfitri 2016.


Kali ni saya nak tunjuk cara mekap untuk hari raya menggunakan produk jenama Chriszen.mekap simple tanpa warna yang terlalu terang, tanpa teknik yang rumit, dan tanpa contouring(kecuali shading sikit di hidung).waktu raya selalunya orang nak mekap yang simple dan cepat kan? kecuali kalau nak ke rumah terbuka atau event, baru lah mekap lebih sikit.itu pun masih ramai yang prefer mekap simple.


anda kena try produk Chriszen tau sebab dari pengalaman saya guna selama ni, kebanyakan kosmetik Chriszen memang berkesan dan mekap tahan lama.yang paling saya suka pearl loose powder sebab dapat control minyak kat muka dan cover pori yang terbuka.kulit nampak gebu dalam tempoh yang lama.waktu raya kita beraya dari pagi sampai ke malam dalam keadaan cuaca yang panas kan? mesti berpeluh dan kulit berminyak.so guna la produk Chriszen mekap akan tahan lama.


TUTO MEKAP


mekap simple untuk hari raya aidilfitri.tone mekap ni sesuai untuk semua warna baju.



pilih kualiti HD supaya lebih clear.
jangan lupa subscribe channel youtube saya, http://www.youtube.com/zoeyauyah


kat bawah ni gambar hasil mekap dari tuto kali ni.
.
.

disebabkan ini mekap untuk hari raya, bukan main lagi saya  buat props bertemakan hari raya.dengan ketupat, kuih raya dan angpau.ikutkan hati nak jugak angkut pelita sekali, nasib ja tak muat kamera.over sangat kan....? miahaha.






saja nak cakap, ketupat ni saya buat sendiri..ehem ehem.kami kat kedah biasa buat ketupat palas isi pulut.tetiba rasa terer bila reti buat ketupat nasi versi ribbon ni.ewah.. sibuk ja saya berlagak padahai reti anyam basic ja pun.hasilnya entah ketupat apa yang jadi.yang ni ketupat bawang kot noh?









REVIEW

produk:
Chriszen
(celak kening, eyeliner jenis liquid dan tinted lip).

harga:
harga dan link saya tulis di description gambar di bawah ni.

untuk membeli:
website: http://www.chriszen.com/


maklumat lanjut:-
website: http://www.chriszen.com/
fb: https://www.facebook.com/chriszenofficialpage
ig: https://www.instagram.com/chriszen_official/



kali ni saya nak review sekali tiga produk Chriszen yang saya baru start guna.kalau nak tengok satu lagi tuto mekap yang saya buat menggunakan produk Chriszen dan review produk Chriszen yang lain, sila klik sini >>> natural glam makeup tutorial ft.chriszen + 4 produk review



Chriszen 2-in-1 long lasting eyebrow pencil.
harga: RM17.90 / 19.90
link produk: klik sini


maklumat produk:

  • terdapat di dalam tiga warna, 01 black, 02 coffee, 03 latte.
  • hujung celak berbentuk 3 segi dan mudah digunakan.
  • senang diratakan.
  • warna natural.
  • kurang iritasi.



colour swatches.
saya garis guna kedudukan hujung celak yang berbeza.menegak dan mengiring.


pengalaman saya guna:

  • NATURAL.saya pilih warna 02 coffee sebab warna ni tak gelap sangat dan tak perang sangat.nampak sederhana dan natural.
  • LEMBUT.tekstur celak lembut, senang nak buat line, warna senang melekat dan senang juga nak blend.tak payah tonyoh kuat-kuat untuk bentukkan kening.
  • LESS IRRITATION.pengeluar kata celak ni less irritation, saya rasa betul sebab tak rasa gatal dan celaknya sangat senang nak apply dan blend, kita tak payah tonyoh2(kulit tak cedera).lagipun di celah bulu kening saya dah lama menggelupas, baru ja ok semula.bila guna celak ni masalah tu tak berulang lagi.
  • TERANG.warna pekat, maksud saya garis lembut di kulit pun dah boleh nampak warnanya yang terang.tak perlu tekan dan tak perlu ulang menggaris banyak kali.
  • MUDAH.boleh tengok dalam gambar di atas, saya try garis guna kedudukan celak yang berbeza, menegak dan mengiring.boleh buat garis yang tebal, lebar, halus dan runcing.mudah!
  • TAK PATAH.walaupun tekstur lembut, tapi tak mudah patah.sapa yang pakai celak mesti faham kan perasaannya bila tengah garis, celak asyik patah ja.stress mak!
  • PUSING.pencil jenis pusing.tak tumpul dan tak payah asah.mudah, cepat dan bersih.
  • TIGA SEGI.mata celak bentuk tiga segi.mudah nak garis frame kening dan mudah nak warnakan dalam kening.
  • 2-IN-1.celak dapat berus sekali di bahagian hujung.guna berus untuk blend garisan yang dibuat.
  • SAIZ.saiz ringan dan tak terlalu panjang dan tak besar, boleh letak dalam bag dan bawa kemana-mana.



Chriszen eyeliner for beginner black.
harga: RM17.90 / RM19.90
link produk: klik sini


maklumat produk:

  • terdapat dalam satu warna, black.
  • tahan lama, 24 jam.
  • waterproof
  • senang untuk menggaris terutama untuk beginner
  • warna hitam pekat.



colour swatches.

pengalaman saya guna:

  • TERANG.warna hitam pekat dan terang.
  • SENANG. bentuk macam pen dan hujung runcing, senang nak garis.
  • PELBAGAI.boleh buat line halus dan boleh buat line tebal.
  • WATERPROOF.kalis air dan tahan lama.tak mudah comot walaupun berpeluh.
  • KERING.cepat kering, jadi lepas buat line tu tak payah tunggu lama sangat.
  • MUDAH DICUCI.walaupun waterproof, tapi agak mudah dicuci dan tak perlu tonyoh.



Chriszen tinted lip color.
harga: RM19.90 / RM21.90
link produk: klik sini


maklumat produk:

  • terdapat dalam 4 warna.mandarin 01, rasberry 02, hibiscus 03, fuchsia 04.
  • tesktur yang ringan.
  • warna gloss yang pekat.
  • tahan lama.



colour swatches.


pengalaman saya guna:

  • WARNA.saya pilih warna mandarin 01.raya ni try la pulak pakai tone oren.serius lawa tau.
  • TERANG.warna terang dan melekat elok di kulit.
  • DUA CARA.boleh pakai seluruh bibir atau pakai di tengah bibir saja.dua-dua cara pun nampak cantik.
  • TAHAN.warna tahan lama.tak payah lagi asyik ulang sapu ja.
  • TAK MELEKAT.warna tak melekat sangat di cawan bila minum.
  • WANGI.ada bau wangi yang light.
  • RINGAN.tesktur ringan di bibir.
  • BERUS.berus aplikasi dapat ratakan sapuan dengan baik.nampak smooth di bibir.


kalau berminat nak beli produk Chriszen boleh klik laman web yang saya tulis kat atas tadi.kena cuba sendiri baru tahu kesannya macam mana.


disclaimer: saya review dari pengalaman sendiri guna dan maklumat dari pengeluar.hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.




terima kasih dan selamat berpuasa.

zoeyzauyah vlog EP 4 | kemas baju, shopping, hadiah anniversary, pantai.

Assalamualaikum.


vlog EP 4 kembali! saja suka-suka record apa yang saya buat.sorry kalau hangpa tengok lepas tu rasa macam pening bila kamera dok pusing kot sana, pusing kot sini.ni sebab 'tukang' record banyak main-main hehe.





pilih HD tau.sapa yang ada akaun youtube tu sila la subscribe channel saya, http://www.youtube.com/zoeyzauyah





thanks for watching.


skincare routine with La Belle + review

Assalamualaikum.


Hari tu saya baca pasal penjagaan dan skincare wanita korea.saya dapati(cewah) diaorang sangat suka pakai essence.diaorang guna sampai dua tiga jenis essence sekali gus.mula-mula saya agak pelik la apa yang bagus sangat dengan essence ni (dalam masa yang sama kagum sebab kulit diaorang lawa). lepas saya sendiri guna baru saya tahu memang ada perbezaan terutama dari segi tekstur kulit.serius sangat berbeza berbanding kalau tak guna sebarang essence.tapi essence bukan sebarang essence, kena guna yang betul-betul bagus  dan memberi kesan yang baik lah kan.macam saya sendiri, saya guna essence dan ampoule dari jenama La Belle.


VIDEO


sebab nak share kebaikan essence dan ampoule serta skincare routine saya, maka terhasillah video skincare routine ni dan review sekali.jangan lupa tengok video dan baca entry ni sampai habis tau.ada review kat bawah.saya share pengalaman dan kebaikkan sepanjang menggunakan produk jenama La Belle.bestnya essence dan ampoule jenama ni sebab saya boleh campur dengan skincare saya dari jenama lain.tak perlu stop guna skincare kita pun.



pilih kualiti HD supaya lebih clear.


dalam video ni saya ada tunjuk skincare routine saya pada waktu pagi, malam dan hujung minggu.tapi fokus lebih kepada produk La Belle sebab saya nak kongsi kebaikan produk ni dengan penonton dan pembaca blog saya.


nak cakap siap-siap, waktu video ni dibuat, suara saya tak ok dan kulit saya teruk sebab saya baru lega dari demam dan gatal-gatal(alergi kot).habis jadi gatal-gatal, merah-merah dan naik biji dekat muka dan leher.kalau tak silap start 2,3 tahun lepas saya mula jadi gatal-gatal ni setiap kali selsema.nasib baik kali ni cepat ambil ubat dengan doctor.tapi kan, realitinya memang kulit saya ada bintik dan parut.tapi masuk ja kamera ni, dia punya kualiti HD tu habis buat muka saya nampak berkali ganda teruk! ambil gambar dengan kamera biasa tak lah seteruk macam dalam video ni haha.sabaq ja la weh.


REVIEW


produk:
ampoule, essence dan mask dari La Belle.

produk dan harga:
saya tulis di setiap gambar di bawah.

cara beli:-

maklumat lanjut:-


saya guna  3 jenis ampoules, 1 jenis essence dan 1 jenis mask powder.kesemuanya dari jenama La Belle.kulit saya jenis kombinasi.berminyak di zone-T(dahi ke hidung dan dagu) dan normal di bahagian lainnya(pipi).di bahagian dahi ada ruam sikit.so dermatologist dari La Belle(sweetampoule) cadangkan saya guna essence, ampoule dan masker jenis ni untuk merawat masalah dan supaya sesuai dengan jenis kulit saya.


untuk waktu pagi:
.
.
La Belle Pore Minimizing Ampoule.
harga: RM40(1 kotak mengandungi 10 botol).
link produk: klik sini


maklumat produk:
  • sesuai untuk kulit yang mempunyai masalah pori berminyak, jerawat dan pori yang terbuka.
  • mengandungi unsur pembersihan, antiseptik dan penyegar yang tinggi.
  • rawatan untuk kulit jenis kombinasi dan khusus untuk kulit berminyak dan pori-pori terbuka.
  • membantu membersih dan mengetatkan pori-pori yang terbuka.
  • menyeimbangkan penghasilan sebum dan mengawal pengeluaran minyak yang berlebihan.
  • formula herba dapat mengetatkan, membersih dan meminimakan pori-pori terbuka dengan segera.
  • menyegarkan kulit dan kulit menjadi flawless.
  • kulit licin dan matte(tak berminyak) sepanjang hari.
  • mengandungi liquorice root powder dan ekstrak aloe vera, memberi kesan antiseptik kepada kulit dan mengawal minyak yang berlebihan di dalam kalenjar sebum.
  • membantu memperbaiki lapisan kulit luar dan dalam(epidermis dan dermis) dengan menyingkirkan bintik hitam dan putih.
  • boleh digunakan selepas mencuci muka pada waktu siang dalam malam.


pengalaman saya guna:
  • saya guna pore minimizing ampoule ni selepas mencuci muka.
  • tesktur jernih, licin dan ringan seperti air.
  • cepat menyerap dan lembut di kulit.
  • kulit akan jadi lembab dan lembut.
  • selepas guna pore minimizing ampoule dan sooth hydrating ampoule, saya akan pakai pelembab seperti biasa.hasilnya sangat berbeza sebab kulit akan jadi sangat lembab dan lembut berbanding kalau pakai pelembab semata-mata.jadi mesti pakai dulu pore minimizing ampoule sebelum pelembab.
  • dapat kawal minyak dan pori yang terbuka.
  • kulit nampak sihat dan glowing.


La Belle Sooth Hydrating Ampoule.
harga: RM40(1 kotak mengandungi 10 botol).
link produk: klik sini

maklumat produk:
  • sesuai untuk semua jenis kulit terutama kulit jenis kering dan dehidrasi.
  • digunakan sebelum sapuan pelembab.
  • boleh juga terus campurkan sooth hydrating ampoule bersama pelembab.campurkan kedua-duanya sekali dan sapu ke muka.
  • melegakan sel kulit.
  • diformulakan untuk meningkatkan lembapan sel kulit.
  • melicin dan mengurangkan garis halus.
  • mengurangkan kemerahan dan kulit yang bengkak dengan memberi 'pure oxygen' ke dalam kulit.
  • dikenali sebagai ampoule yang mempunyai kadar kelembapan yang mendalam.
  • dapat segera memberi lembapan dan menyuburkan kulit.
  • 'pure oxygen' bersifat anti bakteria dan membunuh bakteria jerawat yang menjadi punca masalah kulit.
  • kulit akan menjadi bersih dan glowing.
  • membebaskan molekul oksigen ke dalam kulit, membantu peredaran darah dan menguatkan kulit.
  • mengurangkan kedutan, garis halus dan kulit akan nampak lembut dan muda.


pengalaman saya guna:
  • saya guna sooth hydrating ampoule selepas pore minimizing dan sebelum pelembab.
  • yang ni pun produk yang mesti digunakan sebelum pelembab sebab hasilnya selepas tu sangat berbeza.kulit terus jadi lembab, lembut dan glowing.
  • tekstur jernih dan ringan seperti air.
  • cepat menyerap.
  • kulit jadi lembut.
  • kadang-kadang rasa tegang sikit lepas apply sooth hydrating ni, tapi takpa, sapu ja pelembab macam biasa, kulit memang akan rasa berbeza.jadi lembab dan lembut.
  • kulit nampak glowing(guna pelembab selepas tu untuk hasil yang terbaik).


untuk waktu malam.
.
.
La Belle Collagen Repair Ampoule.
harga: RM40(1 kotak mengandungi 10 botol).
link produk: klik sini

  • sesuai untuk kulit jenis kering, dehidrasi, tua, kendur, sensitif, letih dan kerengsaan akibat matahari.
  • tinggi dengan kandungan collagen asli.
  • membantu menghidrate dan menegangkan kulit yang kendur.
  • kombinasi 2in1 formula, native collagen+DNA repair substance.
  • collagen jenis larut membantu membaiki dehidrasi dan sel kulit tua dan longgar yang boleh menyebabkan kulit menjadi kendur, berubah bentuk dan keseimbangan kulit.
  • mencegah kerosakan kulit dari pencemaran alam dan sinar uv.
  • ampoule ini melapisi kulit dengan lapisan yang mengisi dan menegangkan tesktur kulit, dengan segera kulit akan nampak lembut dan muda.
  • boleh jua digunakan sebagai base sebelum sapuan foundation dan mekap.
  • membantu mengekalkan lembapan kulit muka walaupun dengan mekap yang tebal.
  • mengekalkan mekap supaya tahan lama walaupun di bawah cahaya matahari yang terik.
  • boleh digunakan pada waktu malam dan sebelum mekap.


pengalaman saya guna:
  • selepas cuci mekap waktu malam, saya akan sapu collagen repair ampoule ni.
  • tesktur jernih seperti air tapi ada rasa lendir sikit.mula-mula ja ada tesktur macam ni, selepas apply dah rasa ok.
  • lepas sapu rasa kulit tegang sikit.
  • kulit jadi lembut.
  • boleh rasa kadar kelembapan ampoule yang ini lebih tinggi berbanding yang lain.ini dari pemerhatian dan pengalaman saya guna lah hehe.boleh rasa di kulit ampoule ni lebih melembabkan.
  • nampak sihat dan glowing.
  • selepas guna collagen repair, saya guna pelembab dan hasilnya kulit lebih lembab, lembut dan glowing.


La Belle Hydra Essence
harga: RM65( 1 kotak mengandungi 10 botol).
link produk: klik sini

maklumat produk:
  • sesuai untuk kulit jenis normal, kering, dehidrasi, berminyak dan berjerawat.
  • boleh digunakan pada waktu petang dan malam sebelum tidur.
  • membantu mengawal menyahtoksik kulit terutama di kawasan kulit yang bermasalah.
  • memberi kelembapan kepada kulit terutama jika kita berada di dalam bilik berhawa dingin.
  • keesokkannya bila mencuci muka, kulit terasa seperti ada lapisan 'minyak' yang melindungi kulit dan menjadikannya lembut.
  • mengandungi high contratration HA dan digabung bersama ekstrak herba, kombinasi ini menghidrate dan memperbaharui kulit.
  • mengunci lembapan dan mengekalkan keanjalan kulit.
  • mengurangkan kedut dan menyerlahkan keremajaan kulit.


pengalaman saya guna:
  • saya guna hydra essence ni sebelum tidur malam.
  • tekstur jernih dan ringan seperti air.
  • cepat menyerap.
  • kulit jadi lembab dan lembut.
  • esoknya bila bangun pagi kulit akan rasa berlainan berbanding kalau tak guna sebelum tidur.kulit jadi lebih lembut.
  • amalkan setiap hari dan kita akan rasa sendiri tesktur kulit berubah.
  • nampak lebih muda dan berseri sebab kulit lembab dan glowing.


seminggu sekali.
.
.
La Belle Peppermint Powder Mask.
harga: RM8 satu paket.
link produk: klik sini

maklumat produk:
  • sesuai untuk kulit berminyak , jerawat dan sensitif.
  • digunakan selepas cucian muka, scrub dan sapuan toner.
  • jenis serbuk dan perlu dibancuh bersama La Belle rose toner atau mineral water.
  • jenis peel-off(kupas).
  • diformulasikan khas untuk kulit berminyak dan sensitif dengan masalah jerawat dan bengkak.
  • membantu menyegar, menenangkan iritasi, dan kemerahan serta menyejukkan kulit.
  • mengawal sebum dan melegakan jerawat.
  • peppermint dikenali sebagai salah satu makanan semulajadi dan ubatan yang paling sihat di dunia, ianya mempunyai keupayaan yang hebat untuk menenangkan dan menyembuhkan kulit.
  • sesuai untuk mencergaskan kulit yang letih.
  • cooling effect, kulit akan terasa sejuk sewaktu memakai mask ini.


pengalaman saya guna:
  • saya guna mask ni seminggu sekali selepas cuci muka dan scrub.
  • saya paling suka sebab ada cooling effect.rasa sejuk setiap kali pakai.
  • jenis peel-off, saya suka sapu tebal-tebal lepas tu bila kering senang nak kopek hehe.
  • kulit rasa fresh sangat.
  • rasa tegang.biasa lah sebab masker kan? tapi dalam masa yang sama lembut.
  • kulit yang panas dan 'tegang'(stress) jadi lega setiap kali lepas pakai mask ni.
  • bau herba tapi rasa fresh relaks dengan bau macam ni.
  • tak naik jerawat..yea! kerap jugak bila pakai mask muka saya terus naik jerawat, tapi mask yang ni tak menyebabkan kulit saya naik jerawat, sebaliknya rasa fresh ja tau.


bukanlah kulit saya terus jadi flawless sampai hilang bintik dan parut yang dah ada sejak dulu.cuma tesktur dan rupa kulit jadi berbeza.kalau sebelumnya nampak kusam dan tesktur biasa-biasa(kadang-kadang kasar), tapi selepas amalkan ampoule, essence dan mask dari La Belle, kulit jadi sangat lembab, lembut dan nampak glowing.bila apply produk skincare yang lain pun jadi mudah dan hasilnya lebih baik berbanding kalau tak apply ampoule dan essence.saya rekemen anda cuba dan rasai sendiri perbezaan tekstur kulit.no wonder lah orang korea suka betul pakai produk macam ni, memang terasa lain lah.yang paling penting nampak lebih berseri dan muda sebab testur kulit sentiasa lembab dan glowing.


disclaimer: review dari pengalaman diri yang guna dan maklumat dari pengeluar.hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.




terima kasih.

review De' Xandra inspired perfume

Assalamualaikum.


rupa segak, baju cantik tak guna kalau badan tak berbau wangi.diri sendiri tak yakin dan tak selesa, apatah lagi orang lain yang duduk dekat dengan kita.tapi jangan hentam dulu! besar kemungkinan orang tu guna perfume tapi perfume dia tak tahan lama, jadi bau tak menyenangkan pun muncul semula.kasihaannnn... eh pasaipa aku sendiri macam terasa nih? kahkah.


tapi tak, tak.saya orang yang suka pada bau wangi.duduk rumah pun sibuk nak sembur perfume.dekat katil pun sembur perfume juga dengan harapan bilik dan katil jadi wangi.tapi lepas tu mesti sakit hati sebab bau cepat hilang dan kena sembur banyak kali.maknanya bau perfume tak tahan lama la tu.


tapi sekarang saya dah ada perfume dari De' Xandra inspired perfume, baca review saya ni dulu baru la tahu kenapa kena cuba perfume yang tengah hot di pasaran ni.


produk:
perfume dari jenama De' Xandra.

jenis wangian:
ada lebih kurang 43 jenis haruman inspirasi dari jenama terkenal.
saya guna ISSEY MIYAKE

saiz:
35ml

harga:
sebotol RM65.00
2 botol RM120.00(jimat RM10)

postage:
RM7 untuk 1-2 botol
RM9 untuk 3-5 botol.

cara order:
whatsapp sue 017-6850488
atau email ke iloveginola@gmail.com
bayaran cod untuk area ampang dan kota damansara.

maklumat lanjut:-


De'Xandra inspired perfume Issey Miyake yang wangi! 


packaging De'Xandra inspired perfume 35ml.

perfume De'Xandra adalah campuran pati-pati minyak wangi yang wangiannya di-inspirasikan dari jenama antarabangsa.ini bukan perfume gred AAA tau! sebaliknya minyak wangi dari pati-pati minyak wangi yang dicampur menjadi seakan-akan atau sama dengan wangian jenama antarabangsa.


ada wangian for him and for her.terdapat dalam lebih kurang 43 jenis wangian berbeza.


De'Xandra inspired perfume dari jenis spray dan bersaiz 35ml.banyak juga isi ni tapi saiz senang nak bawa ke mana-mana.saya guna wangian Issey Miyake.


De' Xandra inspired perfume:
  • saiz 35 ml.
  • jenis EDP.
  • mudah dibawa travel.
  • produk bumiputera.
  • tahan lebih lama, lebih dari 8 jam.
  • setanding produk antarabangsa.
  • kesemua senarai perfumes adalah yang paling dicari penggemar perfumes.
  • menepati citarasa dan permintaan rakyat malaysia.
  • harga budget.
  • boleh dibawa solat(alkohol De'Xandra dari ekstrak tebu)
  • perfume De'Xandra dihasilkan dari pati terbaik dan selamat.

pengalaman saya guna:
  • bau tahan lama.sampai ke malam bau tetap wangi dan kuat.saya sembur dekat headband saya yang jenis kain, dah dekat 5 hari pun bau wangi masih kuat!
  • spray sikit pun bau kuat dan tahan lama.bayangkan kalau spray macam biasa? baunya lagi kuat dan lagi tahan lama.
  • jenis EDP dengan harga berpatutan.tahu tak perfumes jenis EDP lebih mahal berbanding jenis EDT dan lain-lain disebabkan kadar pati harumannya lebih pekat dan banyak? penggemar perfumes selalunya suka perfumes jenis EDP.cuma harga memang lebih mahal lah kan.tapi De'Xandra inspired perfume ni berpatutan sangat.
  • saya guna De'Xandra inspired perfume Issey Miyake.memang wangi jenis ni.tapi bila tengok senarai memang banyak lagi yang wangi.
  • jenis spray, jadi nampak mahal dan senang nak guna.spray je macam biasa.
  • saiz senang nak bawa ke mana-mana.
  • harga berpatutan.boleh beli banyak tanpa rasa membazir.kan ada 43 jenis haruman? pilih jangan tak pilih..hehe.
  • boleh dikatakan bau hampir sama atau memang sama dengan jenama antarabangsa.rasanya orang pun tak boleh beza kita pakai perfume inspirasi.mesti orang ingat kita pakai jenama tu yang ori.

dekat bawah ni saya ada letak pilihan haruman dan ciri-cirinya.boleh la pilih mana sesuai.
macam saya sendiri suka bau yang berasaskan buah.anda pulak?












maklumat lanjut dan pertanyaan sila hubungi kak sue di nombor yang saya tulis dekat atas tadi.



terima kasih.