product review: mistine iron curve love mascara.

Assalamualaikum.


baru2 ni maskara yang biasa saya guna habis,kebetulan saya dapat maskara mistine ni.try lah pakai..ohmai! sangat2 best,lebih best dari maskara saya yang habis tu.sekarang memang saya dok guna maskara mistine ni.kalau nak tau saya ni cerewet bab maskara.saya hanya pakai yang betul2 waterproof dan boleh lebatkan bulu mata.saya pernah try macam2 jenama,ada sesetengah tu cakap waterproof tapi mata tetap jadi comot.saya tak suka lah! so kalau saya cakap guna maskara tertentu dan ianya best,sila lah percaya..saya hanya guna yang terbaik saja.


produk:
mistine iron love mascara.

warna:
black.

harga:
harga biasa RM30 tidak termasuk pos.
tapi sekarang ada offer RM30 free postage.

cara order:
sms 017-4781577(no call).
atau

maklumat lanjut sila like page:


FUNGSI MENURUT PENGELUAR:
-to lash curve with c-curve wax lock.
-deep dark black with black definition pigment.
-visibly thicker with volume magic ball.
-eyelash lengh up to 180%
-waterproof.

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
-berus tak bergumpal dengan cecair produk.sangat bagus ni.kalau bergumpal rugi tau sebab maskara cepat kering dan mudah jadi comot waktu apply.
-produk menyalut bulu mata dengan baik.
-bulu mata jadi tebal dan lentik ! lentikkan tu tahan lama dan cantik sangat.selalu pakai maskara lain kena 2,3 kali ketip guna pelentik bulu mata,tapi maskara mistine ni sekali ja guna pelentik tu pun lentik sikit2 ja terus pakai maskara ni..hasilnya memang owesome! bulu mata jadi lentik elok lah.tak payah ketip guna pelentik bulu mata banyak2 kali.
-waterproof yang betul2 waterproof.ni ciri terpenting setiap kali saya nak pakai sesuatu maskara tu.mesti kena betul2 waterproof.tak nak mata jadi hitam comot2.maskara mistine ni memang betul2 waterproof dan tahan lama.
- warna hitam dia pekat.bila sapu kat bulu mata nampak mata lebih menyerlah dan 'galak'.
- keseluruhannya saya sangat suka maskara ni.memang sekarang saya tengah guna yang ni.tarak tipu punya maaaaa...kihkih.dekat2 nak raya ni meh cepat2 pi beli k.raya ni mata nampak lebih cantik.peluh2,nangis2 pun takyah risau.kekal lentik,nampak tebal dan cantik sangat2.jom beli !


packaging produk.didatangkan dalam kotak.dan gambar kanan tu bentuk luar maskara ni.


berus maskara.berus dia melengkung sikit.tak bergumpal dan senang nak apply tak kira samada bulu mata atas atau bulu mata bawah.


sebelum dan selepas menggunakan mistine iron curve love mascara.saya ketip sekali ja guna pengetip bulu mata..tu pun lentik sikit2 ja.lepas tu saya terus pakai maskara ni.wow! bulu mata jadi lentik elok,nampak tebal dan panjang.saya suka hasil yang macam ni.memang maskara untuk melentik dan melebatkan akan membuatkan bulu mata nampak macam melekat antara satu sama lain.itu normal tau.


sebelah tak pakai maskara ni dan sebelah lagi selepas pakai maskara ni.mistine iron curve love mascara membuatkan mata nampak lebih cantik.tiba2 ja bulu mata nampak macam lentik dan banyak.padahal bulu mata asal ciput dan pendek bebenau T_________T


saya mekap ni tak guna eyeliner apa pun.maskara semata-mata.kalau nak tau style saya kalau nak cepat atau malas nak mekap lebih2, saya cuma pakai maskara bagi lentik macam ni ja.nampak fresh dah.raya nanti kalau nak nampak fresh tapi malas mekap tebal2 boleh la try cara ni.tapi kena lah ada maskara yang bagus macam mistine ni.cepat2 beli tau.


saya hanyalah pengguna,kalau berminat nak beli boleh contact no yang saya tulis kat atas tadi.
selamat berpuasa ;)


like fanpage saya di:

tq.

product review: maybelline hyperharp liner.

Assalamualaikum.


Lama dah tak update blog.ada lah dalam seminggu dua dah kan.ni lah akibatnya kalau sibuk melampau.tapi dalam dok sibuk tu saya banyak jumpa dan guna produk-produk yang sangat bagus! antaranya maybelline hypersharp liner.eyeliner ni memang favourite saya lah.


produk:
maybelline liner.

warna:
terdapat di dalam 3 warna iaitu intense black,soft black dan brown.
saya guna intense black.

harga:
RM35.90 (kalau tak salah).

boleh dibeli di:
semua kaunter maybelline di seluruh malaysia.

maklumat lanjut:
like fb page maybelline ini maybelline NY simply fabulous(malaysia)


FUNGSI MENURUT PENGELUAR:
- hujung berus yang runcing dan halus, 0.01mm sahaja !
- kalis air(24 hours smudge-proof).
- terdapat di dalam 3 warna yang sesuai untuk gadis yang berbeza personaliti.


HASIL PENGGUNAAN SAYA:
- hujung berus sangat halus dan runcing! tapi dalam masa yang sama sangat stabil dan senang nak garis eyeliner.tak ada masalah comot walaupun tangan kita tak berapa stabil dan tak pandai guna liquid eyeliner.
- warna pekat,senang melekat dan cantik.
- kalis air.sesuai untuk kita di malaysia yang mempunyai cuaca panas ni.bila berpeluh ataupun menangis tak akan jadi comot ! tapi dalam masa yang sama tak susah untuk cuci eyeliner ni.
- hujung berus yang halus memudahkan kita untuk garis eyeliner dengan pelbagai style.boleh garis halus dan nipis untuk efek natural.garis tebal dan sharp untuk efek mata galak dan bold serta pelbagai lagi.
- saya juga guna eyeliner ni untuk garisan bawah mata(garisan bulu mata bawah,bukan waterline).sebab dia waterproof,jadi dia tak comotkan bawah mata.lagipun hujung berus halus, boleh buat macam2 efek kat bawah mata.
- bentuk seperti pen sangat stabil untuk buat garisan yang bersih dan kemas.sesuai untuk sesiapa yang tak pandai guna liquid eyeliner atau sesiapa yang ada masalah tangan kurang stabil sampaikan garisan eyeliner selalu jadi comot.now guna saja eyeliner ni,stabil sangat.
- keseluruhannya saya suka eyeliner ni.sejak dulu lagi dah suka.bila keluar yang terbaru ni bertambah suka sebab lebih halus dan runcing.senang nak buat garisan dan macam-macam style eyeliner :p


packaging maybelline laser liner.gambar bawah tu boleh nampak kan betapa runcing,halus dan sharpnya hujung berus eyeliner ni.hujung berus tu bukan lembik dan bukan juga keras macam kebanyakan eyeliner lain.berus dia ni unik sikit dan stabil untuk buat garisan.


hujung berus halus,hasil garisan pun jadi halus dan 'clean'.


contoh.gambar kiri saya buat garisan halus dan tebal.warnanya pekat dan yang penting sekali eyeliner ni kalis air.gambar kanan pula contoh saya lukis guna eyeliner ni.saya lukis halus sangat-sangat ni tau! hujung dia memang terbukti runcing,stabil dan hasilnya 'clean'.


gambar kiri saya buat garisan yang betul-betul halus untuk efek mekap natural.garisan sangat nipis dan hampir dengan garisan bulu mata asli.tak ada masalah pun untuk garis halus dan nipis macam ni sebab hujung berus dia sangat halus.gambar kanan pula saya buat garisan dengan wing di hujung.nampak kan tepi dan atas garisan eyeliner ni jadi 'clean' dan sharp? tak comot pun.ini disebabkan pen/body eyeliner yang stabil,senang nak buat garisan.hujung berus pula halus dan runcing.


gambar kiri saya garis eyeliner ni untuk lukis bulu mata di bahagian bawah mata.berus halus,hasil garisan  pun halus dan orang memang susah nak perasan saya buat bulu mata olok-olok je haha.bulu mata bawah nampak full dan banyak.sedangkan saya create guna eyeliner ni saja.gambar kanan pula saya buat garisan  tebal sikit dan macam fishtail di hujung.tepi garisan semua nampak clean dan sharp kan? senang sangat garis guna eyeliner maybelline ni.


saya suka sangat eyeliner ni.anda pun patut cuba tau.
tamat.


like fanpage saya di:

tq.

product review: fabulousiti flawless angel foundation.

Assalamualaikum.


Bulan puasa memang lembab makcik sorang ni update blog.saya bz uolssss...bz meniaga tudung dan foundation kat fabulousiti beauty & closet sampai tak sempat nak mandi pun ! kahkahkah..


ok baiklah,sebenarnya selama ni ramai sangat yang tanya saya mekap customer guna foundation brand apa sebab hasil selepas mekap nampak kulit customer flawless.yang ada jerawat dan parut pun nampak flawless.belum kira orang tanya saya guna produk apa sebab kulit nampak flawless.padahal kalau nak tau kulit saya banyak parut dan bintik.yang nampak flawless tu sebab foundation saja..hehe.tapi macam biasa,saya tak bagitau pun sebab saya guna foundation sendiri.waktu tu jenama pun belum letak.saya guna dalam bekas kecil tu saja.bukan sombong tak mau bagitau, tapi kalau bagitau nanti orang nak beli kat mana? saya belum jual waktu tu.akhirnya awal ramadan saya dah mula jual.alhamdulilah saya dah ada produk jenama sendiri..terharu kite cik senah oiiii..sobs..so kali ni saya nak review pasal foundation ni k.


produk:
Fabulousiti Flawless Angel Foundation.

kod warna:
angel beige.

saiz:
10gm

harga:
RM59 tak termasuk pos.

cara order:
sms/whatsapp 012-4141421(jgn call).

maklumat lanjut:
sila ke http://www.facebook.com/fabulousiti(fabulousiti beauty & closet)
atau


P/S: 1) KAMI SEDANG MENCARI AGEN,SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH
SMS/WHATSAPP 012-4141421(jgn call).

2) BELI FOUNDATION KAMI DAN SHARE DENGAN KAMI GAMBAR SEBELUM DAN SELEPAS MEKAP MENGGUNAKAN FOUNDATION NI.
KAMI AKAN BAGI HADIAH UNTUK TESTIMONI YANG SHARE GAMBAR :)



poster fabulousiti flawless angel foundation.


poster fabulousiti flawless angel foundation.


ini customer paling latest.saya mekap untuk pre-wedding photoshoot.terima kasih kak eisma ;)
untuk hasil mekap kat customer lain yang saya buat selama ni,boleh pi tengok kat fabulousiti beauty & closet(klik sini).


packaging produk.buat masa sekarang belum letak dalam kotak.coming soon insyaallah :')


packaging produk.


kalau tengok kat luar sendiri, sebenarnya produk nampak gelap dalam bekas..tapi jangan risau.dalam bekas je gelap.warna asal natural dan boleh masuk kebanyakan warna kulit.buat masa la ni kami keluarkan satu warna dulu.warna ni lah yang saya guna untuk mekap kebanyakan customer tak kira warna kulit depa.warna dia boleh blend elok dengan warna asal kulit.


foundation kami ni medium too full coverage, jadi dia lebih pekat dan tak lembut sangat macam kebanyakan foundation lain.nampak tak warna dia? jangan takut pulak..haha.bukan cerah sangat tapi bila pakai memang blend dengan kebanyakan warna kulit.gambar kanan tu pulak sebelum dan selepas apply.saja nak tunjuk contoh dia punya coverage.boleh tutup cela.kat tangan saya tu ada urat2 timbul warna hijau dan tekstur kulit pulak tak sekata macam tompok2 kan? selepas apply foundation ni dia tutup kesan tu semua.


yang ni pulak nak tunjuk perbezaan antara fabulousiti flawless angel foundation dan foundation jenama X.jahat kan kite nak compare? bhahaha.ok,gambar kiri tu perbezaan dia punya coverage.faoundation kami medium too full coverage, sangat sesuai untuk tutup parut,bintik,dark circle,cela dan samarkan jerawat.kesan dia lebih bagus untuk tutup tu semua berbanding foundation light too medium coverage.foundation jenama  X pulak lembut tapi boleh nampak perbezaannya kan? dia nipis,light coverage,so dia kena pakai banyak2..kena sapu banyak lapis kalau untuk kulit bermasalah dan kurang berkesan kalau nak tutup parut dan cela.

gambar kanan pulak perbezaan dari segi waterproof.sebenarnya foundation kami waterproof.sesuai sangat untuk kita kat malaysia sebab cuaca panas dan mudah berpeluh.kalau foundation biasa mekap kita boleh cair dan tak tahan lama kan? tapi foundation kami boleh buat mekap tahan berjam2 dari pagi sampai malam pun insyaallah mantain.dalam gambar tu saya jirus dengan air dan tonyoh2.foundation kami tak terjejas sangat tapi foundation jenama X dah comot2,sememeh dan hampir hilang.walaupun macam tu,foundation kami tak susah pun nak cuci.


cara nak pakai fabulousiti flawless angel foundation.
no.1: tempek foundation di muka menggunakan berus atau jari.
no.2: guna span foundation dan ratakan foundation tadi.sapu rata2 tau.
no.3: tambah dan tempek foundation lagi di bahagian yang kita nak tutup seperti di bawah mata(dark circle),parut,jerawat,bintik dan cela.ni cara untuk fungsi sebagai concealer.saya suka tempek banyak2 untuk part ni hehe.
no.4: guna span foundation dan pedap lembut sampai foundation tadi jadi rata.jangan tarik tau.pedap je sampai dia samarkan kesan2 tu semua.lepas tu boleh terus pakai compact powder.untuk kawasan yang kita pakai sebagai concealer tadi,pedap2 jugak compact powder.jangan tarik.
no.5: sebelum guna fabulousiti flawless angel foundation.
no.6: selepas guna flawless angel foundation.ni pakai foundation semata-mata.tak pakai bedak atau concealer asing.


perbezaan dark circle sebelum dan selepas disamarkan menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.


gambar dekat perbezaan dark circle sebelum dan selepas disamarkan menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.


perbezaan kening sebelum dan selepas dikemaskan menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.
sebab dia full coverage, jadi senang nak tutup bulu kening di tepi2 tu.bentuk kening nampak lebih kemas terbentuk tanpa teknik cukur.


perbezaan sebelum dan selepas tutup parut menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.tak edit photoshop naaahhhhh...!


sebelum dan selepas mekap menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.ni mekap natural saja.


sebelum dan selepas mekap menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.ni mekap tebal sikit untuk photoshoot.


sebelum dan selepas mekap menggunakan fabulousiti flawless angel foundation.


FUNGSI:
- medium too full coverage.
- menutup jerawat,parut,bintik,cela dan dark circle.
- membuat kulit nampak licin terutama selepas beberapa lama mekap di muka.
- kalis air.
- tidak berminyak.
- spf 30 melindungi kulit dari sinar uv.
- mekap tahan lama dari pagi sampai ke malam(lebih dari 15 jam!).
- warna natural dan sebati dengan kebanyakan warna kulit.
- berfungsi sebagai concealer.jadi tak perlu guna concealer asing.
- tiada pewangi.
- sesuai digunakan oleh jurusolek professional atau wanita dan gadis biasa.
- keluaran bumiputera dan halal.


ANTARA BAHAN UTAMA:
- argan oil.
- almond oil.
- collagen.
- spf 30.
- air zam-zam.


KENAPA SAYA SUKA GUNA FABULOUSITI FLAWLESS ANGEL FOUNDATION?:
- kenapa saya suka guna foundation ni walaupun banyak lagi foundation yang mua terkenal guna?
sebab yang ni betul2 memenuhi apa yang saya nak dan customer nak.mekap maintain tahan lama dan nampak flawless.
- kalis air antara ciri yang paling saya suka.cuaca kita panas dan selalu berpeluh.mekap mudah rosak dan jadi tak cantik.so dengan foundation ni memang mekap maintain sangat2.
- walaupun kalis air tapi tak susah nak cuci dia.guna mekap remover biasa pun boleh,guna  wet tissue atau baby wipes pun boleh.
- medium too full coverage.saya sendiri banyak parut dan dark circle teruk sangat2.foundation ni senang,sapu lebih sikit ja dah tutup semua kesan tak elok tu.nampak lah flawless kan.
- berfungsi sebagai concealer juga.jimat dah saya tak payah beli concealer banyak2 macam sebelum ni haha.
- sebagai mua saya mekap ramai sangat customer.dah tentu warna kulit depa tak sama kan? tapi saya hanya guna satu warna saja ! sebab apa? sebab foundation ni boleh blend dengan warna kulit yang asal terutama selepas beberapa jam mekap.lepas minyak semulajadi dan peluh keluar..dia nampak natural.
- tak berminyak ! kalau untuk kulit yang berminyak teruk,dia kurang sikit lah minyak tu.
- kulit nampak licin dan selepas berjam2 mekap nampak nampak makin cantik.
- tiada pewangi.jadi foundation kami bau bedak lah hahaha..tak tahu macam mana nak cakap.
- ramai tanya tahan lama tak 10gm ni? sbenarnya ikut cara kita guna.kalau selalu guna tebal2 dan selalu mekap akan cepat habis,tapi dalam 2,3 bulan rasanya.kalau jarang mekap atau guna nipis2 ja lebih lama dia tahan.saya guna bekas kecil dari 10gm pun tahan lama,tu dok mekap ramai orang tu.
- keseluruhannya saya memang suka dan saya guna foundation ni.cepat2 try ok? raya ni boleh la nampak flawless macam anak patung.kalah che ta uolsss ! muahaha.

TIPS:
- jangan risau kalau foundation ni nampak terlalu cerah atau terlalu gelap untuk kulit.selalunya dia akan blend elok dengan warna asal kulit tapi ada jugak tips mudah yang boleh anda try ni..
pakai foundation kami ikut cara pakai yang kami sarankan,kemudian pakai compact powder yang sama warna dengan kulit anda.lepas mekap warna akan blend dengan kulit dan nampak natural.tapi nak cakap siap2,normal tau kalau lepas mekap muka kita nampak sedikit cerah atau sedikit gelap.kita dah campur2 warna kan?
- untuk mekap harian atau yang natural,sapu nipis2.tapi untuk tutup kulit yang bermasalah macam parut,jerawat dan lain2 kena pakai lebih sikit ya.lebih sikit ja sebab ni full coverage..so memang dia sedia pekat dah.untuk mekap pengantin,dinner dan lain2 acara special guna lah tebal sikit.hasilnya nanti macam anak patung!
- sesetengah produk skincare contohnya toner,uv dan pelembab, akan buat foundation dan bedak jadi tak rata dan tak melekap elok di kulit.perhatikan mekap anda,kalau bedak tu macam pecah2 dan 'lari'(bedak tak melekat), sila bertukar dan pakai makeup primer atau makeup base sebelum mula pakai foundation dan bedak.ni lebih baik.


lain kali saya review lagi dengan gambar comel2..haha.
jom beli jom.contact no yang saya bagi kat atas tadi.


selamat berpuasa ;)


like fanpage saya di:

tq.

check-up ijn.

Assalamualaikum.


sebenarnya lama gila saya tak update pasal penyakit,check-up dan sewaktu dengannya.malas lah uolsss...selalu malas nak tangkap gambar,malas nak ingat balik apa benda yang saya buat bila jumpa doctor.sekarang nak pergi jumpa doctor pun malas tau ! tapi hari tu 9.10.13 waktu pergi jumpa doctor saya ada tangkap gambar..boleh la nak shared sikit gambar takde pekdah tu hahahaha..

p/s: nasib baik ijn tak macam hospital biasa yang sesak sangat2,panas dan boring tu.kalau tak,lagi malas nak pi hahaha.



muka tak semenggah budak yang malas nak jumpa doctor,malas nak tunggu,malas nak naik kereta lama2,malas nak redah jammed,malas nak buat test2 tu semua..pendek kata dia ni memang BUDAK PEMALAS! haha.sebenarnya waktu ni dalam kereta otw pergi KL.kalau kena jumpa doctor,sehari sebelum tu dah bertolak dari kulim ke ipoh.tidur rumah kakak saya kat sana dan awal2 pagi kami bertolak pergi KL pulak.selalu plan nak bertolak awal pagi kononnnya,tapi tiap2 kali pun mesti terlewat sebab saya bangun lewat kahkah..tak senonoh punya budak!


hari tu kena jumpa 2 orang doctor.doctor yang pertama ialah Dato' Dr.David Chew.dulu waktu tahun bila entah, saya pernah masuk ward ijn untuk try ubat baru.dato chew dan beberapa orang doctor lain pernah mai check saya dekat ward tu.ingat lagi waktu tu sambil pegang tangan saya dia cakap kat saya "kecilnya awak..tak makan ke?" sambil senyum..haha.serius lah cakap kalau jumpa doctor macam ni hari2 pun saya sanggup sebab sejak dulu sampai la dia sentiasa senyum dan cakap lembut.yang sakit pun boleh hilang.humble dan tenang sangat orangnya.aura dia tu boleh jangkit kat kita lah haha.

dah petang sikit lepas buat apa2 yang patut macam ECG,ECHO,6 MINUTES WALK(selalu saya tak buat yang ni sebab saya pening), saya jumpa pulak dengan doctor ke-2 iaitu doctor geeta.saya memang kena jumpa paediatric doctor.ni lah doctor yang rawat saya sejak 8 tahun lepas.saya harap akan ada ramai lagi doctor macam beliau ni.sangat bagus ! sepanjang sakit saya pernah jumpa ramai doctor tapi dia yang terbaik.lepas jumpa dengan dia 8 tahun lepas baru saya faham tentang penyakit ni sedalam-dalamnya.doctor lain tak jelaskan secara terperinci macam dia.dari penyakit,cara hidup,apa yang boleh dan tak boleh,ubat-ubatan,rawatan,dan lain2 semua terperinci dan dia tak akan selindung apa2 benda yang mungkin boleh buat kita menangis meraung kalau tak kuat iman haha.dia lah doctor yang cakap tiada rawatan atau pembedahan untuk sembuhkan saya,dia lah cakap saya anytime boleh tuuttt...yang bagitau saya tunggu 'masa' saja.reaksi saya biasa saja tapi kalau orang lain tak tahu pulak.dari cara dia dan apa yang dia buat memang boleh tau dia betul2 ambil berat,nak tolong dan rawat pesakit..sampai cara hidup kita pun dia ambil berat dan nak tolong.tq ya doctor :'D

mesti ada yang tertanya-tanya macam mana keadaan saya kan? saya check-up macam biasa.sekarang saya ulang alik berjumpa doctor di ijn dan di ipr(institut perubatan respiratori) dan ada cadangan untuk saya tukar organ.tapi kena tukar 2 organ terus iaitu jantung dan paru2 sebab dua ni lah punca penyakit saya.belum ada apa2 perkembangan lagi sebab berat saya tak cukup untuk buat pembedahan.atas sebab2 tertentu nama saya pun belum masuk dalam senarai menunggu organ.yang terbaru kebelakangan ni saya pening teruk dan dan berat badan ringan sangat.doctor bagi saya jumpa dietitian dan sekarang saya minum susu yang gantikan khasiat makanan yang saya tak dapat.tujuan dia supaya saya dapat khasiat makanan yang lengkap,berat saya mungkin naik dan pening berkurang.kalau pening teruk jugak saya mungkin dirujuk ke pakar hidung telinga dan tekak sebab takut something wrong dalam telinga.alhamdulilah lepas 2,3 minggu minum susu yang tak sedap tu saya dah rasa kuat dan pening pun dah kurang banyak v(^_^*)v



tunggu doctor memang boring sebab lambat haha.selalu pergi pagi2 sampai petang baru boleh balik.dalam tempoh tu merayau lah kami pergi beli makanan lah,majalah lah,cafe lah.hari tu saya try white chocolate ice blended ni.saya cari minuman yang tak ada kopi sebab saya tak suka..sekali staff gloria tu suggest suruh try yang ni sebab tak ada caffien..ingat hati nak coklat hitam biasa tu tapi try jugak yang ni.rasa lemak2 dan manis bebenau! hahahaha..rasa white chocolate kan.tapi not bad lah.kalau bagi kat CCE(adik saya) dia mesti suka sebab dia tu suka rasa yang pelik2 sikit T___________T
p/s: sorry,taip entry ni bukan waktu bulan puasa,ada makanan sikit ya.


muka dah habis mengantuk dah ni.dalam kereta asyik tidur ja.bangun pun ngantuk lagi sebab terlebih tidur dah haha.belum campur pening lagik.rasa macam nak baring ja.



ni ja makan tengahari saya.bihun soto dengan air mineral.kakak saya pulak tek o ais dengan sizzling.kalau pi makan kat cafe situ mesti order soto ni.ok jugak rasa dia.
p/s: sorry,taip entry ni bukan waktu bulan puasa,ada makanan sikit ya.



muka macam baru bangun tido lepas tu terus makan T_________T.pergi hospital memang malas nak buat segak2,malas nak mekap dan pakai lens walaupun rabun dan tak boleh pakai speck lama2.nanti dalam kereta nak tidur,mana boleh tidur kalau pakai lens..baik tak payah pakai terus hehe.


saya ada masalah tak boleh tidur malam.dah bertahun2 dah.sangat menganggu sebab langsung tak dapat tidur.siang2 pulak body lemah dan pening.doctor cakap saya mungkin rasa lebih teruk dan tak sihat kalau tak dapat tidur,so dia bagi ubat ni..kalau perlu kena makan lah.tapi paling tak tahan tu kan... masalah tidur/keresahan...KERESAHAN???? kahkah :'D sampai hari ni saya tak sentuh pun ubat ni.saya cuba tidur macam biasa.ada masanya boleh,ada masa tu awal2 pagi baru dapat lena.nasib lah -.-"


ok tu ja gambar yang ada pun.lain kali kalau pi lagi dan rajin saya tangkap gambar banyak2 k?
(klasik sangat guna ayat tangkap gambar tu).
SELAMAT BERPUASA ;)


like fanpage saya di:

tq.


product review: D'Lina Nature's Glow Glamzz UV Foundation.

Assalamualaikum.


Saya memang suka mekap.nama pun jurusolek kan..uolss ni buat2 tak paham pulak kan? haha..jadi tak menghairankan kalau jumpa saya dengan muka penuh ditempek mekap.tapi jangan bertambah hairan kalau jumpa saya langsung tak bermekap.haaaa itu awak semua boleh pengsan sebab terkejut..KAHKAH.
baiklah,sebab saya suka mekap..jadi saya pun suka pakai dan tukar2 foundation.salah satu foundation yang saya guna dari jenama D'Lina Nature's.ini jenama keluaran tempatan.produk keluaran bumiputera.
meh support orang kita.meh baca review saya meh..hehehe.


produk:
D'Lina Nature's glow glamzz uv foundation.

saiz:
10gm

pilihan warna:
ada 3 warna..pinkish,beige dan natural.saya pakai warna pinkish.

harga:
RM48 free postage.

maklumat lanjut dan tempat jual(online):
instagram: @NORAZLINA18638


pertanyaan dan cara oder:-
whatsapp:
014-6278301(ina)
017-5627176(wani)


packaging produk.


pilihan warna.saya pakai warna pinkish.


ini warna pinkish yang saya pakai.kalau tengok dari dalam bekas nampak macam warna dia gelap tapi bila dah apply warna dia jadi natural dan sesuai dengan kebanyakan warna kulit.sorry naahh ada kesan colek sebab saya dok guna haha.dah guna banyak kali tapi colek sikit saja sebab produk ni guna sikit pun kesan dia cantik dah.boleh tahan lama ni..jimat2..haha.


sebelah tak pakai produk ni,sebelah lagi selepas sapu glow glamzz foundation.tekstur dia krim lembut sangat2 dan mudah nak ratakan di kulit.warna dia natural dan masuk dengan warna asal kulit.nampak glowing2 dan warna rata.warna urat saya yang hijau2 tu pun dia cover elok.


belah kiri itu saya..saja nak kenalkan diri jugak in case awak semua dah lupakan saya..sobss.saya pakai glow glamzz foundation ni saja.waktu ni saya guna nipis sebab mekap natural.macam mekap harian lah.
yang sebelah kanan tu cce(adik saya).pun guna sikit dan nipis2 saja sebab mekap natural untuk dia pi interview kerja.nampak natural,glowing dan rata kan?


ini pulak salah seorang model yang saya mekap hari tu.saya buat mekap natural dan guna glow glamzz foundation.guna kod warna pinkish jugak ni.


ni pun model yang saya mekap hari tu.mekap ni vouge2 sikit tapi sorry lah lighting saya over bebenau.mekap ni saya sapu tebal sikit untuk efek full coverage.gebus2 glowing2 kan?


FUNGSI PRODUK MENURUT PENGELUAR:
  • agen perlindungan sinar uv terbaik yang bertindak sebagai alas wajah dan bertekstur ringan.
  • mengelakkan kerosakan dan memberi pencerahan pada kulit wajah.
  • memperbaiki struktur kulit secara intensif.
  • mengandungi spf30 untuk menghalang sinar uv.
  • diperkaya dengan AHA,vitamin E,minyak argan dan air zam-zam.
  • dirumus dengan bahan semulajadi untuk wajah lebih berseri,halus dan cerah.
  • sesuai untuk semua jenis kulit.

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • tekstur krim dia lembut dan mudah nak rasatakan di kulit.
  • foundation dia melekat elok di kulit dan tak 'pecah'.
  • boleh pakai dengan apa saja jenis dan teknik bedak.contohnya lepas pakai foundation ni boleh pakai bedak pulak guna teknik span basah boleh,span kering boleh,guna berus boleh.bedak compact atau bedak debu, dua2 pun boleh.
  • warna jadi natural dan 'blend' dengan kulit.
  • untuk hasil yang natural boleh pakai nipis2.kalau nak mekap glamer sikit atau tutup parut2,cela2 dan bintik2 tu pakai lah tebal sikit.
  • ada perlindungan uv.sangat2 bagus kalau kita pakai mekap atau apa2 produk yang ada perlindungan uv.uv ni tak boleh buat main2.mesti kena ada perlindunga.alang2 pakai mekap kan,pilih yang ada perlindungan uv macam glow glamzz ni.jimat masa dan jimat duit sebab tak payah beli uv asing dan pakai asing kan?
  • mekap tahan lama.
  • hasil mekap cantik sangat.
  • keseluruhannya saya suka foundation ni.kalau berminat nak beli boleh lah awak semua contact link atau no.tel yang saya tulis kat atas tadi ok?

like page saya di:

tq.

product review: celebritylass berkesan hilangkan bau badan.

Assalamualaikum.


Saya mudah berpeluh.tambah pulak sekarang ni cuaca panas sangat kan? lagi banyak lah saya berpeluh.paling tak suka bila dah peluh tu mesti melekit, lepas tu timbul bau badan dan bau ketiak haha.
sebut pasal bau badan dan bau ketiak..perasan tak dua bau tu sebenarnya lain? kalau bau ketiak lagi busuk kan? euuwww ! tapi meh nak share satu produk yang saya baru cuba.baru cuba dah exited nak share sebab memang berkesan.sapa2 yang ada masalah bau badan,bau ketiak,bau kaki memang harus cuba produk ni.

produk:
celebritylass master odourless.

saiz:
50ml

harga:
harga asal untuk s/m RM85 dan untuk s/s RM95.
sekarang harga PROMOSI untuk s/m RM75 dan untuk s/s pula RM85.

tempat jual(online):

cara order:
whatsapp 019-6404110


packaging produk.walaupun 50ml,tapi botol dia kurus dan ringan je.tak ada masalah kot2 nak bawa pi mana2 kan.


fresh kan nampak warna biru tu? tu bukan warna botol, tapi memang warna produk dia biru tau :p
di bahagian tepi botol ada tulis maklumat mengenai produk.


produk ni jenis spray yang perlu dipicit, jadi lebih bersih dan senang nak guna.bila spray dia tak percik air merata macam kebanyakan spray tu tau,tapi dia keluar satu arah saja.kalau terus spray ke kawasan yang bermasalah,dia tak kena rata dan tak kena kat seluruh kawasan kulit.mungkin sebab tu kot kena spray dulu kat tapak tangan dan baru lah sapu di kawasan yang kita nak :)


macam saya cakap tadi,kena spray dulu kat tapak tangan dan baru sapu ke kawasan yang kita nak hilangkan bau macam di ketiak,kaki dan lain2.tekstur produk ni betul2 macam air dan berwarna biru.


FUNGSI PRODUK MENURUT PENGELUAR:
  • membantu menghilangkan kesan bau badan yang kurang menyenangkan.
  • bersifat antiseptik.
  • menaturalkan air kotor yang melekat pada badan.
  • lebih berkesan berbanding deodorant.
  • tidak melekit,
  • tidak meninggalkan kesan pada pakaian.
  • melindungi dari bau badan selama 24 jam.
  • selamat digunakan
  • guna sehari sekali sahaja.
  • sesuai untuk lelaki dan wanita serta semua peringkat umur.

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • bau ketiak yang busuk hilang.try duduk dekat orang yang ada masalah bau ketiak.memang busuk dan bau kuat sangat kan? lepas pakai produk ni bau busuk tu hilang tau.
  • bau badan dan bau peluh hilang.perasan tak bau badan akibat peluh ni bau masam2 sikit kan? kita anggap bau tu bau biasa tapi sebenarnya tak selesa sangat.saya guna jugak kat bahagian belakang badan dan leher sebab saya banyak berpeluh kat situ dan timbul bau.lepas guna produk ni bau yang tak selesa tu hilang.
  • tekstur macam air.menyerap dan tak melekit.sekarang cuaca panas kita banyak berpeluh,kalau pakai deodorant rasa tak selesa sangat sebab melekit.sapa2 yang ada bau ketiak yang teruk lagi rimas kot? deodorant bukan hilangkan bau sangat pun kan? lekit2 pulak tu.best sangat pakai celebritylass ni sebab macam tak pakai apa2.tak rasa melekit pun.
  • tak ada kesan pada pakaian.kalau pakai baju putih dan cerah2 pun tak risau dah.tak ada pun kesan kotor macam kita pakai deedorant biasa.
  • sekali hidu macam tak ada bau tapi bila hidu betul2 sebenarnya ada bau sikit tapi sangat2 'light'.saya tak tau lah nak cakap bau dia macam mana hihi :p
  • untung beli produk ni sebab boleh guna seluruh badan dan seisi keluarga.kat ketiak,kaki dan lain2 bahagian yang selalu berbau.lagipun jenis spray,produk dalam botol tak kena kulit pun,so bersih lah kan dan tak payah risau terkena jangkitan atau kuman ke kan?
  • botol ringan.tak memberatkan bag kalau nak bawak pi mana2.
  • guna sehari sekali saja.jimat dan tak banyak kerja haha..dah la berkesan kan..senang betul.
  • keseluruhannya saya suka produk ni sebab bau badan dan ketiak yang busuk memang hilang.sapa2 yang ada masalah bau badan memang patut cuba.memang kita kena pakai perfume,tapi sebenarnya hilangkan punca bau badan dan bau ketiak tu dulu lagi penting.perfume tu hanya membantu saja.
CARA GUNA:
  • boleh digunakan sebelum mandi atau selepas mandi.
  • kalau guna sebelum mandi,kena bilas.
  • kalau guna selepas mandi,tak perlu bilas.rutin macam kita pakai deodorant.
  • picit beberapa titis di tapak tangan dan sapukan di mana2 bahagian badan terutama di bahagian ketiak.
  • GOOD BYE BAU BADAN ! cewahhhh... :p


like page saya di:

klik iklan nuffnang.
tq.

product review: cozuma mattifying lipstick.

Assalamualaikum.


sebagai jurusolek dan suka pakai mekap,memang semacam satu kepelikkan kalau saya tak cuba macam2 lipstick kan? baru2 ni saya try lipstick collagen cozuma mattifying lipstick dari syarikat hai o.mesti awak semua cakap "eh tak kenal pun lipstick ni?" haa.sama lah macam tuan blog ni T____________T
 tapi bila dah try memang cantik sangat2 dan bagus produk dia..rugi lah kalau tak try.


produk:
collagen lipstick, cozuma matiffying lipstick(dari syarikat hai o).


warna:
terdapat dalam 5 pilihan warna.saya guna warna lolly pink dan shanghai tang.

harga:
RM35 tapi special untuk pembaca blog saya anda beli 2 batang lipstick dengan harga
RM65+free gift+free postage !
(kalau nak beli bagitau mereka awak dari blog saya ok?)

tempat beli:
fb: El Janna(sila klik di sini)
instagram: el_janna(sila klik di sini)
blog: bbyuya.blogspot.com(sila klik di sini)

cara order:
pm fb mereka(link yang saya bagi di atas tadi) atau whatsapp 017-7251583(el janna).



packaging cozuma matiffying lipstick.saya guna warna lolly pink dan shanghai tang.di kotak ada maklumat mengenai produk.



rupa lipstick yang elegant :p


cozuma matiffying lipstick warna lolly pink


ini warna lolly pink.kalau nak tau saya memang dah lama cari warna ni.hari tu jumpa jenama lain dan beli tapi bila pakai tak best langsung sebab warna tak mau melekat di bibir.dah la mahal..sia2 je duit haku senah oiii.
akhirnya jumpa yang ni.warna sebijik lah macam yang saya nak.macam orange sikit,peach sikit,pink2 sikit.



cantiknya ! saya suka sangat warna ni.bila sapu lembut dan melekat di bibir.warna ni unik sikit sebab tu saya suka.bila pakai warna ni tiba2 rasa macam comelsss..hahaha.



full makeup dan lipstick saya pakai warna lolly pink.ipstick dia memang cantik dan tahan lama.warna nampak rata je kan?


cozuma matiffying lipstick warna shanghai tang

ini pulak warna shanghai tang.asyik pakai warna lembut2 je kan kadang rasa boring.saya jenis suka tukar2 warna lipstick.terang macam mana pun selamber ja saya pakai haha.warna ni cantik sangat.



warna lipstick ni pun macam unik jugak.sekali tengok macam merah terang tapi bila pakai jadi merah macam ni.kadang2 nampak macam meroon yang cantik pulak.tapi memang saya yakin lah pakai warna ni.



full makeup dan saya pakai lipstick warna shanghai tang.saja buat mekap smokey macam ni.yang bestnya kalau lipstick warna macam ni sebab kulit kita akan nampak lebih cerah :)


pilihan warna untuk cozuma matiffying lipstick.semua warna lawa2.memang tak urgi lah kalau beli.


FUNGSI/KELEBIHAN PRODUK MENURUT PENGELUAR:
  • cozuma matiffying lipstick gives a new dimension to lipstick with its sophisticated satin silky vibrant finish,enhanced by a collagen-enriched plumping active.an elastomeric polymer combined with a gellifying agent impart a deliciously soft and gliding application and perfect colour release.

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • warna cantik.warna soft ke,terang ke dua2 pun cantik.
  • tahan lama.yang ni memang sangat2 bagus.saya pakai sekali waktu mula2 mekap lepas tu saya keluar,makan dan minum.selepas 5,6 jam balik rumah pun lipstick masih terang elok.
  • lembut dan senang disapu di bibir.
  • warna melekat elok di kulit bibir dan tahan lama.
  • bibir tak kering macam kebanyakan lipstick lain.
  • ini lipstick collagen,bila pakai tu bibir macam mungil,macam menyerlah lah haha.
  • keseluruhannya saya sangat suka lipstick ni.tak tipu,memang cantik sangat2.mekap orang pun saya letak lipstick ni.anda patut cuba tau.

PROMOSI!!!
untuk pembaca blog saya anda beli 2 batang lipstick dengan harga
RM65+free gift+free postage !
(kalau nak beli bagitau mereka awak dari blog saya ok?)


untuk pertanyaan dan pembelian awk boleh contact penjual yang saya tulis kat atas tadi ya.
saya pun pengguna sahaja,saya tak jual lipstick ni ;p


like fanpage saya di:

tq.

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN