ikan bakar 'coq badak'

Assalamualaikum.


kalau sesiapa yang setia baca blog saya sejak dulu mesti perasan dalam 2 tahun kebelakangan ni saya tak berapa aktif update blog.kalau ada pun selang beberapa hari dan bukan tiap hari macam dulu kan? kalau tanya saya pun saya tak tau nak jawab kenapa.mungkin malas sikit? segan sikit? malu sikit? berdosa sikit(sebab tayang2) atau lain2? mungkin bercampur-campur perasaan tu kot puncanya? tapi insyaallah saya berazam nak update setiap hari walaupun untuk benda simple contohnya macam saya buat apa hari tu? atau saya makan apa hari tu? haha..aci lah kan.ala-ala tumbler atau instagram tapi di blog lah.nak buat tumbler saya tak rajin nak jaga banyak tempat..cukup lah blog ni dan page saja.




untuk permulaan saya nak tayang sikit lunch saya 2,3 hari yang lepas.tadi kata rasa berdosa tayang2?
ni kau tayang balik ya? haha..jangan salah sangka, saja nak share ja pun.kalau baca tajuk mesti pelik awat nama dia ikan bakaq cok badak? jeng..jeng....!



ikan bakar ni disalut dengan pais nyok(kelapa) dan bahan2 tertentu.entah apa bahan kak saya taruk tiba2 dia rasa macam inti cucur badak..bhahaha! terus kami panggil ikan bakaq cok badak.tapi sedap bukan main.makan dengan nasi panas2..pergh! sedap weh.selalu saya luch waktu dah petang2 sikit.tapi sebab ada ikan bakaq ni, saya makan nasi awal.sedap dan senang makan sebab kak saya guna ikan jenahaq yang tak banyak tulang.saya takut makan ikan dan jarang makan ikan sebab tulang2 dia tu.tapi ikan ni saya boleh makan.. ngada sangat kan? haha.



ok tu ja.kalau teringin sila buat ikan bakar ya? tapi jangan minta resepi kat saya, saya bukan tau pun haha.



terima kasih.

product review: 148 by fynale bambi brown.

Assalamualaikum.


kalau anda baca blog saya sejak dulu-dulu mesti anda tau bahawasanya saya ini adalah si pencinta contact lens yang tegar! cewah! jadi tak sah la kalau pencinta lens ni tak tayang contact lens yang baru dia cuba kan? jadi sile la paham ye..bhahaha..



produk:
148 series by fynale bambi.

warna:
brown.

power available:
0-500(50 step)

jangka hayat:
1 tahun tapi dinasihatkan untuk guna 1-3 bulan saja untuk tujuan kebersihan.

water content:
38%

base curve:
8.60mm

diameter:
14.8mm


boleh dibeli di:-

pertanyaan:-
sms/whatsapp: 019-3070247
winkylens@gmail.com


maklumat lanjut mengenai contact lens 148 by fynale bambi brown:-


special untuk pembaca blog saya, anda akan dapat diskaun untuk pembelian lens di circle lens malaysia!
.
.
.
discount code untuk pembaca blog saya: ZOEY10
-discount code hanya sah untuk pembelian kali pertama sahaja.
-minimum pembelian berjumlah RM50 dan ke atas.
-discount code ini sah digunakan sehingga 31/12/2014



exited dapat lens.terus ambil gambar tak sempat buka plastik dah :p



saya ada dua lens dari circle lens malaysia.yang satu lagi saya review lain kali ok?



packaging untuk 148 by fynale bambi brown.



lens dalam packaging.



corak lens.cantik kan corak? macam bunga..hihi.keliling lens ada ring hitam yang agak tebal.warna lens sebelum dipakai nampak macam warna oren, tapi ni warna brown tau.



sebelum dan selepas pakai 148 by fynale bambi brown.
walaupun saiz lens cuma 14.8mm, tapi bila pakai mata nampak besar dan bulat.
ring di sekeliling lens menambahkan lagi efek mata besar.
warna brown lens nampak natural dan tak over, tapi tetap nampak warnanya yang terang dan tak tenggelam.



rasa selesa.sesetengah lens membuatkan mata kita rasa tak selesa dan macam ada benda kat dalam mata kan? tapi lens 148 by fynale bambi brown ni sangat selesa dan pandangan mata jadi jelas..
maknanya tak kabur disebabkan warna lens tu tutup tepi anak mata.



warna cantik,mata nampak besar dan bulat,yang paling penting sekali selesa bila pakai.
saya suka sangat dan ini favourite lens saya sekarang ;D


overall:
  • saya suka sangat lens ni dan rekemen anda untuk try juga.
  • warna cantik.warnanya terang dan jelas tapi tetap natural.cantik sangat!
  • extra suka sebab ada ring hitam di sekeliling lens.ring ni akan bagi efek mata besar dan bulat,so mata dan muka kita nampak fresh sebab mata tak kuyu dah..haha :D
  • selesa.ni yang paling saya titik beratkan kalau pilih lens.kalau tak selesa mata akan jadi sakit dan merah, bahaya tau.jadi pilih la lens yang selesa macam lens 148 by fynale bambi brown ni.
  • pandangan mata clear dan tak jadi blur.
  • saya pakai yang ada power sebab saya rabun.sepanjang pakai lens ni tak ada masalah berkaitan power.ok saja.
  • sila la cuba ya :)


terima kasih.






Sunsilk Lively Clean & Fresh.

Assalamualaikum.


Ini kisah benar.
Mula-mula pakai tudung dulu, saya macam terkena 'kejutan budaya' sebab tak tahu cara jaga rambut untuk gadis berhijab dan tak tahu produk apa yang bagus, akhirnya rambut saya mula bermasalah.bila pakai tudung rambut akan berbau dan berminyak.lepas tu kulit kepala rasa gatal-gatal.selalu ja rasa malu dan tak selesa nak dekat dengan orang lain sebab takut orang terhidu bau busuk tu dan saya asyik tergaru-garu je kepala ni sebab gatal.malu sangat kan? dah la kerja saya kena berjumpa ramai pelanggan,macam mana kalau pelanggan tak selesa berurusan dengan saya nanti? lagi satu, saya jadi tak selesa nak bergaya dengan pelbagai style hijab terutama yang berlapis-lapis sebab kepala rasa gatal.masalah ni semua selalu membuatkan saya jadi risau dan tak yakin diri.



Sampai satu masa tu saya cuba syampoo dan perapi Sunsilk Lively Clean & Fresh.mula-mula cuba saya suka sangat dengan bau Sunsilk Lively Clean & Fresh ni.bau wangi dan tahan lama.rambut saya berbau wangi, rambut jadi lembut dan senang diurus(tak kusut lagi), kepala rasa segar dan selesa walaupun bekerja dan pakai hijab dalam tempoh yang lama.bila berpeluh pun bau wangi masih kekal dan kulit kepala tak gatal lagi.bila dah segar dan selesa, keyakinan diri pun bertambah.gembira nak berurusan dengan orang ramai.sampai sekarang ni saya masih setia menggunakan jenama Sunsilk.


Tahu tak Sunsilk sedikit sebanyak dah mengubah diri saya? dari seorang yang tiada keyakinan dan berasa malu dengan masalah rambut gadis berhijab, saya menjadi seorang yang berkeyakinan dan selesa.selesa berurusan dengan orang lain, selesa untuk memakai pelbagai jenis hijab dan nampak menarik berbanding biasa, yang penting sekali selesa untuk berusaha mencapai aspirasi saya dan bergaul dengan orang ramai terutama mereka yang hebat di dalam bidang yang saya minat iaitu pernigaan dan keusahawanan.sekarang ni saya berjaya mengusahakan perniagaan hijab online dan berjumpa dengan ramai orang.tapi saya tak malu lagi,tak segan lagi, saya tetap selesa dan yakin diri.


Heliza Helmi telah dilantik sebagai duta bagi produk Sunsilk Lively Clean & Fresh.sama seperti kebanyakan wanita berhijab,Heliza Helmi juga sangat menitikberatkan berkenaan masalah bau rambut setelah seharian di luar dan ini juga memberikan kesan terhadap tahap keyakinan diri beliau.sudah tentu Sunsilk Lively Clean & Fresh adalah pilihan Heliza.


Sunsilk Lively Clean & Fresh diperkaya dengan Vitamin Citrus Complex.bahan ini dicipta untuk menyingkirkan penghasilan sebum yang berlebihan di kulit kepala dan dalam masa yang sama menyegarkan dengan hanya sekali cucian.Sunsilk Lively Clean & Fresh didatangkan dalam syampoo dan perapi.syampoo menyingkirkan lebihan sebum di kulit kepala dan menyuburkan untuk mengelakkan kegatalan.perapi  pula membantu mengurangkan rambut bercabang dan rambut kusut.


Sunsilk sentiasa memahami keperluan rambut wanita yang berlainan, termasuk wanita yang berhijab.ini menjadikan mereka sebagai peneraju penjagaan rambut wanita berhijab sejak 15 tahun yang lepas, sejak pelancaran Sunsilk Lively Clean & Fresh.kini hasil penciptaan bersama pakar penjagaan kulit kepala Dr.Francesca Fusco,Sunsilk Lively Clean & Fresh diperkayakan dengan Vitamin Citrus Complex khas untuk wanita berhijab.ia memberikan rasa segar,bebas kegatalan, dan memberikan bau kulit kepala yang harum walaupun memakai hijab dalam tempoh yang lama.kandungan bahan istimewa di dalam variasi ini juga membantu menyingkirkan sebum berlebihan untuk memberikan rasa bersih dan segar kepada wanita.


Saya masih ingat lagi, Sunsilk jenama syampoo pertama yang mengeluarkan iklan khas buat wanita berhijab tanpa mendedahkan rambut.sejak itu wanita berhijab mendapat lebih inspirasi dan keyakinan untuk bercita-cita tinggi dan yakin diri.sebagai jenama yang meletakkan wanita di tangga pertama, Sunsilk sentiasa menyokong wanita berhijab melalui kempen yang berkaitan wanita-wanita ini.Pada tahun lepas  Hijabku, Gayaku kempen telah membawa 10 pereka bertuah dan model ke International Stage Of Islamic Fashion Festival(IFF), yang mana pemenang persembahan fashion diberi peluang melangkah ke dalam industri fashion.pada tahun ini Sunsilk meletakkan fokus kempen Lively Clean & Fresh kepada wanita yang telah menyokong jenama ini sejak 15 tahun yang lepas.


SERTAI KEMPEN  SUNSILK MENEMANIMU SEJAK TAHUN 2000 
DAN MENANG RM20,000 !!!

Sunsilk menemanimu sejak tahun 2000 ialah kempen pada tahun ini.yang mana wanita yang menggunakan jenama Sunsilk dijemput untuk berkongsi kisah dan pengalaman mereka menggunakan Sunsilk di page facebook Sunsilk malaysia.pemenang akan menerima hadiah wang tunai bernilai RM20,000 untuk mencapai aspirasi beliau.pemenang juga akan diberi peluang untuk menyuarakan pendapat dan berkongsi inspirasi sebagai wanita berhijab bersama dunia.

untuk menyertai peraduan ini dan menjadi sebahagian dari perjalanan Sunsilk menemanimu sejak tahun 2000, anda perlu:

1. Beli produk bernilai RM15 dari rangkaian Sunsilk Lively Clean & Fresh.

2.Kongsi pengalaman anda sepanjang berhijab bersama Sunsilk melalui Sunsilk menemanimu sejak tahun 2000 app* boleh cari di sini: (https://www.facebook.com/SunsilkMalaysia

jom ramai-ramai kita sertai kempen ini.hadiahnya lumayan dan yang penting sekali kita dapat berkongsi aspirasi dan tak mustahil berjaya mencapai aspirasi tersebut.

terima kasih.

versi terbaru haruman GUCCI Premiera Eau De Toilette.

Assalamualaikum dan hi,


*this entry is sponsored by GUCCI Premiera Eau De Toilette.


Baru-baru ni jenama antarabangsa yang terkenal, GUCCI telah memperkenalkan pewangi terbaru mereka iaitu GUCCI Premiere Eau De Toilette.lebih ringan,lebih menyerlah dengan jelmaan lebih lembut dari aroma yang asal.baunya lebih lembut berbanding Eau De Parfume(sebelum ni mereka dah keluarkan pewangi yang sama dari versi Eau De Parfume dan kini versi Eau De Toilette pula).






iklan untuk kempen Gucci Premiere Eau De Toilette menampilkan bintang terkenal hollywood, Blake Lively !



Blake Lively, duta bagi haruman asal Eau De Perfume, dan bukan asing lagi di hollywood, telah memainkan peranan untuk Eau De Toilette terbaru yang lebih lembut ini.Blake sangat bersesuaian bagi GUCCI Premiere Eau De Toilette, yang mana beliau berpendapat glamour tidak semestinya perlu sentiasa berada di acara yang besar- " bagi saya pewangi adalah lambang kepada keyakinan" . " anda semburkan dan serta-merta anda rasa berkuasa"- ada daya tarikan yang muncul bersama wangian dan ada 'kuasa' pada wangian yang memberi kesan kepada orang lain.

Pewangi GUCCI Premiere Eau De Toilette universe mengambil inspirasi daripada GUCCI Premiere Couture Collection yang bermula di cannes film festival 2010.jika GUCCI Premiera melambangkan suasana red carpet dan acara yang gah, versi Eau De Toilette pula lebih lembut.ia mempunyai kesemua ciri haruman yang asal, tetapi telah diolah semula, disegarkan dan anda boleh memakainya sebagai wangian harian anda.


botol dan packaging GUCCI Premiere Eau De Toilette menggabungkan pelbagai details dan motif design yang berkaitan dengan GUCCI Premiere Eau De Parfume.pingat dan 'house iconic horsebit' di leher botol yang elegant dan penutupnya yang menjadi lambang 'GUCCI Premiere'.kotaknya pula menampilkan sepuhan emas corak Diamante GG yang menjadi salah satu daripada motif design paling dikenali di dunia! sama seperti tandangan pengasasnya Guccio Gucci dan lambang web stripe jenama mereka.walaubagaimanapun, untuk mengekalkan keunikan karakter Eau De Toilette, glamour tersebut telah di zahirkan semula.. seperti mana pewangi didalam, kotaknya berwarna emas suram berbanding warna yang terang.


walaupun masih mengikut bauan pewangi asal Eau De Perfume, GUCCI Pemiere Eau De Toilette lebih berani.radiant flower dan sparkling citrus notes memberi bauan yang lebih 'ringan'.initial bloom triggers menyerlahkan keanggunan dan kelincahan.orange blossom memberi rasa sensasi.bauan top notes yang elegant perlahan-lahan bertukar kepada aroma bunga-bungaan putih freesia, jasmine dan soft bulgarian rose.apabila pewangi mengering di kulit, bauan 'halus' tetapi tenacious menghangatkan kulit, patchouli dan musky notes melengkapkan pewangi yang penuh karisma ini.

menurut Frida Giannini yang merupakan Gucci creative director, " di dalam GUCCI Premiere Eau De Toilette terbaru ini, mempunyai keseimbangan antara jasmine sambac dan bulgarian rose, dua jenis bungaan klasik,elegant dan penuh kewanitaan yang berbeza dengan freesia yang lembut.hasilnya bau feminine,moden dan 'cergas' yang anda boleh pakai dan nikmati setiap hari".

kata Blake Lively pula, "wangian terbaru ini menunjukkan anda mempunyai kekuatan dan gembira dengan diri anda sendiri.saya sangat sukakannya.ianya untuk wanita yang mana saya sentiasa ingin jadi sepertinya, setiap hari".


apa lagi yang saya boleh cakap? setiap wanita harus cuba pewangi ini :)

terima kasih.


bergaya dengan kasut sneakers.

Assalamualaikum.


Sneakers adalah satu kasut yang mesti dimiliki atau orang kata it's must have shoe walaupun hanya sepasang.tak kira lah kita ni penggemar kasut jenis wedges, heels, stiletto atau lain-lain, tapi sneakers tetap akan menjadi pilihan kan? sneakers sekarang ni dah dicipta dengan pelbagai jenis design yang menarik dan sesuai dipakai dengan pelbagai jenis fesyen pakaian dan juga acara.sneakers sesuai dipakai oleh sesiapa saja termasuk lah kaum muslimah, terutama bagi yang suka bergaya.menarik sangat bila muslimah gabungkan jubah atau dress bersama kasut sneakers.ini dikira kelainan sebab selama ni kita sangka sneakers hanya sesuai dipakai bersama jeans atau pakaian kasual saja kan?.


celebrity hollywood, Alessandra Ambrosio memakai kasut snakers dari trend terkini.siapa cakap bintang hollywood hanya pakai heels? mereka pun pakai sneakers tau.nampak 'cool' dan bergaya.tapi kita yang bukan artis ni pun boleh jugak bergaya dengan sneakers.pilih lah sneakers yang sesuai,selesa dan design yang menarik.silap-silap, kita nampak lagi bergaya dari artis tau..haha.


nak bergaya dengan sneakers tapi tak tahu kat mana nak cari pelbagai jenis design sneakers yang terkini dan ada 'style'? jangan susah hati, di ZALORA ada pelbagai jenis design dan jenama sneakers yang lawa dengan harga berpatutan.shopping sneakers di hujung jari je... awak semua mesti rambang mata kalau tengok sneakers kat ZALORA ni.. macam saya lah! hahahaha.saya berkenan dengan semua design tau! tak tahu nak pilih yang mana sebab semua terkini,semua cantik dan semua dengan harga berpatutan.


kat bawah ni saya tunjuk antara design sneakers yang ada di ZALORA.ada banyak lagi design, tapi kena masuk laman web ZALORA dan tengok sendiri lah kan..haha.


kiri: EZRA by ZALORA high top sneakers .
kanan: EZRA by ZALORA studded hight top sneakers.

kedua-dua sneakers ni adalah design yang paling terkini.kalau tak percaya boleh tengok artis hollywood dan artis di negara asia seperti taiwan dan korea pun pakai design macam ni.saya tahu lah sebab saya suka stalker instagram artis luar negara, terutama artis yang suka bergaya..hahaha(pecah rahsia).


kiri: ZALORA hidden wedge high cut sneakers.
kanan: Lee Sandee funky polka dotz hi cut sneakers.

para gadis perlu bergembira bila adanya snakers yang berwarna pink ! sangat comel, sangat style, sangat rare, sangat 'cool' ! mesti dapatkan sneakers pink okay?.


kiri: EZRA by ZALORA lace sneakers with canvas toecaps.
kanan: EZRA by ZALORA floral print lace up oxford.

yang ini sangat 'rare'.lace pada sneakers? sangat jarang kita jumpa kan? dan sangat menarik.sesiapa yang sukakan kelainan dan design yang unik boleh dapatkan sneakers ni.floral print pun sama juga, menarik dan nampak girlish kalau dipakai.


kiri:PLAYBOY BUNNY colour dotted sneakers.
kanan: VANS authentic lo pro sneakers.

sangat unik dan sangat menarik.bukan saja selesa tapi corak pada sneakers ni nampak cantik sangat.mesti nampak comel kalau pakai ni kan.


anda boleh dapatkan koleksi women sneakers online terkini di ZALORA. untuk maklumat anda, ZALORA MALAYSIA adalah gudang fesyen online terbesar yang menempatkan pelbagai koleksi sneakers for women online daripada pelbagai jenama terkenal.jangan risau, pembelian di ZALORA juga adalah mudah dan selamat.pengalaman online shopping di ZALORA pastinya satu pengalaman yang terbaik buat anda dan jom layari website ZALORA sekarang untuk rasai sendiri pengalaman tersebut !


terima kasih.

product review: sabun resdung seri emas.berkesan hilangkan gatal dan resdung!

Assalamualaikum.


tahu tak menurut fakta setiap individu ada masalah resdung? tapi yang membezakan cuma teruk atau tak saja.kiranya level dia lah yang membezakan masalah tu.macam saya sendiri, selalu jadi gatal-gatal kat muka ni.kadang kadang rasa gatal dan berair di mata.rimas sangat lah oiii ! haha.. tapi baru-baru ni saya cuba sejenis sabun yang berjaya hilangkan gatal kesan dari masalah resdung ;p


produk:
sabun resdung seri emas( facial soap savon visage-tonique).

saiz:
40gm

harga:
sms kod < SE99 > ke < 013-6065600 >
untuk dapatkan harga diskaun+free item

cara order:
sms kod < SE99 > ke < 013-6065600 >

maklumat lanjut:

AMARAN!
mana-mana pihak terutama yang turut menjual produk sabun resdung seri emas, anda dilarang mengunakan gambar dari review ini dan dilarang copy paste 100% isi kandungan review ini tanpa kebenaran zoeyzauyah.blogspot.com
terima kasih.


felixia yeap(raisha rania) ialah duta produk sabun resdung seri emas.patutlah kulit dia cantik sangat, rupanya guna sabun ni.sapa yang nak kulit cantik macam raisha rania boleh guna sabun ni jugak(saya lah orang  yang pertama) hahahaha...


bukan saja dapat sabun tapi dapat bag, dapat manual cara guna dan info produk,dapat pen, dan dapat bekas simpan sabun supaya hygiene lepas dah buka nanti.tak pasti pulak kalau beli sabun memang dapat macam ni atau ada promo ke kan? boleh tanya dengan mereka waktu order tu ok?


ini lah rupa sabunnya.comel senang nak bawak pi mana-mana, in case pi travel ka, holiday ka kan? tapi jangan terkejut, sabun saiz 40 gm yang comel ni boleh tahan dalam 4 hingga ke 6 minggu ! ada cara nak bagi tahan lama tu.depa bagitau dalam manual cara guna yang kita akan dapat bila beli sabun.


rupa sebenar sabun resdung seri emas.warna merah dan bau dia wangi.selalu kalau sebut produk untuk resdung mesti kita terbayang bau macam herba tu kan? tapi takkk...sabun ni wangi tau.


FUNGSI PRODUK:
  • kesan awal  penggunaan sabun resdung seri emas boleh dilihat dalam tempoh 2 minggu penggunaan.
  • rasa kulit bersih selepas menggunakan sabun.
  • kegatalan kulit berkurangan dan beransur hilang.
  • bersin di awal pagi berkurangan atau sudah tiada lagi.
  • kelemumur di kulit kepala berkurangan dan beransur hilang.
  • kulit kurang berminyak,jerawat berkurangan dan semakin sembuh.
  • kesan terbaik adalah penggunaan berterusan selama 2 bulan.
  • handmade.kandungannya adalah 50% madu dan tiada chemical.
  • p/s: boleh tengok dan baca testimoni pengguna sabun resdung seri emas di fanpage(boleh klik link fb yang saya bagi kat atas tadi).

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • kulit rasa bersih selepas cuci sebab buihnya ok.kesan mekap kat muka pun rasa hilang habis.rasa kulit tu bersih sangat.
  • selepas cuci tak rasa tegang, kering atau lekit.
  • bau wangi dan selesa untuk guna.
  • selepas beberapa minit cuci muka, kulit akan jadi lembut dan lembab.bila pegang kulit sendiri rasa macam dah cukup cantik dan sihat dah kulit haha :p
  • gatal kat muka saya dah hilang ! saya cuba test sebab nak tau betul ka sabun ni yang hilangkan gatal-gatal kat muka saya.saya stop guna sehari dua dan gatal tu muncul balik.bila guna sabun ni gatal akan hilang.so memang betul lah sabun ni berkesan hilangkan gatal di muka terutama yang disebabkan oleh resdung.MEMANG TERBAIK.
  • kebanyakan simptom resdung dah berkurangan.selesa ja rasa terutama sekali sebab dah hilang gatal kat muka.kalau tak salah boleh guna untuk badan juga.
  • tiada bahan kimia.rasa selamat nak guna.
  • saya potong sabun ni dan bahagi dengan mak dan kakak saya.depa pun dah dapat rasa kesan positif.
  • saya sangat rekemen untuk anda semua try terutama yang ada resdung teruk tu.try dulu baru tahu kesan dia tu macam mana.kena usaha tau.insyaallah masalah resdung yang buat kita rasa tak selesa tu boleh berkurangan sebab resdung ni boleh jadi bahaya kalau teruk dan dibiarkan.boleh jadi buta dan ada yang sampai kena bedah !

CARA GUNA:
  • bersihkan mekap dengan lotion atau makeup remover(bagi yang bermekap).
  • basahkan muka dan buihkan sabun.
  • gunakan buih untuk mencuci muka.urut lembut dan biarkan selama 1-3 minit.
  • bilas bersih dan lap kering.
  • sebaiknya guna 2 kali sehari.

TIPS UNTUK MEMPERCEPATKAN KESAN:
  • kurangkan pengambilan makanan yang menggalakkan symptom resdung seperti seafood,belacan,budu dll.
  • elakkan penggunaan mekap terlalu tebal.
  • elakkan penggunaan produk pemutih kulit yang berasaskan peeling/pengelupasan.
  • rajin membuang kahak pada setiap subuh(selepas bangun).

TIPS PENJAGAAN SABUN RESDUNG SERI EMAS:
  • sabun boleh dipotong kepada beberapa kiub kecil.
  • sabun handmade ni kandungan bahannya adalah 50% madu dan tiada chemical, maka ia akan cepat mengembang.pastikan anda simpan di tempat yang kering supaya tahan lama.


saya adalah pengguna yang berpuashati.sorry nah muka saya ni banyak parut dan bintik hahahaha..sebelum ni tak tahan gatal.sat gatal kat sana,sat kat sini.sepanjang guna sabun resdung seri emas dah hilang rasa gatal, dah rasa selesa :)




like page saya:

terima kasih.




nasi arab,ais krim dan shopping.

Assalamualaikum.


belek punya belek blog ni baru perasan ada benda dalam draft.cerita basi yang berlaku pada 22.9.13! basi pun basi lah labuuuuu..asalkan ada gambar mesti nak stori jugak..muahaha.




over kan muka dia nih putih? nanti dulu,jangan tertipu...sebenarnya handphone beliau membuatkan muka beliau jadi oren.sebab tak nak nampak macam alien,maka dia pun edit lah tone gambar ni sikit..haha.



kempunan nak makan nasi arab.alang2 ada restoran baru buka, berdesup lah saya pi try.



candid yang tak berapa nak candid dah :p



menu restoran al kanz hadramawt.lokasi dia dekat hi-tech kulim.



menu yang saya order.sebenarnya tak terer pun nak makan benda2 arab ni.staff dia yang suggest apa yang sedap kat situ.sebab saya tak terer,kami hentam saja lah order arayes,mandy rice set dan orange lassi.



order satu saja set.lepas tu minta pinggan kosong.share dua orang sebab saya jenis makan sikit.mesti tak habis punya.memang betul pun.nasib baik order satu ja -.-"



nasi dia sedap..ayam pun sedap.cuma saya tak puas hati makan nasi arab dengan sup..haha.rasa macam makan dengan dalca ka,ayam masak ros ka,gulai daging ka,lagi sedap kot..imaginasi betoi! haha.



orange lassi.jus buah campur dengan yogurt.



orange lassi dia sedap tapi masam gila ! hahaha.jakunnnya saya tak reti minum ala2 arab kot?



ni arayes.sedap jugak tapi tak kena dengan selera saya.minta maap lah,saya ni memang memilih sikit bab makan..tak ok sangat untuk selera saya..muahaha..pening2 lah haku ni.dalam dia ada apa tah.lupa pulak.sayur kot?



habis makan pi urus apa2 yang patut.muka tunggu orang dalam kereta..



beli aiskrim.kalau nak tau saya memang suka makan aiskrim.dari dulu sampai dah tua2 ni.rasa macam relaks,macam best bila makan aiskrim.terapi kot?



beli stock makanan kat giant.ni time ok sikit lah ni.saya dah lama tak pi tempat2 camni untuk shopping.tak larat nak berdiri dan jalan lama2.ni pun nampak yang nak beli terus ambil dan ambil..lepas tu cepat2 bayar dan keluar haha.



beli stock makanan merepek.bila boring kat rumah mesti lapaq.stock makanan mesti mau ada lah.



terjumpa ni.sapa2 yang minat hallo kitty mesti menangis keriangan kat depan rak nih..hahahahaha..


ok tu ja.



like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

tq.

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN