beli mekap jenama Tarte di website sephora

Assalamualaikum.



Sebagai jurusolek yang perlu beli macam-macam produk mekap yang berkualiti dan jenama disukai ramai(client), saya suka shopping mekap di sephora.semua jenama antarabangsa ada, dah la banyak pilihan, original pulak tu.sejak dah tahu kewujudan sephora secara online, bukan main lagi saya shopping kat sana.lagi mudah sebab boleh usha barang kegemaran sampai puas hati lepas tu klik-klik dan tunggu produk sampai kat depan pintu rumah.wah wah mudahnya!



baru-baru ni saya beli produk jenama Tarte secara online dekat website sephora.you know tarte? takkan lah tak kenal kan.brand ini famous di kalangan jurusolek dan penggemar mekap kerana produknya yang sangat cantik dan berkualiti.dek kerana itu saya nak review sikit produk tarte yang saya dah beli baru-baru ni.jom!





Tarte tartelette amazonian clay matte pallete dengan Tarte lipsurgence matte lip tint kod bare.seriously ini produk yang sangat berbaloi untuk dibeli.tak kisah berhabis duit asalkan dapat produk berkualiti macam ni.kepada penggemar mekap, takyah beli jenama merepek dan produknya tak sebagus mana.please cuba jenama Tarte dan anda akan sedar kenapa saya beriya nak pengaruhi anda untuk cuba sendiri.cuba dulu baru tahu lah! haha.
kalau anda juga berminat nak beli produk Tarte di sephora, boleh klik link INI




mekap ala-ala smokey ini saya guna eyeshadow dari Tarte amazonian clay matte palette.




colour swatches dari Tarte amazonian clay matte pallete.




colour swatches dari pallete Tarte amazonian clay matte palette.


kenapa saya suka pallete ini dan kenapa anda patut cuba?

  • mengandungi 12 warna eksklusif di dalam satu palette.
  • warna-warnanya dari tone earth colour.tone ini selamat untuk kebanyakan teknik mekap, warna kulit dan acara.hanya satu pallete boleh buat macam-macam mekap.jimat dan tak peningkan kepala(untuk beli banyak pallete dan memikirkan warna)
  • jenis matte dan tak berkilat.saya suka dengan eyeshadow jenis ini.susah nak cari yang ada warna-warna cantik, but this pallete warnanya sangat lawa hokeh!
  • pigmented! ini yang para penggemar mekap mahu dengar bukan? warnanya terang melekat di kulit.mula-mula saya cuba calit di atas tangan, nampak tak terang sangat tapi bila dah apply basic mekap di seluruh muka kemudian apply eyeshadow ini di mata, wow! warnanya sangat terang dan pekat! sangat susah nak cari matte eyeshadow yang terang kan? tapi anda tak akan kecewa dengan Tarte amazonian clay matte pallete ini 
  • dirumuskan tanpa parabens, mineral oil, phthalates, triclosan, sodium lauryl sulfate, gluten dan telah diuji secara dermatologi.
  • saya suka bekas palette yang sleek dan cantik.hanya sebesar tapak tangan dan mempunyai cermin yang luas di bahagian dalamnya.
  • harga setanding kualiti.tak rugi beli sebab puas hati dengan warna dan kualitinya.




untuk bibir dalam gambar ni of course lah saya guna Tarte lipsurgence matte lip tint kod warna bare.




colour swatches Tarte lipsurgence matte lip tint kod bare.


again, kenapa saya suka lipstick ini dan kenapa anda patut cuba?

  • jenis matte! sekarang kan trend bibir matte dan seksi(wow!), jadi tak boleh ketinggalan.
  • warna pekat, terang dan tahan lama di bibir.
  • bibir akan nampak lebih full.efect dari jenis matte dan warna yang tebal menyaluti bibir mungkin? mungkin ya.
  • kesan sejuk berangin seperti mint di bibir.
  • rasa dan bau seperti chewing gum yang fresh.bye-bye lipstick lain yang rasa tidak sedap ituuw!
  • mudah disapu di bibir dan warnanya terus melekat rata.
  • tiada kesan seperti satu lapisan tebal di bibir(seperti kebanyakan produk bibir sekarang), sebaliknya seperti lipstick biasa cuma lebih pekat dan matte.
  • mengandungi bahan menyihatkan kulit seperti carnauba wax, vitamins A dan E, coconut, mineral pigments serta cruelty free(tidak diuji ke atas haiwan)
  • dirumuskan tanpa parabens, mineral oil, phthalates, triclosan, sodium lauryl sulfate, gluten dan telah diuji secara dermatologi.
  • tak perlu pengasah pensil, hanya pusing di bahagian bawah lip tint.
  • bentuk seperti jumbo pensil  dan mudah digunakan.batang pensil tidak licin, jadi selesa dipegang.
  • terdapat dalam beberapa warna lain yang cantik dan terkini.



cuba lah shopping dekat sephora secara online! pengalaman beli produk di website sephora sangat mudah dan menyeronokkan.saya boleh dapatkan pelbagai produk mekap hanya di hujung jari.anda jangan lupa dapatkan produk Tarte di SINI



untuk maklumat lanjut sila ke:
website: sephora.my
facebook: sephora
instagram: sephoramy
twitter: sephora_msia



terima kasih.

diari ramadan 2016

Assalamualaikum.


Syawal dah berlalu tapi takpe jangan risau, saya masih ada mood untuk bercerita perihal bulan ramadan/raya nan mulia setahun hanya sekali merayakan hari yang mulia ini(ringtone raya).
p/s: entry raya saya update di lain kali, insyaallah.


walaupun mungkin hangpa tak akan kisah langsung perihal hidup saya di bulan puasa mahupun raya,tapi kasi can arr wey.. penat tangkap gambar sambil susah payah buat-buat macam ada kerja bhahaha.jadi jangan sia-siakan gambar yang ada walaupun ada yang dah diabadikan dalam vlog sebelum ini.. SILA TERJAH ETRY VLOG INI: zoeyzauyah vlog EP7 | ramadan


sebab lain untuk update blog? sebab saya rindu nak tulis blog.biasalah masih dalam mood cewi
dok buat vlog, kasihan blog ini seakan diabaikan pula.jadi mari kita baca entry ini!(nada bersemangat).



dua tiga hari sebelum ramadan tiba, mak dengan kakna yang rajin(kena bodek ketua2 lebih sikit) dah sibuk-sibuk buat acar ikan kering untuk makan dalam bulan puasa.lepas tu bagi jugak dekat kaum kerabat untuk merasa.


sejak hari pertama puasa mak dah serah tugas yang tak kurang pentingnya dekat saya. ya, penting sebab kalau tak dilaksanakan seisi rumah takkan dapat bersahur sambil lalalala.tak lain tak bukan tugas tersebut ialah mengejutkan mak untuk bangun masak sahur(kembang kempis hidung sebab bangga dapat tugas penting la sangat)


sejak beberapa tahun lepas tugas ni hanya layak diberi dekat saya selaku anak yang paling jarang tidur malam sampai ke awal pagi.jadi bila dah agak-agak mak terlajak tidur/tak sedar jam bunyi, maka saya lah yang akan jadi jamnya.kalau jam ni pun tak jaga boleh jammed jadinya..ihik! tak lawak!


bulan puasa kali ni kakna seakan terlebih rajin sebab hampir setiap hari dia masak sedap dan buat cucoq.adakalanya mak atau kakna akan minta saya merasa masakan mereka.tapi seakan tiada function sebab jawapan haku lepas tu " tah la tak tau nak habaq.ok dah kot?" bernasib baik sebab tak disekeh oleh mak dan kakna.muka kecewa pun tiada.nasib baikkk(urut dada)


tapi kadang-kadang kakna tewas dengan dugaan bazar ramadan lepas tu terpegi lalu terbeli, adik-adik kat rumah pun tertumpang sekali, dah namanya rezeki?(terimalah sedas dua pantun dari saya).



ramadan belum bermula lagi saya dah exited nak pasang lampu kelip-kelip atau nama comel yang saya panggil, lampu liplap.nak naikkan semangat setahun sekali katanya.husband menjadi mangsa untuk pasang dan buka, pasang dan buka sampai lah dua-dua pun berpuashati.bila dah berjaya pasang cepat-cepat tangkap gambar dan record video hantar dekat abang yang jauh di perantauan sungai petani dekat ceh ja pun. mendapat reply: "baguih2.. memeriahkan kedatangan ramadan" lebih kurang begitu la.tak lama lepas tu tambah lampu lagi dan ubahsuai apa-apa yang patut.hantar lagi video dekat abang di perantauan yang sama.kali ini mendapat reply; "macam rumah santa claus"
me: (-.-")



di penghujung ramadan husband tolong pasang pelita pula.rajin husband saya ni(kena la puji laki sendiri).nak tambah semangat dan kemeriahan nak sambut raya.berseri-seri depan rumah kitaorang bhahaha.



bersemangat menolong kakna membuat kuih raya.maksud saya tolong tabur biji-biji comel berwarna warni di atas salutan coklat hitam tersebut.hamboi ayat!



comel kan taburan di atas biskut almond london yang sungguh ada almond sebiji kat dalam dia(bermakna kakna tak kedekut bahan bila membuat biskut).



menyapu telur di atas tart nenas/gulung.dulu kecik-kecik tugas macam ni la yang paling ditunggu-tunggu sampai berebut dengan adik saya punya lah nak tolong sapu.sekarang sudah tua pun masih tunggu, tapi tunggu bila nak selesai tugas ni? bhahahaha.



tart nenas/gulung yang dah siap dibakar.sampai pukul 2 pagi tolong kakna buat.



tolong gaulkan biskut snow almond ni kat dalam bread crumbs.kakna celup dalam coklat cair, tinggal saya tolong gaulkan dan susun molek-molek kat dalam balang.



snow almond kesukaan semua orang.versi kakna buat sedap(puji lagi).



tolong isi adunan cornflakes ke dalam paper cup.dari pagi sampai tengahari baru selesai.sampai sakit kepala iolss lalu tertidur terbongkang.



cornflakes madu kegemaran seisi malaysia yang tak ada bahan buah-buahan campuran sebab pahit.jadi kakna letak bahan yang disukai ramai sahaja.sedap wooh.



ini sahajalah dapat tolong kakna.lepas tu saya sakit mata sampai lah tiba hari raya.jadi tak selesa untuk buat apa-apa.insyaallah tahun depan tolong lagi.


kesimpulannya untuk ramadan tahun ni saya kurang puashati dengan prestasi diri.niat di hati nak buat amal dan himpun pahala banyak-banyak, tapi apakan daya kesihatan selalu tak mengizinkan.tapi takpa, tetap bersyukur.insyaallah, minta doa semoga ALLAH panjangkan usia dan beri kesihatan yang baik sampai bertemu ramadan tahun depan lepas tu dapat buat amal ibadat lebih lagi dan perkara yang baik-baik, insyaallah.


p/s: rindu suasana ramadan waktu arwah pak saya masih ada.seronok :')


macam mana pula ramadan anda?



terima kasih, baibai ;)

hilary duff inspired makeup tutorial

Assalamualaikum.


Sejak beberapa minggu yang lepas saya plan nak record video baru.tapi tiba-tiba saya tak sihat.
waktu tak sihat ni macam bosan la pulak.so saya selongkar folder lalu terjumpa la video inspirasi
mekap hilary duff yang saya tak pernah publish sebelum ni.


video ni dah lama tau.saya record hujung tahun 2015 tapi tak pernah publish sebab skrin kamera
nampak bintik hitam.kalau tengok video ni anda akan perasan bintik hitam tu dekat skrin.
kulit saya pun tak ok waktu ni.


tapi dah bosan sangat kan, blog dan youtube pun tak berupdate, saja lah suka-suka saya edit dan publish


mekap ni inspirasi dari hilary duff dalam mv sparks.
tak sama pun 100%.inspirasi dari segi warna ja sikit-sikit.



pilih HD.
senarai produk yang saya guna ada dekat descriptions box youtube ni.
jangan lupa thumbs up dan subscribe.


mekap hilary duff dalam mv sparks.susah sikit nak agak warna apa yang digunakan sebab lighting.
paling suka dekat mekap mata.fokus utama dekat bulu mata yang lebat tu.


hasil mekap saya.










terima kasih.



Happy Birthday Althea | althea turns 1

Assalamulaikum.



Hai semua.mesti anda tertanya-tanya siapa pula si althea yang sambut birthday ni? sebenarnya althea ni bukan orang lah tapi laman web yang menjual pelbagai jenis produk kecantikan original dari korea.macam-macam produk ada, daripada skincare sampai lah ke produk mekap.



althea dah menyambut ulang tahun yang pertama.tahniah!






sempena ulang tahun yang pertama, althea ada menyediakan keistimewaan dan giveaway untuk pelanggan yang membuat pembelian di website mereka.maklumat lanjut seperti di bawah..


Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

* Limited edition birthday box + DIY party kit
untuk pesanan yang dibuat pada 20/7/16 dan seterusnya.sementara stock masih ada.

* Free goodies untuk 1,500 pembeli pertama
produk kecantikan saiz besar.sementara stock masih ada.

* Birthday giveaway. pilih 3 produk terlaris untuk 100% REBATE!
rebate akan dikreditkan ke akaun anda.

* peraduan #AltheaTurns1 di instagram
- dah dapatkan Althea party kit? ucapkan happy birthday dengan hashtag #altheaturns1 dan berpeluang untuk memenangi hadiah hebat seperti Macbook Air, Ipad Air 2, Iphone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits dan hamper kecantikan dari Althea!
- Hadiah keseluruhan bernilai KRW10,000,000 untuk dimenangi!
Peraduan bermula dari 20 julai hingga 15 ogos 2016.


Jom sertai sekarang!


Tertakluk pada terma dan syarat.untuk maklumat lanjut, sila rujuk my.althea.kr
atau facebook Althea


Althea




terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 8 | hari raya 2016

Assalamualaikum.


Selamat hari raya! sejak beberapa hari selepas hari raya, hati dan pikiran tuan blog ni dah macam tak keruan sebab ramainya yang dah update vlog raya memasing.hey bila tuan blog nak update pula ni? >_<


jadi secara gigihnya saya pun memulakan aktiviti mengedit footage-footage yang ada dan mula mengupload secara LALALALA dekat akaun youtube tersayang.tapi memang sayang la weh! dia cakap video-terlalu-panjang-kau-ingat-orang-nak-tengok-ke-? lepas hal tu dah setel dia cakap pula(youtube ni memang banyak cakap lah wey!) video saya menghadapi masalah copyright dek kerana mengandung..eh! mengandungi lagu raya pujaan sepanjang zaman.ceh.. baru ja nak kasi feeling-feeling menonton vlog sambil mendengar lagu raya pilihan.kasihan hajat tak kesampaian T_________T


kerana saya seorang yang gigih, saya edit semula dan upload semula dalam 4 ke 5 kali dan kemudian berasa sedih sekali(kahkah) sebab masalah copyright masih berlaku walaupun haku dah stress bertukar-tukar lagu! akhirnya saya pun edit semula dari A sampai ke Z dan meletak lagu tanpa suara secara sedikit sangat sampai tak sempat pun nak feeling nostalgia berhari raya.tapi boleh la dari takde langsung efek raya tu kan? jadi ada baiknya uolss pergi menonton sekarang.babai..!

Photo:
eh belum babai lagi(miahaha).saje nak inform, insyaallah nanti lepas ni saya akan update entry bertulis untuk hari raya hari tu.letak gambar dan tulis terperinci sikit.rindu nak tulis kat blog.biasalah dok cewi buat vlog sampai blog pun dipandang sepi bhahaha.



jangan lupa pilih HD.vlog ni start dari persiapan raya sampai lah ke hari raya kelima.

penat saya edit banyak  kali.tambah pulak waktu record tersalah pilih kualiti(saiz terlalu besar), tak sedar diri laptop saya tak mampu support video saiz besar-besar ni, akhirnya terpaksa edit secara kura-kura sebab very the slow dan asyik heng je tau.


jangan lupa subscribe channel saya, http://www.youtube.com/zoeyzauyah





terima kasih.
baibai.


zoeyzauyah vlog EP 7 | ramadan

Assalamualaikum.


Akhirnya update jugak vlog ramadan yang dipukul canang sebelum ni.itu pun dah dekat nak raya baru terkedek-kedek tuan punya blog ni nak update.tak apa lah, janji ada update bukan setakat bersembang kencang ja weh..miahaha.aku dah kenapa?

Photo:
saya combine beberapa aktiviti yang saya buat dalam bulan ramadan ni.tapi nak habaq siap-siap, bab amal ibadat memang tak boh la dalam vlog ni.jangan hangpa dok tertanya-tanya pulak " dia ni tak done solat tarawikh ka? dia ni tak done baca Al-Quran kan?" kihkih.



pilih HD tau.
saya record guna dua handphone, so hangpa boleh sedar la kualiti dengan soud dia sat-sat berbeza.ada part yang sound dia kuat sikit tau.kalau tengok sambil sumbat telinga boleh terkejut beruk hangpa satgi.baik saya bagitau sia-siap, kihkih.



terima kasih dan jangan lupa subscribe channel youtube saya.



selamat berpuasa dan selamat hari raya.
minta maaf zahir dan batin :)





tutorial mekap hari raya | eid makeup

Assalamualaikum.


Walaupun saya jurusolek dan boleh mekap vouge pada hari raya, tapi saya sebenarnya lagi suka mekap simple dan soft tiap-tiap kali raya.so kali ni saya nak share sikit la cara mekap yang simple dan soft.mana tau boleh bagi idea kat hangpa untuk mekap raya ni kan? 



warna mekap ni sesuai untuk semua warna baju dan acara.hangpa jangan ingat kalau mekap wajib kena ikut warna baju ja.bila buat mekap yang soft macam ni lagi senang nak matching dengan macam-macam warna baju.




pilih HD tau.

product list saya ada tulis dekat descriptions box video ni.kalau tak ada brand macam saya guna, guna ja apa yang anda ada.janji warna dan fungsi tu lebih kurang sama.video ni simple sikit sebab waktu record dan edit saya tak berapa sihat.buat tengah malam sampai ke awal pagi.rabak mata i nokkk..

dekat dalam video ni jugak saya guna smooth skin foundation yang saya jual.boleh la order kalau berminat nak cuba hehe.sempat promote.... hewhew.


di bawah ni gambar hasil mekap.
.
.









gambar di bawah ni guna front camera.flawless baq hang.
.
.







terima kasih dan salam ramadan :)