hadiah dari Loreal paris.

Assalamualaikum.




thanks Loreal paris malaysia untuk hadiah ni.pencuci muka dengan lipstick.



pencuci muka yang best sebab banyak buih dengan lisptick yang tersangat lah lawa.
boleh feeling marilyn monroe dengan lipstick merah ang ang..haha.
thanks again Loreal !



terima kasih.

baibai ;p

jalan-jalan di alor setar,sp dan makan-makan.

Assalamualaikum.



13.10.13 yang dah lama lepas(macam biasa la, cerita lama) saya,partner dan adik beradik plan nak jalan2 dan bawak mak sekali.saja boring2 kan.teringin pulak nak berjalan.tak tahu kenapa tiba2 rasa nak pergi alor setar.so pada hari tu ramai2 lah kami pi sana tapa arah tujuan..bhahaha.



pagi2 dah bangun dan bertolak.kata nak berjalan kan? tapi tak awai sangat pun..sempat lah mekap bagi nampak segak sikit, lepas tu takde lah malu sangat nak cewi tangkap gambar sendiri kan...kahkah :p



singgah pos laju dulu.tak ingat apa tujuan dia.nak pos barang ka nak ambil barang entah.hujan waktu ni.



sampai pekan rabu terus makan tengahari kat bawah tu.sedap nasi ayam dia.nama kedai tak ingat dah.depa semua pi jalan-jalan kat atas pekan rabu, saya jalan kat bawah ja sebab tak boleh naik tangga.tak beli apa pun.bila dah bosan saya rehat tunggu depa kat sini.



relaks2..masa ni dok tunggu depa habis jalan.edit bagi blur2 sikit kat body bukan sebab ada yang terjojol ka apa nahhh..(muahaha) tapi sebab waktu ni zaman masih pakai style tudung yang TAK tutup dada sepenuhnya.segan pulak la kan..so kita blurkan sikit la.jangan salah paham pulak tau.



sebab tak tau nak pi mana, kami ikut ja kak saya yang nak mai souq al-bukhary(giant hypermarket).
bangunan dia cantik.kat belakang saya tu nampak lah sikit2 bangunan dia.belakang ni ada masjid.nama dia masjid AlBukhary kalau tak salah(sorry kalau salah).memang lawa sangat2 masjid tu.kereta besaq2 ni bukan kereta kami tau.satgi hangpa ingat kami kaya raya pulak hahaha.



jalan-jalan kat dalam tu dan terbeli shawl bunga-bunga yang comel.nampak tak dress saya tu singkat? terpaksa coverline guna stokin.tu pun orang pandang semacam.beli dress online mesti singkat camni.dah TERpakai hari tu, malas nak tukar baju dah.



sebab dah boring dan tak tau nak pi mana dan tambah pulak time tu hujan lebat,so kami semua pun balik.kak saya dengan mak balik dulu.saya dan partner singgah amanjaya mall kat sungai petani.saja la singgah tapi ramai orang la pulak.mungkin sebab hari minggu.



singgah beli chatime.ni 1st time minum chatime sebab kat kulim tak dak.tapi untuk tekak saya ni chatime belum berjaya menjadi favourite saya lah hehe.



jalan punya jalan chatime pun habis.singgah jap blackwood ni beli air lagi.lawa cafe dia.saya suka pi tempat makan yang lawa2 gini :p



kat blackwood mesti ada ruang untuk customer lekat note kan.nampak comel..lepas tu haku pun tumpang comel sekali lah haha.



tak pasal2 abam tu masuk blog ni sekali.air dah siap tapi saja duduk2 ambil gambar.nasib tak kena halau..haha.



kali ni beli kopi.saya tak suka kopi, so saya tak minum -.-'



kat bawah ni antara note dan polaroid di dinding..
.
.
.












sambung jalan tengok ada pameran kereta.saja duduk2 buat2 try kat proton suprima S.saja lah try kan padahai mata dok usha bmw kat depan tu bhahahaha..



waktu ni kat bahagian atas amanjaya mall ada karnival usahawan bumiputera ke apa tah namanya.lupa lah uolsss..paham la kan cerita tahun bila punya ni? hahahaha.banyak lah produk makanan dari usahawan bumiputera tapi waktu ni dah tak larat nak jalan(iolss is semputnesss), so tak tertarik nak beli apa2 pun.terus turun dan balik.



sampai kulim dah malam, singgah makan sat dekat keev(sebelah honda).motor ni depa buat hiasan saja nohhh.



mata dah sakit2 sebab pakai lens sejak siang.tukar ke speck pulak lah.



muka letih campur mengantuk.tapi lapaq.



nak makan ka nak tido? nak makan ka nak tido? baik jangan over! bhahaha.



air yang kami order.chocolate ice blend,fresh orange dan air gas yang tak dapat dikenalpasti -.-'
dalam botol jernih2 tu air masak depa bagi free.



spaghetti.



mee apa tah lupa nama dia.saya yang order sebab confuse tak tau nak order apa dan dalam masa yang sama teringin nak makan benda bermee.last2 order ni tapi tak makan.tukar makanan dengan partnert saya.dia yang kena perabis ni.



ini pun lupa.tapi ayam la.chicken chop cheese ka apa erk? ohmai! memang tak ingat.



banana fritters.



banana fritters disiram air gula dan makan dengan aiskrim.rasa makanan kat sini? hmmmmmm... baik awak mai try sendiri.selera orang bukannya sama kan? hahahaha.



ok tu ja.panjang meleret tapi cam tak ada isi ja.adehhh.. :p


terima kasih.

product review: cathy doll no apps ! BB cream.

Assalamualaikum.



saya dilahirkan untuk menyukai produk yang bernama BB cream..ewahh banyak cantik muka kau!(kataku kepada diri sendiri).ada unsur menipu disitu ye kawan-kawan.sebenarnya saya agak jarang pakai BB cream sebab hasilnya yang nipis,ringan dan pada firasat saya lah, memang tak dapat nak coverline mukaku yang tak suci akibat parut yang bermaharajalela ni kan.isk..isk.

tapi sejak cuba cathy no apps BB cream, tetiba je saya ter eksaited nak pakai selalu malah hari-hari pun nak pakai jugak..muahaha! hovernya cik senah.mekap rasa lawa je tau.let's go to the review(cakap omputih baq hang..)


produk:
cathy doll no apps BB cream
(HD pink pigment,matte finish, spf 30 PA+++)

saiz:
10gm

harga:
RM22.00 tidak termasuk pos.

maklumat lanjut/omlineshop yang menjual:

cara order:-
whatsapp: 012-9231982(aemy)
wechat/line/fb/: aemy makhtar




dua produk cathy doll yang saya pakai.dapat bag jugak.. comey ja tau.yang dolly hair tu saya review kemudian ok? best gila uolssss....harga pun murah gila.saya memang teruja kalau pakai produk cathy doll sebab packaging comel lepas tu berkesan pulak tu.dia bukan produk yang hanya mempukul canang kecomelan packaging semata-mata,tapi dia memang betul-betul berkesan.ada yang tak berani try sebab katanya dari thai, jangan risau lah.produk ni sebenarnya dari korea lah uolss.



kotak luar cathy doll no apps! BB cream.



BB cream ini didatangkan dalam bentuk tiub macam ni.picit je bila nak pakai.



kecil molek saiz tiub BB cream ni.senang nak bawak pergi mana-mana sebab boleh sumbat dalam bag,tak makan banyak ruang dan ringan pulak tu.spare dalam bag dan boleh pakai anytime.



tesktur berkrim dan berbau wangi.senang nak apply di kulit.saya guna warna light beige.



sebelah tak apply dan sebelah lagi apply cathy doll no apps BB cream.dapat cover bintik dan warna hijau urat kat tangan saya tu.



sebelah muka tak apply dan sebelah lagi apply cathy doll no apps BB cream.berseri-seri bahagian yang dah apply kan? hahaha(perasan dahku).tone kulit nampak sekata berbanding bahagian yang tak apply tu.



taadddaaa ! ni lah hasilnya lepas dah siap mekap guna cathy doll no apps BB cream.saya guna tebal sikit dan lagi tebal saya apply kat bawah mata sebab nak cover dark circle dan kat kawasan berparut untuk samarkan kesan parut tu.


nampak flawless dan gebu kan? lepas tu matte finish pulak tu.saya keluar sehari suntuk tapi mekap dan kulit mantain nampak cantik.sebab tu saya exited guna BB cream ni selalu hehehehe.


9 EFEK DARI CATHY DOLL NO APPS BB CREAM:
  • HD coverage dan tahan lama.
  • bersinar pada setiap sudut kulit wajah.
  • combine high chroma & high purity.
  • mencerahkan kulit.
  • mengawal minyak.
  • memberikan kesan muda.
  • nampak berkilau dan elegant.
  • rasa kulit selicin sutera dan ringan.
  • perlindungan uv dengan spf30.

FUNGSI PRODUK:
  • diperkaya dengan formula herba yang dipatenkan di korea,melegakan kulit dari iritasi dan antioksidan.
  • chione HD pink pigment mencerahkan kulit dan menutup cela.
  • 60% kandungan air melembabkan kulit sepanjang hari.
  • spf30 melindungi kulit dari sinar uv yang berbahaya.
  • ringan dan tahan lama di kulit.
  • photo apps menjadi kurang penting dengan kulit yang berseri dan selicin sutera.gunakan saja produk ini.

TIPS:
  • campurkan bersama aloe vera soothing gel dalam anggaran 1:1 untuk hasil 'water shine makeup look'


CARA APPLY:
  • picit sedikit BB cream di belakang tangan atau di atas sponge,kemudian titik/dotkan 5 dot di dahi,hidung,kedua belah pipi dan dagu.ratakan dengan lembut mengarah ke luar.tambah lebih lagi untuk menutup cela.

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • senang nak ratakan di kulit.saya dotkan di serata muka.kemudian saya ratakan dengan jari dan pedap pula dengan sponge sampai nampak sekata.
  • saya guna tebal untuk cover parut.untuk mekap harian atau kulit yang elok, boleh apply sikit je untuk hasil mekap yang nipis dan natural.
  • dark cicrle dan parut saya memang teruk, wajib pakai concealer..tapi dengan BB cream ni saya cuma apply dan ratakan di seluruh muka macam biasa, kemudian tambah agak tebal di bawah mata dan kawasan berparut..dark circle dan parut akan nampak pudar.tak payah pakai concealer.memang bagus lah sebab BB cream selalunya tak dapat cover sangat cela tu semua.
  • lepas pakai BB cream ni, saya pedap compact powder nipis-nipis je kat muka.hasilnya cantik.so tak payah lagi nak pakai bedak tebal-tebal atas dia.
  • muka jadi gebu dan kulit nampak cantik.
  • matte finish, maknanya tak nampak berminyak.tapi efek kulit glowing tu ada jugak.bukan berminyak tapi nampak glowing dan sihat.
  • nampak berseri dan tak kusam..jadi muka tak nampak tua ;)
  • kulit jadi lembut dan lembab.
  • tahan lama.saya pakai sehari suntuk dan tak touch up pun tapi mekap mantain je.
  • kulit nampak licin.mungkin sebab efek kulit glowing tu.
  • tone kulit jadi sekata dan cerah,bukan kuning macam kebanyakan foundation dan bedak.selalunya kulit saya nampak gelap sikit lepas mekap sebab bila guna foundation dan bedak,sebenarnya dia ada tone kuning.. untuk kulit pucat macam saya ni memang akan jadi gelap sikit lah lepas tu.tapi dengan BB cream ni tone jadi elok dan bila ambil gambar nampak cerah berseri dan cantik sangat.
  • saya suggest anda untuk try sendiri.maklumat lanjut boleh klik link yang saya bagi di atas tadi atau contact terus no yang saya bagi tu ok? selamat mencuba ;)

terima kasih.

baibai.



kecederaan terbaru.

Assalamualaikum.


kerana gatal tangan, habis muka menjadi mangsa.kerana nila setitik, habis mukaku tak lawa.. bahahaha..kalau bab merepek bagi kat tuan blog yang seorang ini.dia memang terer..seterer tangan dia merosakkan muka yang bajet lawa takde cela pasir sebutir...cait poodah!


kalau nak tau muka saya tak naik jerawat tapi sekarang ni selalu jadi macam pori tersumbat.dia jadi bengkak atau biji putih.picit biasa2 tak keluar punya.tangan ni kan power, mesti lah kena korek, baru hardcore KAHKAHKAH sikit.lepas korek habis lah jadi parut hitam.sapa pernah jumpa saya real2 tak pakai mekap mesti terkejut tahap beruk mak yehyeh punya sebab mukaku takdelah sesuci lebaran ke hape kan.nangess....



dah biasa menghadapi kecederaan yang sebegini rupa..


.parah nampaknya? 



darah bergelen tadi(melampau) akibat dagu yang satu ini.nampak kecik kan? tapi kuasa korekan tangan cik puan datin markonah kau ni membuatkan segala isi dalam bengkak tu keluar melimpah ruah! euuwww! bengkak bukan main sakit lagi.memang banyak kotoran dalam tu yang keluar.lepas tu dah tak suci lagi la dagu haku..habis parut hitam menyedihkan diri ini.



ini yang terbaru.kat bawah mata lebih mengerikan lagi menggerunkan.ini baru yang bawah mata, kauorang tak tengok lagik yang tepi mata,hujung mata,atas mata,ekor mata..isk2.



kecederaan yang ini sebab ada biji putih tak mau keluar walaupun dah picit.kena korek jugak.korek masuk sampai isi dan buang isi putih yang dah keras tu.tak sakit ke? sakit la weh! tapi tangan kan power, mana boleh dia duduk diam.kena lah korek untuk kepuasan maksima dan parut macam lanun.



tengok cermin umpama tengok seorang gengster perempuan yang hebat..bhahaha.
sekarang lagi banyak parut kat muka saya.mcm chicken pox pun ada dah ni -.-"



p/s: jangan biasakan diri korek dekat2 mata, bahaya woo!
p/s: mesti ada yang tak lalu makan dah kan? bhahaha..keji.


terima kasih.


baibai.


cadar farghaly yang cantik.

Assalamualaikum.



selalu review produk kecantikan ja kan? hari ni nak review cadar lawa2 pulak lah..hehe.
sapa cakap cadar tak penting? penting woooo..cadar lawa dan berkualiti baru rasa selesa dan syok nak tido kan..tambah2 untuk orang yang banyak habiskan masa dalam bilik macam saya..bhahaha.pecah rahsia.buat kerja dalam bilik, lepak dalam bilik, macam2 dalam bilik..overnya kan? jadi kena ada cadar yang lawa, baru rasa cantik dan best sikit bilik tu.


produk:
cadar farghaly malaysia
*single bedspread
*super queen bedspread
*super king bedspread
*carpet


harga:
boleh tengok di gambar di fb mereka.harga setanding dengan kualiti tau.
cadar ni memang berkualiti dan cantik.boleh baca review di bawah apa keistimewaan dia.

fb page:


untuk order atau kalau berminat nak jadi ejen:
whatsapp 013-4826183 atau 019-4806183

p/s: sapa yang nak join kutu boleh contact no yang sama.sapa yang carikan group kutu
akan dapat less.


apa yang bestnya cadar farghaly ni? 
cadar ni sangat berkualiti dan cantik.warna tak turun walaupun direndam semalaman, dicuci/tonyoh dan diperah,tak turun warna dan tak pudar.kapas dalam sarung bantal pulak dilapik satin.selain tu mesti lah sebab corak dia semua lawa2 dan selesa.



kat bawah ni antara contoh cadar farghaly malaysia.boleh pilih banyak lagi corak yang cantik2 di fb fb page  cadar farghaly malaysia(klik di sini).
.
.
.
cadar jenis patchwork.comel sangat nih :p








mereka tengah cari ejen sekarang ni.kalau berminat nak tambah pendapatan boleh la whatsapp nombor yang saya bagi kat atas tadi.yang penting jom usha cadar kat page ok?



terima kasih.

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN