zoeyzauyah vlog EP 15 | Birthday Suprise

Assalamualaikum.


Vlog kali ni kami buat birtday suprise! tapi untuk siapa? kena lah tengok sendiriπŸ˜‰
anyway, ini vlog terakhir dari tahun 2016(hujung tahun).insyallah lepas ni vlog tahun 2017 pulak ok? stay tuned.


pilih HD.jangan lupa subscribe channel youtube kami.



terima kasih.



zoeyzauyah vlog EP 14 | Product & Dinner

Assalamualaikum.


Kalau hangpa perasan sekarang saya hanya updated vlog lalu blog dibiarkan kesepian tanpa entry gosip yang menarik dan disukai ramai..kriiikkkkkk sangat blog haku ni tau.tapi takpa lah, ni semua sebab nak perabih vlog yang saya record tahun lepas walaupun vlog pun sama naik sesendu alam😏


Tapi geram ja tengok vlog sendiri sebab tak cun lepas tu tak dak benda menarik yang saya buat untuk tayang kat hangpa.. eh updated kat hangpa miahaha.takpa hangpa tunggu sat tahun ni cik puan lawa nak himpun duit banyak-banyak beli kamera baru lepas tu nak upkan kualiti vlog kasi clear sikit, lawa sikit, tersusun sikit pastu boleh la cuba cari bahan hat menarik nak record bagi hangpa tengokπŸ˜‚


Tolong doakan tau.selama ni dok record guna hp ja, itu pasal kualiti kelaut yang paling dalam.nak guna dslr saya tu susah sikit.berat macam nak tersembul urat tangan cik puan tiaaauuu... lepas tu sound banyak noise (sebab tak ada alat yang superb macam videographer), tak sesuai nak record vlog.kot-kot berkat hangpa tolong doakan berdesup kamera impian jatuh dari langit kaann? eheh.doakan saya sihat sekali noh, boleh kerap buat video dan share benda menarik dengan hangpa.terima kasih sebab menyokong saya(tetiba).



nah vlog baru buat tontonan di monday yang blues.jangan tengok cita blue, berdosa..EH?!
tapi vlog ni pendek dan simple ja nah.


pilih kualiti HD.kalau HD pun tak menjadi, jangan bergaduh dengan laptop anda.cik puan record guna hp je, bergaduh la dengan hp cik puan.. PANG!



baiklah, saya merepek sebab saya belum tidur sejak semalam.gigih mata saya.



jangan lupa follow instagram baru gadis cantik, zoeyzauyahofficial (eh macam kenal?πŸ˜•)



terima kasih,
babai.


zoeyzauyah vlog EP 13 | Batu Seremban



Assalamualaikum.


Sejak dah jadi orang yang busy tidur nih, saya dah takde masa nak keluar buat apa-apa aktiviti apatah lagi untuk berfoya-foya dan merakam vlog.jadi bila balik kampung dan TERbuat aktiviti yang dah laaamaaaaaa sangat saya tinggalkan dek ketuaan yang semakin mengejar( kahkah πŸ˜‚ ), apa lagik, capai kamera handphone je pun  terus jadi vlog-sumpah-tak-bosan-ini tapi bosan sikit je.


sorry la gambar cari makanπŸ˜’


pilih HD.bukan pasal batu seremban ja, ada la benda lain jugak.
jangan lupa subcribe channel youtube saya.


IG BARU!!!
saya dah buat ig baru.yang ni public ya.sila ramai-ramai follow zoeyzauyahofficial tapi harap bertahan dengan selfie syok sendiri saya.jangan cakap i tak warning.. miahahaπŸ˜‚


bye 😊

zoeyzauyah vlog EP 12 | Engagement, Victoria's Secret, Starbucks.

Assalamualaikum.



buat kesekian kalinya, naahhhhh vlog yang saya dah record beberapa bulan yang lepas.. hewhew.



sila pilih HD dan jangan lupa subscribe channel youtube saya, zoeyzauyah.


jumpadi lain entry/video.bai πŸ˜‰

zoeyzauyah vlog EP 11 | a day with me

Assalamualaikum.


dah lama tak upload vlog kan? punya lah tak menarik hidup makcik blog nih sampai tak ada apa yang dapat divlogkan untuk tontonan anda sekeluarga dan jiran tetangga 😭.tapi takpe, menggunakan footage yang saya dah record beberapa bulan yang lepas, meh saya sajikan(bahasa, kaaahhhh kaahhhh) aktiviti sehari bersama saya.eh boring la hidup saya nih...eh tengok lah sendiri camna hahahaha πŸ˜‚


selamat menonton dan jangan lupa pilih HD.sila subscribe ke channel saya, zoeyzauyah.




terima kasih.

Beli Face Mask Kegemaran Di Sephora.my

Assalamualaikum.


Sejak mula mengenal alam kecantikan saya didedahkan dengan rutin penjagaan kulit mencuci, menyegar dan melembab, dua kali sehari, setiap hari.lepas tuh mula kenal dengan rutin penjagaan kulit seminggu sekali pula.adakah anda juga macam saya? hari-hari jaga muka, seminggu sekali juga jaga dengan cara dan produk yang lebih intensif seperti scrub dan masker? kalau ya, anda buat sendiri di rumah atau ke salun?


meh saya nak cerita.saya suka jaga muka sejak awal remaja.walaupun rupa paras belum bertaraf che ta mahupun tokti(kahkah), tapi saya tetap konsisten jaga muka mengenangkan kesannya untuk jangka masa yang panjang.pernah terbaca di majalah, kajian menunjukkan kulit seseorang yang mengamalkan penjagaan kulit secara konsisten, dalam masa 10 tahun kemudian keadaan kulitnya lebih baik berbanding jika tidak dijaga langsung.jadi jangan pandang remeh bab penjagaan kecantikan termasuk rutin seminggu sekali yang kita selalu pandang sebelah mata akan kepentingannya seperti " alaahh scrub dengan masker seminggu sekali ja pun, ada perubahan ke? tak buat pun takpe".dalam masa 10 tahun lagi sila bandingkan kulit anda dengan kulit wanita yang mengamalkan rutin kecantikan secara tertib, pastuh sila menyesal! hahahaha πŸ˜‚


ok back to the topic, kalau anda nak buat rutin seminggu sekali, anda buat di salun atau di rumah? sesiapa yang suka buat di rumah boleh geng dengan saya(sep sikit).rawatan facial di salun bukan kegemaran saya dek kerana masalah jerawat yang akan muncul secara tiba-tiba selepas rawatan dibuat.bukan sekali dua, banyak kali masalah yang sama dah jadi.so saya rasa kulit saya lebih sesuai dengan rawatan sendiri di rumah menggunakan produk yang berkualiti dan sesuai dengan kulit.paling suka produk masker.


kegemaran terbaru.sesuai dengan kulit saya dan hasilnya sangat WOW! baca kat bawah nanti saya cerita satu persatu kebaikan setiap face mask ini.



boleh dapatkan face mask kegemaran anda di SINI.
saya beli face mask dekat SINI.senang, sebab banyak pilihan, pelbagai jenama, original dan boleh pilih berdasarkan jenis kulit(klik skin concerns kat sebelah kiri web).lepas tu klik, klik dah siap.tunggu sampai kat depan rumah, terus boleh guna.




MARIO BADESCU Temporary Lifting Mask 59ml

fungsi:
πŸ’— mask yang mudah sebagai alternatif untuk menegangkan wajah tanpa prosedur perubatan.
πŸ’— mengandungi egg albumin, iaitu bahan natural mask tradisional yang mengetatkan pori dan menyerlahkan penampilan kulit yang lebih baik.
πŸ’— membersihkan kulit dan pori-pori tersumbat untuk lapisan kulit yang licin, lebih halus dengan kelembapan yang mencukupi.
πŸ’— memberi kesan anjal segera.
πŸ’— mengetatkan pori-pori yang terbuka.
πŸ’— memperbaharui kulit yang tersumbat dan kusam.



cara guna:
πŸ’— sapu nipis mask di kulit wajah yang bersih.
πŸ’— elakkan kawasan mata.
πŸ’— biarkan selama 10 minit.
πŸ’— bersihkan menggunakan air suam.
πŸ’— boleh digunakan 2 hingga 3 kali dalam seminggu.



kulit saya selepas menggunakan MARIO BADESCU Temporary Lifting Mask

pengalaman saya guna:
πŸ’— dalam keempat-empat mask yang saya share kali ni, yang ini paling saya gemar sebab best kot weh! cuba sendiri baru tahu.
πŸ’— bau bunga rose dan ada sedikit bau putih telur, tapi takyah risau, bau rose lebih kuat dan wangi berbanding bau putih telur yang sedikit hanyir bagi sesetengah orang.bila terhidu bau putih telur, saya terus macam " ok, memang dia ada putih telur dalam ni.baguih ni baguih".putih telur bahan terkenal sejak sekian lama untuk tegangkan kulit, kali ini di dalam produk moden mudah diguna.
πŸ’— berwarna pink lembut dan teskturnya cair tapi mudah disapu ke kulit.
πŸ’— selepas kering dia akan jadi macam bedak sejuk kampung yang mak-mak kita guna(so nostalgic).
πŸ’— menegangkan kulit sampai takleh nak ketawa, haha(ketawa dalam hati takpe, ini dibenarkan).
πŸ’— paling suka kesannya selepas dicuci.tekstur kulit jadi sangat lain.sentuh sendiri, boleh rasa kulit jadi lebih lembut berbanding sebelumnya.
πŸ’— kulit jadi lembut, tegang dan sapuan pelembab pun terasa lain.sangat lembut dan lembab.
πŸ’— kulit tak berminyak lebih lama.
πŸ’— saya sangat rekemen produk ni.tolong beli, cuba dan rasai sendiri perbezaan kulit anda.



SEPHORA Double Duty Exfoliator + Mask 50ml.

fungsi:
πŸ’— dalam hanya beberapa minit, rawatan intensif ini menghaluskan tekstur kulit sambil melicinkan raut wajah.
πŸ’— mengandungi manik jojoba semulajadi, ianya menyental dengan berkesan tanpa iritasi.
πŸ’— mengandungi HydroSenn+, bahan dari tumbuhan yang terbukti memberi kelembapan segera dan tahan lama(lebih berkesan dari hyaluronic acid).
πŸ’— satu langkah mudah untuk pelbagai manfaat seperti membersihkan pori, menghaluskan tekstur kulit dan mengembalikan seri kulit.
πŸ’— tekstur berkrim yang mengandungi shea butter dan manik jojoba menjadikan kulit lembut dan selesa.
πŸ’— diuji secara dermatology, sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit yang sensitif.
πŸ’— bebas dari paraben, sulfates, bahan-bahan sintetik, pewangi, phthalates, GMO dan triclosan.
πŸ’— didatangkan di dalam saiz yang sesuai untuk travel, tiub picit dan penutup jenis flip.



cara guna:
πŸ’— sapu dan gosok pada kulit yang lembab.
πŸ’— elakkan kawasan mata.
πŸ’— biarkan selama 5 minit.
πŸ’— cuci bersih.
πŸ’— digunakan seminggu sekali.



kulit saya selepas menggunakan SEPHORA Double Duty Exfoliator + Mask.

pengalaman saya guna:
πŸ’— bau wangi dan fresh.
πŸ’— warna putih, tekstur berkrim dengan butiran manik yang halus.
πŸ’— butiran scrub tak terlalu kasar dan tak terlalu lembut tapi selesa dan lembut digosok ke kulit.tak rasa pedih dan tak rasa terlalu kasar.
πŸ’— dua dalam satu, scrub dan mask, jimat masa terutama kalau tak sempat nak pakai mask berasingan.
πŸ’— lepas cuci kulit akan rasa seolah-olah ada satu lapisan lembapan yang lain di kulit.
πŸ’— kulit jadi lembut, lembab tak tak berminyak.
πŸ’— the best feeling ever bila gosok-gosok kulit lepas tuh dah cuci rasa relaks dan halus ja kulit
πŸ’— salah satu fungsi scrub ialah untuk menanggalkan sel kulit yang mati seterusnya memudahkan penyerapan dan khasiat produk lain ke kulit, terutamanya pelembab.sebab tu saya tak lupa untuk scrub kulit sekurang-kurangnya sekali seminggu dan saya memang suka dengan produk dari SEPHORA ni.TERBAIK!



CLINIQUE Pore Refining Solutions Charcoal Mask 100ml.

fungsi:
πŸ’— mattifying mask ini menyerap minyak, kekotoran dan pencemaran alam untuk membantu menyahtoksik kulit.
πŸ’— charcoal powder menarik keluar lebihan kotoran dan membersihkan pori-pori.
πŸ’— mineral clays menyerap lebihan minyak.
πŸ’— kulit terasa halus, pori-pori kelihatan mengecil dan bebas minyak.
πŸ’— allergy tested.
πŸ’— 100% bebas wangian.



cara guna:
πŸ’— sapu di wajah.
πŸ’— elakkan kawasan mata.
πŸ’— digunakan 1 atau 2 kali dalam seminggu.



kulit saya selepas menggunakan CLINIQUE Pore Refining Solutions Charcoal Mask.

pengalaman saya guna:
πŸ’— dah lama saya teringin nak cuba face mask jenama CLINIQUE berdasarkan review yang positif, sekarang bila dah guna sendiri memang bagus produk ni.patut la ramai yang guna.
πŸ’— warna kelabu kehitaman, tekstur seperti clay(tanah liat) yang lembut dan sangat licin bila disapu ke kulit.
πŸ’— kulit terasa sejuk dan nyaman.
πŸ’— kulit rasa tegang.
πŸ’— ada bau sikit tapi sangat light.
πŸ’— mula-mula lepas cuci kulit akan rasa kesat sikit bila disentuh, tak lama lepas tu kulit akan rasa macam biasa.
πŸ’— kulit jadi tak berminyak.



SEPHORA Instant Hydrogel Eye Mask Depuffing & Moisturizing 1pcs.

fungsi:
πŸ’— satu kemestian untuk gaya hidup on-the-go(cepat dan mudah untuk gaya hidup yang sibuk).
πŸ’— mengurangkan bengkak dan lingkaran mata.
πŸ’— melicinkan contour mata.
πŸ’— hydrogel eye mask yang segera melembab dan menyegarkan kawasan mata.
πŸ’— hydrogel mask yang sangat menyegarkan ini segera memadamkan tanda letih.
πŸ’— dark circle dan eye bags di sekeliling mata pudar supaya kelihatan berseri dan sihat.
πŸ’— formula yang mengandungi hyaluronic acid, semulajadi untuk melembabkan kulit.
πŸ’— kulit sekeliling mata yang lembut segera menjadi lembab dan lembut.
πŸ’— dengan bantuan hydrogel, mudah dan praktikal digunakan, sesuai walaupun untuk mata yang sensitif, diuji secara dermatology.

di bawah ini kesan efektif yang terbukti secara clinical:-
πŸ’— kesan yang segera melegakan mata: 100%
πŸ’— mengurangkan eye bags di bawah mata: 88%
πŸ’— lingkaran kurang kelihatan: 86%
πŸ’— kesan licin: 87%
πŸ’— kelembapan: +33%



cara guna:
πŸ’— tanggalkan kepingan mask dari pelekat.
πŸ’— pejamkan mata dan letakkan mask di atas kelopak.
πŸ’— biarkan selama 10 hingga ke 15 minit.
πŸ’— tanggalkan dan tak perlu dicuci.



kawasan sekeliling mata saya selepas menggunakan SEPHORA Instant Hydrogel Eye Mask Depuffing & Moisturizing.

pengalaman saya guna:
πŸ’— permukaan mask ada gel.tak lekit, tak meleleh, tak mengotorkan kawasan muka dan tak perlu dicuci.senang kalau nak guna bila-bila masa dan di mana saja, contohnya tengah buat kerja lepas tu mata rasa letih, boleh terus guna eye mask ni.
πŸ’— kepingan mask mudah lekat kat kulit.
πŸ’— rasa sejuk bila letak kat mata.macam dah sejukkan dalam peti ais padahal tak pun.
πŸ’— serta merta mata rasa segar.
πŸ’— kawasan kulit sekeliling mata jadi lembut.
πŸ’— tak pedihkan mata tapi seboleh-bolehnya jangan biar kepingan mask dan gel termasuk ke dalam mata.yang tu memang lah pedih hehe.
πŸ’— ada bau yang light.


keseluruhannya saya suka keempat-empat mask yang saya tengah guna sekarang ni.lepas ni nak shopping mask lain pulak.jangan lupa dapatkan mask kegemaran anda di SINI



disclaimer: review berdasarkan maklumat pengeluar dan pengalaman sendiri guna, hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.


terima kasih.


ORGANICHANA: skincare organic yang natural dan selamat

Assalamualaikum.


Ingat tak kes yang kecoh baru-baru ni? kes produk mengandungi kimia? lepas tu kemain pakat-pakat boikot tak mau guna produk tempatan sebab takut bahan kimia sedangkan siapa yang nak hasil sepantas superman kilat? pastuh mula lah terguna produk yang ada kimia lalu muka yang asalnya segak la jugak(pheewwiit), bertukar menjadi horror lalu menyesal tidak berguna lagi.. siapa? siapa? siapa lagi kalau bukan diri kita sendiri(PAANNGG muka sendiri..) haku la tu tapi itu dulu πŸ˜’

sebab tu kena guna produk yang natural dan selamat.lagi elok kalau produk tuh produk organic.hah! baru terbuka hati ke nak cari produk organic? sedangkan dah sekian lama kita tahu produk organic ni selamat, tapi sebab nak hasil yang cepat, kita sanggup tanggung pelbagai risiko yang berbahaya.tak tengok ke kat media sosial kecoh mercury tertumpah sikit dah kena panggil bomba? eh beraninya awak taruk benda tu kat muka.hari-hari pulak tu.eh takutnya..EH..! EH..! (terus cuak katakaauuu.. kahkah).

takpe, jangan risau.mulai sekarang meh ramai-ramai kita bertukar kepada produk yang natural dan selamat untuk kecantikan dan keselamatan jangka panjang, saya dah mula dengan produk dari ORGANICHANA.baca review di bawah sampai habis kalau anda memang sayangkan kulit dan diri.


jenama:
ORGANICHANA

maklumat lanjut dan pembelian:-
whatsapp: 016-7114112


info menarik produk ORGANICHANA:
πŸ’“  ORGANICHANA produk berasaskan organik dan semulajadi.80% bahan yang digunakan diimport dari U.S
πŸ’“ produk homemade, handblended, handcrafted dan dihasilkan di rumah sahaja.
πŸ’“ sudah 2 tahun berada di pasaran dan semakin berkembang kerana permintaan yang tinggi.
πŸ’“ ORGANICHANA mengeluarkan produk secara batch, dalam kuantiti yang terkawal untuk memastikan kualiti produk sentiasa berada di dalam keadaan baik.
πŸ’“ produk diformulasi dan dihasilkan sendiri.tiada lemak haiwan, halal dan tiada bahan kimia.
πŸ’“ hanya menggunakan minyak tumbuhan, butter dan  herba.
πŸ’“ produk pertama ORGANICHANA ialah lip balm, disusuli dengan lipscrub, sabun dan eye cream.
πŸ’“ produk ORGANICHANA adalah 100% homemade dan buatan tangan, BUKAN PRODUK REBRANDING yang dibeli secara pukal.
πŸ’“ menggunakan bahan asas seperti minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak bunga matahari, minyak castor, minyak kacang almond.
πŸ’“ organic dan natural, mempunyai cert USDA ORGANIC certified by quality assurance international(QAI), NASAA(australian & international organic certified) dan bahan-bahan lain adalah natural yang diproses tanpa bahan kimia dan GMO(genetic modified organisma).
πŸ’“ disebabkan hanya menggunakan bahan organic dan natural, produk ORGANICHANA hanya bertahan selama 3 bulan hingga ke setahun selepas dibuka.
πŸ’“ dijamin tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti mercury, hydroquinon, paraben, phenoxyethanol, petroleum jelly, PABA, coal tar, butylated compounds(BHA), MICA, polyacrylamide, phtalates, talc, synthetic musks, SLS, dan bahan-bahan berbahaya lain yang bersifat 'carcinogen' dan membawa kepada kanser.
πŸ’“ selepas setahun beroperasi, ORGANICHANA telah melantik agent dan stokist.kini telah mempunyai 30 orang agent dan stokist sah di seluruh malaysia, singapura dan brunei.
πŸ’“ kini mempunyai dua outlet store di kota damansara dan shah alam(boleh whatsapp untuk dapatkan lokasi waze).


ORGANICHANA Bonita Liptint.
harga: RM23.00.
link produk: klik di sini

bahan:
πŸ’“ aloe vera organic certified.
πŸ’“ vitamin E.
πŸ’“ safflower oil.
πŸ’“soybean oil.
πŸ’“ red powder.

fungsi:
πŸ’“ melembabkan bibir.
πŸ’“ menggantikan lipstick yang sedia ada.
πŸ’“ warna red rose.
πŸ’“ menghilangkan bibir yang kering.
πŸ’“ effect kering meresap, melembabkan dan tidak berminyak.
πŸ’“ dihasilkan secara homemade,
πŸ’“ boleh dibawa solat.


pengalaman saya guna:
πŸ’– bau wangi yang 'manis' macam makanan.
πŸ’– warna terang dan cantik.paling cantik kalau buat gradient effect macam mekap korea.saya kan bajet korea(PAANNGG sekali lagi).
πŸ’– tahan lama di bibir tapi takde lah tahan setahun, overnya kau nih(tuan blog ni yang over).
πŸ’– tak keringkan bibir dan tak melekit
πŸ’– tekstur cair dan terasa ringan melayang-layang di bibir.
πŸ’– rasa manis bila termasuk kat dalam mulut tapi takyah arr sengaja telan πŸ˜’
πŸ’– bekas mudah dibawa ke mana-mana dan yang paling penting tak meleleh dan tak comotkan tangan/bag kita macam bekas produk lip tint yang lain, tak ada lagi kejadian acah-acah jari kau berdarah padahal tu lip tint ja ponnn πŸ˜’
πŸ’– saya suka lip tint ni.puas hati guna sebab cantik.walau tak mekap pun saya akan sapu lip tint, baru la nampak berseri, comel-comel dan tak pucat.haha saya nampak comel?(sila bermimpi) πŸ˜‚


warna yang buat saya nampak fresh dan tak pucat.


ORGANICHANA Homemade Lipbalm.
harga: RM15.00
link produk: klik di sini

bahan:
πŸ’“ cocoa butter.
πŸ’“ beeswax.
πŸ’“ strawberry flavour.
πŸ’“ papermint.
πŸ’“ shea butter.
πŸ’“ virgin olive oil.

fungsi:
πŸ’“ melembabkan bibir.
πŸ’“ menghilangkan bibir yang kering, rekahan dan bibir hitam.
πŸ’“ tidak mengandungi bahan kimia yang merosakkan bibir.
πŸ’“ tidak mengandungi petroleum jelly.
πŸ’“ mengurangkan permukaan kulit bibir yang hitam.
πŸ’“ 100% organic qualifications.
πŸ’“ freshly made by order.


pengalaman saya guna:
πŸ’– ni dia.., ni dia... lip balm terbaik di antara yang terbaik.dengar macam bodek, tapi hallo..! hari tu saya demam bibir saya terus jadi kering, terkopek, berdarah, perit, pedih, sedih(over) lepas tu saya guna lip balm ni.dalam masa beberapa hari saja bibir dah alami perubahan.pastuh tetiba saya terlupa nak pakai, cuak weh ingatkan bibir akan kembali kering dan terkopek, tapi hebatnya bibir mantain elok dan nampak sihat.sapu lah hari-hari untuk kesan yang terbaik.
πŸ’– bibir saya gelap dan pucat, lepas sapu lip balm ni nampak la cerah sebab dia ada warna pink-pink sikit.
πŸ’– kegemaran saya, setiap kali sapu mesti sapu tebal-tebal dan banyak lapis.takpe, tak rasa melekit pun malah tekstur bibir jadi lembut dan lembab.
πŸ’– saya tak suka lip balm yang ada kesan wax(seperti lilin) di bibir.mesti tak selesa dan sebenarnya tak membantu merawat bibir pun.wax ja lebih(ewah banyak komplen kauu..).tapi lip balm ni tak meninggalkan kesan wax.bibir terasa selesa walaupun saya sapu tebal-tebal.
πŸ’– bau macam dark chocolate, yummiihh!
πŸ’– rasa manis-manis bila lip balm termasuk kat dalam mulut.


kanan, gambar selepas guna lip balm.kiri tu sebelum guna lip balm.sebenarnya sebelum ni bibir saya lebih teruk dari ni sampai berdarah dan pedih.apa yang saya buat, saya sapu ORGANICHANA Homemade Lip Balm ni tebal-tebal dan biar sekejap.lepas tu saya gosok lembut bibir dan kulit yang kering tu pun tertanggal.lip balm ni dah lembutkan kulit sebab tu kuping mudah tertanggal.takde luka dan takde darah.hebat..hebat πŸ‘ pastuh sapu semula lip balm dan biarkan terus di bibir.fuhhh lega..!


ORGANICHANA Moist Lipscrub.
harga: RM13.00
link produk: klik di sini

bahan:
πŸ’“ virgin olive oil.
πŸ’“ african shea butter.
πŸ’“ cocoa butter.
πŸ’“ jojoba oil.
πŸ’“ strawberry flavour.
πŸ’“ refined sugar.

fungsi:
πŸ’“ sangat berkesan untuk menanggalkan sisa kulit mati yang menyebabkan bibir kusam, kering dan tidak menarik.
πŸ’“ melembabkan, mengandungi bahan organic yang sedap dan menambah lembapan.


pengalaman saya guna:
πŸ’– sapu di bibir dan gosok beberapa minit, kemudian yeaaa..! kulit kering dah tertanggal dengan jayanya.
πŸ’– bibir jadi lebih lembab dan lembut.
πŸ’– bau macam dark chocolate.sebenarnya bau manis-manis, tapi eh tak reti lah nak describe macam mana.dark chocolate bau paling hampir yang mampu difikirkan hewhew.
πŸ’– rasa manis-manis.termasuk dalam mulut tak jadi masalah sebab bahan natural tanpa bahan kimia pun.
πŸ’– nampak macam remeh tapi jangan skip step scrub bibir ni dalam penjagaan kecantikan terutama kalau kerap pakai lipstick.tak nak kan bibir kering dan gelap? kalau rajin scrub, produk penjagaan lain seperti lip balm pun dapat berfungsi dengan baik di bibir sebab sel kulit mati yang berada di permukaan kulit dah tertanggal pastuh kebaikan scrub bergabung dengan kebaikan lip balm, dapat lah bibir sihat, cantik, kebabom! πŸ˜‚


kiri tu sebelum scrub.kanan tu selepas dah scrub(tanpa sapuan lip balm).kulit bibir dah berubah jadi lebih elok, pergh.. pergh.


ORGANICHANA Organic Makeup remover.
harga: RM38.00
link produk: klik di sini

bahan:
πŸ’“ virgin olive oil.
πŸ’“ grapseed oil.
πŸ’“ almond oil.
πŸ’“ glycerin.
πŸ’“ jojoba oil.
πŸ’“ witch hazel.
πŸ’“ papermint.
πŸ’“ water.

fungsi:
πŸ’“ berasaskan air dan semi oil makeup remover.
πŸ’“ tidak berminyak.
πŸ’“ membersihkan mekap di wajah seperti eyeshadow, eyeliner dan lain-lain.
πŸ’“ tiada pewangi.
πŸ’“ cepat menyerap.
πŸ’“ melembabkan kulit.
πŸ’“ mencuci dengan mendalam.
πŸ’“ homemade dan mengandungi bahan organic.


pengalaman saya guna:
πŸ’– jenis spray, senang nak guna dan tak tumpah.spray ja kat atas kapas dan terus guna.tiada lagi kejadian remover ku tertumpah sewaktu dituang ke atas kapas 😭
πŸ’– bekas yang mudah nak bawa kemana-mana sebab bukan kaca(tak berat dan takyah risau pecah) dan yang penting sekali produk tak meleleh.
πŸ’– tekstur produk seperti air.ringan dan tak melekit.
πŸ’– tak berminyak, maka takde la kejadian orang minyak di muka.
πŸ’– tak pedihkan mata, tak pedihkan kulit.
πŸ’– berkesan hilangkan bedak, blusher dan lain-lain mekap asas di kulit.
πŸ’– kulit rasa selesa tanpa lekit.macam cuci mekap guna air.
πŸ’– saya cuba cuci mekap yang waterproof dan non-waterproof, saya dapati(cewah) remover ni sangat berkesan tanggalkan mekap non-waterproof tapi kena ulang cuci beberapa kali untuk tanggalkan mekap yang waterproof.
πŸ’– hasil terbaik untuk mekap yang non-waterproof.
πŸ’– ada bau macam tumbuhan tapi saya tak dapat kenalpasti bau apa πŸ˜‚


test kat tangan pula.kiri tu saya sapu mekap kat atas tangan.ada matte lipstick, pigmented blusher, eyeshadow, foundation+bedak, dan waterproof eyeliner.yang kanan tu sebelahnya saya cuci guna ORGANICHANA Organic Makeup remover yang dispray atas kapas.untuk bedak sekali sapuan kapas dah boleh tanggal.untuk matte lipstick, blusher dan eyeshadow perlukan 1,2  sapuan.waterproof eyeliner pulak perlukan 2,3 kali sapuan.not bad untuk remover yang berasaskan air.


ORGANICHANA Detoxgoats Milk Soap.
harga: RM30.00
link produk: klik di sini

bahan:
πŸ’“ coconut oil.
πŸ’“ glycerin.
πŸ’“ goats milk.
πŸ’“ cocoa butter.
πŸ’“ essential oil of orange & papermint.

fungsi:
πŸ’“ sesuai untuk kulit normal, sensitif dan kombinasi.
πŸ’“ boleh juga digunakan untuk bayi yang berumur setahun dan keatas.
πŸ’“ mempunyai glycerin semulajadi yang tinggi, sangat ringan dan lembut di kulit.
πŸ’“ sesuai digunakan di muka dan badan.
πŸ’“ memulihkan sunburn di kulit.
πŸ’“ kulit kering, eczema dan bersisik.
πŸ’“ kulit kusam dan berjerawat.
πŸ’“ mencerah.


pengalaman saya guna:
πŸ’– banyak buih, puas hati kalau nak cuci muka yang ada sisa mekap.
πŸ’– sabun lembut dan buih pun lembut.
πŸ’– kulit terasa bersih setiap kali cucian.
πŸ’– kulit tak rasa tegang atau kesat selepas cuci.rasa selesa, tak kering dan tak berminyak.
πŸ’– bau papermint.
πŸ’– sabun tebal, berbaloi untuk harga RM30.
πŸ’– saya suka buihkan sabun, sapu di muka dan urut lama sikit(tapi tak lebih dari seminit dua), pastuh cuci muka sampai bersih.boleh rasa perbezaan kat kulit.jadi lebih lembut dan lembab berbanding kalau gosok sekejap dan terus cuci.tapi takyah la gosok lama benau sampai nak tercabut kulit.carik nahas namanya tu😏
πŸ’– saya ada ruam di dahi, lepas cuci guna sabun ni saya biar ja tak pakai apa-apa produk lain di dahi.lepas hari-hari cuci guna sabun ni, ruam mula jadi kering dan nampak kurang.


nampak pakai tudung yang sama(sebab tudung ni favourite. buat gambar saya nampak cerah hehe) tapi ini minggu yang berbeza tau.maknanya kiri tu sebelum, dan kanan gambar selepas amalkan sabun ORGANICHANA Detoxgoats Milk Soap.ruam mengering dan berkurang.


website ORGANICHANA.ada banyak lagi produk menarik kat sini seperti krim buang tahi lalat, scrub mask dan lain-lain.harga pun murah dan mampu milik.yang penting, semuanya organic dan selamat tanpa bahan kimia.


maklumat lanjut dan pembelian:-
whatsapp: 016-7114112


terima kasih.