Happy Birthday Althea | althea turns 1

Assalamulaikum.



Hai semua.mesti anda tertanya-tanya siapa pula si althea yang sambut birthday ni? sebenarnya althea ni bukan orang lah tapi laman web yang menjual pelbagai jenis produk kecantikan original dari korea.macam-macam produk ada, daripada skincare sampai lah ke produk mekap.



althea dah menyambut ulang tahun yang pertama.tahniah!






sempena ulang tahun yang pertama, althea ada menyediakan keistimewaan dan giveaway untuk pelanggan yang membuat pembelian di website mereka.maklumat lanjut seperti di bawah..


Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016

* Limited edition birthday box + DIY party kit
untuk pesanan yang dibuat pada 20/7/16 dan seterusnya.sementara stock masih ada.

* Free goodies untuk 1,500 pembeli pertama
produk kecantikan saiz besar.sementara stock masih ada.

* Birthday giveaway. pilih 3 produk terlaris untuk 100% REBATE!
rebate akan dikreditkan ke akaun anda.

* peraduan #AltheaTurns1 di instagram
- dah dapatkan Althea party kit? ucapkan happy birthday dengan hashtag #altheaturns1 dan berpeluang untuk memenangi hadiah hebat seperti Macbook Air, Ipad Air 2, Iphone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits dan hamper kecantikan dari Althea!
- Hadiah keseluruhan bernilai KRW10,000,000 untuk dimenangi!
Peraduan bermula dari 20 julai hingga 15 ogos 2016.


Jom sertai sekarang!


Tertakluk pada terma dan syarat.untuk maklumat lanjut, sila rujuk my.althea.kr
atau facebook Althea


Althea




terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 8 | hari raya 2016

Assalamualaikum.


Selamat hari raya! sejak beberapa hari selepas hari raya, hati dan pikiran tuan blog ni dah macam tak keruan sebab ramainya yang dah update vlog raya memasing.hey bila tuan blog nak update pula ni? >_<


jadi secara gigihnya saya pun memulakan aktiviti mengedit footage-footage yang ada dan mula mengupload secara LALALALA dekat akaun youtube tersayang.tapi memang sayang la weh! dia cakap video-terlalu-panjang-kau-ingat-orang-nak-tengok-ke-? lepas hal tu dah setel dia cakap pula(youtube ni memang banyak cakap lah wey!) video saya menghadapi masalah copyright dek kerana mengandung..eh! mengandungi lagu raya pujaan sepanjang zaman.ceh.. baru ja nak kasi feeling-feeling menonton vlog sambil mendengar lagu raya pilihan.kasihan hajat tak kesampaian T_________T


kerana saya seorang yang gigih, saya edit semula dan upload semula dalam 4 ke 5 kali dan kemudian berasa sedih sekali(kahkah) sebab masalah copyright masih berlaku walaupun haku dah stress bertukar-tukar lagu! akhirnya saya pun edit semula dari A sampai ke Z dan meletak lagu tanpa suara secara sedikit sangat sampai tak sempat pun nak feeling nostalgia berhari raya.tapi boleh la dari takde langsung efek raya tu kan? jadi ada baiknya uolss pergi menonton sekarang.babai..!


eh belum babai lagi(miahaha).saje nak inform, insyaallah nanti lepas ni saya akan update entry bertulis untuk hari raya hari tu.letak gambar dan tulis terperinci sikit.rindu nak tulis kat blog.biasalah dok cewi buat vlog sampai blog pun dipandang sepi bhahaha.



jangan lupa pilih HD.vlog ni start dari persiapan raya sampai lah ke hari raya kelima.

penat saya edit banyak  kali.tambah pulak waktu record tersalah pilih kualiti(saiz terlalu besar), tak sedar diri laptop saya tak mampu support video saiz besar-besar ni, akhirnya terpaksa edit secara kura-kura sebab very the slow dan asyik heng je tau.


jangan lupa subscribe channel saya, http://www.youtube.com/zoeyzauyah





terima kasih.
baibai.


zoeyzauyah vlog EP 7 | ramadan

Assalamualaikum.


Akhirnya update jugak vlog ramadan yang dipukul canang sebelum ni.itu pun dah dekat nak raya baru terkedek-kedek tuan punya blog ni nak update.tak apa lah, janji ada update bukan setakat bersembang kencang ja weh..miahaha.aku dah kenapa?


saya combine beberapa aktiviti yang saya buat dalam bulan ramadan ni.tapi nak habaq siap-siap, bab amal ibadat memang tak boh la dalam vlog ni.jangan hangpa dok tertanya-tanya pulak " dia ni tak done solat tarawikh ka? dia ni tak done baca Al-Quran kan?" kihkih.



pilih HD tau.
saya record guna dua handphone, so hangpa boleh sedar la kualiti dengan soud dia sat-sat berbeza.ada part yang sound dia kuat sikit tau.kalau tengok sambil sumbat telinga boleh terkejut beruk hangpa satgi.baik saya bagitau sia-siap, kihkih.



terima kasih dan jangan lupa subscribe channel youtube saya.



selamat berpuasa dan selamat hari raya.
minta maaf zahir dan batin :)





tutorial mekap hari raya | eid makeup

Assalamualaikum.


Walaupun saya jurusolek dan boleh mekap vouge pada hari raya, tapi saya sebenarnya lagi suka mekap simple dan soft tiap-tiap kali raya.so kali ni saya nak share sikit la cara mekap yang simple dan soft.mana tau boleh bagi idea kat hangpa untuk mekap raya ni kan? 



warna mekap ni sesuai untuk semua warna baju dan acara.hangpa jangan ingat kalau mekap wajib kena ikut warna baju ja.bila buat mekap yang soft macam ni lagi senang nak matching dengan macam-macam warna baju.




pilih HD tau.

product list saya ada tulis dekat descriptions box video ni.kalau tak ada brand macam saya guna, guna ja apa yang anda ada.janji warna dan fungsi tu lebih kurang sama.video ni simple sikit sebab waktu record dan edit saya tak berapa sihat.buat tengah malam sampai ke awal pagi.rabak mata i nokkk..

dekat dalam video ni jugak saya guna smooth skin foundation yang saya jual.boleh la order kalau berminat nak cuba hehe.sempat promote.... hewhew.


di bawah ni gambar hasil mekap.
.
.









gambar di bawah ni guna front camera.flawless baq hang.
.
.







terima kasih dan salam ramadan :)

zoeyzauyah vlog EP 6 | INSYAALLAH

Assalamualaikum.


INSYAALLAH, ini vlog terakhir sebelum vlog ramadan dan video seterusnya.tapi tak pasti nak update yang mana satu dulu.tuto mekap raya ka atau vlog ramadan? kita tengok masa lapang tuan punya blog ni nanti hehe.


vlog kali ni banyak record guna handphone.tapi don't worry bebeh! boleh pilih kualiti HD dan nampak clear ja pun.vlog ni ada aktiviti saya sikit-sikit.pi dinner, pi jumpa doctor kat ipr dan ambil ubat di ijn, kl.lepas tu ada la sikit lagi saya letak aktiviti.



pilih HD tau.





terima kasih.

zoeyzauyah vlog EP 5 | kami suka makan

Assalamualaikum.


Vlog kali ni banyak pasal makan.mau tak mau kena publish jugak pasal makan walaupun bulan puasa sebab nanti nak update vlog ramadan pulak, insyaallah.


Saya ni jenis suka buat benda ikut turutan termasuk publish hat vlog ni.nak publish dulu ikut yang mana saya record dulu, yang mana kemudian.


Dalam vlog ni saya combine banyak footage dari bulan may.ada pasal kenduri kak ipar, jalan-jalan, pi makan, potong rambut, shopping dan lain-lain tapi banyak tunjuk makan lah haha.kalau tengok waktu siang tu harap bertabah la noh, ini semua dugaaannnnnn..kihkih.


sebab banyak pasal makan, saya boh la tajuk ni.sapa suka makan sep sikit, kita geng haha.


     
pilih HD tau.subscribe lah channel saya, http://www.youtube.com/zoeyzauyah


thanks sebab menonton.biasa lah saya buat vlog untuk suka-suka dan bila ada mood ja.tapi kalau rasa vlog ni panjang sangat baik hangpa stop tengok sebelum naik cemuih.satgi tak pasai-pasai hangpa meluat kat kami haha.



terima kasih.




mekap hari raya | eid mekeup ft chriszen + 3 produk review

Assalamualaikum.


Selamat berpuasa di bulan ramadan dan selamat hari raya aidilfitri 2016.


Kali ni saya nak tunjuk cara mekap untuk hari raya menggunakan produk jenama Chriszen.mekap simple tanpa warna yang terlalu terang, tanpa teknik yang rumit, dan tanpa contouring(kecuali shading sikit di hidung).waktu raya selalunya orang nak mekap yang simple dan cepat kan? kecuali kalau nak ke rumah terbuka atau event, baru lah mekap lebih sikit.itu pun masih ramai yang prefer mekap simple.


anda kena try produk Chriszen tau sebab dari pengalaman saya guna selama ni, kebanyakan kosmetik Chriszen memang berkesan dan mekap tahan lama.yang paling saya suka pearl loose powder sebab dapat control minyak kat muka dan cover pori yang terbuka.kulit nampak gebu dalam tempoh yang lama.waktu raya kita beraya dari pagi sampai ke malam dalam keadaan cuaca yang panas kan? mesti berpeluh dan kulit berminyak.so guna la produk Chriszen mekap akan tahan lama.


TUTO MEKAP


mekap simple untuk hari raya aidilfitri.tone mekap ni sesuai untuk semua warna baju.



pilih kualiti HD supaya lebih clear.
jangan lupa subscribe channel youtube saya, http://www.youtube.com/zoeyauyah


kat bawah ni gambar hasil mekap dari tuto kali ni.
.
.

disebabkan ini mekap untuk hari raya, bukan main lagi saya  buat props bertemakan hari raya.dengan ketupat, kuih raya dan angpau.ikutkan hati nak jugak angkut pelita sekali, nasib ja tak muat kamera.over sangat kan....? miahaha.






saja nak cakap, ketupat ni saya buat sendiri..ehem ehem.kami kat kedah biasa buat ketupat palas isi pulut.tetiba rasa terer bila reti buat ketupat nasi versi ribbon ni.ewah.. sibuk ja saya berlagak padahai reti anyam basic ja pun.hasilnya entah ketupat apa yang jadi.yang ni ketupat bawang kot noh?









REVIEW

produk:
Chriszen
(celak kening, eyeliner jenis liquid dan tinted lip).

harga:
harga dan link saya tulis di description gambar di bawah ni.

untuk membeli:
website: http://www.chriszen.com/


maklumat lanjut:-
website: http://www.chriszen.com/
fb: https://www.facebook.com/chriszenofficialpage
ig: https://www.instagram.com/chriszen_official/



kali ni saya nak review sekali tiga produk Chriszen yang saya baru start guna.kalau nak tengok satu lagi tuto mekap yang saya buat menggunakan produk Chriszen dan review produk Chriszen yang lain, sila klik sini >>> natural glam makeup tutorial ft.chriszen + 4 produk review



Chriszen 2-in-1 long lasting eyebrow pencil.
harga: RM17.90 / 19.90
link produk: klik sini


maklumat produk:

  • terdapat di dalam tiga warna, 01 black, 02 coffee, 03 latte.
  • hujung celak berbentuk 3 segi dan mudah digunakan.
  • senang diratakan.
  • warna natural.
  • kurang iritasi.



colour swatches.
saya garis guna kedudukan hujung celak yang berbeza.menegak dan mengiring.


pengalaman saya guna:

  • NATURAL.saya pilih warna 02 coffee sebab warna ni tak gelap sangat dan tak perang sangat.nampak sederhana dan natural.
  • LEMBUT.tekstur celak lembut, senang nak buat line, warna senang melekat dan senang juga nak blend.tak payah tonyoh kuat-kuat untuk bentukkan kening.
  • LESS IRRITATION.pengeluar kata celak ni less irritation, saya rasa betul sebab tak rasa gatal dan celaknya sangat senang nak apply dan blend, kita tak payah tonyoh2(kulit tak cedera).lagipun di celah bulu kening saya dah lama menggelupas, baru ja ok semula.bila guna celak ni masalah tu tak berulang lagi.
  • TERANG.warna pekat, maksud saya garis lembut di kulit pun dah boleh nampak warnanya yang terang.tak perlu tekan dan tak perlu ulang menggaris banyak kali.
  • MUDAH.boleh tengok dalam gambar di atas, saya try garis guna kedudukan celak yang berbeza, menegak dan mengiring.boleh buat garis yang tebal, lebar, halus dan runcing.mudah!
  • TAK PATAH.walaupun tekstur lembut, tapi tak mudah patah.sapa yang pakai celak mesti faham kan perasaannya bila tengah garis, celak asyik patah ja.stress mak!
  • PUSING.pencil jenis pusing.tak tumpul dan tak payah asah.mudah, cepat dan bersih.
  • TIGA SEGI.mata celak bentuk tiga segi.mudah nak garis frame kening dan mudah nak warnakan dalam kening.
  • 2-IN-1.celak dapat berus sekali di bahagian hujung.guna berus untuk blend garisan yang dibuat.
  • SAIZ.saiz ringan dan tak terlalu panjang dan tak besar, boleh letak dalam bag dan bawa kemana-mana.



Chriszen eyeliner for beginner black.
harga: RM17.90 / RM19.90
link produk: klik sini


maklumat produk:

  • terdapat dalam satu warna, black.
  • tahan lama, 24 jam.
  • waterproof
  • senang untuk menggaris terutama untuk beginner
  • warna hitam pekat.



colour swatches.

pengalaman saya guna:

  • TERANG.warna hitam pekat dan terang.
  • SENANG. bentuk macam pen dan hujung runcing, senang nak garis.
  • PELBAGAI.boleh buat line halus dan boleh buat line tebal.
  • WATERPROOF.kalis air dan tahan lama.tak mudah comot walaupun berpeluh.
  • KERING.cepat kering, jadi lepas buat line tu tak payah tunggu lama sangat.
  • MUDAH DICUCI.walaupun waterproof, tapi agak mudah dicuci dan tak perlu tonyoh.



Chriszen tinted lip color.
harga: RM19.90 / RM21.90
link produk: klik sini


maklumat produk:

  • terdapat dalam 4 warna.mandarin 01, rasberry 02, hibiscus 03, fuchsia 04.
  • tesktur yang ringan.
  • warna gloss yang pekat.
  • tahan lama.



colour swatches.


pengalaman saya guna:

  • WARNA.saya pilih warna mandarin 01.raya ni try la pulak pakai tone oren.serius lawa tau.
  • TERANG.warna terang dan melekat elok di kulit.
  • DUA CARA.boleh pakai seluruh bibir atau pakai di tengah bibir saja.dua-dua cara pun nampak cantik.
  • TAHAN.warna tahan lama.tak payah lagi asyik ulang sapu ja.
  • TAK MELEKAT.warna tak melekat sangat di cawan bila minum.
  • WANGI.ada bau wangi yang light.
  • RINGAN.tesktur ringan di bibir.
  • BERUS.berus aplikasi dapat ratakan sapuan dengan baik.nampak smooth di bibir.


kalau berminat nak beli produk Chriszen boleh klik laman web yang saya tulis kat atas tadi.kena cuba sendiri baru tahu kesannya macam mana.


disclaimer: saya review dari pengalaman sendiri guna dan maklumat dari pengeluar.hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.




terima kasih dan selamat berpuasa.