balik tirai ..mekap dan tips juga ada..

Assalamualaikum..

Kelmarin sudah complete satu misi.

Ini bukan akak misi hospital besar kulim,

bukan juga misi mustahil terjemahan daripada mission imposible..

Tetapi ini misi yang sangatlah  misi!

hey! ape aku merepek nih ha?

Okes2..ini misi awal untuk lelong baju.
so kelmarin saya serta model2 free pon start lah berposing
dan megkerekkan diri masing2 depan kamera berat gedabak itu..haha..
tapi ini di sebalik tirai besi dulu lah ya.
yang lain2 cik photographer belum edit lagik.


Ketika ini hujan renyai2,air pasang surut hakhak..
sesi melihat muka sendiri haha..

Dan cik yang sedang menangkap gambar mereka ini ialah cik puan lawa.
pengarah kene belakang tabir aje ye,baru ada gaya bos..hoho..!

Segrombolan baju yang bakal dilelong.
tungguuu...!


MEKAP DAN TIPS!
p/s:Semua mekap cam 'kureng asam pedas' sebab dah habis amek gamba 
baru tringat upanya awal tadi lupa amek gamba mekap hukhuk..
haishhh! cair semuanya.

Rona-roni kite punye mata..
teknik ini dipanggil teknik pelangi anganku musnah teruk dilanda ribut hahaha..
tipu! tipu! dan tipu lagik!

Eyeshadow:Coklat,tembaga,ungu gelap,hitam dan kelabu shining.

Maskara n eyeliner: Hitam pekat.

Blusher: Coklat lembut dan pink lembut.

lipstick: Pink gelap keungguan campur nude pink.

Ini lagi lah kan..mekap dah cair gila haha..

eyeshadow:Ungu gelap,biru torquest,pink dan hitam.

Maskara n eyeliner: Hitam pekat.

Blusher: Coklat,pink dan merah (campur2).

Lipstick: Pink keugguan dan pink lembut.

Hahaha..gelak besau haku tengok semua mekap dah dekat 'expired'.

Eyeshadow:Biru dan hitam.

maskara n eyeliner: hitam pekat.

Blusher: coklat dan merah (lembut).

Lipstick: merah gelap dan lipglos pink terang.

TIPS:
1.Kalau barang mekap belum cukup semua benda,
kene kreatif dengan menggunakan barang yang sedia ada sahaja..lebih jimat.

2.Saya selalu guna eyeshadow sebagai blusher dan penambah shading.
tekstur dan warna sama sahaja.

3.Campur2 warna lipstick untuk mendapatkan satu warna baru.

4. Campur2 warna eyeshadow..nanti akan dapat satu warna yang cantik.
tapi kalau campur warna gelap,kene berani lah ya.
saya suka warna gelap sebab mata akan tampak 'galak' dan cantik.

5.Kalau blusher terlau terang,guna sahaja bedak debu lalu pedap nipis2 
diatas warna blusher tersebut.


Itu sahaja untuk hari yang ceria seperti hari ini ^_^

p/s: Hari ini sambung amek gambar baju tapi tak pakai model dah..
Model tukar posisi daa....(tetibe pengarah sadis).


p/s: semalam bermimpi mcm2..minta2 jadi kenyataan amin..
juga mimpi kembali ke umur 7 tahun.
haishh! sejak menghampiri umur tua ini,
mimpi2 nak kembali ke alam muda pula ya.

p/s: Tinggalkan jejak anda di komen saya ya.


Terima kasih kerana membaca belog tidak hebat ini 
wahai pembaca yang comel2 belaka.TATA..













7 comments:

nuralynZAKREE said...

muka i awt mcm tuhh . ahh , dh la make up msa tuh semak dah .

zOeY zAu YaH said...

eh2..u yg buat muke camtu ha..hehe

HaNa HoNeY said...

hahaha
dlu hana rajen makeup
p lelme rimas dah sebb kne touchup slalu
tu pyah tuh
^_^

zOeY zAu YaH said...

hana: haha mekap nipis2 je lah haha

Fxysche Nas said...

sape make up kn tu..cantikk...woo

=D

zOeY zAu YaH said...

fx: saya lorr...saya tukang mekap haha

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

gambar yang ke3 mcm YUna pun ada ahahaha :P