Ini poduk muka saya =)


Bismilahirahmanirahhim dan assalamualaikum semua.

 Hari ni tetibe terasa nak review poduk ape yg saya guna.

Perempuan tak sedar diri macam saya memang selalu tukar2 poduk.
konon2 nak makin lawa,tapi kadang2 tersalah poduk makin huduh ghopanya
hahaha..

Poduk paling mahal yang saya penah saya guna SK11..
Tapi hampasss! muka jadi gatal2 dan tak selesa.
padan muka RM haku... T_T

Poduk paling memberi hasil..Natasya,
tapi saya stop disebabkan kes yang kecoh satu waktu dulu.
Pas stop muka naik ruam halus..adusss..! tensen kot!
*rasa nak tumbuk2 ruam tu semua..hehe..

Lain2 poduk yg saya penah guna:

1.Fair n lovely..*murah tapi berkesan.

 2.Fairever fairness cream..*sama cam fair n lovely.

3.Temulawak cream..*orang pakai saya pun nak juga.
tapi pastu cream ni orang kata tak elok,so saya stop.
lagipun tak suka cream yang agak berminyak dan seolah-olah menutup kulit kita.

4.Safi..*Poduk yang bagus,tapi tak sesuai dengan saya.kulit saya jadi gatal2 dan naik ruam.

5.Skinz..*Ok gak tapi kurang memuaskan hati.

6.Hr(susu kambing)..*poduk yang bagus tapi tak sesuai dengan kulit saya.Jadi ruam.

7.Olay 7 tanda penuaan..*Terasa diri dah tua,maka try la poduk ni haha..
ruam kat muka tak mau ilang,so stop juga lah.

Jeng3x...! Sekarang poduk yang betul2 sesuai dengan saya murah sahaja.
Loreal white perfect.
Ruam hilang dan jerawat pun tak naik.
kulit jadi licin dan nampak sihat.
*dah macam cik minah pomoter aku neh!

owh,nak bagitahu,kulit saya jenis kombinasi.
berminyak di zon-T(dahi dan hidung),
kering/normal di bahagian lainnya.

Nak citer la jugak macam mana saya boleh tau keberkesanan poduk ni.
Saya terjumpa bekas supervisor saya yang lama.
muka dia nampak berbeza sangat2.dulu kusam,sekarang licin dan glowing.
*iklan poduk cap kambeng jap.

Nasib baik dia tak kedekut ilmu hitam..eh2!! salah..ilmu kecantikan,
maka dia pomote la kat cik puan lawa ni.siap tunjuk lagi poduk2 tu semua
*giler,pi mana2 pon bawak poduk dalam bag..tak patah bahu ke? hehe..


 Ini pencuci muka bukan pencuci jamban ya..Hakhak..
Jenis krim.kulit lembut dan sangat selesa lepas guna.
tak ade lah kering ka,tegang ka,gatal2 nak kawen ka*hoh? apekah kaitan?

 Skip toner ye sebab sejak dulu saya tak suka pakai toner.
Pas cuci pakai pelembab ni.
Cepat meresap dan tak berminyak.

 Uv protector.
Bila pakai ni kulit jadi licin dan nampak glowing sangat.
Bila pegang boleh rasa lembut dan lembab.
kalau pakai mekap,kulit nampak cantik dan sihat.
*okes,sah pekerjaan yang sesuai dengan saya ialah pomoter..=.=" 

Night cream.
Serius cakap,kadang2 aje pakai sebab cik puan lawa ni
memang pemalas tahap gaban,cipan,lipan,papan dan sewaktu dgnnya..
okes! itu sudah melampau..hehe..

 Kalau jerawat tumbuh pakai lah ini.
Clean n clear.
tapi dah lama tak pakai sebab jerawat dah tak naik..
rasanya kan..jerawat tu takut cik puan lawa tumbuk2 dia,tu yang tak jadi nak naik..
hahahaha...

Beli lah time pomosi,nescaya anda akan mendapat penjimatan yang hebat..hahaha..

See? kulit saya nampak glowing kan? 
Pasni sila hentikan gosip anda yang mengatakan saya
telah mencucuk botot kat muka..haha bajet artis tak sedar diri!

Okes,nak gi carik hencik Loreal,nak minta komisen
barang sekupang dua..hakhak over aku!
 
Selamat mentry poduk2 ni semua..tata..('-'*)
*Bahasa mengong cam tuan dia.


4 comments:

Cik Embun said...

tolong jgn mempergunakan teddy aku dlm blog hang ok...
teddy di atas adalah hak milik
cucucikembun.blogspot.com

zOeY zAu YaH said...

owh lupa nak mention hakhak

hazirah abdul rahman said...

yang,
kamo comel lah, pandai jaga muka,,
suka tengok lah!
macam barbie jek kulit muka tuh,,, =)

zOeY zAu YaH said...

hazirah: alolo saya biasa2 aja.
nak kulit camni pun blh,pakai je loreal..sng kan? haha..pape pon tq ya