Silalah baca kalau anda nak lawa

Oh la la..ramainyer nak tahu pe mekap saya guna.
Sblum neh dah penah boh mekap2 saya tapi nampaknya
mereka2 dan rasanya anda2 belum mendapat kepuasan maksimum
dgn review mekap2 tu semua.
ini bermakna saya kena boh lagi mekap apa saya guna.
Kalau selepas neh mereka2 dan anda2 dok tanya lagi,
sila la lempang muka masing2 dgn kekuatan maksimum ya.
maaf andai agak kejam disitu.
*Harap maaf,hari ini bahasa saya amatlah skema ratna.

Ini saya mengbubuh vedeo mekap saya yang amatlah hancuss binti hampass.
Buat neh boh kat youtube tapi sudah ada bukti vedeo saya tidak ada sesiapa yg tengok T_T

video

Ini brand2 mekap yang saya guna.Ini kalau saya mekap untuk diri sendiri lah.
Kalau untuk customer nak kena complaint,lempang + terajang kalau gune
benda2 murah camgini? hehehe..


Step 1)
Fondation silkygirl.walaupun muka ala2 putih suci *giler aku pasan!
tapi kite pakai warna medium sbb bedaknyer nanti nak pakai warna cerah sket,
so x boleh la dua2 cerah..
kang tepung gomak cik minah sorang neh hekhek.
Kryolan tu skali skala aje leh pakai.
kalau 2 kali 2kala pakai bankrupseh!
warna 4w n 6w(shading).

Step 2)
Concelear elianto 01 atau maybelline 02.
Mata kite amatlah mirip si hencik 'panda'
Parut2 dan noda akibat ternoda*isk2.. bersepah kat atas muka.
Maka dgn itu kite amatlah perlukan menatang neh untuk cover
balik kesan2 tu semua.

3)
Bedak neh warna 02.
putih sket kot..so x payah heran kalau nampak muka kite 
cam telebih putih dari tangan..saja eksen konon muka memang putih berseri
huahahahhaa..

4) 
Atas tu celak kening jenama eastgirl.
x kenal ke brand neh? x kenal? x kenal?
okes,tahu anda nak lempang kite laju2..
sebenarnye kite pon x tahu brand ape..beli kat kedai biasa aje 
dgn harga RM4.00 hahahahhaa...murah dan jimat.
yg penting warna coklatnyer tahan lama.

5)
Bawahnyer eyeliner putih jenama ZA.
Pakai kat bawah mata kasi nampak besar.
kalah uji rashid huahahahahha...

6)
Pembayang mata atau nama omputih beliau eyeshadow.
Yang besau byk warna sampai slalu buat kite fenin nak pilih tu brand mac.
yg debab warna pon nak habes tu brand cosway.
Yang slim cam kite tu brandnyer x de brand hehehe..
bli kat kedai india jual aksesori ajer...

7)
Gel liner warna itam jenama maybelline.
Liquid liner jenama in 2 it warna itam gak.
Mood cewi pakai dua2,mood sedang2 pakai slh 1,mood x de pakai tidak pakai
hahahah kite cakap mcm keling jual botol kan?

8)
Cewi,gedix,over dan yg sewaktu dgnnya adalah sifat2 terpuji cik zozu..
hehehe tahu korang nyampah..
silalah lempang kite laju2 sampai ujung atap..aceceh..sempat lagi buat korang meluat.
sesuai lah sgt sifat di atas tu dgn mekap2 kite,
so bulu mata palsu amatlah menjadi pebret kite.
Kalau korang ade masalah bulu mata ska tercabot sblum sampai masanya,
cepat2lah bertukar ke gam yg kite guna seperti di dalam gamba di atas nun..
nescaya bulu mata anda akan kejung kat mata anda tanpa bergerak2 
mahupun melayang diterbangkan angin yg sepoi2 bahasa..hehehehe..

9)
Maskara itam aje baru ada ommppp!
maybelline is the best lah.
Kite nih bulu mata pendek2,pakai menatang neh trus jadik cam mata ank patung
walaupun kite sebenornye hanya anak pak ngah muhamad hekhek..

10)
Blusher silkygirl no.01
Campor2 warnanya,maka muka anda akan berseri-seri mcm pelangi,
atau mungkin jugak mcm buah epal merah bila anda tenyum2
sampai naek cik babam(applecheek)
hehehehe..

11)
lipliner 01.
Sesuai sesangat dgn warna lipstik kite..

12)
Lipstick watershine B24.
Kite pakai warna pink aje..konon terserlah keayuan mukaku ini kalau pakai warna itu
heheheheh...

Itu je lah mekap yg kite slalu pakai.
Rasa2 x de kelas tu sila la angkat kaki dari blog saya ini
hehehe..
Dah sampai masa untuk kite mencalo-kan diri jauh2..
karang cik minah empunya blog x mkn plak kan,
x pepasal mr gastrik datang menendang-nendang perut beliau yg sgt comel itu..
hehehhe..daaa..=)



6 comments:

nuralynZAKREE said...

nant mekap alyn masa nk p date .. haha

.pelangi. said...

bestnye makeup dy...syok klu dpt main ni..xreti nak mekap2 ni :D

zOeY zAu YaH said...

alyn: wokeh,x mahal..double cheese burger sibijik k? hehehhe..
cik pelangi: tonyoh jek kat muka,beseri jugak jadinye nanti hahaha

nuralynZAKREE said...

baik !

nuralynZAKREE said...

baik !

zOeY zAu YaH said...

pe kes komen bebanyak neh? nak bodek m.cik anda yg cun inikah? huahahahaha