Tutorial cat eyeliner.

Assalamualaikum..

Hari ini kita belajar buat mata juling..
eh eh..mata kucing..meoww2..!
tucing galak toi! pi men jauh2!

Pernahkah anda mendengar cat eyeliner?
tak tau meh haku lempang sorang2 hoho!
badan kerempeng ada hati nak lempang anak orang.
wuwu ampun ya..

Kat youtube melambak kot ajar buat,
tapi tak peduli! nak buat gak kat sini..
hehe..

Selalunya saya suka buat over,
tapi kali ni simple2 ja okes.
jom start..

Ini mata saya(perlu ke bagitahu?).
1. Lukis eyeliner sepanjang garisan bulu mata.
(ikut dalam gambar).


2. Garis tepi mata macam anak panah tu.


3. Garis lagi bahagian hujung mata(atas)
macam dalam gambar..
tengah2 garisan tu masih kosong kan?

4. Lukis dalam kawasan kosong tu(warnakan).


5. Siap!
selalunya saya buat hujung tu naik tinggi sikit.
kali ni saya merendah diri,so saya buat jadi rendah
saja huahahaha..


Saya bersama mata tucing tak malu haha..
tetiba jek haku nih..


Kalau nak buat cat eyeliner ni saya 
lagi suka guna liquid eyeliner.
saya guna jenama IN 2 IT warna hitam
pakai jenama ni sejak dulu sebab
waterproof,kaler hitam pekat,hujung berus
runcing tapi senang guna dan yang penting tak susah
nak cuci walaupun waterproof.

Selamat mencuba..


owh,ade kawan blogger yang buat entry
pasal kawan blogger yang comel haha..
dan saya salah seorang darinya..hihi
comel ke haku neh? owhh sudah pasan..


tq kepada..bulatitucircle.blogspot.com


Anda yang baik hati,
silalah klik nuffnang saya.
walaupun saya tahu nuffnang saya asyik tido aje..
huhu..bukan pe,saya kalau gi blog sesape jek,
saya akan klik walaupun tuannya tak minta.
saya ja minta..muka tak malu! hehe..
saya orang semikin..sob sob..

Tata=)