Tutorial concealer

Assalamualaikum..

 Hari ni meh nak ajar camne
nak samarkan mata panda dengan
parut kelapa eh eh tidak..tidak..
samarkan kesan hitam kat mata dengan parut
jerawat kat muka.

PESANAN PENAJA:
Ini mekap simple2 saja untuk sesapa
yang takmau mekap tebal 14 inci macam
saiz tb kat umah tu huahahaha....!
Untuk customer mekap kene betul2 tebal
n lawa..err..lawa ke haa? 
ARRGGGGHH! SADAP UUU!

Lets go bebeh!


mula2 pakai fondation.
saya guna silkygirl medium.saya guna untuk diri sendiri
kalau nak jalan2 saja.
untuk customer jangan harap nak pakai fondation ini..
kang haku dapat penerajang free saja hahaha..

No.1: Titik2 fondation itu.

No.2: Guna span sapu fondation ke arah luar muka.
ikut anak raja eh eh..ank panah macam dalam gambar.


concealer cap ayam pula.
Elianto de amor (ska2 boh nama sendiri).
warna 01 iaitu warna paling cerah ye puan2..
inilah penipu paling BESAR PUNYAAA! 
dalam bab mekap2 ni..Hehehe..

NO.3: Titik2 kat kawasan panda ska bertenggek tu..
eh bukan..kawasan hitam2 tu lerr..
termasuk kat atas kelopak mata.

No.4: Pedap2 aje guna jari yer..

No.5: Ataupun guna span..
orang malas macam saya memang sesuai guna
span sebab cepat dan tangkas bertindak 
hahaha..tetibe haku nih!


No.6: Menggunakan concealer dari cap yang sama.
Titik2 kat bintik2 dan parut2 tu semua yer..

No.7: Pedap2 dengan jari..jangan tonyoh2..
kang seploh taun pon belum tentu kesan
tu semua boleh disamarkan.


Sebelah kanan tu bedak yang ditaja oleh
cik puan lala.
cap itik yer puan2..
Elianto dan warna plak err..lupa la korang..
hahahaha..

No: Letak Loose powder tu sampai selepung muka engkau
semua..then pedap2 dengan span.
tulun jangan tonyoh okes! 

Oh kesilapan teknikal sangat terserlah..
No.8 ada dua! ciisss! tapi saya sangat malas mahu edit.
sila abaikan yeee..


Bedak ini pula cap burung puyuh..
Pixy kaler 02..

No.8: Yang ni boleh sapu..menghala keluar muka macam
fondation tadi yerr..


Kalau masih nampak cela2 tu semua,
Last skali pakai la pulok cocealer cap
angsa ini..jenis liquid.
Maybelline hape tah kaler cerah yerr..hihi..

No.9: Titik2 kat cela tu.

No.10: Pedap2 okes.


Siap! Terang betoi cahaya nur kasih itu
huahahaha...!

Pasan tak hari ni dah macam 
'MARI MENGGUNAKAN PODUK BERTEMAKAN ZOO'
Akeke..

Selamat mencuba..

Tunggu my next tutorial..acece skipping haku nih..


Klik nuffnang tau..bosan dah jadi solo nih kah kah..

Terima kasih kerana membaca..

Tata..=)