warna-warni mata saya brand apa ya?

Assalamualaikum

Saya suka pakai contact lens.
sebab saya rabun tapi tak boleh pakai
sepek mata sebab mata saya sangat berlagak.
dia nak warna warni saja.
pastu dia x mau yang murah2 cak kambeng 
atau yang berlambak kat tenet dan berharga RM30 sepasang itu.

Sudah banyak jenama lens yang saya cuba,
tapi hanya satu jenama saja yang sesuai dengan saya
sampaikan bila saya pakai,saya tak rasa apa2..
very the clear ye puan2(sengau sket)..

owh..saya pernah buat entry pasal lens dari A sampai Z
termasuk hal yg ramai org x tahu.


Taddaaa..!
Colour view. ada banyak jenis dan warna.
Sangat selesa..
*Isk2..memang dasar penah jual lens kan?
cakap pon pomote2 aje haiii..



Ini antara gamba lens saya yer..

gambar rajah no.1dari atas: kaler biru.
*pakai beberapa hari saja sbb tgn gatal sangat
pi tonyoh2 x hingat dunia..last terkoyak menatang tu
dan menangis daku dalam doamu..huaaaa!

gambar rajah no.2: kaler grey.
*warna grey tapi nak ijau2 sket.
warna yg paling cantik dan mendapat perhatian ramai.
sebab terlalu palsu mungkin?

gambar rajah no.3: kaler ungu.
*ini brand lain.bos kasi free tapi saya
tak selesa..

gambar rajah no.4: Kaler coklat.
*Ini sangat natural tapi mendapat perhatian ramai juga.
mungkin sebab saya suka jegil mata haha..
Paling baru saya pakai warna ijau.
konon nak jadik cam minah arab mata ijau plak kan hahaha..

Mata zaman sekarang memang mengada ya..
tapi alhamdulilah saya masih mampu melihat hehe..

Hey hencik munyet,
memakai kaca mata ini sangat tidak ade style okes.
sila pergi mendapatkan lens
macam saya sekarang juga.
opss!! hencik munyet sudah marah.


p/s:saya telah diapproved oleh irene dalam fb dia.
dia tidak sombong walaupun popular.

Terima kasih kerana membaca.
Tata =)



10 comments:

ayulunera said...

fuiyoo...ni mesti pemakai tegar lez ni...dah leh jadi model lenz ni..kalah org korea...
cantik!!
ayu ade satu je kale..tu pon sebulan beli baru leh masuk mate...ehhehe

Woofer Storm said...

mengancam mata dia ni,tkut nak tgk..ngeeeee

aqish basir said...

comel nye...qis ta boleh pakai...sakit mata heheh

zOeY zAu YaH said...

ayu:kene selalu parktis pakai.lama2 teror lah..hehe..

woofer: mata palsu punya keja haha..

aqish: sakit mata sbb lens tu x sesuai atau mata letih.try brand saya pakai ni..mmg ok.

♥AQMAL♥ said...

EHHH saye pon sudah memakai nye jenama simvue eurosoft colou brown..... actually mata kiri okey jew..but mata kanan kadang3 rase tak selesa...mcm ade bnde bertenggek ats bijik mata belah kanan -,-"

zOeY zAu YaH said...

simvuejenis lain.
ini colour vue..serius pakai yg ni bagus.pakar mata yg suggest.sian kamu ya.

syafeeqa said...

saya takut pakai contaq lens. hehe..


hah. actly irene tuh satu kampus ngn saya. selalu jumpa. haha. x lah selalu kadang kadang j.
(perlu ke g tau kann. haha!)

zOeY zAu YaH said...

syafeeqa: sesetgh org mmg takut hihi..irene ye? hihi perlu2..haha

Ezo said...

fuyo... mata biru ala2 omputeh gitu..

zOeY zAu YaH said...

ezo: hihi omputih celup