buat inner jadi muncung dan rasa selesa bila pakai.bukan macam selalu tu..

Assalamualaikum..

Kenapalah tajuk mesti panjang berjela macam itu?
Itu bukan yang paling teruk..
yang teruknya sebab cara buat inner muncung macam selalu juga ha ha..

eh nanti..nanti..saya ada cara nak buat bagi selesa bila kita pakai.
tahu tak..kalau tetas inner macam biasa untuk bagi muncung..
bila kita pakai rasa tak selesa.asyik nak kena alter bagi melekat 
elok kat kepala dan tepi muka.terutama bawah telinga.

So saya ada cara sendiri..direka sendiri secara ska-ska hati
ha ha ha..

Moh tengok camner caranya..


Tetas inner guna cara biasa juga.

Itu tempat yang perlu ditetas.
sambil tetas sambil try kat kepala untuk pastikan
panjang mana perlu tetas dan setakat mana muncung tu kita nak..

Jahit mati kat tempat yang anak panah no.1 tunjuk.
Tu untuk elakkan benang yang lain terkeluar atau tertetas lebih panjang.

Inilah yang lainnya..ke saya sorang jek rasa ini lain? ha ha..
Jahit mati kat anak panah no.2 tunjuk.
tu hujung inner. nak tahu kenapa saya buat camni?
sebab bila pakai inner akan elok terletak kat kepala dan muncung pun jadi lebih cantik.
Kalau buat camni inner tak gerak2..senget2 cam selalu tu.
naik motor rempit ke wekang ke elok jek..takyah nak
sibuk2 betulkan inner dah..

Tengah2 tu memang biar terbuka hokeh..
terbuka tu yang buat inner jadi muncung.

Camni lah..tengah2 tu terbuka ya..jangan salah sangka dengan 
gambar ini pula.saya saja lipat elok2 nih he he..

Macam ini...
tapi kan yang ini saya tak alter elok2 lagi..so dia jadi cam
tak bapa selesa gak pas pakai..now semua dah dialter..

Klik nuffnang..mahu kawen sehhh ha ha..

Terima kasih sayang..=)

26 comments:

Novelgurl said...

Salam..cun !

eira said...

good tuto sys..

:)

zOeY zAu YaH said...

novel: ha ha

zOeY zAu YaH said...

eira: tq hi hi

Bella Bell said...

wahhh...kreatifnya!!jatuh hati ngn kekreatifan zoey...u mmg my idola la..nk try nt..tQ ea bg cara simple cm ni..hee~~

zOeY zAu YaH said...

bella: kamu buat saya perasan lah ha ha..

Nur Zaheera said...

skarang jugak buat :') hehe. thanks zoey for the lovely info.

zOeY zAu YaH said...

nur: buat2..he he

bunga said...

hehe..cam senag lak..tapi lau bunga wak xtau la jadi ke x..haha..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

oooooooooooooo..selama nie maera tetas, pastu pin hjg tu guna pin tudun..mls nak jahit..hahaha~

Yang Comel,
Khumaera Ismail

zOeY zAu YaH said...

bunga: sng jek..he he

zOeY zAu YaH said...

khumaera: pakai pin blh gak tp slalu lupa pakai,pastu mula la inner gerak2..so better jahit..pakai trus x yah ingat nk pin2 dh he he

ch!natsu said...

nice2~ =)

zOeY zAu YaH said...

chinatsu: tq2..ha ha

cIk pEnNa said...

sy penah wat dulu...tp x jadik..
hahahaha

zOeY zAu YaH said...

cik penna: try buat lagi mesti jd ha ha

GemukCantik said...

TQ being my followers. keep it up with tutorial bout make-up yah, btw from kulim? wee, i from tikam batu ok. hidup org utara!! hehe. i love make-up too!!

zOeY zAu YaH said...

g.cantik: org utara? best2 haha...
tq..

nurr said...

nice info...nt nk try buat..so xde la melekat je inner tu nanti

zOeY zAu YaH said...

nurr: hehe try jgn x try

Rin_Aff said...

ooo...cmtu ke...
step 1st dah buat...
step jahit mati tu tak buat..patut la bile di pakai tak brp comey mcm kamu...hehehehe

tuto shawl bunga ros 3 segi takde lagi ek...??

zOeY zAu YaH said...

rin: x nak jahit leh pinkan aje..saya x penah pakai yg ros tu hihi

SITI NOR HIDAYAH said...

yg ditetas tu nanti letak kat bahagian atas kepala ye bukan belakang?sory x berapa paham.heheheh..pastu inner ni yg keras tu ke yg mcm syria tu jek?

zOeY zAu YaH said...

siti: yg tetas tu kat belakang

Irma A.Wahid said...

barulah tawu~~~

usnul na said...

Tq