Tutorial buat scrub badan sendiri..

Assalamualaikum..

saya dengan secara tiba2 terajinkan diri nak berscrub
secara tradisional..ha ha ayat..! padahal scrub yang saya pakai
dah habis..nak tak nak buat la cara tradisional.

Dulu saya rajin jaga kecantikan dan try cara2 tradisonal nih.
tapi makin tua makin malas pula..hari ini  buka mata terus rasa nk buat.
Pasni saya akan buat lagi sebab rasa sangat berkesan !

Meh setat..

Beras dan habis madu sepah dibuang milik emak menjadi mangsa..ha ha ha..

Takyah susah2 nak taruk macam2..
dua ini saja bahannya.
BERAS yang kita makan hari2 tuh..
bukan beras pulut sebab saya tak suka.
MADU..yang asli okeh..bukan yang kat kedai siap tambah gula tu..

Basuh hotak kita..eh bukan2..
basuh beras tu tapi sekali bilas dah leerrrr...

Goreng tanpa minyak beras tu.
sampai perang cam paris hilton tau..hek hek tetibe haku nih..

blend beras tu sampai hancur.
abaikan blender emak yang amat 'klasik' itu ha ha ha..

p/s: emak pesan..jangan blender sesuatu kalau bahan tu masih panas.
macam beras ni..lepas goreng kene bagi sejuk dulu..
baru blend hokeh.kalau tak..blender rosak.

Inilah hasilnya..saya buat tak bape halus tapi lebih elok kalau halus.

Campur dengan madu.
saya buat bagi cair..

Gosok kat badan.
nak sapu,tunggu kering baru gosok boleh..
nak sapu terus gosok pun boleh.
saya malas nak tunggu..so saya sapu terus gosok.
saya buat bahagian demi bahagian..
mula kat tangan kiri..pastu tangan kanan..
terus ke suluruh badan.
pas semua dah digosok,cucilah badan macam biasa dan pakai krim badan.

Saya tak suka bila pergi spa depa scrub badan kita macam nak bagi
cukup syarat saja.
sedangkan daki tak hilang pun.saya check hokeh samada
daki hitam2 ada lagi kat kulit atau tak..he he..

Hasil dari semua ni?
kulit saya jadi bersih..halus..lembut...lembab...putih..BEST !

Saya ada lagi cara tradisional yang berkesan.
nanti saya publish okeh.

owh saya menang saguhati dari contest if i have rm100.
dan baru tadi  hadiah sampai.laju betul cik penganjur.
macam ini baru syok nak join contest ha ha..

 taaaadddaaa..!

dapat key-chain dengan alas buluh.
tq...key-chain dah pasang kat kunci..
alas buluh masih fikir nak letak kat mana ha ha..
tq aunimiyukie.blogspot.com
mari kita follow dia..

klik nuffnang..nak kawen..

Terima kasih.