Tutorial eyeshadow teknik 'kelopak' + merepeknya search key-word minggu ini.

Assalamualaikum..

Moh kite main mekap mata nak?
kite blajar teknik yang dipanggil
kelopak bunga didalam pasu..
hahaha..!
tidak..tidak..
Ini teknik yang dipanggil 'kelopak'.

penah tengok drama bella?
elly mazlein belakon tuuu...
pas dia jadi 'tengku' dia mekap guna teknik ni lah.
tak caye? try google hehe..

Teknik ini adalah yang paling susah
dalam dunia hakhak..
Auta betoi tuan punya blog neh..
Tapi memang susah gak la..
kang salah buat mata tak cantik..
dan tak semua bentuk mata sesuai dengan teknik ni.


Warna ungu lembut campur pink lembut.


Sapu seluruh kelopak mata.


Warna ungu gelap.


Sapu ikut anak panah tu tapi sampai
kat pembahagi yang saya tanda tu je k.
tu supaya warna mula2 tadi tak padam.

*Sebenarnya saya saja buat macam ni.
kalau ikutkan skip step ni pun takpe.


Warna hitam.


Sapu ikut anak panah.
sambil sapu kene selalu buka mata dan check
sebab yang warna hitam tu kene pastikan
'tinggi' dan warna ungu plak nampak
seolah-olah 2 lapis.
*mata saya tak bape jadi sebab bentuk mata
tak sesuai..


Warna putih shining.


Sapu bawah kening.


Dah siap eyeshadow!


Eyeliner hitam maybelline.

Sapu sepanjang garisan bulu mata.
Untuk teknik eyeshadow camni..
garis eyeliner nipis2 aje k..tapi
mata saya nampak cam tebal kan sebab
kelopak memang macam tenggelam skit  hehe..


Celak pensil maybelline warna hitam.

Garis sepanjang bulu mata bawah.
tapi kat garisan bulu mata tau,bukan dalam tubir mata.
Tebal kat ujung luar mata,
makin ke dalam berhampiran hidung garis
nipis2 aje.


Celak ZA warna putih.

Garis kat dalam tubir mata.


Maskara maybelline warna hitam.

Pakai guna teknik zigzag ok,baru lentik.
Sapu gak kat bulu mata bawah.


Pakai blusher pink dan lipstik warna lembut.
*kalau mata dah 'over'..pipi dengan bibir kenelah
warna lembut.kalau tidak engkau akan
nampak macam badut sarkas sesat dalam blog hahahah..!


Dah siap!
Weeewwwwiiit!
Takde la lawa sangat tapi kalau kat luar
nih nampak ok gak la..hahahaha pasan!


Ini pro yang buat.
Ini mata salah seorang tok guru saya haha..
yang mekap ni lak tok guru yang satu lagi buat hehe..

Serius cakap,saya jarang buat teknik ni.
dan teknik ni sesuai untuk sesape yang matanya besar.

Selamat mencuba.


Owh nak menyibuk sikit nih...
Search key-word blog saya pada minggu ini..


URUT BATIN?
saya sangat marah hokeh! sampainya hati 
orang search saya begini huhu...nak nangis laju2 ni..


LEMAH?
Saya mengaku..sesungguhnya saya
memang lemah..huaarrggghhh!!!!
(motif nangis? sedangkan ngaku tadi?).


MEKAP JENAMA Y?
Jenama saya sendirikah?
coming soon....kah kah..


Pape pun anda jumpa gak blog saya kan?
tq so much pembaca semua...


Klik nuffnang saya..nak tawin det tabung blum
cukup ni ha ha..


owh tak sabar nak tunggu my siblings blk..
Cik puan lagi lawa dgn cik puan lala nak buat
tiramisu sempena bsday saya..my bro lak
nak blanja makan sempena bsday juga..hi..hi..


terima kasih..

Tata =)