Tutorial hilangkan kesan hitam bawah mata dengan cara yg paling mudah tanpa concelear.

Assalamualaikum...

Tahukah kamu kalau bab nak mengajar menipu serahkan saja 
pada saya si-muka-tidak-tahu-malu..
kah kah..aishh berbangga pula dengan hal ini..
Cepuk barang sedas dua baru sedar diri gamaknya dia ini
kah kah..

Okes..sekarang nak mengajar(cehh rasa can cikgu cikgi plak)
menyamar..eh buka menyamar jadi spy kids ye puan2..
kita sudah tua tak elok berangan jadi budak2..
menyamarkan kesan mata panda atau nama glamour beliau
'lingkaran nyamuk aedes'..eh bukan..bukan..
aku lempang gak budak ni kang..
'lingkaran hitam sekeliling mata'.
yup..!
dengan tips yang sangat mudah..
moh setat menipu...

Warna putih..jenis shining lagi bagus.

Bila dah habis mekap mata yang lain..
sapukan aje warna putih tu kat bawah mata dan kawasan
yang rasa cam terlebih kaler itam.
sapu tebal2 pun takpe..ade i kisah?
eyeshadow masing2 kan? tak luak pun eyeshadow saya 
 ha ha...


Ini sebelum...
Tiba2 terserlah muka sebenar..
err...sapa la nih? tak kenai pon..ha ha..
Tengok mata dia tu...isk2...

See? saya sapu warna tu tebal2 tau..
haha trick ini sangat berkesan untuk orang malas
macam saya.

Dan ini juga....
gaya memang tak boleh belah...
suka sungguh buat muka perasan itu..

Selamat mencuba...

kita jumpa lagi dengan resepi yang lain  pula ya..

Klik nuffnang saya supaya dapat membeli barang2
untuk dijadikan korban resepi seterusnya.

Terima kasih..


13 comments:

cik Ladies said...

haha..puas la kalau make up tu skmo ilang , kne letak balek da.. haha.. CL singgah cni.. background tu cye la.. the best ! :p

zOeY zAu YaH said...

cik ladies: haha tak lah...letak bedak sebagai asas,then letak eyeshadow.eh ye ke? haha tq la ye..

Siti Noraisyah said...

cun! boleh try len kali.. hehe.. ^^

zOeY zAu YaH said...

siti: haha try2..

fadhdeela said...

kena try nie..sbb bwh mata deela hitam sbb asyik hadap laptop jer! huhu nak try la ;P

meh singgah: Menu di hari minggu!!!

zOeY zAu YaH said...

fadheela: try cpt..he he

AiDa AzRyN said...

haaaaaaaaaa.. nak try la nanti.. thanx cuz gtaw.. XD

zOeY zAu YaH said...

aida: cepat2 try haha

.ciknoey. said...

gud tips.
g la jadik mak andam.
:)

zOeY zAu YaH said...

ciknoey: kite mmg jurusolek tp bkn mak andam haha

♥ LULU ♥ said...

jom singgah tengok contact lens...
banyak pilihan n harga berpatutan tau!hehe

http://www.facebook.com/pages/Kissy-doll-lense/183704481649222

zOeY zAu YaH said...

lulu: ok2..

zaty said...

hua..suka suka..hilang masalah :D