beli mekap woi...!

Assalamualaikum...

balik saja kerja terus gigih pergi beli mekap dengan kakna..
kakna itu kakak saya..takkan kakak kamu pula? kah kah kah..

ini mekap biasa2 saja..
ada lagi yang belum sampai.

adakah hencik posmen tersesat ketika mencari rumah saya?
owh janganlah begitu...saya ini sudah eksaited mengalahkan
budak tadika dapat coki2 mengenangkan mekap pallete pujaan hati..
sampai mimpi2 saya dibuatnya...
ehem2...teruk sungguh penangan mekap itu..
owh mekap...
owh mekap...
owh mekap..
owh....err...sudahlah...sudah terasa mahu melempang diri sendiri hek hek..!

inilah hasil setelah merempit secara melulu di tengah hujan..
ke tengah jalan? eh terkonpius pula!

berus ini untuk tambahan saja.
saya mahu beli yang 32 pcs pula...owh..selepas itu pastilah 
semangat saya kemain lagi mahu mekap KAH KAH KAH..!
ehem2...

saya giat memakai bulu mata palesu dengan harapan mata akan
jadi macam rozita che wan...auw..!  auw..! auw..!
(menyampah pulak haku dengar).

blusher.
mari saya pecahkan ruyung..eh tidak..tidak..pecahkan rahsia negara semut..
niat saya sebenarnya mahu beli blusher saja..tapiiiiiii.....!!!!
tengok..tengok..tah hape2 yang saya borong sampai kakna naik borongan
sebab saya mengepau duit dia...
HARAP MAKLUM...KAKNA ADALAH ..
'SAYA BUKAN ALONG..SAYA CUMA NAK TOLONG'
hujung bulan poket haku nipis bayar hutang dia kah kah 
P/S: ini gelak sambil nangis...

lipgloss duo..tah hape motif haku beli ini pun tak tahu lah...
kalau saya ada sebuah bank..alamat lingkuplah bank itu sebab tuan empunya
sibuk tekan duit beli mekap..

lipliner pun saya beli...pening rasanya bila pandang buku 555...
pengsan bagun semula...pengsan bangun semula..pengsan..HOI2..!
SUDAH2 LAH TUUUU...!

kenapalah mesti ada benda mekap ni dalam dunia?
tak pasal2 haku dan giler kat menatang nih...
(cisss! mahu salahkan mekap pula).

kalau nak beli mekap MAC yang original,
kat utara cuma ada satu butik.kat gurney plaza.
tapi sebelum pergi pastikan bawak duit berkoyan koyan..
naik gila weh kat dalam tu...!

ABANG POSMEN HENCIK POS MALAYSIA....
SILALAH HANTAR MAKE-UP PALLET SAYA LAJU2...
SAYA SUDAH TERMIMPI MIMPI TAHU?
okes...tunggu je lah kan..

klik nuffnang nak kawen.

tq.

34 comments:

Nu'nu Safia said...

tak reti pakai bulu mata tu...da beli...tapi tak pakai2 g...heeee.. awk beli mekap online ke?

zOeY zAu YaH said...

nunu: ada yg on9 ada yg terus beli kat pemborong hi hi

Sufinah Yussof (SY) said...

wah~~~ laju je update psl makeup2 ni.
^^

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

dear..u beli makeup pallete kt ne? maera ngah mencari nie..huhuhu~

zOeY zAu YaH said...

sy: hahahaha..betul2..

zOeY zAu YaH said...

khumaera: merata...pemborong tapi my sis yg beli..nak gitau nama kedai pun tak tau haha

Faa Eryna said...

hee. comel giler, banyak betol berusss

♥Ana el Zahra♥ said...

cik zozu. saya pengsan bagun semula pengsan bangun semula tengok alat2 mekap kamu haha

Trah Assan said...

Ohemgeee banyaknyaaaaa :0 Nak satuuu !

Nu'nu Safia said...

boley x nak tau beli online kat ne

cIk pEnNa said...

try la pakai bobbi brown...
cantik gak..

eh kite bukan org kulim..dulu blaja kat kedah..
hehehe

sabenazakey said...

dimana ada make up,di situ ada kak zoey.

zOeY zAu YaH said...

faa: itu sikit punye..nak beli lagi yg 32 pcs hi hi...

zOeY zAu YaH said...

cik ana: jgnlah pgsan dulu..itu sebahagian saja...haha..

zOeY zAu YaH said...

trah hassan: meh amek meh haha

zOeY zAu YaH said...

nunu: my sis yg order...sbb dia yg keluarkan duit haha...so saya tak pasti..try carik kat fb.

zOeY zAu YaH said...

cik penna: eh betul..bobby brown mmg bagus..oooo...ingtkn dok kulim..nanti mai lah hi hi

zOeY zAu YaH said...

sabena: kamu semakin memahami haha

AiDa AzRyN said...

aida xpernah lagi paka bulu mata palsu.. xtau rupa aida macam mana,kalau pakai bulu mata palsu.XD

Nasuha Salleh said...

masuk je mac..baru tny hrga compt powder dah bole pengsan
sob sob T_T
tapi xpe..demi cantik utk keselesaan dan confident dri sendri...='D
zoey....tinggal kat mne ek? ='D
nak datang meminang ni..hehehehe

♥ bella nabila ♥ said...

nanti bella nak belajar mekap au kat sana..hehe
nak tag :
http://yunabella.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

zOeY zAu YaH said...

aida: cubalah pakai...mata jd mengancam tau ha ha aida bertambah gojes lah kali tu hihi

zOeY zAu YaH said...

nasuha: masuk mac mmg kene spare duit byk2..hbs gaji sbulan haha...
kat kulim,kedah..nak minang? meh sini meh haha

zOeY zAu YaH said...

bella: nak belajar? moh kite belajar sama2..haha

Manja (let it be my sweet name) said...

zoey tahu x makeup jenama kryolan kat mana ea nak beli? makeup tu bagus kan zoey??? BB cream tu ape yer zoey?? function die untuk ape?

zOeY zAu YaH said...

manja: kryolan kene beli kat pemborong.jurusolek pun ade yg jual..butik pengantin pun ade yg jual tapi kene pandai survey untuk dpt harga yg plg murah.plg murah selalunya rm70 camtu.plg mahal ratus2.jurusolek mmg pakai jenama tu.dia bagus.bb cream tu blemish balm.dia ada 2 dlm 1.sebagai asas mekap dan ada bahan2 untuk merawat kulit jugak.kiranya all in one gak lah sbb byk fgsi dia.

bunga said...

bunga xreti nak pakai iye liner..hehe..

azalia hjsalleh said...

mesti byk duet hbes beli brg makeup

zOeY zAu YaH said...

bunga: try lama2 mesti reti hi hi

zOeY zAu YaH said...

azalia: beli sikit2 tak terasa sgtlah hi hi

Manja (let it be my sweet name) said...

selalunnyaa bila zoey makeup untuk customer, zoey guna makeup ape? kryolan ke>?

zOeY zAu YaH said...

manja: campur2..kryolan ada gak.

Nasuha Salleh said...

looooo..jauhnye T_T
baru igt nk suggest buka kelas mkeup kt uma..hehehehe

zOeY zAu YaH said...

nasuha: haha mekap class cmg soon kot..hi hi