nak mekap mata cam barbie? moh tengok video barbie make up tutorial

Assalamualaikum..

bila tengok entry ini pastilah awak semua nak lempang saya laju2 
sebab baru pungpang2 malas buat tuto mekap tuptap2 
(carik bahasa ini di perpustakaan cik joyah) update pulak menatang ini
ha ha ha..

eh ilek lah kawan..video ini saya buat minggu lepas..
kasihanlah dia kalau saya simpan saja macam besi buruks dalam folder
kah kah kah eh boleh terima tak alasan ini?

okes..berbalik kepada mekap kita yer puan2...
(sengau comel ala2 chef one tapi saya chef two saja kah kah..)

Dulu saya suka sangat2 mekap ini.kira cam trademark lak.
pastu ramai yang tanya camne nak buat mekap nih..
dulu dah pernah buat video tapi kualiti out skit 
sekarang saya buat baru okes..
hoyeeaaaa!! jomlah bergembira sambil mekap2..hi hi..

sebelum dan selepas.
nampak macam tebal kan? tapi tak pun..
pipi dan mulut sengaja dipinkkan tak hingat dunia kah kah kah

mekap ini buat mata nampak besar dan galak.
video ini pulak jelas lah dari dulu dan suara pun dah seragam
dengan pergerakkan mulut haha.. 

lain2 video sila klik sini www.youtube.com/zoeyzauyah

moh setat enjin

mari layankan saja muka cik puan ini..





klik niffnang nak kawen.

tq..

61 comments:

nelly said...

comelnya ..pandainya mekap !!

Nurul Eiman Hikmah said...

siapakah kanak2 yang masuk bilik tanpa baju tu?hehehee

Nurul Mazni said...

hihihi.. dear. tang aina ngendap tu tak leyh tahan.. adoi~
syg.. lain kali kan.. klu video tu belah kanan, make sure mata belah kanan yg kosong.. cm yg zoey buat okeyh.. tapi tak berape nmpak sgat coz kamera belah lain, zoey buat belah lain.... Nanti setting kamera elok2 yer yunk.. tak pun, tukar kedudukan cermin yg zoey tengok time mekap..

sekadar teguran jer.. klu zoey tak suke, harap maaflah yer~

Cik Embun said...

hahahahaa aina masuk.. mesti baru bangun tidoq tuh.. hahahaa... gila rindu aina.. esok nak call aina laa....

zOeY zAu YaH said...

nelly: hihi biasa pun pun..tq tau.

cikcahya said...

mata cantik. suka tgk mekap kamo.
nak mekap sndri xpndai2.
brg mekap pn xda. hehe ;D
lgi2 ayah xbg mekap sngt.
frust disitu. huhu..

zOeY zAu YaH said...

nurul: itu anak sedara saya haha..

zOeY zAu YaH said...

nurul: pas buat baru pasan.tp x de tmp[t nk letak cermin besar tu..terpaksa je ltk kt belah tu hihi..sorry ya kalau x bape nampak..

zOeY zAu YaH said...

cce: tau x pa..ngendap kemain haha

zOeY zAu YaH said...

cik cahaya: hehe x pe lah kalau nk mekap tp ayah x bg cuba mekap sikit2..jgn bg nampak sgt tp kalau x bg gak x leh la lwn ckp ayah haha..

Bella Bell said...

lama dah xlawat blog zoey..hehe..

nk tgk video..tp tenet kat sini block pulak you tube..beselah..guna wireless tmpt blajar..huhuu...sedeynye xdpt tgk..T__T

cikcahya said...

tahu xpew. tp klu kawen kena mekap gak. ayah xleh larang. HAHAHA ;D

nelly said...

welcome ..
=)

zOeY zAu YaH said...

cik cahaya: haha yg tu sekali seumur hdup kan

zOeY zAu YaH said...

bella: allolo siannye.sorry lah yunk sbb mmg kalau nk upload terus dari blog lama sgt2..kdg2 x blh..x pe..nanti dh blh tgk ok?

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. said...

suke3!!!


tp..smpai skang x oenah try lg bulu mate palsu..huuuuuuuuu

x reti r...




JOM tengok GAMBAR banjir sekitar perlis!

Bella Ayub said...

video dah jelas.. puas sikit tengok haaa..suka tengok gigi!! comelll!!. jujur ekk bukan perli ok sbb gigi bella pun tak lawa gak.. :E

zOeY zAu YaH said...

yuki: try tau..

zOeY zAu YaH said...

bella: hihi.. tq..gigi tu saya syg tp tingin nk pakai braces haha

saliha888 said...

wahh comelnyer barbieee ;) hik. kak! jumpa di kedah ni hah. kebetulan dah ada di kedah ni kna. nti kite dah balik kl mmg lmbt la nk jumpa ;)

zOeY zAu YaH said...

saliha: hihi tq.kedah katne? saya kt kulim nih ha hihi

Nini Mohd said...

hohoo~
saya pun suka mekap camni. macam kat header saya.
tapi saya biasa pakai eyeliner jer kat mata. + bulu mata palsu.
jarang kot pakai eye shadow. kalo betul2 rajin baru pakai eye shadow. huhuu~ ;)

afnanboom said...

kata cik zoey "hi sumer"....haha...
shuker dgaq....shumell...
haha :)

izzat ihsan said...

waaa sangat cantek, selalu je geladah blog kak ,, ske tgk kak mekap, tapi x reti,,,,,,,,,,, huhuhuhuhuhu

diyana said...

santek betol la!!^^

khairiyah said...

canteknye kamu make up. ^^

suziana said...

yunk, mane beli mekap2 sume tu..pallet2 tu, nak jugak !!!! :P

eydahazwan said...

ala...comelnyaaaa...da lame x singgah blog kamu si manis....

cik bebel said...

waaa...xleh bukak youtube...keciwa...

cmni lah bila guna PC kerajaan....

sabenazakey said...

nakal si aina tu.ngendap mkcik dia.
nway,,suke tang mata tu.nmpak bsar btol.

mahfudzah said...

hahahaha.sumpah tang mate comel gilee!

dunia maiza said...

amboi lawanya..buat lagi byk2 tuto camni..akak sukeeeeeeeeeeeeee..hehe

DaK CoMoT said...

waaaaahhh!!mata tuh!terpegun sketika..kehkehkeh comel laa..kat kulim??comot pom kat kulim gak neyh!hehehe

ezanoor said...

suke... tq sharing...

Sufinah Yussof (SY) said...

cantik.suka2.nnt nk try.

AiDa AzRyN said...

wah nice! hehe.. :)

Manja (let it be my sweet name) said...

ZOEY WAJIB menjawab entry Manja nie secepat yang mungkin sbb kecemasan tolong22

http://notamanjaku.blogspot.com/2011/04/ape-jenama-makeup-korang.html

Nu'nu Safia said...

heeee.....kamu pakai klip reben tu kan\?? comel...suka video mekap tu...

zOeY zAu YaH said...

nini: kalau pakai blu mata plsu dh nampak 'galak' so x pakai eyeshadow pun x pe.

zOeY zAu YaH said...

pa: omoih...hihi awek sape kan?

zOeY zAu YaH said...

izzat: hihi tq tau...

zOeY zAu YaH said...

diyana: tq kamu..

zOeY zAu YaH said...

siziana: beli kat pembonrong mekap hihi

zOeY zAu YaH said...

eydah: hihi tq ya? selalu sggh ke dulu? tq yee..

zOeY zAu YaH said...

cik bebel: ala..siannye..saya terpaksa guna video dari youtube sbb kalau upload sini trus jd lambt sgt2..sorry ya.

zOeY zAu YaH said...

sabena: hihi mmg tau..ska jek ngendap.mekap ni buat mata jd bsr tau.

zOeY zAu YaH said...

mahfudzah: ye ke? try lah buat hihi..tq

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: insyaallah saya buat lagi ok? hihi tq kak

zOeY zAu YaH said...

dak comot: hihi tq tau..eh kulim? katne?

zOeY zAu YaH said...

ezanoor: hihi tq sbb tgk tau.

zOeY zAu YaH said...

sy: try2..hihi

zOeY zAu YaH said...

aida: tq yeee hihi

zOeY zAu YaH said...

manja: ok saya pi cpt hihi

zOeY zAu YaH said...

nunu: yup pakai...comel tau ramai yg tegur hihi tq ya.

Irma A.Wahid said...

oh kene belajar betul2 ni mekap ~~=)

zOeY zAu YaH said...

irma: hehe belajar lah.

redzwanie redzmann said...

pandainye n cnteknye zoey makeup...
jeles2...heheheh

Eliana said...

yeah,sy nk try yang ni.biar jd comel seperti kak zoey.ngee.

zOeY zAu YaH said...

eliana: haha try2..ok?

zOeY zAu YaH said...

wanie: haha x mo la jeles...wani pun leh buat gak.

BarBiE . NurNa said...

nak jadi cantekk mcm barbie..nak jadi cantekk mcm cik zoey...