Tips cairkan eyeliner gel yang keras

Assalamualaikum..

buka saja mata hati terus rasa nak mentry tips ini..

so saya nak share dengan kawan2 semua.

saya pernah jumpa video yang ajar cara2 untuk cairkan semula
eyeliner gel yang keras.tapi bila nak carik semula memang dah tak jumpa
ehem2..okes lah tak ingat hokeh..! biasalah sudah 'berumur'...finelah..fine..

sebenarnya ada bahan2 tertentu yang kita kena campur dengan eyeliner tu.
untuk cairkan semula..tapi saya tetap tak ingat apa bahannya..
TENGOK TU..! pelupa sungguh nenek ini huk huk..!

maka saya mensukakan hati untuk 'hentam sajalah labu'..


1. campurkan krim pelembab muka ke dalam bekas eyeliner gel.
eyeliner saya sudah tinggal suku bekas,
so saya campur suku camca teh pelembab.

2.saya gunakan pencungkil gigi untuk gaul kedua2 bahan.

3.gunakan hair dryer dengan kepanasan maksimum,
halakan ke dalam bekas tadi.biar beberapa saat sampai 
bahan2 tadi betul2 cair.

4.kacau lagi.kalau cair sangat pun tak apa,nanti sejuk
dia akan keras sikit tapi pastikan masih lembut untuk kita guna.
kalau masih keras jugak,tambah pelembab dan cairkan semula.

pandai2lah kita agak okes..

berus yang ada kesan eyeliner mesti keras kan?
so sebelum guna,gunakan hair dryer atau gunakan pemetik api,
kemudian halakan haba panas ke berus tersebut.
kesan2 eyeliner yang keras tu akan lembut dan kita boleh gunakan untuk garis mata.
tak payah nak calit2 gel dalam bekas dah.jimat kan.

saya dah siap buat.so awak semua try lah jugak.

nak beli baju yang murah2?
harga RM10 ~RM25 sekali pos.
klik sini ALBUM BAJU

klik nuffnang nak kawen.

tenkiu...


23 comments:

Nurul Mazni said...

wah..zoey!! leyh ar maz try lepas nie.. thanks for sharing tau.. ngeee

effa said...

tips yg sngat bgus kak zoey.. (=

zOeY zAu YaH said...

mazni: try2..

zOeY zAu YaH said...

effa: tq..tp saya pun tau melalui video haha

maiza love said...

bagus tips nih..akak suka sangat sebba memang suka gil pakai eyeliner gel tp sudah keras tahap gaban..menci tau..nasib ada zoey hehe..

sabenazakey said...

nice info kak zoey,.

akan cuba nnt,.

Sufinah Yussof (SY) said...

owh~ macam 2~

syafeeqa said...

ouhh. kretipnyaaa. hihi

cik chinta said...

huhu..semalam p mana zoey? rindu hokeh.

Mizz ErMa said...

hye k.zoey~ sy da jadi followers akak yg ke 1170..hihihi

p/s : b4 nih asyik jadi silent readers jer..last2, decided nak jadi followers yg sejati lak..^^

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: malunye..ouw..! haha..tq kak..try tau.

zOeY zAu YaH said...

sabena: try2..hihi

zOeY zAu YaH said...

sy: oyee..camtu lah hihi

zOeY zAu YaH said...

cik: haha smalam ada jek tp line kdg2 mengong huhu

zOeY zAu YaH said...

syafeeqa: hihi saya pun dpt tau dari video.

zOeY zAu YaH said...

mizz: hokesh terharu!!!! huaaa! nape silent kan diri? moh ler bertegur sapa..leh saya usha2 blog awk lak huhu tq sgt2 tau..

Aisya J said...

WAHHH tips sangat berguna!

Mizz ErMa said...

segan la kononnyer..kui3, nice blog tau~

zOeY zAu YaH said...

aisya: hehe tq..try lah

zOeY zAu YaH said...

mizz: hihi takyah segan2..tq yee

fifitiez said...

this is so good!!!!! thanks sangat-sangat..i follower baru.. :)

zOeY zAu YaH said...

fifi: thanks..

I am Me said...

wahh,, i should tell my sister bout this. she's also an eyeliner maniac! haha.. thanks btw. :D