Tips cairkan eyeliner gel yang keras

Assalamualaikum..

buka saja mata hati terus rasa nak mentry tips ini..

so saya nak share dengan kawan2 semua.

saya pernah jumpa video yang ajar cara2 untuk cairkan semula
eyeliner gel yang keras.tapi bila nak carik semula memang dah tak jumpa
ehem2..okes lah tak ingat hokeh..! biasalah sudah 'berumur'...finelah..fine..

sebenarnya ada bahan2 tertentu yang kita kena campur dengan eyeliner tu.
untuk cairkan semula..tapi saya tetap tak ingat apa bahannya..
TENGOK TU..! pelupa sungguh nenek ini huk huk..!

maka saya mensukakan hati untuk 'hentam sajalah labu'..


1. campurkan krim pelembab muka ke dalam bekas eyeliner gel.
eyeliner saya sudah tinggal suku bekas,
so saya campur suku camca teh pelembab.

2.saya gunakan pencungkil gigi untuk gaul kedua2 bahan.

3.gunakan hair dryer dengan kepanasan maksimum,
halakan ke dalam bekas tadi.biar beberapa saat sampai 
bahan2 tadi betul2 cair.

4.kacau lagi.kalau cair sangat pun tak apa,nanti sejuk
dia akan keras sikit tapi pastikan masih lembut untuk kita guna.
kalau masih keras jugak,tambah pelembab dan cairkan semula.

pandai2lah kita agak okes..

berus yang ada kesan eyeliner mesti keras kan?
so sebelum guna,gunakan hair dryer atau gunakan pemetik api,
kemudian halakan haba panas ke berus tersebut.
kesan2 eyeliner yang keras tu akan lembut dan kita boleh gunakan untuk garis mata.
tak payah nak calit2 gel dalam bekas dah.jimat kan.

saya dah siap buat.so awak semua try lah jugak.

nak beli baju yang murah2?
harga RM10 ~RM25 sekali pos.
klik sini ALBUM BAJU

klik nuffnang nak kawen.

tenkiu...