tutorial mekap mata barbie bulat besar gedabak hamik kau ! kah kah

Assalamualaikum..

untuk memulakan entry ini mari bertepuk tangan beramai-ramai..yeaaa! yeaa!

motif? sebab impian anda mahu mata bulat macam anak-patung-barbie-ikat-tocang-dua
akan menjadi kenyataan..HA HA HA..ini gelak gila kuasa tahu? (???).

ok lah mari kita setat enjin kereta..

Sapu warna kuning air campur krim di  seluruh kelopak 
bunga raya bunga kebangsaan kita.

sapu warna pink di hujung kelopak.

sapu warna coklat kat kawasan saya tanda.

jangan sampai pink tu terpadam.letak tengah2 dia dan skit saja hokes?

blend guna jari saja supaya warna natural.

sapu warna hitam atas warna coklat tadi.kalau boleh buat supaya
warna coklat tetap nampak sikit/separuh.

blend guna jari.maksudnya tonyoh2 warna2 tu supaya natural.

No.1: sapu warna putih kat bawah kening dan tepi hidung.

No2.: garis celak putih kat tubir mata(garisan dalam mata).

No.3: garis celak putih berkilat atau silver kat kawasan saya tanda.
pastu saya tambah eyeshadow putih atau nak guna silver boleh juga.

pakai eyeliner.garis nipis2 pun x apa.

kalau mahu mata bulat dan besar,jangan buat teknik
'wing' atau nama satu lagi cat eyeliner.
kiranya kali ini saya buat ~flying without wing~wow-itu-omputih-punya-lagu.

pakai bulu mata palsu.yang tebal lagi cantik.

kemudian garis garisan bulu mata palsu tu dengan eyeliner liquid hitam.
tutup semua kesan gam ya.

garis  celak hitam jenis gel dari hujung ke tengah mata.

kat hujung tu bagi lebar sikit,kat tengah bagi nipis aje(ikut anak panah).

pakai la maskara hitam kat bulu mata atas dan bawah.

siap sudah !

kenapa ha..kalau ambil gambar saya nampak macam biasa2 jugak.

tapi kalau kat luar nampak setiap mekap itu bagi kesan yang berbeza.

kamera henpon..kau dah bosan menghadap muka haku kah?

takpe..takpe..haku beli dslr nanti bai2 la engkau KAH KAH KAH..
(ini hanyalah ugutan untuk kamera henpon,saya tak minat nak beli dslr pun..berat tahap dewa..
nanti patah la tangan saya..sekali bahu patah sape mahu jawab?.

abaikan saja inner ungu nampak pelik itu.

sekarang sudah tidak pelik lagi sebab saya buang awning keras kat dalam inner tu.

siap2 semua saya mahu makan nasi..

tapi sebelum itu saya tangkap gambar ini dulu.

habis saja tangkap gambar ini terus makan nasi macam kebulur sangat setaun tak makan
padahal baru mekap2 saja..bukan pergi berperang pon..huk huk..

BARANG2NYA:

ini saja tanda dengan no sekali untuk tunjuk
warna sebenar saya guna.
no yang saya buat ni tiada kaitan dengan turutan
cara mekap ya.

No.1: eyeshadow hitam.

No2: Eyeshadow putih.

No3: eyeshadow pink.

No.4: eyeshadow krim.

No.5: nampak hijau padahal kuning air.

No.1: bulu mata palsu.saya guna yang tebal.brand murah2 saja.

No.2: gam bulu mata palsu.jenama xivianne hape tah haku lupa ! hahaha..

No.3: Maskara maybelline volume express hitam.

No.4: celak putih jenama murah cap hayam panggang sedapnya hingga menjilat jari !

No5: eyeliner liquid in2it hitam.

No.6: maybelline gel liner hitam.

No.7: penetip bulu mata cap adabi goreng pon sodap..!

okes..itu saja.

klik nuffnang...nak kawen lajulaju..

toce..