video tutorial-purple eye make-up without using the eyeshadow

Assalamualaikum..

tengoklah tajuk video ini..
kemain panjang berjela..
tapi tak payahlah nak heran..
tuan punya video ini kan super duper over punya worang..
buat2 paham sudahlah..he he he..(ciss..!kutuk diri sendiri pula ya..).


ini adalah tutorial mekap tak pakai eyeshadow macam biasa.
nak tahu saya guna apa? tengok sendiri barulah tahu HA HA HA..!
(pasti anda semua kata CISS! kat saya ha ha..).

p/s: saya nak minta maaf kat kawan2 yang takleh tengok youtube.
saya tahu ada kolej,u,opis yang sekat youtube nih,
tapi apakan daya..nak upload kat blog terus teramatlah lembab..
sebelum saya bako,lebih baik upload kat youtube saja kah kah..!

nak tengok lain2 tutorial sila klik sini..

mari belajar buat mekap macam ini..

mari setat tengok..

nanti saya upload video mekap untuk dinner dan mekap yang daring
ala2 menggoda gitu ouwww...!! (weh gedik sungguh cik puan lawa ini !).
saya tunjuk dari mekap asas,shading ,sampailah ke gincu tapi pendek saja
sebab saya dah pandai edit sikit2 hahaha...
okes..sudahlah..dah  penat gelak..

klik nuffnang nak kawen..

tenkiu..

35 comments:

diyana said...

memang cantek!! saya baru tahu pakai eyeliner pon bole jadi eyeshadow..hehe :)

zOeY zAu YaH said...

diyana: yup..kalau ada eyeliner tu guna jek buat eyeshadow hihi

elyzatul nastaysah said...

hehe..kte da try da.mmg cntik~thnx cik puan zoey yg santek;p

^_^sh3ra^_^ said...

wah..cantek nye mate..suke2..>_<

emieysandra said...

cantekkk..yunk, eyeliner yg 3 tu jenis ape, nmpak jnis sng je nk wrne kat kulit..

;)

Sufinah Yussof (SY) said...

wow!manusia ke ape ni?
mesti la bidadari.cantik sangat.

pas ni kalau keluar nak rembat eyeliner macam tu jaga.haha!

zakwan said...

akak hebat!!

maiza love said...

best ni tp mana nak cari selak jenama cap ayam kampung tu da...hehe..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

pewittt~ nice sharing, gune eyeliner jenis tu yerkk... cik bunga dulu pkai camtu jugak tapi cm tak bape suke sgt die, nanti mcm b'minyak... huhu... :p sweet kamo :) meh jemput singgah cintabungablogspot :)

CINTABUNGA

eydahazwan said...

jalan2 singgah tgk tutorial :)

sabenazakey said...

menunggu makeup daring yg mengoda,.huahuahua..!

sabenazakey said...

kak zoey,.kak zoey,.kak zoey,.

cik najihah said...

nice!
suke warna purple..btw kalau berminat nk beli shawl @ inner inform kat sy ye..
bole beli banyak2 ade diskaun hehe :)

Anis Nasri said...

dear kite tag kamu

http://pipibelubang.blogspot.com/2011/04/style-yourself-contest-by-pikalurve.html

cik chinta said...

zoey; mata mu je da menggode yerkk...nk gak lens gtu..tolong belikan bole?? zoey, terpaksa folow kamu skali lg psl semalam tuko dr yahoo ke gmail utk sign in blog...sme blog yg difolow ilang..i tensennnn...

zOeY zAu YaH said...

elyzatul: hihi bagus2..welcome..

zOeY zAu YaH said...

sh3ra: try lah

zOeY zAu YaH said...

emiey: alamak x ingat..try tgk entry saya ahad 17 hrbulan.saya ada review celak tu.

zOeY zAu YaH said...

sy: aishhh mana ada lah..biasa ja pun haha..hentam jek..brand apa pun xpe yunk..

zOeY zAu YaH said...

zakwan: huhu...tq

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: saya bli kat kaunter aksesori biasa ja.kalau kt tempat len saya tak tau..kebetulan ja jumpa celak tu..

zOeY zAu YaH said...

cintabunga: berminyak skit tp kene prime kawasan mata dulu lah..

zOeY zAu YaH said...

eydah: tq yee..

zOeY zAu YaH said...

sabena: sabar ye..pasni leh pi goda pkwe wewit..! haha

zOeY zAu YaH said...

cik najihah: okes dear..

zOeY zAu YaH said...

anis: ok tq

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: ye ke? ok...try tgk kat entry lens saya tu..ada saya bg link tempat saya bli lens nih..

♥♥Cikngah♥♥ said...

comelnya.ntah ble akak nk pakai ni

ain rahman said...

zoey..nak tengok,,,nak tengok,,nak tengok,,,nak tengok,,nak tengok,,,nak tengok,,nak tengok,,,nak tengok,,nak tengok,,,nak tengok,,serius nak tengok..hu3 (T_T) bile niii,,nak bules tgk ni..dasar tenet free,,dengki beno xbg org mekap..huhu (T_T)

zOeY zAu YaH said...

cikngah: alah kak dok saja2 tu try lah.

zOeY zAu YaH said...

ain: hehe sabor yee...

Faa Eryna said...

zzy : Pakai eyeliner brand apa ? mcm pekat and senang giler je nak apply kat mata ?

zOeY zAu YaH said...

faa: eyeliner yg mana? kalau yg warna warni tu eye davis hape tah lupa lak..try tgk kat label 'produk' saya baru review hari ahad baru2 nih.
kalau yg pensil hitam garis mata tu jenama maybelline.pekat tapi x sesuai untuk cuaca panas sebab mudah luntur huhu

Anis Nasri said...

zoey bli eyeliner tu kt mane?
salu anis tgk eyeliner tu kt kdai borong man ade jual. nnt ujung bln ni nak blik kulim nak g beli lah. hehehehehe

zOeY zAu YaH said...

anis: beli atas giant depan kedai kasut verns tu..kaunter warna pink..3 batang rm10 ja..baik bli situ murah ja..kalau kt brg man tak pasti lak..hihi