Video mekap tutorial-Blue eye make up for glases

Assalamualaikum...

setelah berpeluh ketiak dan berpening lalat
menghadap 'tiubkamu' atau nama gelamor beliau youtube,
akhirnya saya telah berjaya upload video ini yeaa...!!!
(2 hari try upload tapi youtube sama mengong cam fb).

video ini agak panjang sebab ada masalah teknikal,
takleh cut2 sangat macam selalu..CISS..!!!
nasib baik tak lama sangat nak loading.

mekap ini atas permintaan ya 
cuma sudah lupa siapa pengrequest itu sebab ramai
gak yang chat minta saya buat mekap untuk specky.

p/s: tahu tak kenapa saya buat video saja sekarang ini?
sebab blog saya ini hampir2 sampai ke limit untuk letak gambar..
CISSSS JUGAK !

untuk lain2 video sila klik sini


selamat mentry ya..

klik nuffnang nak kawen.

tenkiuuuuu....

33 comments:

efa said...

video tak leh tgk lak kat opis ni adess kena block baru nk tgk ala buh la video ni kat 1 tube baru la cheq leh tgk wuwu sadis2 btw cantik ah blue2 tu ngee

zOeY zAu YaH said...

efa: blk umah kang tgklah yang haha..maleh nk daftar byk akun nih..huhu..

Sumayyah Nadhirah said...

rajinnye bab mekap nie...maya tau mekap basic je..heheh itupn xlengkap tau..

owh ye jom join giveaway maya:
http://maya-dhira.blogspot.com/2011/04/giveaway-maya-dhira.html

Sufinah Yussof (SY) said...

cantik!

cik chinta said...

hohh?? blog ada limit letak picca ke? menakutkannnnnn...

nor cahaya said...

yeyeee da ade...tq!!

zOeY zAu YaH said...

sumayyah: saya jurusolek lah awk hihi

zOeY zAu YaH said...

sy: ya meh? tq..try lah..x pakai speck pun blh

zOeY zAu YaH said...

cik: yup..dia ada mcm memory card tu..kalau dh smpai limit x leh boh gmba dah

zOeY zAu YaH said...

nor: ahah...try tau hihi

nur anis said...

cantik..ala..tapi dinner dah lepas..hari tu mencari make up kaler biru..

zOeY zAu YaH said...

nur anis: hehe try buat pi jln2 lak k? hihi

elyzatul nastaysah said...

ala...comeynye kak zoey ni.kte pon suke makeup.sme c akk.and kte specky.besenye kte lg ske wat winged eye.bg mate lg bsar.kekonon cm seksi.hehe

maiza love said...

wah-wah..suka la..mekap biru2 ni hehe...x pakai spek boleh kot ...nak cuba nanti barang mekap semua dah settle.tinggal nak beli brush set je..belajar mekap la plak hehe..

nick izzatie said...

kak cam ner mekap guna colour merah tapi x nmpk over sgt...........

zOeY zAu YaH said...

elyzatul: sesetgh org ska buat eyeliner mcm tu tp kebanyakan org yg berspeck x mo nampak terlalu menonjol lak so saya buat biasa2 jek hihi

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: x pakai speck pun blh kak.ha bagus2 beli berus cpt2 hihi

zOeY zAu YaH said...

nick: nanti saya buat tuto..mmg nk buat yg pakai warna merah pun sbb org x berani kan? tp sebenarnya warna merah cantik.saya selalu gak guna merah tp x perasan sgt kan hihi

maiza love said...

celak putih tu jenama apa ye,,dah laa cari x dapat yg memenuhi citarasa tau..yg ni akak tgk pekat je..

sabenazakey said...

sabena penah jugak tengok dekat youtube pasal makeup yang pkai spec..

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: tu jenama eye davis.saya beli kat kedai aksesori biasa ja..kiranya bukan jenama terkenal lah.saya beli sbb dia jenis berkrim,ada shining2 skit.

zOeY zAu YaH said...

sabena: kat youtube melambak tuto mekap haha..saya ni kira cokia2 jek huhu

elyzatul nastaysah said...

pape pon,kak zoey ttap meletops.suke tgk tuto akk;]

zOeY zAu YaH said...

elyzatul: tq ye hihi

EB said...

Waaa EB tngk smpi abis..
13minit 02saat... hahahaha.. Lawak2..
Btw EB smpi tngk bpinar2 mata ni.. hahaha..
Mcm EB plak yg pki Make Up.. hahahaha...
Aduh bnyknye kena campor2.. Eb ingat skit je.. Adoi.. Tang bibir tu EB ingat 1 je pki smpi 3 ek.. aDOI..
Masak aku lepas ni.. Patut la Cik Awek beli brg makeup smpi beratus2 aritu.. hahahaha..

zOey nak tnya..
Brush kena pki bnyk la, lau nak makeup ni..
o0o0 u MUA eh..

Bella Ayub said...

lawa lah.. pandai blend kan kaler.. :)
tapi kan, tapi kan.. hihi..jgn marah nak cakap jer..kalau double wing kan eyeliner di atas dan di bawah mesti lagi da bomb untuk yang specky cam kite ni..

zOeY zAu YaH said...

EB: hahaha simpan wet byk2 siap2.. berus ada banyak jnis untuk fungsi yg pelbagai.tapi saya ni kalau mekap sendiri tak suka guna berus.berus saya hanya guna kalau mekap customer saja.yee MUA...haha

zOeY zAu YaH said...

bella: yg wing tu mmg saya sengaja x mo buat sbb orang yg request tu x mo buat wing sbb tak pandai hahaha..
dia nak cara yg simple asalkan leh mekap.

EB said...

Hahahaha.. Cool.. Patutla smpi tukar box da haritu..
Besar gedabak boxnye.. hehehe kwn eb pn MUA jg..
Dia juga wedding planner.. dia siap bt pelamin bagai.. Mcm2la.. kekdng dia juga model.. hahaha.. semua pn dia.. shoot x sbb tunang dia yg bt.. hehehe.. dia pn bnyk glr make up mcm Zoey...

zOeY zAu YaH said...

EB: pasnih nk tambah barang lagik..kene tukar box kot haha..ooo bguslah kwn tu ada byk cabang bisnes.mcm saya x minat pelamin tu semua.saya fokus kt mekap,rambut dan bisnes ada fotografi gak tp my sis yg amik gamba.

Bella Bell said...

teringin nak tengok...tp.....




tenet maktab block...T____Tv

zOeY zAu YaH said...

bella: ala siannye tapi kan x dapek nk nolong ni haa pasal kalau upload kt blog nih ssh sbb lmbat.

Hanie_Dew said...

tutor untuk mata kecik camane. mate saye takde eyelid. huhu.sedih.