kau jangan jeles haku dah teror buat benda nih hahahaha..!!!

Assalamualaikum...

Hahahahahahaha..!!!
ini gelak betul2 punya gila kuasa
sampai tak kuasa haku nak melayan diri sendiri..
(finelah..fine..).

tahu tak dulu saya memang failed buat kening bila mekap.
time belajar mekap dulu2 bab nih lah yang saya bengap sikit.
belajar pulak pakai razor blade tu..
maunya tak berdarah kening haku kerjakan 
HA HA HA kat diri sendiri!

tapi itu duluuu...zaman jahil-orang-suruh-korek-idung-pun-haku-buat.
(ciss pengotor..!)

skang sudah teror HA HA HA kat diri sendiri jugak sebab
terlebih bangga.

takyah cukur pun saya boleh buat kening nampak
macam cukur jugak..

antara hasil kening yang saya buat.tak cukur pun.


kena guna teknik,trick dan celak yang betul.

nampaknya entry ini semacam berbangga dengan diri sendiri saja.
tapi saya buat entry ini sebab ramai yang tanya macam saya buat
kening camtu.
owh saya bukanlah teror mana pun.
dulu selalu failed tahu..! sekarang saja agak ok.

awak semua pun boleh buat..praktislah selalu.

tips:
1. guna celak yang lembut dan pekat warnanya.
2.tangan kene stabil selalu sepaya kening yang dilukis jadi cantik.
3.guna teknik higlight juga untuk buat kening nampak kemas.
3.jangan lukis kening terlalu halus..muka akan nampak tua.

itu saja..

klik nuffnang nak kawen.

tenkiu..



23 comments:

Mizz ErMa said...

practice makes perfect~ mau prektis dengan gigih..hihihi

zOeY zAu YaH said...

mizz: betul2..praktis la selalu.

ain rahman said...

like3..very the informative..haha...btw, sy dh bli double lid glue...weee ^^, ska2..thanks to zoey sbb knalkan bnda alah tu kt sy..hahahaha..tq3 :* hehe

zOeY zAu YaH said...

ain: ya ka? hihi bus2..saya x sesuai pakai sbb mata nmpak 'layu' lah pulak haha

sabenazakey said...

wah,.jadila,. nmpk cam terukir je.
muncul balik disini.

ain rahman said...

haha..xpe..mta dh cntik...sy rsa plik lah,,sbb asyik melekat..pstu mata asyik dok klipok2 sja..hahaha..jakun sggh :D btw,,sokaaa sgt sbb mta nmpak even,,sblm ni sblah double lid sblh monolid, so xbleh pkai eyeliner belah kelopak,,xnmpk sebelah..huhu (T_T) sadis

redzwanie redzmann said...

zoey...tlg bg kening wanie tebal ckit..
kning wanie hdup sgn mati x mau...nipis cgt..hehehhe..(da nipis..gedik nak tebal2...da dasar cucu cina!)hahahha

zOeY zAu YaH said...

sabena: hoh kemana kamu mghlang?

zOeY zAu YaH said...

ain: mula2 mmg rasa camtu kan..lama2 ok lah tu..kalau x even eloklah pakai...nk bg sama blk kan hihi

zOeY zAu YaH said...

wanie: haha..kening nipis lah ni.lg sng nk buat tau..hihi

Dea said...

xreti sgt nk mekap..huhu

kak anem said...

kite kawen nanti zoey je la jadi mak andam bole..hehe

maiza love said...

kak maiza pun fail la kalu buat kening..selalu buat mesti x jadi so sekarang klu nak buat kening cuma letak celak sikit n berus x hinggat hehe..baru cantik dan comel muka ku hahahaha..(gelak org puji diri sendiri)

aDieyZa said...

cantik.. makin bijak yer.. hope boleh jadi terkenal dlm bidang make up ni 1 hari nnti..

zOeY zAu YaH said...

dea: x pe lama2 teror lah

zOeY zAu YaH said...

kak anem: ok aje..haha

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: kene praktis selalu kak..cam saya dulu lah hehe

zOeY zAu YaH said...

adieyza: insyaallah..hehe

Mama Gee said...

lawoooo tu........... hebatnyaa :)

zOeY zAu YaH said...

mama: tq =)

RaraPuing said...

wah macam menarik bole try lepas ni hhehe

nice info dear

zOeY zAu YaH said...

rara: try lah ok

miszatie said...

bukan men lg ber-make up..huhuh