marilahtengokkulitsayadekat2~eh sape tahu produk ape nak hilangkan jeragat?

Assalamualaikum..

sape cakap kulit saya cantik,gebu dan gojes tahap dewi?

meh la tengok dekat2..

diri sendiri yang tengok nih rasa nak nangis kau tak tahu..

tapi malu punya pasal nangis dalam hati secara diam2 saja.

saya jarang tumbuh jerawat.

tapi sejak beberapa tahun lepas saya ada masalah jeragat.

sikit2 saja tapi tak best la uuuu...!

kulit yang cerah memang berpotensi jadi jeragat.

kakak saya yang berkulit cerah pun jadi jeragat jugak.

kami dua saja yang jadi tau..(nangis laju2 T_T).


> pori2 terbuka.
>parut jerawat lama.
>parut jatuh bestkal time budak2(nampak tak haku nakal dulu?)
>bintik2 jeragat.

jadi kat kedua2 belah pipi je tau..sadis iii...!

dah macam2 saya buat nih.

tapi jeragat tu still ada dan rasanya bertambah.

sesape tahu tak produk apa yang boleh hilangkan jeragat
dengan berkesan? silalah bagitahu saya..

saya ini terasa macam nak menangis tahu tak?

silalah tolong saya wuwuwuwu..!

klik nuffnang nak kawen.

tenkiu.

34 comments:

RaraPuing said...

mak kite dulu de jeragat dia pakai safi yang color biru tu ,awak try la :)

Sarah Roslee said...

cube try air beras. beras kan kita baguh 3 kli, amek air basuhan yg ke3. kandungan air beras tu sama dgn air piter sk-II.

Anis Nasri said...

bintik2 kt muka tu namenye jeragat eh?
tapi anis rase cantik je bile ade kt muka ni, xde la nmpk kosong sgt.
Bole Tak nk ckp mcm tu?

ain rahman said...

sy xtaw pn jeragat tu cmna...tp sy rsa sy pun ada jgk la..haha..apalah -.-''

zOeY zAu YaH said...

rara: alah..dah penah try x sesuai lak..kulit naik ruam huhu

zOeY zAu YaH said...

sarah: ya meh?

zOeY zAu YaH said...

anis: huaaa..!!! x mooo..

zOeY zAu YaH said...

ain: huhu mmg ssh nk dikenalpasti tp saya chek kt salun depa kata jeragat huhu..

redzwanie redzmann said...

wanie pown ade mslh jeragat juge...:(
mama wanie pown ade...
x taw la nak pakai pe bg hlg....:(

zOeY zAu YaH said...

wanie: kalau kulit cerah mmg jd tau.saya x tau dh nk pakai apa nih.

cik chinta said...

zoey, hosmet dlu ada masalah camtu. pahtu dia pakai clinique yg 3 step. nampak makin cun secara natural. sbb dia xpnah mekup g keje. cme mahalla skali beli tu, dlm area kat rm300. tp tahan lama. kalo pandai jimat, pencuci muka ble pakai kat setahun

RaraPuing said...

hehehe try la pakai aiken tea tree . try search kt google dear

zOeY zAu YaH said...

cik: alamak dgr harga cam nk pgsan lak haha..

zOeY zAu YaH said...

rara: teatree pun x sesuai tau sbb kulit saya mengelupas huhu mengada tau kulit nih.

kocix! said...

ce try eumoraa...

Pelangi said...

ala zoey, lawa je muka kamoo!!

izzaty hamzah said...

a'ah kan kak zoey...cana nak ilangkn ek..intan guna safi balqis 2..boleyh la thn..kurang da ckit..xbnyak.

zOeY zAu YaH said...

kocix: eumora? x penah dgr..tp saya try google ok haha

zOeY zAu YaH said...

pelangi: x mo jeragat...huaaa

zOeY zAu YaH said...

izzaty: jd gak erk? cmnalah nk bg ilang

diyana said...

nak try produk NDZ tak?saya try..Alhamdulillah ok..:)

http://diyanadena.blogspot.com/2011/05/produk-kosmetik-ndz-nur-darwiyah.html

zOeY zAu YaH said...

diyana: saya try tgk ok...

AiDa AzRyN said...

aida lak,ade lobang-lobang kat pipi. sebab dulu,rajin nau korek jerawat guna jarum. haha. XD

maiza love said...

cara nak hilangkan jeragat
gosok muka dengan hampas kelapa, biar 10-15 minit kemudian basuh dengan air suam,muka rasa licin n jeragat bole hilang insyaallah,,
buat 3 kali seminggu

air kelapa elok kalu nak elakkan jerawat
cara2nya
basuh muka guna air kelapa n gosok sampai kering kat muka,biar 10 minit n bole cuci guna air suam
amalkan 3 kali seminggu
kak maiza buat sampai sekarang jerawat xde,klu ada pun sebiji 2 je sebab nak datang bulan hehe..

zOeY zAu YaH said...

aida: tgn tu nakal haha

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: insyaallah kak saya cuba...haha..jerawat saya nih jarang naik cuma jeragat tu lah.

Langit yg berwarna unggu said...

Cuba try test krim kecantikan yang akak jual... PASTI BERKESAN "As beauty" mau?

zOeY zAu YaH said...

langit: saya th cuba 1 produk nih.nk tgk dulu hasilnya camne.nanti kalau nak saya inform ye hihi

L@dykiki said...

dasyat jugak ni!nasib baik dah ok skrg

Syakiella Carter said...

u boleh layari laman web ini http://www.syakie.blogspot.com ada pelbagai brgan yg mungkin sesuai untuk kulit jeragat u..tq

amira amri said...

awak cuba la makan Vco dr catalyst:-)
ramai yg dh cuba dpat kesan positif..awk boleh tgk blog saya klw nk tau ehh..:-)

Biebieyy Adrienne said...

hish ! jeragat ni mmg jealous tgok kulit yang cerah2 . pendengki betollahh . hahaha .

#ciksuzlin said...

kita pakai olay cream anti ageing tu :]

LAVENDERIES SHAYLEE said...

cuba try mary kay..most of them yg pernah guna, they said its workout! ade product dia yg khas utk jeragat2 nie.. :)