Riview produk pewarna kuku dan pencuci elianto

 Assalamualaikum..

sudah terang lagi bersuluh..
saya mahu riview pewarna kuku dan pencuci pinggan..
eh tidak..tidak...
pencuci penanggal pewarna kuku..
amboi..gedix sungguh bahasa.

mari setat..
produk2 yang bakal diglamorkan oleh saya..ha ha ha sila perasan..


No.13 violet red.
jenis ini berkilat tapi bukan benda kilat2 macam perada itu.
bila sapu warnanya nipis akan jadi merah muda.
kalau sapu tebal atau berlapis akan jadi merah gelap keungguan.

saya beli dengan harga RM5.00 ketika promosi.

nampak berkilat sampai saya sendiri hampir juling ha ha ha..

warna agak ok,cuma lambat kering.

abaikan sapuan yang comot itu sebab 
sapu secara laju2.nak tunjuk warna saja.


No.07 silky brown.
Jenis ini macam ada perada halus2.
bila pakai jadi macam keemasan.

harga RM2 ketika promosi.

warna nipis.kalau mahu nampak jelas kena
sapu 2,3 lapis.
lambat kering dan warna mudah tertanggal.

Nampak rona keemasan kan? owh maafkan saya kerana sapuan tidak rata.

Bila pakai nampak macam keling..
itulah kata CUCU CIK EMBUN

nail romover.
err..adakah dengan menggunakan produk ini
kuku akan tertanggal?
NAIL=KUKU
ROMOVER=PENANGGAL
= PENANGGAL KUKU?
KUKU TERTANGGAL?

PANG !!!!
mari setat semula...

pencuci ini berbau anggur.
senang nak tanggalkan warna dan berbau wangi.

harga RM7 botol besar beli time promosi.

jenama ni warna mudah tertanggal lah..
bila sapu tebal jadi tak rata pulak.
tapi harga pun murah kan..sangatlah melampau kalau
mahu hasilnya macam jenama mahal.

Saya pakai pewarna kuku bila period saja.
jadi janganlah fikir bukan2 pasal saya..he he he..

klik nuffnang saya mahu kawen.

tocetoce..

20 comments:

deqja temOk said...

akak beli doket mano ?
ader kaler black x ??

:)

zOeY zAu YaH said...

deqja:kat elianto giant kulim.semua warna ada tp warna cpt tnggal jenama ni

deqja temOk said...

kira xcun la kaler dy ?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bole wat smayg x agak nye???hehehe.. *sori tya je..*

zOeY zAu YaH said...

deqja: kaler ok cuma mudah tertanggal.

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: mesti tak baca sampai hbs nih kan? hah pch rahsia..!
benda ni dh sah2 mmg x leh bwk semayang.kite ada gitau kan kite pakai time period sahaja.

Anis Nasri said...

ari2 ade jgk usha2 elianto dkt giant.
tp sgt kucewa sbb xde ape yg menarik pun.
byk brg yg xde.
huhuhu
baru bercita-cita nk bli set berus make up tuh.
kih kih kih

Sufinah Yussof (SY) said...

senyum je baca komen.ade pula yg terkantoi.haha~

aDieyZa said...

akk x pernah pakai.. rasa pelik jer kalau pakai sebab kulit gelap tapi nak pakai pewarna kuku.. hihi.. lain la kamu yg sememangnya cerah & cute!!

zOeY zAu YaH said...

anis: mmg selalu takde brg tau..elianto lmbt bertindak haha

zOeY zAu YaH said...

sy: hahahahaha..hencik patik tu x tau tu leh bwk smyg ka tak..ya lah lelaki kan mana tau pewarna kuku lah apa lah haha..

zOeY zAu YaH said...

adieyza: skang saya pun tak pakai sgt sbb rimas hahaha...saya pakai time period ja kak..tu pun kalau cewi sgt.

Mizz ErMa said...

fuy0o..ade penggilap kuku..sy msa kecik2 luh pakai magic jer kat kuku tau..merah siap, lagi mantop~ hahaha

zOeY zAu YaH said...

mizz: sama lah..kecik2 dulu kreatif nk try haha

tat!n said...

dulu mase skolah rendah pnah pakai,kene sekeh kat bapak.padan muke.hahaha.

zOeY zAu YaH said...

tatin: org tua2 mmg x ska kalau kita pakai ni hehe

RaraPuing said...

wahhhh cantik kuku ,de color pink x?? suka suka hee

zOeY zAu YaH said...

rara: ada byk warna.

CutieIntan said...

hikhik..cik intan dulu pun suka buat padicure time period..tapi orang kekadang salah faham tu sedih...apa salahnya kita nak bergayakan..tapi mata orang ni selalu salah faham jer

zOeY zAu YaH said...

intan: ya lah..org tau fkr bkn2 ja sdgkan kita buat time period ja pun..