video tutorial gold eyes with red lips + hati gumbira kerana cik wani

Assalamualaikum..

video ini sudah lama.

kasihan sangat tengok dia terperap didalam folder lappy,
teruslah berasa mahu upload dan buat entry ini..

ini adalah video terakhir dirakam guna webcam.
lepas ini akan rakam guna kamera dalam bentuk HD pulak..
HA HA HA..(itu gelak budak yang seronok bukan kepalang).

didalam video comel ini..(uweekkk!)
saya tunjuk dari asas mekap sampailah ke shading dan lain2.

marilah mentengok video ini..

tengok sambil puji2 tau? bukan kutuk2..
kasihan budak didalam video itu...
(eh macam ini pun boleh?).




heppp..! heppp!
ada satu lagi benda best yang buat budak ini 
gembira bukan kepalang..
sampai melompat2 didalam hati saja kah kah..!

mari saya perkenalkan...
cikmekmolekpujaanhatikesanyangansayaiaitucikwanicomel!
weh gediks sungguh cara membodek ini..


marilah saya memperkenalkan kawan saya yang seorang ini..

> beliau bernama redzwanieredzmann 
nama macam panjang tapi awak semua tak sedar2 ke
itu sekali dengan nama ayah dia? kah kah..!

> dia ini menjual lens..marilah menyerbu belog lens beliau
teruslah membeli menggunakan kod 'zoeycunwanicomel'
untuk mendapat diskaun..
haip! haip! jangan buat betul2..budak zoey ini penipu saja
kah kah..!

> dia ini sporting dan selalu main terjah2 dengan belog saya..
mungkin belog kamu juga? silalah mengfollow beliau.

> dia ini cantik berbaju merah ang2..
memang boleh geng dengan budak yang bernama zoey
pasal belog pun ang2 juga.

> dia ini cantik..mata pun cantik..
tapi mata saya pun cantik juga kah kah..
isk mentang2 haku tuan belog..asik2 menumpang sekaki,
dua kaki,tiga kaki juga..
kalau dekat dah lama wani kasi kaki kah kah..!

berat,tinggi,umur,asal,bsday,
SAYA TAK TAHU! pi lah ngorat sendiri..
hahahahha...

eh sudahlah..asik merapu saja.


owh cik wani..awak sangat comel..
terima kasih banyak2..
ehhh saya tak bodek tahu?

marilah ke entry membuat saya senyum sampai 
naik penat asik2 senyum saja..

klik nuffnang nak kawen.

tenkiu..

38 comments:

cik chinta said...

pakai cani g skola..hahahah..

elyzatul nastaysah said...

cantik la cik zoey!tp x brani nak pakai lipstik merah;p

Izzul Amir said...

i know nthing about mekap bt this is nice :D

effa said...

kak zoey sgat cantik!
=)

maiza love said...

wah ..lawa mekap camni..
sesekali merah makngah kan hehe..
akak pun suka tau merah ang2 ni hehe..raya pun memang selalu merah je..
kalu boleh yg dalam pun nak merah2 huhu..malu ai tau huhu

zOeY zAu YaH said...

cik: ank murid x berkelip tgk cikgu kat yg menjagar haha

zOeY zAu YaH said...

elyzatul: hehe pakai lah sekali sekala..seksi tau..

zOeY zAu YaH said...

izzul: hehe tq..

zOeY zAu YaH said...

effa: eh kamu lg cantik

zOeY zAu YaH said...

k.maiza: try cpt kak mesti mengancam

anem ahia said...

mata galak...wow..i like....

redzwanie redzmann said...

tuto owh tuto...i loike~!hheeh

tp yg bab bwh tuh jd maluuuu la...
hehehe..anyway..thnx dear..
ala..merah 2 kan mengancam..aummm!hehehe

sully86 said...

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

zOeY zAu YaH said...

anem: try cpt mesti mata anem pun galak hihi

zOeY zAu YaH said...

wani: haha..malu2 lak..merah mmg mengancam

zOeY zAu YaH said...

sully: woooowwww...!

eMMe said...

zoe, cantek, suke...coz color gold like golden kan.....erhm..akak nak tanye, kalo kulit kite sawo matang, foundation pun kene color yg gelap atau cenne? bedak lak color cenne? tlg akak, yg tak pandai make up nih, hehehehe.....

EB said...

Huuu.. Tekun eb melihatnya..

Payahnye nak make up rupanya..
Eb bygkn kalau da penat2 makeup then gaduh nangis.. Mesti abis smua makeup tu.. Sian..

X mau gaduh2 ye..

zOeY zAu YaH said...

emme: kena pilih kaler yg sama dgn kulit.time nk beli tu sapu kat rahang.kaler yg hilang sebaik disapu itulah kaler yg sesuai.bedak padat atau bedak tabur lak boleh pilih sama warna dengan kulit atau cerah 1 tona dari kulit/fondation kita tu.saya sendiri guna fondation sama warna dgn kulit,bedak padat lak satu tona cerah dari warna fondation/kulit saya.

zOeY zAu YaH said...

EB: eh saya pakai mekap waterproof hehe...

eMMe said...

TQ Zoey!see u again...

AiDa AzRyN said...

nampak macam barbie doll pulak. ;)

Mizz ErMa said...

lipstik merah sy xterusik tahu..kesian die..hihihi

Nu'nu Safia said...

waaaa...tak sabaq nak balik rumah minggu depan mau tengok puas2 tutor nih...heeeee

merah itu menawan...ehh yeke??

Sufinah Yussof (SY) said...

tumpang lalu~ wah nampak nya SY telah tertinggal dek zaman. rupa2 nya blog ni telah pon bertukar wajah. i loikee~ cantik. lama tak buka blog setelah sampai ke rumah (home sweet home) telah didatangi demam yang teruk dan sakit kerongkong. huhu~

lovely.me said...

cantik!!!...suka colour makeup ni...nampak seksi!!...nak try la..(mcm la sesuai for my skin..hehe)

zOeY zAu YaH said...

emme: welcome kak =)

zOeY zAu YaH said...

aida: haha perasan kang nih..

zOeY zAu YaH said...

mizz: skarang la masa untuk guna dia hihi

zOeY zAu YaH said...

nunu: yup..merah itu menawan+seksi uuu...haha blk cpt..

zOeY zAu YaH said...

sy: laa ptt lah diam ja..upanya x sht hihi..sian dia..mkn ubt k

zOeY zAu YaH said...

lovely: try lah..sesuai lah dgn apa warn kulit pun..

Nu'nu Safia said...

okeh2...mggu dpan mau pulang kulim...yeeehhaaa..jom tgk wyang ari rbu mggu dpan...ajak la papa kamu...sy bawak papa saya..kah kah... =)

zOeY zAu YaH said...

nunu: alamak papa saya keja lah huhu..

Nu'nu Safia said...

ohhh...xpa2.. =)

tat!n said...

canteknyeee.. :)

Anis Nasri said...

woi zimah aku jgn dilupakan weh !!!!!!!!!!!!
nak join gak...!!!!!!!!!!

Mya Kamelia said...

boley wt tutorial cra pki tdg dlm video tu tak??