Review produk R&Z COSMETICS spa moisture orange body scrub dan cara betul berscrub

Assalamualaikum..

hai awak semua..eh tetiba bermesra2 begini pula..
padahal selalu terus saja ke garisan permulaan..
ehem2..

marilah saya mahu review satu produk yang saya guna
sejak lama dulu.
jangan mahu kata saya sengaja promote produk
boss sendiri ya.saya memang guna produk ini..
ini betul2..bukan main2...

Dulu saya suka jenis green tea sebab baunya fresh.
tapi semalam nak beli green tea habis lak..so saya beli orange pula.

R&Z COSMETICS spa orange moisture body scrub.
ini packaging luar dan isinya.
harga RM12.90 untuk 100gm

KATA PENGELUAR:
rough skin spa body scrub.
this sweet blend of orange fruit extract helps to
exract helps to exofoliate and condition your skin,leaving it silky soft
and smooth.

KATA SAYA:
> jenis berkrim sekali dengan butiran kasar untuk scrub kulit.
> jenis green tea baunya lebih kuat dari orange tapi saya tetap suka
sebab keberkesanannya sama.
> senang nak gosok dan berkesan hilangkan daki hitam.

KESAN:
> kulit lembut sangat2.
> nampak lebih gebu dan cerah.
> kulit bersih sebab daki yang berwarna hitam ditanggalkan.
> kulit nampak lembab sebab kesan kulit kering dah takde.

selalunya kalau scrub badan orang cuma sapu,gosok secara biasa
dan bilas.tapi itu adalah tidak best hokeh! 
kalau tak caya cuba tengok daki2 dan kesan hitam ada lagi kan?
kat salun pun buat camnih tapi daki tak hilang lah..

sekarang marilah saya mahu bagitahu macam mana mahu scrub badan dengan cara
yang betul.


1. Sapu scrub.jenis krim adalah yang terbaik.

2. sapu dan gosok sampai rata dan berkrim dikulit.
macam dalam gambar tu.

3. bila dah rata teruslah menggosok secara lembut 
dengan gerakkan ulang alik sampai krim meresap kat kulit(sampai tak nampak apa2).
terus gosok lagi sampai keluar butiran macam gambar no.3 tu.
kita boleh nampak daki hitam akan keluar bersama butiran tu.

orang cakap kalau gosok camtu akan rasa pedih.
tapi bila guna scrub tu,takkan rasa pedih walaupun gosok
bagai rak sebab nak keluarkan daki.

cubalah cara ni..memang kulit akan jadi berbeza.

buat apa nak guna scrub yang mahal2 ke hape ke
tapi tak gosok dengan cara yang betul.
daki2 tak hilang tapi duit yang hilang ha ha..

sila like page saya kalau sudi.
ada kat sidebar bahagian atas sekali.

klik nuffnang nak kawen.

tocetoce..

18 comments:

Aida Azryn said...

haaaa.. aida pun beli scrub murah je. xde ah mahal mana pun.XD tapi keluar jugak segala kekotoran degil. :P

ejulz said...

perghhh.. lelaki pun pakai jugak ke benda ni.. heHe..

nak promote miss rose eye shadow - 110 colour.. dari Dubai.. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

cmne nk dpt kan???patik nk test laaa..lme x scrub badn ni...nk sental kasi bersih...

lovely.me said...

wah...mmg nak cari scrub for my body....badan ade bintik2 la kat belakang...huhu....mcm kat idung tu...huhu....nak pi spa mcm bazir je..huhu...

EZAN IDMA said...

mcm best je.:)

cik chinta said...

beshnye, sni tatau nak dapat katne. eyoo..rindu sama kamu zoey. sakan beno cgu turut bercuti =D

zOeY zAu YaH said...

aida: takyah mahal2 pun kan

zOeY zAu YaH said...

ejulz: eh blh lah..daki bkn kt ppuan jek hehe..miss rose mmg cantik kaler dia.

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: kat sana ada wakil jualan dia..yg kite ingat ruzie de beauty kt sg.buloh.

zOeY zAu YaH said...

lovely: buat sendiri jek jimat.lgpun kalau salun x semstinya depa buat betul2..

zOeY zAu YaH said...

ezan: mmg best pun..saya pakai lama dah..

zOeY zAu YaH said...

cik: cikgu gi holiday ke? hehe..try search kt tenet..cik tggl ktne?

aida4eva said...

nak try jugak lah..kat area cheras ada kat mana ye? :)

zOeY zAu YaH said...

aida: cheras saya x pasti lak hehe

Sufinah Yussof (SY) said...

yup2. SY setuju. rasa best je pakai scrub. kulit rasa segar je.

zOeY zAu YaH said...

sy: betul2..

#ciksuzlin said...

o..baru kita tau kalau nak skrub badan caranya macam ni~ (T___T) thanxs for the info. buat mcm ni kat muka boleh x?

zOeY zAu YaH said...

ciksuzlin: yup mcm tu..jgn buat kt muka.muka kena sapu then usap membulat secara lembut ja.