Review produk R&Z COSMETICS spa moisture orange body scrub dan cara betul berscrub

Assalamualaikum..

hai awak semua..eh tetiba bermesra2 begini pula..
padahal selalu terus saja ke garisan permulaan..
ehem2..

marilah saya mahu review satu produk yang saya guna
sejak lama dulu.
jangan mahu kata saya sengaja promote produk
boss sendiri ya.saya memang guna produk ini..
ini betul2..bukan main2...

Dulu saya suka jenis green tea sebab baunya fresh.
tapi semalam nak beli green tea habis lak..so saya beli orange pula.

R&Z COSMETICS spa orange moisture body scrub.
ini packaging luar dan isinya.
harga RM12.90 untuk 100gm

KATA PENGELUAR:
rough skin spa body scrub.
this sweet blend of orange fruit extract helps to
exract helps to exofoliate and condition your skin,leaving it silky soft
and smooth.

KATA SAYA:
> jenis berkrim sekali dengan butiran kasar untuk scrub kulit.
> jenis green tea baunya lebih kuat dari orange tapi saya tetap suka
sebab keberkesanannya sama.
> senang nak gosok dan berkesan hilangkan daki hitam.

KESAN:
> kulit lembut sangat2.
> nampak lebih gebu dan cerah.
> kulit bersih sebab daki yang berwarna hitam ditanggalkan.
> kulit nampak lembab sebab kesan kulit kering dah takde.

selalunya kalau scrub badan orang cuma sapu,gosok secara biasa
dan bilas.tapi itu adalah tidak best hokeh! 
kalau tak caya cuba tengok daki2 dan kesan hitam ada lagi kan?
kat salun pun buat camnih tapi daki tak hilang lah..

sekarang marilah saya mahu bagitahu macam mana mahu scrub badan dengan cara
yang betul.


1. Sapu scrub.jenis krim adalah yang terbaik.

2. sapu dan gosok sampai rata dan berkrim dikulit.
macam dalam gambar tu.

3. bila dah rata teruslah menggosok secara lembut 
dengan gerakkan ulang alik sampai krim meresap kat kulit(sampai tak nampak apa2).
terus gosok lagi sampai keluar butiran macam gambar no.3 tu.
kita boleh nampak daki hitam akan keluar bersama butiran tu.

orang cakap kalau gosok camtu akan rasa pedih.
tapi bila guna scrub tu,takkan rasa pedih walaupun gosok
bagai rak sebab nak keluarkan daki.

cubalah cara ni..memang kulit akan jadi berbeza.

buat apa nak guna scrub yang mahal2 ke hape ke
tapi tak gosok dengan cara yang betul.
daki2 tak hilang tapi duit yang hilang ha ha..

sila like page saya kalau sudi.
ada kat sidebar bahagian atas sekali.

klik nuffnang nak kawen.

tocetoce..