Riview produk maybelline make up remover eye & lip

Assalamualaikum..

saya telah failed untuk upload video mekap sebab
video saya ada masalah..hampes! 
sekarang gantikan saja dengan review ini..jangan marah yee..hi hi..

sebelum ini saya hanya guna minyak bayi untuk 
buang mekap.

sekarang sudah tidak pandang dengan minyak bayi itu..
ini semua pasal produk yang saya baru cuba ini..

maybelline make up remover eye & lip.
ini adalah pencuci mekap bukan pencuci lantai
kalau mahu pakai pencuci lantai pun tidak mengapa tapi sila
jangan cari saya kalau muka sudah tidak ada rupa.

KATA PENGELUAR:
> efficient & easy: this formula instantly removes all
eye and lip makeup,even waterproof and non water-transfer.

> gentle: formulated for sensitive eyes it is especially very gentle
for the delicate skin around eyes.

> to use: shake well before use.
soak a cotton pad with the lotion and apply on your eyes or lips.

KATA SAYA:
> goncang sebelum guna.untuk buat cecair yang dua kaler tu bersatu.
lepas tu baru tuang atas kapas dan tanggalkan mekap.

> nampak cecair macam toner.
tapi bila disapu tak macam toner langsung lah!
ringan jek..tak terasa pun tengah guna produk tu.

> mekap mudah ditanggalkan walaupun mekap waterproof.
sekali sapuan pun dah tanggal.takyah nak tonyoh2 bagai nak rak.

> takde kesan lekit ke,tegang ke,pedih ke.
dicipta supaya sesuai untuk mata dan kulit yang sensitif,
so takde kesan2 tu semua.

> tanpa haruman.

> harga RM8.90 untuk botol kecil(time promosi)
tapi kalau bukan time promosi harga untuk botol besar cuma
RM15.90..murah je kan?

kalau dah habis nanti saya nak beli lagilah sebab
memang berkesan !

like page saya kalau sudi.
ada kat sidebar bahagian atas.

klik nuffnang nakoperate.

tenkiu.

31 comments:

Finaz Jaafar said...

oh pernah guna kakak punye pncuci mekap mybeline ni jgk..hihi..
skrg sy pky pncuci mekap yg mcm ni jgk jenama sasa..rm17.90 buy 1 free 1=)

zie_ira said...

oww,, ira blom pkai lagi remover2 ni,,sbb xreti nk makeup2,,wuuu,,~.~,,

ira nak email boleyh x ? hehe,,nk bg gift kat cik zoey zau yah ni,,^_^,,kalau boleh, ,tggl kn email kt comment entry ira o chatbox ea,,maceehh,,:)

eliyaezlinalias said...

huhuhuh
takdapek nk nengok video~~~

aDieyZa said...

thanks sudi share ttg produk ni.. akk pun tgh mencari2 make up remover yg sesuai esp sesuai utk kat bhgian mata..

Pelangi said...

thanx zoey comey 4 ur info...nak beli ..nak beli..:)

Aida Azryn said...

i remove makeup guna toner je. >.< nanti nak bli la makeu remover tu.

cik najihah said...

sy biase gune baby oil je huhu..
x pun tisu basah

zOeY zAu YaH said...

finaz: ok tak brand tu?

zOeY zAu YaH said...

zie: hehe ok2..

zOeY zAu YaH said...

ely: dah blh tgk dah cpt gi tgk hehe

zOeY zAu YaH said...

adieyza: yg ni bgus kak.ringan jek.x rasa apa2.mcm cuci dgn air haha..kt mata pun sama.x de pedih2 ke hape ke.

zOeY zAu YaH said...

pelangi: amoih..rindunya kt dia hi hi..beli cpt sbb jenis ni mmg bgus.

zOeY zAu YaH said...

aida: haha pasnih guna jenis ni ok? bgus sgt2.

...sWeeT uMi... said...

umi ngah cr2 gak bendalah ni, tup2 zoey dah wat review pasal ni,so rase nye umi nak try lah sbb rega pun murah kan hehehe

cik chinta said...

klo pki baby oil mascara dgn eyeliner x besih habiskan? pahtu tonyoh2 campai mate merah. ahaha..pakai ni memg best

saiazuan said...

sesuai tuk girl.. klu ad gf leh la bli bg.. huhu


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

zOeY zAu YaH said...

umi: tu slh satu sbb saya try.murah tp berkesan.

zOeY zAu YaH said...

cik: dulu saya guna baby oil gak.mata rasa x selesa.skang guna yg nih selesa ja.x de kesan lekit ke pedih ke.ok ja.

zOeY zAu YaH said...

siazuan: hehe ya lah tu.

Saya said...

owned this :)

http://iamsaya.blogspot.com/

CikHaniBhulat said...

hani pakai vaseline je utk remove make up..hehe

zOeY zAu YaH said...

saya: oooo

zOeY zAu YaH said...

cikhani: buleh gak tu

maiza love said...

kak maiza guna baby wipe je murah dan sedap je muka lepas cuci hehe,,pakai jenama giant je,,umah zoey dekat ngan giant kan,, bole la cuba hehe..

zOeY zAu YaH said...

kak maiza: saya penah try.sng kan yg tu.cuma kulit saya lama2 rasa pedih.so saya guna maybelline ni lah hihi

efa said...

ala km pakai yg mcm tisu tu ja akak ahaha apakah nma lpa plak kahkah

zOeY zAu YaH said...

efa: tisu sng guna.saya pnh guna gak tp lama2 kulit jd pedih hehe

Mizz ErMa said...

sy xpenah guna mekap remover nie..biasa cuci pakai air aje..hehehe

zOeY zAu YaH said...

mizz: pasnih try guna ok..sbb kalau pakai mekap x guna benda nih kang mekap tu mendap dlm rongga2 kulit pastu jd masalah jerawat.hehe..try tau

Mizz ErMa said...

lorr..ye ke.. haa sudah..lau nak kasi clearkan muka dari white head n da geng lak nak kena pakai ape cik zoey?

chinta said...

thankz zoe..esok ters nk p beli lah..hehe