video tutorial natural orange smokey eyes

Assalamualaikum..

mekap ini nama smokey..
tapi jangan berharap ianya seperti smokey yang dramatik-gila-kau-tengok-nak-nangis-weh!

saya buat natural sikit supaya semua orang boleh cuba tanpa bajet hot
 macam nak pergi konsert metalica ke hape ke kan..
konsert jinbara takpe..pasal dia cinta pantai merdeka kan..kah kah..
weh sedap lagu tu woooo...!

nih saya nak bagitahu..
orang selalu sangka smokey tu hanya mekap yang
dramatik2,kaler mesti hitam jek..mata mesti ala2 avril lavigne jek..
padahal smokey adalah salah satu teknik mekap mata.
kaler tak terhad pada hitam dan nampak garang.ok murid2? sudah faham?
ok good..sila bersurai sekarang..jangan nak cuba2 ngorat cikgu..
(sharifah zakiah) LARIKKK....!!!

tuto nih permintaan dari lovebungaquerida.blogspot.com
moh tengok..

tengok kiri..PENGSAN !
tengok kanan..SEJUK HATI MAK MERTUA..ha ha ha over tau!

nah besar gedabak haku kasi tengok..




kalau nak tengok lain2 video mekap dan cara pakai tudung
boleh carik kat entry lama..
label 'tutomekap' dan 'tutoshawl'.

sekian dulu wahai kawan2..
saya mahu buat video rock smokey eyes lak..
yang nih baru boleh buat pergi konsert batu keras(hardrock).

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu.

56 comments:

zie_ira said...

uwahh2,,dalam sakit2 mulut ,,still leyh wat tuto ni,,hehe,,^^,

ira asik tengok je tuto,,still tak dapat2 cube lg,hukk,,

Sufinah Yussof (SY) said...

cantik!!!

Finaz Jaafar said...

hasilnye sangat cantik..
dan lens biru tu la kira2 blue ritu you baru beli kan?natural..cantik..

tapi kan, i kenal dan belajar dari seorang makeup artist ni, nak apply eyshadow kena sapu highlights dlu seluruh mata atau cream based seluruh mata dlu bfore letak apa2 color..
so ble letak eyeshadow wrna lain, warna dia akan naik dan lebih cantik..

sorry kalau u tak berapa selesa dengan komen ni ye..hee..tak berniat apa2 pun..just nak gitau jeh..share pe yg kte tau..
peace ! =)

cik chinta said...

bulu mate pelsu tuh..i jelos. u pki eyeliner..giler itam..da cm arabiah bersatu pyer wanita kot..nk jugkk

ღ p!nk veLvet ღ said...

pergh~ terbaeknyer ... dr dulu bkenan smokey eyes, tp kalau da spesis bengap 2 taley nak wat pe r, huhuhu~~~

Aisha Zaid said...

sgt suke...menawan g2...huhuhuhu

♥ MuCUk TembaM said...

meh nak tepuk tgn ckit....kih3...t nak try ...=)

PjahFzah said...

nice ^__^

maiza love said...

wah...canteknya..akak suka la...nak p main mekap2 gak la hehe..boring dah ni..bole melaram masa adik bertunang nanti hehe..

kocix! said...

kelako betul lah cikzoezauyah ni bercakap.dgn sleng nye..hahahaaa

comel!

aq dah dnload dah vdio ang ni wlaupun aq jenis x pakey mekap.tp nti aq nak tryy...hek3

cik EPAL said...

cantek mata dia :)

Mizz ErMa said...

cantik..=D

Aida Azryn said...

weewit.. smokey! i likee. :D

asfira aminuddin said...

babe, mmg i dah lama nak cr tutorial smokey eyes ni tau. alih2 u dah tolong ajarkan. suka. thanks dear! =)

zOeY zAu YaH said...

zie: ulcer dh ok haha..

zOeY zAu YaH said...

sy: tq =)

zOeY zAu YaH said...

finaz: dgn customer saya selalu guna eye primer tapi diri sendiri yg mekap saya tak pakai pun sbb pemalas hehe..tp alhamdulilah eyeshadow tahan jgk hihi

zOeY zAu YaH said...

cik: try lah uu..mengancam itam2 nih haha

zOeY zAu YaH said...

pink: haha try2 mesti blh punya

zOeY zAu YaH said...

aisha: haha try ok?

zOeY zAu YaH said...

mucuk: hah? tepuk tgn nape? haha..try cpt

zOeY zAu YaH said...

pjah: tq hehe

zOeY zAu YaH said...

maiza: hah ok sgt lah tu kak..haha

zOeY zAu YaH said...

kocix: =)

zOeY zAu YaH said...

cik epal: haha saya ska pipi cik epal..comel!

zOeY zAu YaH said...

mizz: tq

zOeY zAu YaH said...

aida: try2..hehe

zOeY zAu YaH said...

asfira: haha ok try

hafizah alias said...

hye akak jurumekap, cantek mata dia! nak pinjam boleh? kemas lah kak zoey make up, kalo sy buat msti comot punye lah. kene praktis lebih nie.uhu..thankss for sharing! tak sbr tggu tuto batu keras..hee

Amanda Sasha said...

waaa~cantik menarik akak memang da boom. hahaha =DD

zOeY zAu YaH said...

hafizah: kemas? comot gak tu haha..try byk2 kali mesti mables lah..try ok?

zOeY zAu YaH said...

amanda: haha ape lah..try lah

Elyzatul Nastaysah said...

cantek la dear.nk try la weekend ni=)

Mya said...

cantik! smooth sgt ^-^

sharifahzakiah said...

ptutlaa tersedak cegu zakiah kt sini. ada orang sebut upenye :DD haha zoey kite tak pndai pki lens la dear. cmne mata nak jadik cntik. sob sob T__T

♥ MISZ hazNie said...

tepuk tgn sbb vid nie byk tlg org len..=)

ILA HonEyBuNNy said...

like like like..

nak cuba buat la..hehe

zOeY zAu YaH said...

ely: ha try cpt haha

zOeY zAu YaH said...

mya: hehe tq

zOeY zAu YaH said...

sharifah: x pakai pun cantik gak haha..hari nih kene ngorat tak? haha

zOeY zAu YaH said...

misz: eh? haha

zOeY zAu YaH said...

ila: try2 hihi

Mama Gee said...

fandai sungguh adik manis ni make up....tp mmg suka dgn mata kamu yg besar dan galak itu...

ZaNa aDieyZa said...

cantiknya mata tu.. kalau zoey dekat dgn akk, akk nak suruh zoey tulun buat mata akk jd gitu la.. hihihihi

WuMing said...

Dah lega ker Ulcer kamu tuu...

merahitujambu said...

pandainyaa makeup eh..ok blk nk cuba..ahad ada kenduri

zOeY zAu YaH said...

mama: hihi tenkiu..saya msh belajar lg bab2 mekap2 nih.

zOeY zAu YaH said...

zana: tu lah..kalau dkt saya sendiri yg offer haha

zOeY zAu YaH said...

wuming: sudah hihi

zOeY zAu YaH said...

merah: cuba2..pastu amik gamba gitau saya ok? haha

Zaza Zafran said...

zaza slalu buat tapi tak jadi pon...eyeliner tak hitam macam tu pon..nanti buat mekap simple color pink boleh..jgn guna byk wrna sgt..huhu.zaza xda eyeshadow byk warna..gam eyelashes tu beli kat na ek..tak pnh jumpa mcm tu.

zOeY zAu YaH said...

zaza: eyeliner x ok lah tu.carik yg pekat.gam bli kt pemborong mekap.insyaallah kalau ada masa saya buat tuto.

Zaza Zafran said...

ermm.pemborong mekap kat kulim ada di mana yer.. ermm bedak pixy tu selalu beli kat mana ek.

zOeY zAu YaH said...

zaza: kat sp.bright sail.bedak tu byk tempat ada.kt kedai jamu atau guardian pun ada.

redzwanie redzmann said...

cntek je bile zoey makeup...
bile tag wanie..x nmpk beza mekap dgn x..cet...kne mntak tnjuk ajar ku sifu dr zoey nie..hehehhehe

mate besau...tkot i nokkk..hehhehe

zOeY zAu YaH said...

wani: saya pun sellau mekap tak jd sebenarnya haha..mata hasil hadiah dari kwn yg baik hati..sape erk? haha tq wani