mari berbuka bersama kawan...

Assalamualaikum...

tajuk macam budak darjah satu..

tapi saya masih tadika..adakah aci kalau begitu? kah kah..tadika konon?

28 haribulan saya dengan hencik papa berbuka dengan kawan..
eyra dan hafizuddin...weewwiittt!


muka cik puan datin markonah mesti wajib letak mula2..

orang kata pemanis entry..

orang yang kata..saya tak kata..ha ha..

papa weewwwiiitttt ! dengan mama peeewwwiiittt...!

kami adalah pasangan bahagia..anda pula?
 kah kah..

papa saya adalah ketagih membawa bag tangan saya...

saya tak kasi pun dia nak pegang jugak...

adakah papaku ini teringin mempunyai bag tangan juga? T_T

cik dan hencik sponsor..

weewwwwiiittt...!!! 

jap..jap..

kenapa entry ni banyak 'weewwiitt'? 

adakah perkataan itu adalah kegemaran muda mudi masa kini?

okes abaikan saja (motif?)

adakah saya lebih pendek dari mereka? T_T

eh jap2..

mana acik eyra pakai heels..

dan hafizuddin pakai...errr....NEXT..!!!

pasangan bahagia sepanjang zaman T_T

kau tengok tu..papa saya yang over lebih..

awak over lah sayang..ha ha..

dua orang jejaka hensem..

kalau berani sila peewwiittt kat jejaka berbaju hitam tu..
HAKU KASI LEMPANG KANG..

kalau lagi berani sila peewwittt kat jejaka berbaju kotak itu..
yang tu punya lempang saya passs kat eyra pulak
 kah kah..

rezeki...alhamdulilah...

kami berbuka kat tuutt...tuuttt..tuuttt...(no yang anda dial tidak dapat dihubungi)..


banyak woo yang eyra order..
ada nasi,tomyam,otak2 seafood,udang celup tepung,telur dadar,
ayam hape-tah-weh-sedap-nama-makanan-nih,udang asparagus,
ikan 5 rasa,sayur kailan,air tembikai dengan milo untuk saya.

 ikan 5 rasa dengan kailan tak sampai pasal servis dia tuutt..tuttt..tuutt..
terus datuk datin nih memendam rasa pasal tak dapat rasa  ikan 5 rasa..
HA HA OVER KAU !
takdelah...yang dapat tu pun lebih dari kenyang dah....

sedap gak kat sini..walaupun servis tuuttt..tuuttt..tuuuttt..
weh asal nak bergosip jek line problem..ape kes bro?
(konon style la datin nih).


tenkiu sangat kat eyra dan hafizuddin sebab menjadi pensponsor terhebat di tahun ini..

lain kali giliran kami pulak yeee....

ERRRR...MARI MELARIKAN DIRI SECARA LAJU2 KERANA
HENCIK PAPA PASTI AKAN MENELAN SAYA KERANA MELETAK
GAMBAR BELIAU SECARA TERLEBIH BANYAK..

p/s: tenkiu pada ila syamila sebab..nak tau masuk sendirik lah bro..
(ketagih betul dengan ayat nih)

klik > > > SINI


SELAMAT HARI RAYA 

like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


hai papa

Assalamualaikum...

jangan nak pening2..

tajuk takde kena mengena sangat pun..

saja buat gediks..

yee..hari2 saya adalah gediks..

maka maafkan saja diriku ini T_T


uolsss..uollss...

hari tu 23 haribulan ai temankan papa ai uoollss..

temankan papa berbuka dan jaga kedai.

kami adalah pasangan yang weewwiittt...!

saya adalah sayangkan beliau..

beliau adalah sayangkan saya..

kami adalah sayang menyayang..

ka....OIII SUDAHLAH..!

kalau tengah potpet2 dan dan hencik papa tangkap gambar..

budak ni apa lagi..dan dan senyum buat2 posing..

ciissss betul la..

memang tak boleh nak berceramah sekejap..

tiba2 menjadi model baju tak berbayar T_T

takpe..demi cinta hati,daku relakan saja perkara ini terjadi 

yang ni 24 haribulan..

saya tidak mempakai lens sebab solutions dah habis..

time ni nak keluar pergi beli solutions dengan celak avon..

itu jek..

takde isi yang penting cam soklan spm terbocor ke,
soklan kenaikan pangkat tahap 20 ke,
ucapan dari jauh kupohon maaf ke kan..

eh jap..jap..

dari jauh ku pohon maaf?

sudah mahu berayakah?

kenapa saya ini tiada mood raya langsung?

okes2..

demi tidak menghampakan harapan anda...

saya kat sini nak ucap..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN.

iklas dari insan perantau..
zoey zau yah cun binti muhamad hensem..

err..wajib ke letak nama gediks2 macam itu?

takpe..marilah bersiap2 untuk pulang ke kampung halamanku PARIS..

sekian.


like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

video tutorial Simple soft pink make -up

Assalamualaikum..

ye tahu dah..tahu dah...

datin markonah datang nak tunjuk mekap uollsss...!

mekap kaler pink simpeles simpeles gitu haaa...

senang kau buat cek kiah...tepek2 sambil pejam mata pun no hal lah kata..

sape cakap susah haku cepuk kang..
(tetibe nak emo)


ramai yang request nak mekap pink simple2 camnih..

selaku warden mekap yang baik hati,saya telah menunaikan permintaan
peminat2 setia uoolllsss tauuu...
(peminat? kah kah pengsan haku dengar weh!)

juge permintaan anak sedara...

beliau yang minta kenalah buat secara laju2..

kalau tidak punah la harapanku mahu mengaut 2 kilo duit raya dari abah beliau tu
KAH KAH KAH( gelak gila kuasa 45)

meh sini kita setat meh..


saya kelihatan terlalu pink?

sila kompelen didalam hati
 kah kah..!







lain2 tuto mekap sila klik kat sini >>> TUTOMEKAP

lain2 tuto shawl sila klik sini >>> TUTOSHAWL





hape ke gedik gambar kau tepek nih cik puan oiiiii????

ehhh sukehatilah kan? ha ha..


p/s: jawapan untuk orang annoying yang kompelen2 kat youtube saya..

1) pasal classmate hang tu memang gatal ska usha t**** dada perempuan hang nak
komplen2 tuto shawl haku plak..ape kene mengene tah.

2) lelaki ska tengok dan kutuk2 t**** dada perempuan yang pakai tudung ja ka?
yang tak pakai tudung cam hang sebelum nih depa tak tengok ka?
(kepada sesiapa yang tak pakai tudung sila jangan terasa..ini hanya untuk orang annoying itu)

3) komplen bagai nak rak tapi last2 mengaku sendiri hang tu baru 1st time pakai tudung.

4) kalau komplen saya boleh terima kalau caranya kena,
tapi hang tu menyakitkan hati betul lah...
nak komplen ke hape ke biar ada adab..kalau setakat tengok video orang nak komplen2
baik takyah..ke hang jadikan tuto haku sebagai rujukan hang jugak?
ehem2..hang minat haku erk? ha ha ha...

PECAH KACA PECAH GELAS..
LEPAS BACA SUDAH JELAS...

hahahaha hape ke pantun haku bagi tu?


juga kepada sesiapa saja...
sila jangan komen annoying2 kat page atau fb orang lain..
awak rasa awak tak kata sesuatu yang menyakitkan hati..
tapi tuan punya page/fb tu tak suka dengan apa yang tulis awak tak tahu kan?
SILA JANGAN MENYEMAK HOKEH!
(weh haku marah weh..!)



haisshhhh...

entry yang indah sudah dicemari dengan hal sebegini..

kawan2 yag baca ini buat tak tahu sudahlah dengan ayat merepek saya tu..

tengah marah la kata...hehe..


like fanpage kalau sudi.ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


TAG RAYA

Assalamualaikum...


saya telah ditag oleh pokcik FIQ FIKRI untuk jawab soalan berbaur spm versi raya oiii!!!! 

ehem2..(amek napas)

BAJU RAYA TAHUN INI BERTEMAKAN WARNA ?
taik cirit...
nak tau kaler apa sila usha kaler taik cirit..
weh ape spesifik kaler tu haku kasi?
cik dila yusof yang kata kaler taik cirit..bukan saya yang kata..beliau yang kata kah kah..

ehem2...itu jawapan palesu..jawapan yang betul adalah saya mempakai baju raya
yang tidak ada kaler..
SEKIAN~

LOKASI PERTAMA ANDA KUNJUNGI UNTUK BERAYA ?
rumah yang orang hanya pergi time raya...
teruk betul..sape tu? sape tu? sape tu? 

rumah  seseorang yang dirindui selalu..weeewwwiittt!

rumah sape adik2?
yeeee....kamu tak tahu...pasal saya belum bagitahu..

rumah arwah abang saya yang tercinta..peeewwwiitttt...! sekali lagi..
weh..! weh..! itu kubur bukan rumah...errr...NEXT !!!

MAKANAN KEGEMARAN ANDA DI PAGI RAYA ?
penampar...MAKAN+PENAMPAR
indah juga kan? kah kah..!

eh tak..tak..kang tukang tag backhand diriku habislah...

saya tak tahu saya suka makan apa..

boleh jawab macam tu?

LAGU RAYA YANG PALING MENYENTUH HATI ?
saya adalah tidak mendengar lagu raya yang tacing2..
maka saya tidak tahu apa lagu yang paling menyentuh hati,jiwa dan sukma melati..

BERAPA RUMAH ANDA AKAN KUNJUNGI PADA HARI RAYA PERTAMA ?
seketul rumah SAHAJA....
iaitu rumah saya sendiri...

BERAPA PASANG BAJU RAYA ANDA ADA ?
10 keping baju raya.
datin markonah mesti nak over2 punya..

pakai ke rumah mak mentua sekeping...
rumah pakwe sekeping...
rumah jiran sekeping..
rumah sepupu spare part sekeping..
eh jap..jap...

katanya beraya di seketul rumah sahaja?

ehem2...

tolong jangan bikin diriku malu buleh tak?


ADAKAH ANDA SEORANG PERANTAU ?
yeeee....
dah lama tak balik kampong halaman..
teringin bebenor nak balik beraya ke paris..
ape khabar lerr orang2 kampung ye?

KAMPUNG HALAMANKU ADALAH DI PARIS..
ini gaya datin markonah bila dia buat sombong...
puiiii!!!!


DI PAGI RAYA,PART MANA ANDA PALING SEDIH ?
bila secara baik hati orang berkata saya adalah budak comel yang berumur 17 tahun
tapi secara kejinya mereka tidak menghulurkan $ raya barang sekilo dua..

PEMBETULAN..
saya sebenarnya berumur 4 1/2 tahun
dan saya perlukan duit raya sebanyak 2 kilo setiap rumah..
selepas mendapat duit raya..saya berlari2 keriangan seperti ini..

MENU PAGI RAYA DIRUMAH ANDA ?
pizza hut hut,burger kring,dunking donate dan bla..bla..bla..

cehhh datin markonah nak inernasional jek kan? lempang kang baru tau..
(dah kampungnya kat paris kan cek kiah...)

KAMPUNG IBU/AYAH  ANDA RAYA TAHUN INI ANDA AKAN BALIK ?
harap maaf..kod ibu dan ayah adalah tidak sah..

hanya kod mak dan bapak sahaja yang diterima..

sekian tut...tut..tut..tut...

weh sudah lah..asik main2 saja..sila jawab secara berhemah..

setiap tahun adalah beraya di kampung bapak kerana rumah saya ini
adalah rumah peninggalan arwah tok dan tokwan yang cun lagi hensem..
(pasti arwah berbangga kerana punya cucu kaki pembodek seperti ini).

raya ke-2 ke ke-3 ke baru lah berangkat kami ke kampung mak yang gojes di 
kuala ketil.saya masih ada tok(nenek) di sebelah mak.
dan peringatan...beliau adalah sayangkan saya..dan beliau tidak pernah lupa
memberi saya duit raya...kah kah sila lah jeles..

weh kate kampung kat paris?

dalam mimpi jek senah..eh tak tak..tu kampung keluarga angkat..
kira kampung saya juga kan?


saya mengetag 5 manusia yang lebih waras..


DAN KEPADA SESAPE JUA YANG NAK BUAT TAG INI..
SILAKAN BUAT..SILA..SILA..

sekian..

like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tocetoce..




nahhh...

Assalamualaikum...

macam biase...

tajuk tak pernah semetri dengan isi..

tapi takpe..

awak semua dah biasa dah kan?
(baik ngaku..haku naik hantu kang..WEH TETIBE PULAAKKK..)


okes2..

22 haribulan purnama saya dan hencik papa keluar buka posa
sambil berdating datingan..weewwiittt..!

hencik papa terjumpa gambar saya mekap dan pakai shawl macam ini..
terus dia buat permintaan suruh buat time kami keluar..

memandangkan saya adalah aweks yang baik hati dan juga budi pekerti,
maka saya telah menunaikan permintaan beliau itu..

tetapi nampaknya beliau lebih suka saya pakai tudung bawal vesri cute style itu..
macam budak sekolah yang muda belia comel tak terkata..

hey ! hey ! ayat2 belakang itu saya yang kata bukan dia kata haha..

kami tak plan nak buka posa maka merempatlah dimana2 saja
pasal kebanyakan restoran dah direserved.

nasib baiklah restoran didepan kastam ke jpj entah kat kilang lama nun
sudi terima kedatangan kami..
WEH AYAT KESIAN..!

duduk saja budak in terus potpet2 sambil posing2..
nasib baiklah hencik papa adalah pendengar yang setia..
juga pengambil gambar yang setia...

HAI SAYANG..MAMA SAYANG AWAK..
(abaikan budak ini tengah bodek)

gambar budak ni saja yang membuak buak..

gambar makanan tak tangkap(tangkap tuuu..) pasal makanan sampai lewat
dan kami terus serbu tak pandang kiri kanan dah..

tahu tak?
pekerja restoran  tu tanya kami..
pekerja: "KAKAK ADIK KA NI?"
saya: "NAPA? MUKA SAMA KA?"
pekerja: "HA SAMA"

okes takpe..tapi kenapakah mesti sebut KAKAK? dan papa adalah ADIK?

okes..papa cakap budak tu nak ngorat dia..itu pasal tanya kami adik beradik ke tak..
err...yang ini lagi menteharukan..

terasa nak kunyah2 hencik papa kat situ..

lepas tu temankan sayang saya nih potong rambut..

lepas tu beli air dan lepak2 dekat tuutt..!

bukti nih..bukti..!

sape cakap kami dah tak sehaluan ke,sealiran ke,sefahaman ke..

kami adalah masih berpeeewwwiiitt!

malah semakin bahagia juga..

ehem2...I LOVE U PAPA SAYANG...
haishh..romantik2 kat sini pula..

nampak tak kereta kat belakang tu?

haaaaa......

itu bukan kereta saya..

kereta papa pun bukan..

itu kereta pinjam buat background..

LARIIKKKK...!!!

menung jap pikir raya nih nak balik umah mak saya ke mak papa...
KAH KAH OVER KAU !

sekarang terimalah gambar muka merajuk cik mama buat hencik papa..
.
.
.
.
.
muka camgini patut dapat penampar saja kah kah..!

like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

video tutorial soft purple make up or gray outfit

Assalamualaikum..

hari tu saya dah tunjuk mekap biru yang dramatik sikit untuk pakai dengan baju kaler kelabu.

kali ni saya tunjuk mekap simple-gila-lah-weh!-pejam-mata-pun-boleh-buat.
weh gile punya tajuk..panjang kemain..
eh tak..tak..itu bukan tajuk..
itu mukadimah saja...kah kah !

mekap ni tak guna banyak kaler dan barang pasal permintaan kawan2 nak yang simple jek.

saya guna white eyeliner sebagai base sebab tekstur yang berkrim
buat kaler yang tak terang tu lekat dan jadi terang semula.

awak boleh guna white eyeliner kat bawah mata kalau nak.
saya tak guna sebab mata saya nampak macam kecik jekk...

boleh juga tambah highligh kat hujung dalam mata.
saya pun tak buat yang ni..saja je takmo buat.

mekap ni buat mata nampak besar.
weewwiiittt...!

mata yang layu di tasik madu telah bertukar menjadi mata-yang-besar-kau-tangok-pun-jeles-lah-weh!

saya adalah si pembajet cun yang paling hebat..

eh eh gigi saya adalah seperti pagar yang tidak siap..
jadi apakah masalahnya?
SADAP UUUU..!!! (ini bergaduh dengan diri sendiri nih..)



lain2 tuto mekap boleh carik kat label 'tutomekap'

lain2 tuto shawl boleh carik kat label 'tutoshawl'

saya juga adalah pembajet comel yang hebat...

atas kanan: perbezaan mata sebelum dan selepas mekap.

bawah kiri: tak pakai white eyeliner.

bawah kanan: pakai white eyeliner.

oke kawan2..saya masih berhutang 1 tuto mekap raya atas permintaan peminat..
weh peminat? heppppp..!!!

like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN