video tutorial Simple soft pink make -up

Assalamualaikum..

ye tahu dah..tahu dah...

datin markonah datang nak tunjuk mekap uollsss...!

mekap kaler pink simpeles simpeles gitu haaa...

senang kau buat cek kiah...tepek2 sambil pejam mata pun no hal lah kata..

sape cakap susah haku cepuk kang..
(tetibe nak emo)


ramai yang request nak mekap pink simple2 camnih..

selaku warden mekap yang baik hati,saya telah menunaikan permintaan
peminat2 setia uoolllsss tauuu...
(peminat? kah kah pengsan haku dengar weh!)

juge permintaan anak sedara...

beliau yang minta kenalah buat secara laju2..

kalau tidak punah la harapanku mahu mengaut 2 kilo duit raya dari abah beliau tu
KAH KAH KAH( gelak gila kuasa 45)

meh sini kita setat meh..


saya kelihatan terlalu pink?

sila kompelen didalam hati
 kah kah..!







lain2 tuto mekap sila klik kat sini >>> TUTOMEKAP

lain2 tuto shawl sila klik sini >>> TUTOSHAWL





hape ke gedik gambar kau tepek nih cik puan oiiiii????

ehhh sukehatilah kan? ha ha..


p/s: jawapan untuk orang annoying yang kompelen2 kat youtube saya..

1) pasal classmate hang tu memang gatal ska usha t**** dada perempuan hang nak
komplen2 tuto shawl haku plak..ape kene mengene tah.

2) lelaki ska tengok dan kutuk2 t**** dada perempuan yang pakai tudung ja ka?
yang tak pakai tudung cam hang sebelum nih depa tak tengok ka?
(kepada sesiapa yang tak pakai tudung sila jangan terasa..ini hanya untuk orang annoying itu)

3) komplen bagai nak rak tapi last2 mengaku sendiri hang tu baru 1st time pakai tudung.

4) kalau komplen saya boleh terima kalau caranya kena,
tapi hang tu menyakitkan hati betul lah...
nak komplen ke hape ke biar ada adab..kalau setakat tengok video orang nak komplen2
baik takyah..ke hang jadikan tuto haku sebagai rujukan hang jugak?
ehem2..hang minat haku erk? ha ha ha...

PECAH KACA PECAH GELAS..
LEPAS BACA SUDAH JELAS...

hahahaha hape ke pantun haku bagi tu?


juga kepada sesiapa saja...
sila jangan komen annoying2 kat page atau fb orang lain..
awak rasa awak tak kata sesuatu yang menyakitkan hati..
tapi tuan punya page/fb tu tak suka dengan apa yang tulis awak tak tahu kan?
SILA JANGAN MENYEMAK HOKEH!
(weh haku marah weh..!)



haisshhhh...

entry yang indah sudah dicemari dengan hal sebegini..

kawan2 yag baca ini buat tak tahu sudahlah dengan ayat merepek saya tu..

tengah marah la kata...hehe..


like fanpage kalau sudi.ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


TAG RAYA

Assalamualaikum...


saya telah ditag oleh pokcik FIQ FIKRI untuk jawab soalan berbaur spm versi raya oiii!!!! 

ehem2..(amek napas)

BAJU RAYA TAHUN INI BERTEMAKAN WARNA ?
taik cirit...
nak tau kaler apa sila usha kaler taik cirit..
weh ape spesifik kaler tu haku kasi?
cik dila yusof yang kata kaler taik cirit..bukan saya yang kata..beliau yang kata kah kah..

ehem2...itu jawapan palesu..jawapan yang betul adalah saya mempakai baju raya
yang tidak ada kaler..
SEKIAN~

LOKASI PERTAMA ANDA KUNJUNGI UNTUK BERAYA ?
rumah yang orang hanya pergi time raya...
teruk betul..sape tu? sape tu? sape tu? 

rumah  seseorang yang dirindui selalu..weeewwwiittt!

rumah sape adik2?
yeeee....kamu tak tahu...pasal saya belum bagitahu..

rumah arwah abang saya yang tercinta..peeewwwiitttt...! sekali lagi..
weh..! weh..! itu kubur bukan rumah...errr...NEXT !!!

MAKANAN KEGEMARAN ANDA DI PAGI RAYA ?
penampar...MAKAN+PENAMPAR
indah juga kan? kah kah..!

eh tak..tak..kang tukang tag backhand diriku habislah...

saya tak tahu saya suka makan apa..

boleh jawab macam tu?

LAGU RAYA YANG PALING MENYENTUH HATI ?
saya adalah tidak mendengar lagu raya yang tacing2..
maka saya tidak tahu apa lagu yang paling menyentuh hati,jiwa dan sukma melati..

BERAPA RUMAH ANDA AKAN KUNJUNGI PADA HARI RAYA PERTAMA ?
seketul rumah SAHAJA....
iaitu rumah saya sendiri...

BERAPA PASANG BAJU RAYA ANDA ADA ?
10 keping baju raya.
datin markonah mesti nak over2 punya..

pakai ke rumah mak mentua sekeping...
rumah pakwe sekeping...
rumah jiran sekeping..
rumah sepupu spare part sekeping..
eh jap..jap...

katanya beraya di seketul rumah sahaja?

ehem2...

tolong jangan bikin diriku malu buleh tak?


ADAKAH ANDA SEORANG PERANTAU ?
yeeee....
dah lama tak balik kampong halaman..
teringin bebenor nak balik beraya ke paris..
ape khabar lerr orang2 kampung ye?

KAMPUNG HALAMANKU ADALAH DI PARIS..
ini gaya datin markonah bila dia buat sombong...
puiiii!!!!


DI PAGI RAYA,PART MANA ANDA PALING SEDIH ?
bila secara baik hati orang berkata saya adalah budak comel yang berumur 17 tahun
tapi secara kejinya mereka tidak menghulurkan $ raya barang sekilo dua..

PEMBETULAN..
saya sebenarnya berumur 4 1/2 tahun
dan saya perlukan duit raya sebanyak 2 kilo setiap rumah..
selepas mendapat duit raya..saya berlari2 keriangan seperti ini..

MENU PAGI RAYA DIRUMAH ANDA ?
pizza hut hut,burger kring,dunking donate dan bla..bla..bla..

cehhh datin markonah nak inernasional jek kan? lempang kang baru tau..
(dah kampungnya kat paris kan cek kiah...)

KAMPUNG IBU/AYAH  ANDA RAYA TAHUN INI ANDA AKAN BALIK ?
harap maaf..kod ibu dan ayah adalah tidak sah..

hanya kod mak dan bapak sahaja yang diterima..

sekian tut...tut..tut..tut...

weh sudah lah..asik main2 saja..sila jawab secara berhemah..

setiap tahun adalah beraya di kampung bapak kerana rumah saya ini
adalah rumah peninggalan arwah tok dan tokwan yang cun lagi hensem..
(pasti arwah berbangga kerana punya cucu kaki pembodek seperti ini).

raya ke-2 ke ke-3 ke baru lah berangkat kami ke kampung mak yang gojes di 
kuala ketil.saya masih ada tok(nenek) di sebelah mak.
dan peringatan...beliau adalah sayangkan saya..dan beliau tidak pernah lupa
memberi saya duit raya...kah kah sila lah jeles..

weh kate kampung kat paris?

dalam mimpi jek senah..eh tak tak..tu kampung keluarga angkat..
kira kampung saya juga kan?


saya mengetag 5 manusia yang lebih waras..


DAN KEPADA SESAPE JUA YANG NAK BUAT TAG INI..
SILAKAN BUAT..SILA..SILA..

sekian..

like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tocetoce..




video tutorial soft purple make up or gray outfit

Assalamualaikum..

hari tu saya dah tunjuk mekap biru yang dramatik sikit untuk pakai dengan baju kaler kelabu.

kali ni saya tunjuk mekap simple-gila-lah-weh!-pejam-mata-pun-boleh-buat.
weh gile punya tajuk..panjang kemain..
eh tak..tak..itu bukan tajuk..
itu mukadimah saja...kah kah !

mekap ni tak guna banyak kaler dan barang pasal permintaan kawan2 nak yang simple jek.

saya guna white eyeliner sebagai base sebab tekstur yang berkrim
buat kaler yang tak terang tu lekat dan jadi terang semula.

awak boleh guna white eyeliner kat bawah mata kalau nak.
saya tak guna sebab mata saya nampak macam kecik jekk...

boleh juga tambah highligh kat hujung dalam mata.
saya pun tak buat yang ni..saja je takmo buat.

mekap ni buat mata nampak besar.
weewwiiittt...!

mata yang layu di tasik madu telah bertukar menjadi mata-yang-besar-kau-tangok-pun-jeles-lah-weh!

saya adalah si pembajet cun yang paling hebat..

eh eh gigi saya adalah seperti pagar yang tidak siap..
jadi apakah masalahnya?
SADAP UUUU..!!! (ini bergaduh dengan diri sendiri nih..)



lain2 tuto mekap boleh carik kat label 'tutomekap'

lain2 tuto shawl boleh carik kat label 'tutoshawl'

saya juga adalah pembajet comel yang hebat...

atas kanan: perbezaan mata sebelum dan selepas mekap.

bawah kiri: tak pakai white eyeliner.

bawah kanan: pakai white eyeliner.

oke kawan2..saya masih berhutang 1 tuto mekap raya atas permintaan peminat..
weh peminat? heppppp..!!!

like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

SAPE NAK BELAJAR MEKAP?

Assalamualaikum..

ada tak sesapa yang belajar mekap pada 26 ogos hari jumaat ni?

RM50

belajar secara santai kat rumah saya di kulim.

3 ke  5 jam start pagi.

kalau nak boleh bagitau kat komen ni ,fb atau fanpage saya.

meri bermekap di hari raya =D

video Tutorial-how to wash,wear and removed contact lens

Assalamualaikum...

sebenarnya sudah lama kawan2 minta saya buat video ini..

tapi biasalah..

membuat orang tertungu tunggu adalah kepakaran saya..KAH KAH..

ehem2..apa nih? apa nih? gelak semacam berbangga saja..


saya sudah berjanji untuk membuat video ini sebelum hari raya hari yang mulia..

jadi marilah kita tengok sambil belajar,sambil cuba,sambil minum air..eh tak..tak..


P/S: saya belajar dari pakar mata hokeh..
kalau salah yang saya tunjuk tu maka salah la pelajaran saya pada suatu waktu yang dulu
T_T

PESANAN PENAJA CAP KAMBENG:

1) pakai lens sebelum pakai apa2 produk kecantikan muka dan mekap.
ini untuk elakkan bakteria.

2) tanggalkan lens sebelum cuci mekap.

3) sentiasa pastikan jari dan tangan bersih sebelum memegang lens dan mata.

4) cuci tangan dengan sabun,bilas bersih dengan tisu bukan kain
sebab kalau serat kain melekat kat jari dan tangan ia akan melekat pula di lens.
nanti pakai lens pulak rasa tak selesa.

5) tukar solutions dalam bekas lens setiap kali nak simpan lens.

6) cuci lens dengan cara yang betul setiap kali sebelum pakai dan setiap kali
sebelum simpan lens.baru mata tak sakit atau tak selesa.

7) lebih baik pakai lens bersaiz besar seperti 15mm atau 16mm sebab
saiz ini buat mata tak sakit.saiz normal 14mm dan 14.5mm buat mata rasa tak selesa.

8) guna solutions jenis all in one.
boleh guna untuk cuci,bilas dan simpan.
kalau jenis biasa hanya boleh guna untuk cuci saja.bukan simpan.
kang pedih mata kang..

P/S: MAJORITI ORANG YANG PAKAI LENS TAK
MENCUCI,MENJAGA DAN MEMAKAI LENS DENGAN BETUL.

lain2 info dan pengalaman saya dengan lens boleh tengok kat label
'LENS'
silalah memakai lens untuk kelihatan cantik..

weh ini menghasutkah? kah kah..!



like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

video tutorial blue eye make up for gray outfit

Assalamualaikum..

hey..hey..mahu bertanya ni..

tahun ini musim berbaju raya berwarna kelabukah?

sana sini asik kelabu..kelabu..kelabu..dan kelabu..

sampai dah naik kelabu asap budak yang tengah taip ini..


ye lah..naik kelabu sebab banyak betul requested minta buat mekap raya untuk baju kelabu.

ada yang nak simple2 sebab kurang barang mekap..

ada yang dramatik..

takpe uollsss..memandangkan saya adalah power maka saya  buat 2 tuto T_T

kali ini saya bubuh yang mekap dramatik dulu ya..

nanti saya bubuh yang simple dan lembut pula.

p/s: muka saya adalah tidak flawless...
kesan2 hebat itu adalah kerana kamera sayangkan saya..
.
.
.
SEKIAN JANGAN JELES...
kah kah..!


pura2 comel adalah kepakaran budak ini...

pura2 gojes adalah kepakaran baru...

hai saya adalah zoey awak pula?
(habislah kalau pakwe saya dengar ini T_T)


biru adalah gojes...
budak itu pun adalah gojes juga..UUWWWEEEEKKKK !!!

iye..iye..tak cakap pun dah tahu 
ada perbezaan yang sangat tragik disitu...T_T

sila kata gedik kalau awak nak kena lesing dengan budak ini...


lain2 video mekap sila klik label 'tutomekap'

lain2 video shawl sila klik label 'tutoshawl'

AWAK OIII....
kalau mahu mendapatkan produk mary kay sila klik >>> SINI 

nanti saya buat entry pasal produk tu ok..
produk yang best gileerrr...!!!!
(ye lah budak nih je yang giler..kauorang baik2 je..TACING BETOL)

like fanpage saya kalau sudi.kat sidebar.
budak ni adalah annoying gila pasal tak approved orang kat fb..
eh tak..tak..fb saya yang annoying tak leh approved bukannya saya..
sila jangan lempang saya..saya orang susah...sob sob..

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.



video tutorial green eyes make up

Assalamualaikum..

semakin hari raya ini semakin melimpah belog saya dengan tuto mekap..

kauorang buat2 redha sajelah yek..

banyak betul request mekap hari raye..


tak sampai hati pulak nak hampakan peminat setia..

eh ape kau cakap? peminat setia? KAH KAH KAH..!!!

SADAP UUU..! (ini sedang bergaduh dengan diri sendiri)


oke2..mari kita ke tujuan asal.

mekap hijau ini ada peminat..eh bukan bukan..kawan belog yang minta buat..

untuk pergi kelas katanya..tapi takmau yang natural2 sangat..

wwahhh..awak ni mesti sepisis sama saya..nak terang2 saja HA HA..
(weh lempang kang !)

dah lama request,sekarang kene tunaikan..

boleh juga mekap untuk hari raya hari yang mulia..

meh tengok meh..

tanpa bulu mata palesu rozita che wan..
tu yang tak bape nak muka cam rozita tu..
kah kah over tauuu!

dengan bulu mata palesu..
terus WWEEEEWWWIITTT..!

tanpa bulu mata palesu..
takde keyakinan cam rozita cun lah =.="

*tunggang terbalik pasal pegang kamera terbalik pastu
bila rotate jadik senget..better terbalik saja ha ha..



eksperimen hapekebende tah..

tanpa mekap
tanpa bulu mata palesu
dengan bulu mata palesu..

lain2 video mekap dan tips carik kat label 'tutomekap'

lain2 video cara pakai shawl klik kat label 'tutoshawl'

selamat mentry kawan2..

saya mahu pergi soping dan mengempiskan kocek kakna..

ulang sekali lagi..KOCEK KAKNA ye bukan kocek saya ha ha KEJI!

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


Video Natural earth colour make up

Assalamualaikum...

sudah semacam menjadi trend saya mengupdate belog pagi2 buta..

bajet hot betul..

hot n spicy pun nanges tengok betapa hotnya saya update pepagi begini..

weh..! weh..! mengarut betul awal2 entry sudah merepek bukan2..

sudah laaa..mari ke tujuan asal wahai kak bedah..T_T

dagu saya adalah tiba2 naik jerawat.
inilah akibat bermain banyak habuk..

mata saya..weewwiitt..!


kalau tengok subtitles memang macam nak menangis saja..

mengarut betul..

entah apa saya tulis tu pun tak sedar2..

biasalah..mengedit di awal pagi kan..

bila mata sudah tidak tahan mulalah menulis yang bukan2..

maksud hapa pun saya hentam saja..

sila abaikan kalau tak tahan T_T


lain2 video mekap dan tips sila klik kat label 'tutomekap'

lain2 video cara pakai shawl sila klik kat label 'tutoshawl'

anggap sajalah gaya shawl serebeh2 begini adalah style terkini..
(kan lebih senang mengaku pemalas?)

ini adalah style saya bermekap..konon..konon je lah kan..kah kah..

menangis lah jurusolek lain tengok haku mekap..

comot betul ha ha..

sudah lah..

sudah mengantuk..

mengantuk..

mengantuk....

zZzzZzZzZz...

laaaa...

dah tido upanya..

huahahahha...!

like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffang nak bedah...amin..

tenkiu.

Video tutorial cara pakai tudung bawal cute style ala2 shawl gak lah

Assalamualaikum..

kauorang tengok....

tengok....

tengok....

tengok...

weh kau nak kene lempang ke? (ini ayat untuk diri sendiri)


bukan ape..

saja nak minta tengok...

gaya tudung bawal saya reka nih cute tak cute?

bahek kauorang cakap cute..kang saya belasah kang..
(emo tak pasalpasal)

penat2 saya letak nama cute style..

kang kauorang cakap tak cute saya menangis seploh taun kang..

siap taknak update belog sampai tua kang..
(cakap jek lebih..paling lama bertahan tak buka belog 2,3 jam sahaja)

sudah laaa...mari metengok video ini ya.

p/s saya reka sendiri gaya ini ok..siap ada cop sirim lagik
(ape kaitan entah T_T)

gaya camnih haaaa...
lepas nih tak pasal2 gaya ini akan menjadi style saya bila keluar.

lepas tu tak pasalpasal perasan cute nak minta penyepak..
(mak aihh ganas bebenau budak sekor nih)


menangis mak haku tengok anak dara dia nih cute sangat  kah kah..
WEH MUNTAH WEH!

selalu kat rumah comot2..

tiba2 membuat video style shawl ini bertukar menjadi cute pula..
(cute kau cakap?)

lain2 video cara pakai shawl cari kat label 'tutoshawl'

lain2 video dan gambar step mekap cari kat label 'tutomekap'

like fanpage saya kalau sudi.kat sidebar.

kelik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

sekian..


pestime uolsss...pestime..

Assalamualaikum..

baru2 ini saya sibuk pungpang2 sebut pasal cat bilik dan bilik cat..

di mana2 saja asik sebut CAT..CAT..CAT..

sampai naik jemu hati sendiri mendengarnya..

itu baru hati sendiri,kalau hati anda tak tahu lah macam mana pula..

rasa nak kunyah2 skrin laptop ke hape tah kan?


secara rasminya selepas 3 hari saya dah berjaya mengecat dengan jayanya.

harus berbangga dengan diri sendiri pasal  pestime saya buat kerja2 macam ini.

habis tiner 1 botol saya kerjakan..bapak geleng kepala saja..

patutlah bilik berbau semacam kilang tiner..rupanya ada budak mane entah
pi tuang sampai bergelen2 menatang itu..

kemudian tiba2 terpikir hal yang merepek repek..
kenapakah tiner tidak berbau seperti escada pacific paridise kegemaranku itu?
(puuiiiii ayat !)


belum tengok dinding lagi..

rasa seperti "wow haku sangat berbakat mengecat"

bila pandang dari jauh rupa2nya ia kelihatan bertompok2 lalu menangis didalam hati..

roller dan berus toksah cakaplah..entah apa saya kerjakan pun tak tahulah..
rosak menatang tu semua..


hencik zul sempat tolong cat asas sedikit..lepastu pesan yang pelik2 pula..

"jangan tidur didalam bilik itu..kang ade yang tido tak bangun2 kang..
bau tiner dengan cat tu kuat..hang tu penat..."

pesanan penaja ini iklas dari hencik zul hensem bin hencik mat kacak
OKES..BAHEK HENCIK T_T

dan bilik beliau menjadi mangsa rempatan saya..


hencik zul dengan kakna tak kasi buat sendiri..

tapi saya ini mana boleh sabar2..sabar itu pun saya tak tahu apa benda..
jadi perlu ke saya bersabar? hah? jawab? jawab?

rupanya kerja mengecat adalah sangat meletihkan..

berasa mahu saja mengupah 10 orang gaji untuk tolong sama mengecat..

tidur malam tangan siap bergerak gerak seolah olah sedang mengecat..

menulis,mentaip dan memakan pun tangan dah tak boleh bergerak secara normal..

berbaring sekejap untuk berehat pun terus bertukar menjadi kroih..kroih..yang amat dasat..
siap mulut terngnga lagik..boleh bayangkan tak macam mana?

sampai hari ini saya berasa sangat letih dan sakit badan wuwuwu..(ini menangis ayu)


sekarang sudah habis mengecat..

tinggal nak tukat tikar.tikar getah tu je pasal 
saya tak suka lantai dibubuh benda lain selain tikar..

untung bakal suami saya..tak perlu beli karpet mahal2 dari negara isketanbola ke,
mozek dari italino ke,tikar getah jek saya rembat uollss..senang sapu sampah ha ha..

orang malas kenelah carik alternatif untuk jimatkan masa dan tenaga iye dak?
(emak mertua tolong jangan baca ini pelisss....)


pastu beli almari baru.dah usha2 dengan kakna..

kami mahu membeli yang sangat big dan panjang macam gabungkan 2 almari tu..
owh sangat menggoda jiwa..

1 kasi emak dan 1 kasi saya..
(bilik saya sekali tempat menukar pakaian,maka emak menyimpan baju2nya disitu)


dan memasang lampu yang baru juga.

di kawasan yang lebih strategik ianya mesti lah lampu kaler putih..

saya tak suka kaler romantik2 macam oren ke,kuning ke,
 susah nak baca buku..kang buku pula yang baca saya..habis tu camne?
(saya membaca sebelum tidur malam)


memasang langsir dan cadar baru..
tapi langsir kena jahit sendiri..nasib baiklah saya power ha ha ha..


mengubah kedudukan perabot dan kasi kemas2 sikit..

nak pasang siling tapi tunggu dulu..jangan gelojoh sangat boleh tak?
(memarahkan diri sendiri)


dan keseluruhannya bilik saya adalah bertemakan kaler krim..weewwitt..!

owh yang paling penting adalah mesti meletak pewangi peach..
saya suka bilik berbau wangi..rasa nak kroih2 sampai sebulan ha ha...


ok ini dah jadi semacam entry 
'mari melihat senarai pengubahsuaian bilik tidur idaman kalbu'


awak semua buat2 paham sudah lah ya..

nanti saya tangkap gambar dan bubuh kat sini(tangkap?)
babai..

like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.















KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN