Review produk eyeliner avon & maybelline

Assalamualaikum..

saya adalah penggila eyeliner.
tak pakai mekap lain takpe,janji pakai eyeliner..
terus berasa diri ini sangat cun..

tapi saya berasa sangat buroks kalau memakai eyeliner tanpa 
contact lens..terutama kat bawah mata.
BUROKS I TELLL UUUU...!
terus boleh geng dengan awek kak limah kelik rumah.

dengan itu pada hari ini marilah saya memperkenalkan kawan baik saya
sejak dari dalam perut ibu..eh tak...tak..itu sangat melampau namanya.

Avon glimmerstick eye liner blackest black.

> JENIS STICK YANG LEMBUT..
takyah nak singsing lengan semata2 nak tenyeh
menatang liner kat mata.duduk ayu sopan2 dah boleh garis secara mables.

> KALER PEKAT...
takde lah diri sendiri konpius aku dah garis ke blum?
dah ke blum? dah ke blum? nape tak napak kaler pun?
dah ke blum? pastu rasa nak kunyah2 batang eyeliner tu.

> WATERPROOF..
dia tak cakap kalis air tapi saya rasa ianya kalis air
sebab bila pakai mata takde hitam2 macam takleh beza antara saya dan panda.
kalis air ye kawan2..bukan kalis peluru ke,kalis rindu ke..so sila jangan salah paham.

> PUSING2 SENDIRI..
okes saya tak tau nak paggil hape.
yang penting takyah nak sharpe2 ke hape,
boleh pusing kat batang eyeliner tu je.
kalau anda adalah pemalas macam saya,sila mendapatkan eyeliner ini sekarang.

>TAHAN LAMA..
no tacap2 ke hape ke.
pakai sekali tahan sampai ke malam.
tapi kalau berwuduk ke cuci muka ke kenalah padam dan pakai balik,
kalau padam pastu berharap ianya muncul balik memang minta penampar namanya.
EH HAPE HAKU MEREPEK NIH? 

> CARA CUCI..
kalau nak cuci lebih baik guna minyak bayi atau make-up remover
khas untuk waterproof punya mekap.

> HARGA..
harga asal tak tahu tapi selalunya RM13 camtu.
tapi eyeliner nih selalu ada promosi.
dapatlah RM10 ~ RM11.

KEKURANGAN..
> kadang2 kesan eyeliner ada lekat sikit kat kawasan
sekitar sapuan tu.kira cam comot tapi tak comot sangatlah..
eh hape haku cuba explaint nih?

eyeliner ni memang pebret saya.
punya pulun  pakai sampai  kejap jek dah habis.
rasa macam nak beli 100 batang buat stock ha ha ha..
melampau kau budak !

Maybelline eyestudio lasting drama gel liner 01 black.

> JENIS GEL..
ingatkan susah nak pakai.
senang jek kauorang tau.lembut je haa..

>KALER PEKAT..
warna memang terbaiklah !
pekat sangat2.takyah nak pakai banyak2 lapis.
eh teringin pula nak makan kuih lapis..
(apekah kaitan? T_T)

> WATERPROOF..
ini pun memang terbaik.
boleh pakai atas dan bawah mata.
mata tak comot langsung.
nak nangis cam drama bolly ke,molly ke,holly ke,
tak kesah dah.tadah baldi jek senah..

> DALAM BEKAS DAN DAPAT BERUS..
dapat berus secara free...
HOYEAAA...!! sebab free..ha ha ha..sewel makcik nih.
gel nih dalam bekas comel tu.
bila dah pakai banyak2 kali bekas comel terus jadi bekas comot.
angkara siapa lagi kalau bukan si cantik manis gojes dan mables

> TAHAN LAMA..
yang ni pun terbaik..weh semua terbaik mane terburoks?
takpe..takpe..benda dah terbaik takkan nak pitnoh cakap buroks kan?
tapi jangan over sampai pakai sekali terus berharap ia akan tahan
selama 1 tahun.cakp kambeng pun takde tahan selama tu.
kira2..yang ni kalau pakai pagi,sampai ke malam dia tahan.
tak comot2 pun.

> CARA CUCI..
pakai minyak bayi atau make-up remover untuk mekap yang waterproof.

> HARGA..
tak ingat pulak..jap nak korek hidung..
ehem..ehem..ehem..
okes2..rasanya dalam RM40 gak lah.
tapi nenek beli tu time promosi kat watsons dapatlah RM30+
eh jap jap..NENEK? T_T

KEKURANGAN..
lama2 dia jadi kering.
tapi saya cuba try buat cara nih > KELIK SINI NIH HAA..SINI..SINI..

berus dia pun pas pakai kena bersihkan.
pasal kang dia kering jadi keras susah nak sapu eyeliner dah.

tapi....ini eyeliner terpaling best yang saya ada.
memang puas hati lah hoi !


Maybelline unstoppable eyeliner pencil black.

> yang nih tak best lansung.bila pakai jadi sememeh.
mata toksah cakap lah,dah macam ketua segala panda dah.
cuma kalau buat smokey yang gelap2 yang kena smudging tu
sesuailah pasal memang niat mekap tu nak kasi mata berasap asap kan?

> pasal dia tak best maka saya tak letak gambar beliau 
HA HA HA keji betul..!
alah yang saya guna dalam video nih > > VIDEI NIH HAH..KELIK SINI SENAH OII

ade tak sapa2 yang penah guna eyeliner paling the best pastu tak mahal sangat?
pelis bagitahu saya terutama celak putih.
yang saya tahu paling the best jenama MAC tapi
kalau saya beli memang sah beliau akan disayangi sampai nak pakai
kena menangis dulu T_T

P/S: gambar saya terpaksa ditacap dan diedit pasal
muka time amik gambar tu sangat penuh dengan ruam halus.
sekarang sudah OK !

P/S: nanti saya share liquid eyeliner yang best pula ya.

like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

kelik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu.

67 comments:

PinKy MoMMa said...

adik cantik..nnt nak gi avon la sebab murah hahaha ;)
plus pusing2 tu tak srabutkan kepala nak sharp..

kalau benar dikata kaler dia terang..mari beli! ;P

maiza love said...

akak pakai avon tu la,,dah lama dah..
suka sangat pakai celak,,
jom kita jadi antu kak limah x nak balik umah haha,,
nanti nak beli gel liner la plak yg beli kat watson tu,,cam best je,,nangis betimba-timba pun hokey meh..mau beli lah..

Sizzling Suzai said...

haha sy sependapat ngan cik zoey yah..haha eyeliner sgt penting dlm hdupku! =D oh, sy pkai silkygirl ( y cam crayon..pe ntah nme pnoh ) je rm16 kot..sgt sng n sume cuiri2 kat ats tuh sume adlh..try la..heh heh

♥yaya budak suka embun♥ said...

hehehe
kami dari skolah dlu mmg pakai eyeiner avon ja. sbb murah..hehehe
yang lain tak penah try lagi :D

zOeY zAu YaH said...

pinky momma: betul kak..best pakai dia.

zOeY zAu YaH said...

maiza: kak beli maybelline tu mmg best kak.

ohh ddy said...

liquid eyeliner yg best brand in2it. try lah! terbaik! :D

zOeY zAu YaH said...

sizzling: ya meh? takpe nanti saya try gak hehe

zOeY zAu YaH said...

yaya: best kan dia?

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

alaa...dh lame tak guna avon..

zOeY zAu YaH said...

ohh: saya mmg guna liquid jenama tu pun =D

zOeY zAu YaH said...

khumaera: guna blk sbb murah haha..

Irma A.Wahid said...

tetap menawan la u~~~

Sufinah Yussof (SY) said...

setuju dengan zoey pasal avon glimmerstick tu. lembut. colet sikit dah tergaris hitam. tapi tym part nak basuh 2 malas. sebab hitam sangat2. masti mata terpanda tym nak buang. ngeee~ dulu tym mula2 pakai jenama avon ni, SY beli sebulan sekali. huhu~ (jangan gelak. ini adelah kerana teruja dengan barang bagus yang dimiliki dan gile ber eyeliner. huhu~)

merahitujambu said...

pandai make up2 ni eh...sy ckit2 boleh laa=p

Puteri Biru said...

ai pakai in2it je untuk bedak muka n eyeliner. so far ok jek. hehe

Maya Lisa said...

Maya shuke pakai glimmerstic yang warne purpleeee ~~


tapi salunye kalau gi party nan kawan-kawan ^_^


Tapi kan sayang, Maya dah kurang pakai ni.Sebab, die shomot, maya pakai yang eyeliner liquid munye. Tahan dan kemas ^^

zOeY zAu YaH said...

irma: tq =)

zOeY zAu YaH said...

sy: nk tgal guna make-up remover untuk waterproof punya.best kan dia?

zOeY zAu YaH said...

merah: lama2 pandai lah tu..=)

i'm ezza haniza said...

saya suka in2it ! best gler

zOeY zAu YaH said...

puteri: in2it pun mmg ok.

zOeY zAu YaH said...

maya: ooooo hehe =)

zOeY zAu YaH said...

ezza: in2it mmg bgus pun..pekat jek.

HaNa Hani said...

ehh...eyeliner same!
hana pown pakai avon tuh
nak pakai yg gel cam remeh sebb kne cuci berus bagai

try elianto or stage plak~kawan ckp oke..

Sufinah Yussof (SY) said...

yup.best sangat~

zie_ira said...

ira pakai yg jenis stick tu ,in2it ,,besh jugak,,tp ira pemalas,,jarang2 mahu pakai,,=='

zOeY zAu YaH said...

hana: elianto x best sgt lah..kalau stage kt sini takde.kena pi penang mls lah hehe..

zOeY zAu YaH said...

sy: =)

zOeY zAu YaH said...

zie: hehe saya rajin kalau bab eyeliner nih haha

nuruashia ♥ said...

wawhh..nuru gune in2 it jee sys..

zOeY zAu YaH said...

nuru: ha jenama tu bgus gak =)

Mizz ErMa said...

ok ke cik zoey? sy biasa pakai yg in2it aje..

Pelangi said...

yes!! sy pon guna eyeliner avon yg tu jugak!! psstt.. tp ce try eyeliner brand sasa, yg tu lagi terror dari avon..puas hati sgt zoey, harga rm 16.90..peluh2 pun x kembang kaler die.warna sgt pekat tau! pakai pun senang dan lembut!..

zOeY zAu YaH said...

mizz: haa yg tu ok..hehe

zOeY zAu YaH said...

pelangi:ok ka? nak try lah nanti hehe...

sharifahzakiah said...

wahhh cntik...tp z xpndai pakai eye liner kt bwh mata . bila pakai mata nmpak lebam je T__T

zOeY zAu YaH said...

sharifah: sesetengah org mmg akn jd camtu kalau pakai bwk mata,.saya kena pakai c.lens baru nmpk ok hehe..

Pelangi said...

gerenti puas hati..ade jual kt sunway. skali sy beli 2 btg trus..celak putih jarang guna, tp sy guna warna silver brand QILAIYI CRAYON CREME..slalu kat butik pengantin, mak andam beli celak tu..so far, ok la..harga rm9.90..tp celak sasa warna putih pun sepupu guna sgt ok..long lasting tau..:)

cik chinta said...

betoi2..eyeliner maybeline tu cepat kering bile asik terbuka je penutup, da try cara ko tu zoey, mmg menjadi..=D mmg besh gila la gel eyeliner tuh, ntah bile nk habih, berbaloi la bli sekali walo pon mahai. okeh, pahni nk serbu avon lak, nk bli eyeliner yg digembarbemburkan.

asfira aminuddin said...

babe, dulu pun i guna eyeliner maybeline. mmg best! but now i dah tukar kepada eyeliner simplysiti. babe, lagi syok and tahan lama. i suggest u to try it :)

zOeY zAu YaH said...

pelangi: cik pelangi..nk jenama qilaiyi tu..ktner nk carik? huhu

zOeY zAu YaH said...

cik: haha..wokeh2..

zOeY zAu YaH said...

asfira: ya meh? ok leh try hihi tq

Fiq Fikri said...

nenek,asyik buat makeup perempuan jew..buat la make up lelaki plak..biar pokcik jadi modelnye..huhuh

GnieSyazni said...

sy pakai in2it..terbaek..avon pun pakai yang glimmerstick ni dgn avon liquid..yang avon liquid tu pun terbaek jugak =) ikut mood nk pakai mana...hehe

Kemasnya zoey makeup mata =) suka tgk

misz sheyla said...

huahuaaa..nk g avon skang ase..huhuhu

...sWeeT uMi... said...

Dik, sgt suke tgk mata u tau...cantek, tergoda umi kihkihkih...umi pun guna avon tu, senang pusing2 je (^_^)

zOeY zAu YaH said...

fiq: ala nenek x pandai mekap lelaki huhu

zOeY zAu YaH said...

gnie: yg avon liquid x penah lg..tq hehe..biasa ja mekap mata tu.

zOeY zAu YaH said...

misz sheyla: cpt gi avon hehe

zOeY zAu YaH said...

sweet: haha ya meh? tq hihi

zEri sAfEerA said...

mmg terbaek. btw, awk guna lens jnis ape 2 eh? hehe ^^ sempat lagi tanye kan

zOeY zAu YaH said...

zeri: jenis kira2 blue lens.leh tgk kt sidebar saya ada banner blogshop c.lens blh bli dari situ.murah je.

Pelangi said...

kat Dios Astana at SP yunk tp wrna putih x tahu ada ke x..jom..jom..:)

zOeY zAu YaH said...

pelangi: dios sp kt mana ya? b.sail saya tau lah tp serius saya tak pi sp dah skag nih huhu...nak celak tuuuuuuuuuuuuuu.....huaaaaaaaaaa

KiKiHanakO said...

saya pun tak suka beli yang mahal.. yang murah pun byk yang bagus..cuma kene peka untuk menilai

Pelangi said...

t sy g dios, tlg belikan tau..warna kelabu ade tp warna putih x pasan ade ke x..xpe2, sy bagi ade ok..:)

cik nur said...

demo alat make up pun muka comel jaaa hehehe :)

zOeY zAu YaH said...

kiki: betul2..

zOeY zAu YaH said...

pelangi: dah2..cik pelangi jgn mengada..ade je yg dia nk bg tu..

zOeY zAu YaH said...

cik nur: hehe eksen lebih ja tu

hafizah alias said...

nak curi laaa mata dia! aummmmmm~

zOeY zAu YaH said...

hafizah: meh la curik hehe

anies marniza said...

adeq mate canteek..
ai suka tgk review blog adeq mate canteek,mmg bagus..tapi kan klau link buat open another tab boleh x [if x keberatan ler]..hihii bukan ape..jadi ape yg ai bace x hilang biler click link yang adeq mate canteek sertakan hehe..ape pown tutorial kamoo byk membantu ai..
TQ

Syuhada Nasya said...

tinin nak cantik macam kak zoey .. mata akk cntik sgt2 tau .. like2 :)

tia sairin said...

akk.
akk tnye psl eyeliner putih kn?
haaa.
cbe try eyeliner putih ade blink2 dr holika holika.
hrge dlm 21 kowt.
x igt tp mmg 20 ke ats la.
x smpi 30 pown.
klu 30 dpt pensil bsr skit bole jd eye shadow skaly.
tia slalu pki kt bwh mate.
mmg lawa sgt3.
akk try la.
:D

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN