video tutorial green eyes make up

Assalamualaikum..

semakin hari raya ini semakin melimpah belog saya dengan tuto mekap..

kauorang buat2 redha sajelah yek..

banyak betul request mekap hari raye..


tak sampai hati pulak nak hampakan peminat setia..

eh ape kau cakap? peminat setia? KAH KAH KAH..!!!

SADAP UUU..! (ini sedang bergaduh dengan diri sendiri)


oke2..mari kita ke tujuan asal.

mekap hijau ini ada peminat..eh bukan bukan..kawan belog yang minta buat..

untuk pergi kelas katanya..tapi takmau yang natural2 sangat..

wwahhh..awak ni mesti sepisis sama saya..nak terang2 saja HA HA..
(weh lempang kang !)

dah lama request,sekarang kene tunaikan..

boleh juga mekap untuk hari raya hari yang mulia..

meh tengok meh..

tanpa bulu mata palesu rozita che wan..
tu yang tak bape nak muka cam rozita tu..
kah kah over tauuu!

dengan bulu mata palesu..
terus WWEEEEWWWIITTT..!

tanpa bulu mata palesu..
takde keyakinan cam rozita cun lah =.="

*tunggang terbalik pasal pegang kamera terbalik pastu
bila rotate jadik senget..better terbalik saja ha ha..



eksperimen hapekebende tah..

tanpa mekap
tanpa bulu mata palesu
dengan bulu mata palesu..

lain2 video mekap dan tips carik kat label 'tutomekap'

lain2 video cara pakai shawl klik kat label 'tutoshawl'

selamat mentry kawan2..

saya mahu pergi soping dan mengempiskan kocek kakna..

ulang sekali lagi..KOCEK KAKNA ye bukan kocek saya ha ha KEJI!

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


37 comments:

KiKiHanakO said...

mmg kalu pakai bulu mata palsu..rasa cantek gilerr ka.. hehe mata terserlahhh gitu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhhh nenek as DUTA MEKUP laa ni...

cik chinta said...

zoey, saya nk balik smenjung nih, nk carik sabun tu kat sana, kalo tade jual i oder kat u okeh. set!

Cik Yatt said...

lawanye..........heee

ct kamila said...

cantikk! =)

Finaz Jaafar said...

hurmm..mmg cantik..kte klo mekap dok tepek satu kaler je kat mata..haha

LaLaLovy said...

syg, u buat tutorial guna camera apa ?

merahitujambu said...

wowo..raya nk buat makup cmni

cik nur said...

nampak beza kan pakai bulu mata palsu dengan tak..
tapi nur tak pernah lagi try nak pakai bulu mata palsu nie :)

Mama Gee said...

perghhh dh boleh jadi make up artisss cam ni... :)

lovecandysweet said...

:) lawa...bole solek time raye niey.. hehehe ! thumbs up! :D

Saiazuan said...

hurm.. leh mekap bini t..haha

zOeY zAu YaH said...

kiki: yup..! cam ank patung kan? hihi

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: duta belog sendiri haha

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: ok rojer hehe

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: tq =)

zOeY zAu YaH said...

ct kamila: tq ye =)

zOeY zAu YaH said...

finaz: 1 kaler pun kalau kena cara nampak cantik sgt2 hihi

zOeY zAu YaH said...

lalalovy: sony =)

zOeY zAu YaH said...

merah: buat2..aik baju raya kaler ijau erk? hehe

zOeY zAu YaH said...

cik nur: sesetgh org x selesa pakai tp terpulanglah hihi

zOeY zAu YaH said...

mama gee: haha saya mekap org biasa ja x sampai artis lagik

zOeY zAu YaH said...

love: try ok? hihi tq

zOeY zAu YaH said...

saizuan: mekap2 haha..

asfira aminuddin said...

babe, i rasa bila tak pkai bulu mata palsu lagi nmpak cantik. macam u mekap tu. kalo mcm rozita tu cam hape jek. haha.

Pelangi said...

Zoey, IMYSM!!

yuyueyuliana said...

tersentap mak nyah tengok mata lawa sgt ><

meaw said...

u cantik lah !tak berani lagi nak try tang mata tu,huhu

zOeY zAu YaH said...

asfira: hehe ikut mood..ade masa nk nampak over pakai palesu2 nih haha

zOeY zAu YaH said...

pelangi: miisshhhh uuuuu tooooooooo hihi

zOeY zAu YaH said...

yuyue: hehe try lah untk dptkan mata camtu..haha tq

zOeY zAu YaH said...

meaw: try jek..hehe

Mizz ErMa said...

cantiknya kaler ijau nie..kalau baju raya kaler pink, juz tukar jela kaler ijau tadi jadi kaler pink kan cik zoey? =D

zOeY zAu YaH said...

mizz: yup2..

~azillakhalison~ said...

u gune eyeshadow brand ape ek??sbb nampak warne die terang..suke

zOeY zAu YaH said...

azilla: mac 120 tu..ada kaler yg terang ada yg tak..

Irma A.Wahid said...

x reti pakai bulu mata pelesu la~~hehehe