My room suwit room

Assalamualaikum..

biliksaya..sayabilik..biliksaya..sayabilik..
OIIII sudah lah..mari saya bercerita...


saya telah mendapat bilik tidur yang lama..
sebelah bilik emak bapak yang gojes..tapi bilik emak di atas(kanan)
dan bilik saya dibawah(kiri) 

ehh paham tak paham?  cikgu rotan kang..
huahaha..ada hati nak rotan orang konon?

motifnya kerana saya selalu sakit ditengah malam..
kalau itu berlaku saya akan calling2 emak secara dasat akibat err...
ok2..takyah citer..

dulu ianya gelap seakan rumah hantu..rumah hantu sister limah go back home
lebih indah dari bilik ini..

ia juga banyak habuk sampai hencik zul my bro peeewwwiitt...
cakap camnih " patutlah tuan dalam bilik nih sakit jantung"
okes fine....fine..T_T

agak panas sampai berasa seperti berada didalam oven..
itu cerita ditengahari..dimalam hari ianya sangat sejuk sampai nak selimut dengan
10 keping toto(bajet nak macam winter je kan)


baru2 ini saya telah mengecat secara berpenat lelah..
kaler krim biar sedondon dengan kaler rumah secara keseluruhannya..

berkemas secara hebat...membeli almari baru,tikar baru,cadar baru,
bf saja yang tak baru..kalau itu baru haru biru hidupku
fulamak..!!! pandai sungguh saya berkata2..ha ha calit sikit..

sekarang bilik saya adalah cerah,sejuk dan membestkan kah kah..


marilah melihat bilik dan barang saya..
tetap nak tunjuk walaupun ianya comot dan tidak hebat..

katil  saya...

mamang saya(putih)

tidi saya(coklat)

bantal love saya (pink yaauuwww...)

bantal saya..

cadar saya(saya sukakannya yang berkaler krim+pink)

dan mana saya?

sini derr..sini..sini haaa...sedang mentangkap gambar ini haaa...
(dibelakang tabir rupanya)

katil ini adalah tempat lepak saya yang paling best..!

kotak pink ini adalah comel seperti saya...

ha ha ha ha ha..eh lempang nak?

jangan nak kata tu kotak beracun ke hape..

tu tempat simpan aksesori saya..tapi sumpah..malas gila pakai aksesori T_T

rak simpan aksesori dengan benda comel2 letak kat rambut tu..

biasalah..tuan punya blog kan bajet comel..

eh sape? sape? sape?

jari saya kecik..

tangan saya kecik..

badan saya kecik..

maka dengan itu saya perlukan netbook yang kecik..

okes sila terima alasan itu =.="

saya suka beronline diatas katil..

bajet suwit konon..puiii!

Sebelah katil ada rak..salah satu tingkat tu letak buku dan majalah..

tapi majalah saya sebenarnya adalah sangat baaannnyyyaaakkk...!

tapi itu letak kat rak di bahagian atas rumah..so ini sebahagian saja.

rak mables ini all in one..

segala mak nenek haku sumbat..

kesian rak tu dah macam poket doraemon haku tengok T_T

bag mekap saya...tapi hencik zul panggil bag james bond..

padahal anak dia sendiri suka dok bertenggek atas bag saya ini..

dia ingat ini bangku ke jamban hagaknya? he he..

dan si tinggi itu adalah mesin oksigen saya..

meja solek yang comot2..

comot dengan kesan lilin..sape punye keje tah..

okes mari kita mentry ini..

ehem2...

cermin oi cermin..sape yang paling tercomel?

oke2 takpe...

dimaafkan...

pasal awak dah cakap saya yang paling tercomel..

tenkiu cermin..

babai..


ini reaksi kauorang lah...keh keh..

barang2 didalam laci saya..

walau apa pun rupa bilik anda..silalah pastikan ianya berbau harum dan hebat di hidung..

ini pewangi ruang tamu..

saya telah menculik beliau ke bilik tidur..

tapi saya sangat sukakan pewangi berbau peach dari jenama hape tah..

tapi dah habis..tak pasal2 pewangi glade ini menjadi mangsa T_T

KIRI:
rak simpan baju pakai hari2..

KANAN: 
almari hebat ini belum mampu menyimpan baju yang super membuak..
(sebelah kanan bahagian emak & bapak,sebelah kiri bahagian saya)

baju emak dan bapak yang membuak..

baju saya belum hebat mahu membuak sebab tu kauorang boleh tengok saya 
hanya recycle baju yang sama...takpe..berjimat itu kan hebat(alasan sedapkan hati sendiri)

meja setadi dan tingkap yang mables.

saya beronline dan membuat video di meja ini..


bilik saya tak mables pun kan?

tapi takpe..asalkan ianya membahagiakan saya sudah cukuplah..

p/s: jangan nak gelak tengok saya edit gambar.
itu hasil kebosanan di tahap cipaness..

like fanpage saya kat sidebar.
kalau sudi..takde paksaan..

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.