My room suwit room

Assalamualaikum..

biliksaya..sayabilik..biliksaya..sayabilik..
OIIII sudah lah..mari saya bercerita...


saya telah mendapat bilik tidur yang lama..
sebelah bilik emak bapak yang gojes..tapi bilik emak di atas(kanan)
dan bilik saya dibawah(kiri) 

ehh paham tak paham?  cikgu rotan kang..
huahaha..ada hati nak rotan orang konon?

motifnya kerana saya selalu sakit ditengah malam..
kalau itu berlaku saya akan calling2 emak secara dasat akibat err...
ok2..takyah citer..

dulu ianya gelap seakan rumah hantu..rumah hantu sister limah go back home
lebih indah dari bilik ini..

ia juga banyak habuk sampai hencik zul my bro peeewwwiitt...
cakap camnih " patutlah tuan dalam bilik nih sakit jantung"
okes fine....fine..T_T

agak panas sampai berasa seperti berada didalam oven..
itu cerita ditengahari..dimalam hari ianya sangat sejuk sampai nak selimut dengan
10 keping toto(bajet nak macam winter je kan)


baru2 ini saya telah mengecat secara berpenat lelah..
kaler krim biar sedondon dengan kaler rumah secara keseluruhannya..

berkemas secara hebat...membeli almari baru,tikar baru,cadar baru,
bf saja yang tak baru..kalau itu baru haru biru hidupku
fulamak..!!! pandai sungguh saya berkata2..ha ha calit sikit..

sekarang bilik saya adalah cerah,sejuk dan membestkan kah kah..


marilah melihat bilik dan barang saya..
tetap nak tunjuk walaupun ianya comot dan tidak hebat..

katil  saya...

mamang saya(putih)

tidi saya(coklat)

bantal love saya (pink yaauuwww...)

bantal saya..

cadar saya(saya sukakannya yang berkaler krim+pink)

dan mana saya?

sini derr..sini..sini haaa...sedang mentangkap gambar ini haaa...
(dibelakang tabir rupanya)

katil ini adalah tempat lepak saya yang paling best..!

kotak pink ini adalah comel seperti saya...

ha ha ha ha ha..eh lempang nak?

jangan nak kata tu kotak beracun ke hape..

tu tempat simpan aksesori saya..tapi sumpah..malas gila pakai aksesori T_T

rak simpan aksesori dengan benda comel2 letak kat rambut tu..

biasalah..tuan punya blog kan bajet comel..

eh sape? sape? sape?

jari saya kecik..

tangan saya kecik..

badan saya kecik..

maka dengan itu saya perlukan netbook yang kecik..

okes sila terima alasan itu =.="

saya suka beronline diatas katil..

bajet suwit konon..puiii!

Sebelah katil ada rak..salah satu tingkat tu letak buku dan majalah..

tapi majalah saya sebenarnya adalah sangat baaannnyyyaaakkk...!

tapi itu letak kat rak di bahagian atas rumah..so ini sebahagian saja.

rak mables ini all in one..

segala mak nenek haku sumbat..

kesian rak tu dah macam poket doraemon haku tengok T_T

bag mekap saya...tapi hencik zul panggil bag james bond..

padahal anak dia sendiri suka dok bertenggek atas bag saya ini..

dia ingat ini bangku ke jamban hagaknya? he he..

dan si tinggi itu adalah mesin oksigen saya..

meja solek yang comot2..

comot dengan kesan lilin..sape punye keje tah..

okes mari kita mentry ini..

ehem2...

cermin oi cermin..sape yang paling tercomel?

oke2 takpe...

dimaafkan...

pasal awak dah cakap saya yang paling tercomel..

tenkiu cermin..

babai..


ini reaksi kauorang lah...keh keh..

barang2 didalam laci saya..

walau apa pun rupa bilik anda..silalah pastikan ianya berbau harum dan hebat di hidung..

ini pewangi ruang tamu..

saya telah menculik beliau ke bilik tidur..

tapi saya sangat sukakan pewangi berbau peach dari jenama hape tah..

tapi dah habis..tak pasal2 pewangi glade ini menjadi mangsa T_T

KIRI:
rak simpan baju pakai hari2..

KANAN: 
almari hebat ini belum mampu menyimpan baju yang super membuak..
(sebelah kanan bahagian emak & bapak,sebelah kiri bahagian saya)

baju emak dan bapak yang membuak..

baju saya belum hebat mahu membuak sebab tu kauorang boleh tengok saya 
hanya recycle baju yang sama...takpe..berjimat itu kan hebat(alasan sedapkan hati sendiri)

meja setadi dan tingkap yang mables.

saya beronline dan membuat video di meja ini..


bilik saya tak mables pun kan?

tapi takpe..asalkan ianya membahagiakan saya sudah cukuplah..

p/s: jangan nak gelak tengok saya edit gambar.
itu hasil kebosanan di tahap cipaness..

like fanpage saya kat sidebar.
kalau sudi..takde paksaan..

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


65 comments:

Mya said...

sweet je bilik ada tedy2. suka tau! =)

jann sinuja said...

corak langsir cute n simple..suke2~~ :p

Sufinah Yussof (SY) said...

owh~~~ ini la die bilik yang di cat secara bertungkus lumus tu. nice!

afnanboom said...

hoh...xcntik....blik i lgik semart okess...kaler maler...hohoho

Nurul Mazni said...

mesin oksigen?? okeyh.. siyes tak tau.. zoey sakit ape yunk?? btw, bilik zoey kemas keyh.. belom tengok bilik maz lagi. orang nak masok pun pkir seploh kali.. hehehe

Umie Artoqiemie said...

bag mekap ke tu? mak ai gedebak gila dowh. kau angkut gune ape ?..

aTy _faRed~ said...

mase zamna anak dare akak pon suker bilik sendiri..suker lepak2 kat biLik jer...tapi biler dah kawen... duduk umah sendiri.. jadi...harus satu rumah tu akak suker lepak..;p

EB said...

Waaaaa bilik Cik Zoey adalah sangat gojes!!!

ღ p!nk veLvet ღ said...

cik zzy ade asthma ke? siap dgn mesin oksigen 2, scary pulak tgk, huhu~

bilik adalah mabeles, tp sgt mabeles smpai rase menjelez adalah tmpt aksesori 2, super chomelness, hahaha~~

love bunga querida said...

swet je :D

cik chinta said...

kemasnye, mst masa amik gamba tu baru kemas kan? ekekek..nway. best oke ada bilik2 cam gni. teringin.

kekwa10 said...

byknye serai kat luor XD

maiza murad said...

bilik ku syurgaku,,hehe..
untung la ada bilik sendiri,,dari dok share je kan haha

Akulah Pak Lan said...

kenapa byk teddy bear? heheh

ILA SYAMILA ♥♥ said...

wahh banyaknye akcecori heheeee. hokeh skrg kite dah discover kak zzy sakit ape. but u r a strong girl muahlapyu ! :D

Akulah Pak Lan said...

kenapa byk teddy bear? heheh

syirah rasid said...

ohsemmm! kenapa tema kita sama. awak tiru kitewww!!!

Zaza Zafran 귀여운 said...

eh bkn si cermin kata zaza yg comel ker..huhu...anyway suka cadar zoey..huhu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

takottttt..siap ade mesin oxygen segala....

*get well soon yee nenek..

Mama Gee said...

merasa gak skodeng bilik zoe :)

zOeY zAu YaH said...

mya: hehe tq mya..

zOeY zAu YaH said...

jann: suke gak sbb simple n kain dia best..

zOeY zAu YaH said...

sy: yup..hehe..tq

zOeY zAu YaH said...

afnanpapa: huh..! bilik u gelap lh syg haha...

zOeY zAu YaH said...

maz: jtg berlubang n paru2 tekanan tggi.sealu sesak napas so spare oksigen la hehe..kemas hape..kdg2 selerak gak..hehe

zOeY zAu YaH said...

umie: bag mekap yg kecik tu lah..yg bsr tu mesin oksigen..

zOeY zAu YaH said...

aty: mesti nanti saya pun camtu kan? haha

zOeY zAu YaH said...

EB: ehh mane ade..biasa ja pun..comot2 tau..

zOeY zAu YaH said...

pink: nampak cm mables tp kenyataannya tak pun..biasa ja haha..mesin tu buat spare sbb takut saya sesak nfs.saya sakit jtg berlubang n paru2 tekanan tggi.

zOeY zAu YaH said...

bunga: taklah..biasa je hihi

zOeY zAu YaH said...

cik: mane adee..selalu camnihlah tp kdg2 saya buat sepah pastu kene kemas blk kang mak bising hehe..so sentiasa kena mcm nih..jgnlah tingin..bilik saya comot je pun..hihi

zOeY zAu YaH said...

kekwa: serai mak n bapak saya tanam hehe

zOeY zAu YaH said...

maiza: hehe best gak lah x yah kgsi2..hehe

zOeY zAu YaH said...

apl: org kasi bkn beli sendiri hehe

zOeY zAu YaH said...

ila: aksesori yg x dipakai hehe..
tgk kat info saya mesti awk akn tau hehe tq yee

zOeY zAu YaH said...

syirah: krim+pink? hehe..

zOeY zAu YaH said...

zaza: hehe..cadar tu pun saya suka gak..best..

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: haha babah takut yee..tq babah...

zOeY zAu YaH said...

mama gee: haha bilik yg comot tu hehe

hnyyCHA said...

cantiknye alas katil tu. mcm bminat jer. hehe!

Saiazuan said...

wow.. wallpaper gmbar dia.. nak tuka wallpaper gmbar dia gak r..haha

Un Phat Lee said...

nak satu tedy bear.hehe

zOeY zAu YaH said...

hnyy: hehe

zOeY zAu YaH said...

saizuan: haha..melampau tau..

zOeY zAu YaH said...

un: takleh hehe

teyn teyn said...

sukenyeeee pink . sweet .

teyn teyn said...

suke pinkkk .. comel. sweet.

ila said...

lawa nya bilik dye.mesti rajin mgemas kn..

corak langsir tu sweet aje.

btw kk sye follow sinie

tieha ismail said...

seronok kan ada bilik sendiri...boleh buat sesuka hati...boleh hias sesuka hati...awww~

zOeY zAu YaH said...

teyn2: hehe..

zOeY zAu YaH said...

ila: tak selalu pun sbb saya mls hehe..tq

zOeY zAu YaH said...

tieha: yup..best..

Mizz ErMa said...

wah..byk tol barang2 bilik cik zoey..

p/s : gelang cik zoey lg lawa lah.. T-T

Aida Azryn said...

boleh tak nak curi teddy bear putih tu?ha ha ^^

bantal said...

cantiknye bilik,bantal suka..pandai deko....teddy banyaknye...nak satu...

zOeY zAu YaH said...

mizz: haa byk kan..semak jek hehe..ala yg awk pun cantiklah

zOeY zAu YaH said...

aida: ha ha..takleh..tu yg plg syg..

zOeY zAu YaH said...

bantal: tak cantik mana pun hehe..takleh kasi..syg wooo haha kedekut kan

biskut chipmore said...

cantik la bilik.. setiap gambar yang zoey tangkap semua smart.. guna kamera apa tu?

saharinasaharudin said...

nak bntal pinkkk tuu :)

redzwanie redzmann said...

mables...mables..mables...(da mcm jarjit da aq rse)hehehhe

sume pink..nsb cik zoey x pink jgak..leh jadi pink panther.heheh..joke je dear..=)

zOeY zAu YaH said...

biskut: ya ka? hehe..guna sony biasa tu ja..

zOeY zAu YaH said...

saharina: takleh2 haha

zOeY zAu YaH said...

wani: kebetulan ja tu pink..haha..

Cik Suheela said...

bilik serba pink..sweet tedy bear..pinjam hiks :)

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN