Review produk Pengetip Bulu mata bateri

Assalamualaikum..

berdesuppp tajuk berterus terang pasal kandungan entry T_T
memang tak pasal2...

baru2 nih saya membeli pengetip bulu mata yang guna kuasa bateri..
kuasa bateri ye uollsss..bukan kuasa kuda ke,kuasa tak kuasa ke,
kuasa giler kuasa ke..haaa bukan..bukan...

saya beli jenama R&Z COSMETICS.
dengan harga RM10.90

 hamboi ko senah...mata nak internasional jek kan?

1) bulu mata saya sebelum guna pengetip..
jangan pandai2 nak gosip tu mata celine dion ke.mariah kari ke...

2) lepas ketip dengan pengetip bateri tu.
tapi ni belum pakai maskara.belum meletops ye uoollss...

3) dah pakai maskara.
ciri2 retis dah nampak tu haaa...MUNTOH !

4) lepas pakai maskara saya ketip semula dengan pengetip bateri tu.
nampak tak? nampak tak? jangan cuba2 nak cakap tak nampak..
i slap uollsss kang..kah kah..verangan~

p/s: saya dah test buat cara nih terutama yang no.4...
letikkan tu akan kekal sepanjang hari...
itu adalah mables !


1) ini adalah pengetip tersebut...ini bukan pencungkil gigi...harap maklum..

2) pakai bateri AAA...

3) tolak menatang hape tuh ke atas(anak panah).
lampau hijau akan menyala(dalam petak merah).
tahan sampai panas.

4) getah dia kaler merah kalau sejuk.

5) kena tahan sampai dia jadi panas dan warna getah berubah
jadi jernih.

6) ketip lerr bulu mata...jangan dok buang tebiat pi ketip kuku ke hape kan..
kene tolak menatang tadi tu ke atas dan time ketip tu
tahan beberapa saat.

MARI MENDENGAR APA KATA KAK SENAH,DATIN MARKONAH,
DAN PARA GENG SEKELIAN..

kualiti produk nih ok gak sebab harga pun berpatutan kan.

jangan nak perasan benda nih panas nak mampos..
bila dia panas jadi suam2 jek.

kuasa melentik tu agak ok.
tapi kalau lepas maskara pastu ketip memang letikkan tu akan
tahan lama sampai 1 hari ! 

yang tak bape best sebab bentuk dan ciri2 ciptaan dia tu
hanya selesa ketip bulu mata sendiri.
kalau nak ketip bulu mata orang rumit sikit sebab bentuk dia melengkung
dan menatang nak kene tolak ke atas tu ada kat bahagian dalam..
kalau tak paham sila tengok gambar..

saya puas ati gak lah dengan benda nih..
tapi nak ikutkan hati tingin nak beli jenama panasonic punya tu..
cuma tak pernah jumpa lag pun..sape2 tahu? terutama harga.

maskara saya guna tu pun agak hebat..
saya pernah review beliau kat entry >>> SINI

blog saya telah dipeewwwiitt oleh cik adik manis sekelian..tq yee..
>>> MIA
(klik untuk ke entry2 sekelian)

like fanpage kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


31 comments:

#ciksuzlin said...

kak zoey~R&Z product nak cari kat mana ek?

Hidayah Rusli said...

wiiiiwwwwiiitttt! kelas kau senahh oiiii! hahahaha nak nak nakkk satuuuuuuu!

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

akk guna ini juga

maiza love said...

akak memang nak beli banda alah ni dik oi..
dah jumpa kat jusco aritu rm20 lebih gak la,,tp x ingat lak jenama apa,,nanti akak beli akak letak kat blog ek hehe

zOeY zAu YaH said...

ciksuzlin: saya beli kt HQ dia kt kulim.dia ada cawangan kt tmpat lain gak..

zOeY zAu YaH said...

hidayah: hehe..amoih2..

zOeY zAu YaH said...

fareha: hehe ok gk kan?

zOeY zAu YaH said...

maiza: saya nk jenama panasonic kak tp x jumpa2 lg pun huhu

Sufinah Yussof (SY) said...

pergh~ hebak la. SY baru tahu ade pengetip guna kuasa bateri macam ni. haha~

cik nur said...

baru tahu yang benda mcm nie wujud T___T

mia said...

huwaa..mmg curlass la zoey ni. sy xpnah try yg guna bateri, mgkin sbb bulu mata da mmg pjg, penah try guna penyepit tu, mak aii da macam mata gajah dlm cite sesame trees tu, muahahah

teha said...

hahaha ! first time tgk bnde nie !

Cik Yatt said...

wah..mcm best...nak...

maklum la kite bulu mate tak lentek..kne la pkai bnde2 nie tok lentek2kan..hoho

izma. said...

bestnye bende ni..nak jgak..kat mana nak beli ni?? kulim kt mana ade jual?

sy wajib beli sebab bulu mata ni trsangat la lurus..hehe

zOeY zAu YaH said...

sy: hehe...

zOeY zAu YaH said...

cik nur: haha skang dh tau kan..

zOeY zAu YaH said...

mia: bulu mata pjg lah cantik kalau ketip bg lg lentik haha..

zOeY zAu YaH said...

teha; hehe...

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: yup sama lah kita hehe

Cik NuRuN said...

curlass kau datin markonah ! haha :D

Cik NuRuN said...

curlass kau datin markonah ! haha :D

Saiazuan said...

mata biru awek tu menggoda ku.. ouch.. hehe :D

zulhilmi tempoyak said...

mmg kne gune beteri ek...

sbb penah gak gune masa masok tarian dl...

opsss...
hahahak

zOeY zAu YaH said...

cik nurun: curlas psl bulu mata curl hehe

zOeY zAu YaH said...

saizuan: aik? haha

zOeY zAu YaH said...

zulhilmi: haaa..hehe..

zOeY zAu YaH said...

izma: kat sri impiana inn kt sek air merah tu.ataupun kat cawangan rnz tmn petaling depan skit dari sek air merah..dekat2 HONDA.

izma. said...

ok...nak pergi cari...hehe =)

Mya said...

menarik sgt!

Cik Eka said...

mana nak beli bnda ni zoyah..

napa kat perak ni takda brand nie..arghhhhhhhhhhhh

Zaza Zafran 귀여운 said...

hq r&Z kat na ek