Review produk SilkyGirl Gentle Eye Makeup Remover

Assalamualaikum..

sape suka bermekap? SAYEEEE.....(jawab sendiri)

sape selalu kene tanggalkan mekap? SAYEEEE...(jawab sendiri lagi)

make-up remover sape paling cepat habis? SAYEEEE...(ye lah..ye lah..jawab sendiri lagi T_T)


sebab cepat habis,maka selalu lah saya tukar2 jenama make-up remover.

saja gatal..eh jap..jap..gatal menukar jenama takpe..

jangan gatal menukar boypren ke suami ke..

haaa yang tu dah kes gatal carik pasal namanya...haaaa kan saya dah merapu..=.="

marilah saya mahu menreview make-up remover ini.

SilkyGirl Gentle Eye Makeup Remover(For Waterproof)
110ml
RM15.90 tapi saya beli time promosi kat guardian RM10 sahaja.


kaler biru tu minyak.yang jernih tu macam air saja.

saya cuba cuci mekap guna kaler jernih tu saja,
macam air semata2.tak berkesan langsung untuk tanggalkan mekap.
kene goncang dan campur dengan air kaler biru tu barulah dia bertindak menanggalkan mekap.
tensen gua camnih...(aceceh)

boleh tanggalkan mekap yang waterproof tapi kena goncang sampai 
dua2 kaler tu bercampur baru senang tangggal.
yang nih pun bikin gua tensen...

agak berminyak sampai mata rasa tak selesa.
yang nih lagi gua tensen...

takde bau.
yang nih takpe..dimaafkan pasal gua tak tensen..kah kah lempang nak?

p/s: goncang sampai sebati,tuang atas kapas dan cuci mekap perlahan2.
jangan kau pandai2 pi cuci lantai ke,lubang jamban ke,yang tu ajaran sesat namanya..

keseluruhannya saya lebih suka jenama maybelline.
Liyana jasmay sila berundur..model baru bakal sain kontrak..


jenama maybelline  tak berminyak walaupun banyak cecair kaler biru kita guna.
mata rasa selesa je tau.
hencik maybelline perasan tak haku tengah bodek nih?

saya try guna cecair maybelline yang jernih tu(tak campur dengan cecair  kaler biru),
mekap kalis air pun tanggal juga.
tak semestinya kena campur dengan kaler biru macam jenama silkygirl.
owh hebat betul pembodek ini T_T

kalau nak tengok saya review makeup remover jenama maybelline boleh klik
>>> SINI


jenama Mary Kay juga adalah sangat bagus
cuma harganya agak UHUK..!UHUK..!
sayang weh nak guna banyak2...ha ha..


ade sesape yang tahu makeup remover jenama apa lagi yang bagus?
sila share ya.

like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.
bukan ape..saya jarang app orang kat fb.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.