Review produk SilkyGirl Gentle Eye Makeup Remover

Assalamualaikum..

sape suka bermekap? SAYEEEE.....(jawab sendiri)

sape selalu kene tanggalkan mekap? SAYEEEE...(jawab sendiri lagi)

make-up remover sape paling cepat habis? SAYEEEE...(ye lah..ye lah..jawab sendiri lagi T_T)


sebab cepat habis,maka selalu lah saya tukar2 jenama make-up remover.

saja gatal..eh jap..jap..gatal menukar jenama takpe..

jangan gatal menukar boypren ke suami ke..

haaa yang tu dah kes gatal carik pasal namanya...haaaa kan saya dah merapu..=.="

marilah saya mahu menreview make-up remover ini.

SilkyGirl Gentle Eye Makeup Remover(For Waterproof)
110ml
RM15.90 tapi saya beli time promosi kat guardian RM10 sahaja.


kaler biru tu minyak.yang jernih tu macam air saja.

saya cuba cuci mekap guna kaler jernih tu saja,
macam air semata2.tak berkesan langsung untuk tanggalkan mekap.
kene goncang dan campur dengan air kaler biru tu barulah dia bertindak menanggalkan mekap.
tensen gua camnih...(aceceh)

boleh tanggalkan mekap yang waterproof tapi kena goncang sampai 
dua2 kaler tu bercampur baru senang tangggal.
yang nih pun bikin gua tensen...

agak berminyak sampai mata rasa tak selesa.
yang nih lagi gua tensen...

takde bau.
yang nih takpe..dimaafkan pasal gua tak tensen..kah kah lempang nak?

p/s: goncang sampai sebati,tuang atas kapas dan cuci mekap perlahan2.
jangan kau pandai2 pi cuci lantai ke,lubang jamban ke,yang tu ajaran sesat namanya..

keseluruhannya saya lebih suka jenama maybelline.
Liyana jasmay sila berundur..model baru bakal sain kontrak..


jenama maybelline  tak berminyak walaupun banyak cecair kaler biru kita guna.
mata rasa selesa je tau.
hencik maybelline perasan tak haku tengah bodek nih?

saya try guna cecair maybelline yang jernih tu(tak campur dengan cecair  kaler biru),
mekap kalis air pun tanggal juga.
tak semestinya kena campur dengan kaler biru macam jenama silkygirl.
owh hebat betul pembodek ini T_T

kalau nak tengok saya review makeup remover jenama maybelline boleh klik
>>> SINI


jenama Mary Kay juga adalah sangat bagus
cuma harganya agak UHUK..!UHUK..!
sayang weh nak guna banyak2...ha ha..


ade sesape yang tahu makeup remover jenama apa lagi yang bagus?
sila share ya.

like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.
bukan ape..saya jarang app orang kat fb.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


23 comments:

Saiazuan said...

okehh! nak promote kt mbr.. hoho

cik chinta said...

gn cybercolor. oke jugak (:

zOeY zAu YaH said...

saizuan: haha ok2

zOeY zAu YaH said...

cik: sini tak tahu katne nk carik jenama tu hehe

Bluewendy said...

nice review, cik wendy tak pernah guna yg nih, nasib bek tak beli..hik3.. pake yg silky girl gak, tapi botol putih n penutup hijau, leh tahan gak la...=)

tapikan, yg mustika ratu punya remover lagi smooth n smooty kot!

maiza love said...

x pakai mekap remover la yang..pakai tisu basah je,,
jimat aka kedekut haha..

zOeY zAu YaH said...

bluewendy: ya meh? ok nanti leh try hehe

zOeY zAu YaH said...

maiza: haha sng pun sng kan kak?

Nur Farah Hani said...

haha tahu takpe.. jename mary kay memang la mahal nak mampus.. huhu..

setakat ni fara pakai air je untuk meremovekan make up.. haha.. pakai bedak je pun..

zOeY zAu YaH said...

nur farah: kan sng kalau pakai bdk je kan hehe

nuruashia ♥ said...

nuru gune vaseline jep untuk remove make up..cepat dan pantas serta berkesan :)

tieha ismail said...

tieha suka pakai yang maybelline...but u noe wat, tieha now da malas nak pakai make up remover...sangat pemalas sampai tahap guna baby wipes je...sebab rasanya lagi senang...tapi kena pandai cari baby wipes yg betol2 bagus coz bukan semua dengan senangnya tanggalkan make up...weeeee

zOeY zAu YaH said...

nuru: hehehe..

zOeY zAu YaH said...

tieha: ha btl..dulu guna baby wipes gak tp saja guna make-up remover.

nazirulhazwan~ said...

saye da pakai, dan mmg puashati;p

Aida Azryn said...

aida suka produk silky girl. :)

Cik Jannah said...

hehe. nasib saya tak suka mekap ! hehe

zOeY zAu YaH said...

nazirul: ?????

zOeY zAu YaH said...

aida: hehe

zOeY zAu YaH said...

cik jannah: haha

Mya said...

thanks 4 d review. sy slalu guna baby oil aje. hee =)

zOeY zAu YaH said...

mya: baby oil pun ok cuma kdg2 rasa x selesa sbb minyak msuk mata hehe

d'imans bridal couture said...

interesting blog..dear, cuba try fasio point make up remover..pun x berminyak walaupun kat ctu ada tulis ada almond oil...botol kaler biru laut...

KLIK SINI TUAN BLOG NAK KAWEN