Review Produk White Eyeliner Dan Tips Untuk White Eyeliner Tahan Lama

 Assalamualaikum..

ramai tanya saya pakai celak putih jenama apa..

jenama kegemaranku adalah cap ayamness...

sekian terima kasih..

kamu semua dah boleh balik dah..sambung buat taik mata ke,
korek hidung ke,bagi ayam makan ke kan..

PANG..!!! okes..fine2...mari berserius semula..
T_T

jenama yang pernah saya guna..
1) The face shop.
RM16.90 ke RM19.90 tah..
lembut berkrim dan kaler betul2 putih.
jenis yang takyah shrap tu..hekebende orang panggil haku pun dah konpius..T_T
hujung dia dapat span kecil untuk smudging kalau perlu.
tak tahan lama tapi sebab dia comel punya pasal,hati tetap jadi suka he he..

2) ZA
RM23.90
jenis takyah sharp gak.
kaler putih tapi tak pekat sangat.
selalu patah..tensen aiii...
jenis krim tapi keras skit...
tak tahan lama.

3) ELIANTO
RM19.90(tak ingat sangat)
jenis takyah sharp.
nama jek kaler putih tapi nampak macam kaler krim.
shining.
jenis berkrim dan sangat lembut.
tak tahan lama pun.

4) MAC(yang ori punya ok..beli kat butik dia)
RM50(waktu tu lah..)
Jenis pensil.
kaler putih pekat
tahan

5) DAVIS EYE(cap ayamness)
RM10 untuk 3 batang
pensil tapi jenis krim yang sangat lembut.
shining
kaler putih
macam berminyak skit
tak tahan lama.

sekarang saya guna dua jenama murahan tapi agak bagus ini..

Qilaiyi dan mac.
RM4

dua2 jenama nih sama saja.
jenis krim
kaler putih pekat
tak bape tahan tapi ada cara nak bagi tahan.
senang nak pakai sebab dua2 nih jenis lembut dan kaler pekat.

dari pengalaman saya..jangan lah sibuk2 nak beli brand mahal2
padahal dua2 jenis pun hasilnya sama macam brand mahal yang saya pernah guna.
tapi MAC ori dikecualikan yee pasal itu memang mantop..!
harga pun mantop...nak megirai duit dari dompet pun mantop...T_T

MASALAH:
selalunya celak putih memang tak tahan lama.
terutama kalau pakai kat waterline saja.
so saya ada tips yang saya selalu guna untuk kasi dia tahan.

TIPS:
nak bagi tahan lama senang saja.

1) garis celak putih kat waterline
(garisan hijau)

2) garis juga kat garisan bulu mata.
bawah sikit dari waterline tu
(anak panah merah)

3) sapu eyeshadow putih kat atas garisan celak putih tadi.
tak kiralah guna eyeshadow jenis debu ke,krim ke kan.
sapu guna span eyeshadow yang kecil tu ok.
sesetengah orang mungkin tak suka sebab debu eyeshadow mungkin masuk kedalam mata,
tapi kalau buat secara berhati2 takde masalah punya.

4) garis celak putih sekali lagi atas eyeshadow tu.
double mendaouble lah gitu kan =.="

*kalau nak pakai celak hitam,boleh garis bawah skit dari anak panah merah tu.
tujuan garis celak putih kat situ sebab lama2 garisan kat garisan hijau akan hilang,
tapi garisan kat anak panah merah tu yang tahan lama.
so better pakai celak hitam bawah anak panah merah tu ya..
mata pun nampak besar..


itu saje uollss...
saya tak pakai sangat pun benda yang mahal2..


like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu..