Review Produk White Eyeliner Dan Tips Untuk White Eyeliner Tahan Lama

 Assalamualaikum..

ramai tanya saya pakai celak putih jenama apa..

jenama kegemaranku adalah cap ayamness...

sekian terima kasih..

kamu semua dah boleh balik dah..sambung buat taik mata ke,
korek hidung ke,bagi ayam makan ke kan..

PANG..!!! okes..fine2...mari berserius semula..
T_T

jenama yang pernah saya guna..
1) The face shop.
RM16.90 ke RM19.90 tah..
lembut berkrim dan kaler betul2 putih.
jenis yang takyah shrap tu..hekebende orang panggil haku pun dah konpius..T_T
hujung dia dapat span kecil untuk smudging kalau perlu.
tak tahan lama tapi sebab dia comel punya pasal,hati tetap jadi suka he he..

2) ZA
RM23.90
jenis takyah sharp gak.
kaler putih tapi tak pekat sangat.
selalu patah..tensen aiii...
jenis krim tapi keras skit...
tak tahan lama.

3) ELIANTO
RM19.90(tak ingat sangat)
jenis takyah sharp.
nama jek kaler putih tapi nampak macam kaler krim.
shining.
jenis berkrim dan sangat lembut.
tak tahan lama pun.

4) MAC(yang ori punya ok..beli kat butik dia)
RM50(waktu tu lah..)
Jenis pensil.
kaler putih pekat
tahan

5) DAVIS EYE(cap ayamness)
RM10 untuk 3 batang
pensil tapi jenis krim yang sangat lembut.
shining
kaler putih
macam berminyak skit
tak tahan lama.

sekarang saya guna dua jenama murahan tapi agak bagus ini..

Qilaiyi dan mac.
RM4

dua2 jenama nih sama saja.
jenis krim
kaler putih pekat
tak bape tahan tapi ada cara nak bagi tahan.
senang nak pakai sebab dua2 nih jenis lembut dan kaler pekat.

dari pengalaman saya..jangan lah sibuk2 nak beli brand mahal2
padahal dua2 jenis pun hasilnya sama macam brand mahal yang saya pernah guna.
tapi MAC ori dikecualikan yee pasal itu memang mantop..!
harga pun mantop...nak megirai duit dari dompet pun mantop...T_T

MASALAH:
selalunya celak putih memang tak tahan lama.
terutama kalau pakai kat waterline saja.
so saya ada tips yang saya selalu guna untuk kasi dia tahan.

TIPS:
nak bagi tahan lama senang saja.

1) garis celak putih kat waterline
(garisan hijau)

2) garis juga kat garisan bulu mata.
bawah sikit dari waterline tu
(anak panah merah)

3) sapu eyeshadow putih kat atas garisan celak putih tadi.
tak kiralah guna eyeshadow jenis debu ke,krim ke kan.
sapu guna span eyeshadow yang kecil tu ok.
sesetengah orang mungkin tak suka sebab debu eyeshadow mungkin masuk kedalam mata,
tapi kalau buat secara berhati2 takde masalah punya.

4) garis celak putih sekali lagi atas eyeshadow tu.
double mendaouble lah gitu kan =.="

*kalau nak pakai celak hitam,boleh garis bawah skit dari anak panah merah tu.
tujuan garis celak putih kat situ sebab lama2 garisan kat garisan hijau akan hilang,
tapi garisan kat anak panah merah tu yang tahan lama.
so better pakai celak hitam bawah anak panah merah tu ya..
mata pun nampak besar..


itu saje uollss...
saya tak pakai sangat pun benda yang mahal2..


like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu..

35 comments:

IMANSHAH said...

kelas kau jah

Cik Eka said...

ooo begitu..

zoyah,kita takut nak pakai kat bawah sebab selalu failedddd...

adehhhh..

masuk mata..

nak beli jugakla..hehe..tqqq

myravea said...

Nice tips sygss :)

Bella Bell said...

zoey.. mgkn kena buat video ni.. baru orang blur macam saya paham.. hehehe...

pape pn tQ utk tutorial yg berguna ni :)

Maya Lisa said...

waw !maya tak pernah coba ! nanti nak cuba ah~

Syafiqah Hashim said...

thanks ajar! seyesly pika memang tak reti pakai dekat waterline..aigoo..

Nurul Mazni said...

saya suke ayat nie-nak megirai duit dari dompet pun mantop...T_T hehehehe.. betol2.. tang mengirai duit tu memang terketar tangan.. hehehe.. bestlah tips zoey.. memang pun.. any cream klu kite double mendouble balik dengan something cm yg berdebu, dia cam lock (kunci) pensil putih krim tu.. hehehe.. :)

zOeY zAu YaH said...

iman: haha..

zOeY zAu YaH said...

cik eka: pakai bawah skit lah...hihi..ok try2..

tieha ismail said...

oyei3 nak beli la...hikhikhik

zOeY zAu YaH said...

myravea: tq =)

zOeY zAu YaH said...

bella: saya x sempat nk buat video hehe

zOeY zAu YaH said...

maya: try2 hehe

zOeY zAu YaH said...

pika: haha try tau pasnih..kalau tak nak kt waterline,garis bawah dia mcm ank panah merah tu..

zOeY zAu YaH said...

maz: haa btl2..saya selalu buat camtu..hehe

zOeY zAu YaH said...

tieha: sila try ok hehe

nuruashia ♥ said...

nk tny ni..ape function sbnrye pakai white eyeliner ehh?

Cik Eka said...

hehehe..nnti nak cari dan beli..hehehe....

zOeY zAu YaH said...

nuru: bg besar mata n cerah..

zOeY zAu YaH said...

cik eka: hehe

Syafiqah Hashim said...

cik zoey..pika tag cik zoey untuk join contest ini..join ehh! ^_^

http://pikalurve.blogspot.com/2011/09/contest-saya-comel-bila-memakai-shawl.html

GOODLUCK!

HanNis SaNia said...

try RIMMEL.. ok gk.. pekat.. harga dalam RM18.90 kot. dia dia double.. eyeliner hitam putih.ada 2 la.

ღ p!nk veLvet ღ said...

rase nam lempang diri sendiri sbb still tatau ape motip white eyeliner ni, uwaaaa~~

Sufinah Yussof (SY) said...

owh~ macam tu rupe nye~~~
zoey~~~ SY memang pakai celak kat garisan atas mata. kenape ye, klu SY pakai celak hitam kat seluruh garisan bawah mata muka SY nampak macam garang la plak? tapi kalau pakai setengah je ok la plak. tp ade la nampak sikit garang. huhu~ memang ikut muke juga ke kalau nak pakai eyeliner ni? sedih sangat. zoey pakaai comel je. hukhuk~

Aida Azryn said...

me too. tak pakai yg mahal2 sangat. hehe

zOeY zAu YaH said...

pika: insyaallah saya try tgk ke hehe tq

zOeY zAu YaH said...

hanis: ok2 tq =)

zOeY zAu YaH said...

pink: dia bg besar mata,cerah,fresh..hehe

zOeY zAu YaH said...

sy: saya pun kalau pakai nmpk x ok tp bila pakai lens pastu pakai celak seluruh mata ok lak..tp mmg akn nampak garang skit..

zOeY zAu YaH said...

aida: murah2 sdh la kan hehe

redzwanie redzmann said...

tuh la kan..wanie slalu ikt makcik g butik MAC..
nak menangis tgk price dye..
tgu den koje je la nak merasa yg mahal2 nih..ehee

anyway..cik zoey nye tips mmg beguna..akan ku me'try..hehehe

Zaza Zafran 귀여운 said...

za baru beli mac white eyeliner tadi..tp cap ayam je la..huhu

zOeY zAu YaH said...

wani: haaa kan? hehe tp berbaloi.mmg bgus jenama tu.

zOeY zAu YaH said...

zaza: saya pun pakai mac cap ayam ja hehe

d'imans bridal couture said...

try produk baru zoey..essence ada kat watson..cuba try cari watson yg besar2..kaler pekat ajer..murah..rm4.90