tutorial how to wear false lashes on upper and lower lashline

Assalamualaikum...

hai kawan2..marilah kita mentengok video cara pakai bulu mata
mengikut cara saya yang comot...
habislah..T_T

dah lama buat baru sekarang mahu upload...biasalah..paham dah..paham dah...

video nih dibuat secara rushing,kerana itu ianya comot dan buroks
siap terkeluar habis suara kartun saya yang amat hebat itu..abaikan sajalah ya..=.="


1) boleh guna twizer untuk pakai bulu mata.saya guna jari saja.

2) saiz,jenis dan ketebalan bulu mata ikut pilihan sendiri.

3) guna gam jenama zivianne supaya bulu mata melekat lama.

4) tarik perlahan2 untuk tanggalkan bulu mata..
bermula dari hujung ke tengah dan hujung satu lagi..
so bulu mata tak rosak dan boleh pakai lebih dari sekali.

5) cuci bulu mata guna make-up remover dan putik kapas.
cuci perlahan untuk tanggalkan segala kotoran terutama
kesan gam dan maskara.
keringkan dengan putik kapas bersih kemudian simpan dan boleh dipakai semula.

6) bulu mata bawah tu saya suka pakai di bawah bulu mata asal.
sesetengah orang pakai di atas bulu asal.ikut keselesaan ok.

sengaja pakai over2..kalau awak semua tak nampak sedih lah saya T_T

saya adalah berani..adakah awak juga adalah berani? PANG !


reaksi muka sebegini pastilah yang paling dibenci oleh CCE

hai...saya adalah si perasan comels...ouw..! ouuwww..!!


ini kalau tak pakai bulu mata palsu..
apesal tetap berasa comel nih? kah kah minta penampar sungguh !

selamat mentry kawan2...

like fanpage saya kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu si cantik manis >_^ 
(bodek)

59 comments:

NurulAthirah said...

sangat chantekkkk!!!!

Liza Razak said...

saya paling fail pakai fake eye lashes..good tips !! boleh cuba nanti :)

tomatokering :) said...

waaaaaaaaaaaaa canteknye mata !!!!!!!!! ;D

HI-DA-YAH said...

hehe pekat nuh bahasa kedah lepaaa. oqang kulim kan? selalu dak tuqun cs? kalau jumpa nak tangkap peluk cium hahahahaha :DD

Aen Mohamed said...

nice lh...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

yeah..tuto paling berguna!! thanks dear =)

Cik Suheela said...

knp sy tak pernah nak pass pakei bulu mata palesu??? T_T

Syazwan Che Deraman said...

comelya mata.
hehehe

zOeY zAu YaH said...

nurul: tq =)

zOeY zAu YaH said...

liza: try2 hihi

zOeY zAu YaH said...

tomato: mata awk lg cantik maaa

zOeY zAu YaH said...

hidayah: yup..x pi pun he he..

zOeY zAu YaH said...

aen: tq =)

zOeY zAu YaH said...

amera: tq maera =)

zOeY zAu YaH said...

cik suheela: kene slalu praktis..saya dulu pun sama.try selalu ok?

zOeY zAu YaH said...

syazwan: biasa je lah hehe

izma. said...

senangnye tgok kamu pakai..sy pakai x pernah menjadi =p

Umie Artoqiemie said...

mata anda sangat cantik :D

Nurul Mazni said...

bulu mata bawah tu memang zoey beli utk mata bawah ye?? bukan bulu mata atas potong2 jadi bulu mata bawah??

jann sinuja said...

hehe canteknye mate..tak penah pakai bulu mate palsu sbb tak reti..dah tau dah cmne :p

zOeY zAu YaH said...

izma: try selalu ok

zOeY zAu YaH said...

umie: mata palsu je tu haha

zOeY zAu YaH said...

maz: dua2 boleh.saya guna dua2.

zOeY zAu YaH said...

jann: ty lah pasnih k hehe

syirah rasid said...

kahkah

sy suke! suka mekap mato tp xpenah pkai bulu mata pelesu.. wuuu~~~

Aida Azryn said...

lawo bulu mata.. :B

Hanie_Dew said...

hohoho..dah lame aku tunggu tunggu tutor pakai fake lashes ni. tapi kan mata ku ni kecik banget seh. susah gila nak pakai.each time nak pakai 1/2 jam belum tentu siap sebelah mata.

**ke mana mana harus ahti hati dear. muka orang nampak baiktapi dalam hati tak siapa yang tahu.

cik chinta said...

siap pakai bawah, da cam korean2. bulu mata jnis hape tuh? cam rozita suda. camne? da try pakai sabun satu set tuh? oke tak?

#ciksuzlin said...

nice tips! nak lagi! :]

#ciksuzlin said...

kalau kelip mata, mata tak pedih ke?

Adila Amalyna said...

Cantiknya mata ;)

mOoN said...

moon selalu fail nak cover hitam kat keliling mata.. dah macam panda... ada tips x macamana nak cover guna produk silky gurl?

Nur Farah Hani said...

sangat menarikkkk.. t boleyh try,.. :D

redzwanie redzmann said...

cntek je tgok zoey or spe2 kai bulu mate pelesu..
tp wanie smpi ari nie x reti kai sndr..:( hokhok

zOeY zAu YaH said...

syirah: so try lah pasnih hehe

zOeY zAu YaH said...

aida: bulu mata comot sbb guna yg lama hehe

zOeY zAu YaH said...

hanie: potong skit atau guna yg bulu tak lebat sgt.

zOeY zAu YaH said...

cik: tuto jek..sendiri2 mmg mls nk pakai haha..sabun tu mmg ok lah..plg glamor tu..

zOeY zAu YaH said...

ciksuzlin: tak pun..selesa jek.

zOeY zAu YaH said...

adila: takdelah..biasa je.

zOeY zAu YaH said...

moon: guna concealer jenis krim.

zOeY zAu YaH said...

nur: try2..

zOeY zAu YaH said...

wani: takpe..nanti lama2 pandai lah hehe

izzad b* said...

uiai!besonyer mate!kekeke comel2 :)

Mya said...

nice tutorial =) tapi saya belum reti pakai lagi hee =p

syakey said...

tak reti la pulak pakai bulu2 mata cenggini. XD

♥ MRS ZACKS ♥ said...

awwww comel comel comel ! :)

Jue said...

comel!! aku seyes x reti pakai fake lashes..slalu ttanggal hahaha

Zaza Zafran said...

zaza sampai sekarang xpandai2 lagi pakai eyelashes..T_T

Hanie_Dew said...

ok.cube potong memotong jap gi.

zOeY zAu YaH said...

izzad: palsu semuanya hehe

zOeY zAu YaH said...

mya: try praktis selalu ok.

zOeY zAu YaH said...

syakey: hehe

zOeY zAu YaH said...

sharifah:ouw..!ouw..! haha

zOeY zAu YaH said...

jue: guna gam yg bgus =)

zOeY zAu YaH said...

zaza: dia kena selalu praktis.

zOeY zAu YaH said...

hani: hehe

TwIstiEs*meSti Mau* said...

ai....memangg cantik pun mata mcm mata-mata gelap...hahaha

Syafiqah Hashim said...

cantik nya mata! besar!