Video tutorial make up for graduation day

Assalamualaikum...

sekarang adalah pukul 2 pagi dan lebih2...
hey apesal kau rajin sangat nih cik puan?
itu hati sendiri bertanya kepada diri sendiri...

eh jap..jap..

biasalah malam2 bute yang sepatutnya haku membute tapi terajin sangat
nak upload video dan buat entry terus menjadi kurang siuman dengan diri sendiri..

konklusinya sila abaikan saya yang merepek tah hape2 tuh..
saya sendiri malas nak layan diri sendiri,so janganlah kauorang terajin pulak nak melayan 
diriku ini T_T

marilah mahu bergebang sekejap.

saya dapat banyak request untuk tuto mekap konvo.
amoih cik senah...kemain kau konvo nak melaram siap mekap2 hape nih semua..
kelassss kauuu !

time saya dulu ada konvo jugak tapi tak pergi pung =.="
ingat belajar kecantikan.mekap dan rambut takde konvo ke? 
sape cakap takde? haku lempang kang...emo nih..emo nih...

kauorang kalau ade konvo silalah pergi dan buat cantik2 supaya tak menyesal
kalau time2 raya mak sibuk2 nak gantung gambar anak2 dia konvo dan kau lak
sibuk2 nak carik mane gambar kau..padahal kau lupe ke? kau tak pergi time konvo !
menangis kau senah(eh2... kes senah nih cam sama jeee dengan kes saya? T_T)

sudahlah...(ayat redha T_T)

mari kita main mekap..

p/s: budak jakun nih cuba2 edit gambar..tapi hampes belake...
kauorang tengok pastu duduk diam2 sudah la ya =.="

konon bokeh cam edit kat adobe..padahal tah hape2 haku buat..
itu bear yang saya kasi time konvo CCE 

eh jap2...
KEHADAPAN ADIKKU CCE YANG JAUH DI PERANTAUAN,
SILALAH MENANGIS MELIHAT DAKU DAH PANDAI EDIT GAMBAR TAK 
BAJET CUN MACAM SELALU..KAH KAH KAH KAH...
itu gelak gila kuasa...
SEKIAN..

YANG BENAR:
BUKAN SAYA SI TUAN BLOG..bukan..bukan..

tah hape lah aku bajet time tulis segala mak nenek tu..
menangis kalau mak haku tengok..

mai dah..mai dah...
pembajet cun yang termasyur dah mai dah...

saya yang sedang berkonvo sorang2 kat depan umah T_T
tak pasal2 betul..



> video nih saya buat size standard..saja2 try..
cam hape je...pasnih nak back to videoku seperti selalu he he..

> pakai loose powder nak kasi mekap lagi tahan lama.
konvo kan lama.tapi kalau konvo kat luar negara itu amat best sekali..
sepupu saya banyak belajar kat luar negara tapi ada seorang sepupu tu
konvo kat manchester..percaya tak konvo dia tak sampai sejam pun?
okes tiba2 keluar iklan tak berbayar ini T_T

> kalau rajin pakai lah make-up base dangan eyebase.
nak kasi tahan lama.

> kalau nak cepat lak leh skip mana2 yang dirasakan tak penting sangat
macam bulu mata palsu,lipliner,celak kening dan celak bawah mata.

> tujuan kalerkan lipliner seluruh bibir untuk kasi lipstick
yang nak dipakai nanti tahan lama.seeoloknya guna jenis
pensil yang bertekstur kering.lagi tahan.

> kasi kaler terang2 skit.
kang baru nampak cantik dalam gambar dan mekap pun tahan lama.
kalau takat tenyeh2 seciput mane nak meletopsssnye cek kiah...

 okes..sekian..
burukness bertukar menjadi wowness(perasan).

 ada orang komen real2 kata huduh bila tak mekap..
hade ai kisah? at least yakin diri gak nak tunjuk muka 'huduh' tak mekap nih kan..
takdelah cam sesetengah orang yang tak bersyukur siap kata orang huduh lagi..
lalalalaala....

mataku adalah biru palesu
sila jangan lempang daku..

itu pantun..sila bertepuk tangan tanda saya hebat...
secara tiba2 boleh berpantun pula...terasa amat berbakat..
kah kah perasan datin markonah oiii...!


like fanpage kat sidebar.kalau sudi lah.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.












64 comments:

Fatin Diyana said...

cantiknye akak..warna apa 2??nk trylah..sabtu ni saya konvo..

ch!natsu said...

seyes wowness ok..!! terbaek..!! hehe~

Hidayah Rusli said...

ahahhaha COMEL GILA! suka tengok!

Ct Sabihah Full said...

cantik la kak zoey mekap..hu3 kalah artis ho3..by the way thanz 4 d tutorial ni..

Ct Sabihah Full said...

cantik la kak zoey make up..kalah artis ho3..kak zoey mata saya ni sepet gila..cm na nak kasi besar mcm kak hek3..by the way thanz 4 d tutorial..

maiza love said...

sentiasa lawa hehe..suka sangat tuto ni simple je

esenbanana said...

cantik yang amat. memang wow!

Cik Yatt said...

nice..!

misscha said...

suke nengok u mekap :)

Akulah Pak Lan said...

good entry. byk budak2 tgh konvo skrg ni

Sufinah Yussof (SY) said...

owh~ alahai! SY ingat CCE tu kakak zoey. maafkan salah SY kerana kekeliruan yang telah berlaku.
owh'yeah. make up itu sangat simple but nice. fresh je. tak heavy sangat. akan SY praktik kan pada konvo tahun hadapan. insya'Allah~ ^^

azalia hjsalleh said...

kalo pergi dinner okay x?

shiny2 star.. said...

dah grad dah.:( x sempat

zOeY zAu YaH said...

fatin: semua dah gitau dlm video tu..

zOeY zAu YaH said...

chinatsu: hahaha...tq

zOeY zAu YaH said...

hidayah:apa yg comel? hihi

zOeY zAu YaH said...

ct sabihah: try ok..

zOeY zAu YaH said...

maiza: haa kak cpt try hehe

zOeY zAu YaH said...

esenbanana: hehe tq

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: tq tau..

zOeY zAu YaH said...

misscha: tq sbb tgk..try lah sekali k..

zOeY zAu YaH said...

apl: tu lah kan hehe..

zOeY zAu YaH said...

sy: haha semau org ingat dia kakak..kat luar lg lah org ingat camtu.ok2..tp taun dpn saya cuba buat yg lagi vouge haha

zOeY zAu YaH said...

azalia: boleh..

zOeY zAu YaH said...

shiny: takpe try mekap untuk keluar pi mana2 lak..

iz_wany said...

siyez cun gla....
sis mata saya besar makeup mata cm ne yg seswai????tapi nk yg natural...

zie_ira said...

wweeeewwiitt3 !!!! hehe,,ira pun nk bermake up la time konvo ,tp lmbt lg ,,hayoo,,

izzaty hamzah said...

kak.....cantik......

Edy Fee said...

mmg sesuai la entry..
huemmm musim konvo
sok nak g konvo kawan kat UUM hehe

Nurul Mazni said...

wahhh.. saya nk konvo 29hb nie.. boleyhlah try :)

Elyzatul Nastaysah said...

cik zoey ni kn.makeup cmne pon ttp cantik.jeles kite=(

zOeY zAu YaH said...

iz: mekap camne pun ok.try tgk tuto saya yg lain.ade yg natural.

zOeY zAu YaH said...

zie: hehe takpe masanya akn tba hehe

zOeY zAu YaH said...

izzaty: tq =)

zOeY zAu YaH said...

edy: x mo mkp ke? haha

zOeY zAu YaH said...

maz: awk tu mmg dh teror mkp dah haha

zOeY zAu YaH said...

ely: eh mane ade...

Mizz ErMa said...

rasa macma nak konvo lg sekali je bila tgk mekap cik zoey tuh..=D

Saiazuan said...

p.s skrng student je.. dah x jd ckgu dah :)

Aida Azryn said...

haaa. t aida konvo,boleh ah try mekap ni. tapi xtahu ah menjadi ke tak. huhu. harap2 menjadi la. >.<

ღ p!nk veLvet ღ said...

kat cnie mcm payah laks nak cari pixy compact powder dgn produk elianto 2, huhu~

miszatie said...

hey still keep ur gud work kan...make up kan atie can x..:D..ngeee

izzad b* said...

terpikat dato kasi sijil 2 nanti!kkekeke

♥ zatieebayim ♥ said...

yang ni lawa :D

nak buat lahh..

nik rosmawati said...

cantik la kamoo.tak pakai make up pun cantik :)

suka make up ni.

Rtp Farra Arisha said...

u're such great juru make-up ;)
patutlah sis pun cantik slalu..hehe.

bantal said...

cantik....leh
.Nak minta zoey zau yah tolong tunjuk mekap tunang kalu pakai baju pink purple,nak mekap kena pakai warna ape ye...mintak tolong berharap......sangat2....

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wahhh nenek dh pandai edit picture laa...suke!!!

*cun sehhh mejup nenek...nk nenek mekup kn nanti bile konvo bole????

zOeY zAu YaH said...

miz: mekap time g konvo org len lak hehe

zOeY zAu YaH said...

saizuan: oooo..bgus2..hehe

zOeY zAu YaH said...

aida: try jek hehe

zOeY zAu YaH said...

pink: laa ya ka? kt sini byk sgt2 lak hehe

zOeY zAu YaH said...

misszatie: hehe tq..meh sini

zOeY zAu YaH said...

izzad: sijil hape meh? hehe

zOeY zAu YaH said...

zatee:sila2..

zOeY zAu YaH said...

nik: x pakai mekap pucat lesi hehe..tq..

zOeY zAu YaH said...

rtp: eh saya biasa2 ja lah..hehe..

zOeY zAu YaH said...

bantal: saya x sempat nk buat lah..try tgk tuto saya yg sebelum2 nih..kaler gelap2 plg menyerlah.

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: amoih babah..haha..nk mkp meh? moh ler..tingin jumpa babah..

reyna said...

wow,,cantiklah,,

Mya said...

gojesnya makeup ni!!!!!! =D

♥ PuteRidzuaN ♥ said...

sis , mata cantek , :)
sis , bedk compact ape yang ok ewk ?

♥ PuteRidzuaN ♥ said...

sis , cantek mate , :)
sis , nak taye , compact pwder ape y owk ye ?

cik nur said...

cantek make up bahagian mata lawa sangat :)