Review: Freeman Facial Clay Mask Avocado & Oatmeal.

Assalamualaikum...

toksah la kata saya ini rajin sangat jaga muka pakai itu ini.
saya pakai produk basic2 saja..

toner tak pakai,kalau berasa kulit tak selicin lantai baru terhegeh2 nak scrub..
pakai masker setahun sekali pun susah..haaa kau tengok betapa malasnya saya?

tapi kadang2 bila mood gedik2 tu datang mulalah melilau carik masker
 untuk tepek kat muka..

masker saya sendiri entah sudah berapa lama tak beli..jadi baru2 ini saya
telah merembat masker kepunyaan CCE  
LARIIKKK...!!!


Freeman Facial Clay Mask Avocado & Oatmeal.
harga tak tahu pasal bukan saya yang beli.

diperbuat dari bahan2 botani.
clay mask ini ditambah dengan oatmeal dan vitamin E.
menghilangkan minyak yang berlebihan,kotoran,membersihkan liang2 yang tersumbat,
menjadikan kulit  bersih dan lembut.

KIRI:
sapu seluruh muka kecuali kawasan mata dan bibir.
biar sampai kering dan cuci dengtan air suam.

KANAN:
lepas cuci.rasa lembut dan bersih.
kulit terutama kat kawasan pori rasa tegang tapi takdelah over sampai
senyum pun takleh kan...


untuk kulit yang berminyak sebenarnya,tapi saya yang berkulit
normal dan kadang2 kering ni pun saja jek gatai nak pakai gak.

tekstur berkrim pekat macam tanah liat tu.

cepat kering.

bau wangi macam nak makan..
haaa kau jangan nak gatal2 pi jilat senah oiii....naya kang..

time pakai tu rasa pedih dan berangin kat sesetengah kawasan
terutama kat kawasan bekas picit jerawat dengan bintik hitam dan putih.

bila kering rasa tegang sangat2..normal lah tu.

dia kata menyerap minyak tapi lepas 2,3 jam pakai
siap sapu pelembab kuar minyak sikit kat atas hidung.
sikit jek tak banyak.

silalah mentry kalau nak rasa camne hasilnya.
(hasil untuk setiap orang mestilah berbeza kan)

like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin...

tenkiu.

17 comments:

Nurul Mazni Sawal said...

maz tak der yang nie.. tapi brand same cuma scrub.. best.. bau strawberry.. nak?? hehehe..

hazanis said...

waaa..mcm best jer..kat mana ada jual ni??:)

Hidayah Rusli said...

zzy tukar jadi hantu! lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! hahahaha XD

cik EPAL said...

fuyohhh patut lah muka licin hehe

cik chinta said...

perghhh...trus suci muke :)

kekwa10 said...

hehe cce xbisin ke brg die kena rembat? XD

Nur Farah Hani said...

shiseido black amss ok gak awak.. hehe.. fara pun baru skang terhegeh2 pakai masker.. hahah..

zOeY zAu YaH said...

maz: brand nih best kan..bau wangi mcm nk mkn hihi

zOeY zAu YaH said...

hazanis: kat watsons dgn guardian.

zOeY zAu YaH said...

hidayah: hantu berangan nk lawa hehe

zOeY zAu YaH said...

cik epal: licin tp ada brown spot hukhuk..

zOeY zAu YaH said...

cik: kamera punya psl padahal bukan lawa pun kulit nih haha..

zOeY zAu YaH said...

kekwa: kali ni tak hehe

zOeY zAu YaH said...

nur farah hani: x mo pakai branded sgt kang syg nk pakai hehe...

cik nur said...

hurm rasa nya ada ker dekat watsons nak cari la mcm nie mcm best jer

H.I.D.A.Y.A.H said...

dear, dayah pun ada satu..brand st.eves kalau yak silap..tp mmg terbaik tau...

Cik Fatyn said...

akak zoey ? kna pakai sampai bapa jam nie ? hehe :D