Tutorial: cute make up with hot pink lips

Assalamualaikum...

hari itu tak tahu hendak buat apa..
duduk seorang diri rumah adalah sangat membosankan tahu?

jadi saya pun membuat video syok sendiri..

mekap comel dengan bibir pink panas konon?
(cute make-up with hot pink lips)
ini punya translate pakcik google pun kalah nih...

nasib baiklah emak dengan bapak tak pernah komplen 
saya asik bermekap dan bervideo dari memasak...
kalau komplen2 harus merajuk selama setaun...kah kah..
ehem2..ini serius bukan main2..kalau kauorang komplen2 pun saya akan merajuk juga..
jadi sila jangan komplen2 okes...(ini adalah ugutan T_T)

mari kita setat ^_^

hey..! saya adalah pencinta kaler rona roni..

lolipop itu seperti sedap padahal rasa semacam sabun T_T

posisi bibir saya adalah comels bukan?
lempang 44 kali T_T

muka bajet adalah edentiti...




lain2 tuto mekap sila klik >>> SEMUA TUTO MEKAP
lain2 tuto shawl sila klik >>> SEMUA TUTO SHAWL

muka suram boleh jadi riang dengan bermekap..ke haku sorang je yang riang?
=.="

mata simple tapi effect dari bulu mata tu buat ai perasan ala2 rozita che wan..
auuuwww ! over kau cik puan....

ini effect buat2 comel..

ini effect mulut minta penampar..nak baling selipar jepun pun boleh juga..
takde halangan..
T_______T

baheklah..selamat mentry kawan2.

like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang bedah..amin..

tenkiu.




65 comments:

PinKy MoMMa said...

eh ni anak orang ke anak patung hehehe comellll sangat!!!

Cik Eka said...

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kalau lolipop tu kaler pink lagi cntik kan.hehehehe

rasa sabun yer..ngehehehe

zoyah,nak request mekap pegi opis pulak..hehehe

natasya nabiella said...

kak....macam mne nk ttup perut dgn lebih berkesan tnpa make up tebal...n bibir pink nie gune lipstik ape.?? ssh la nak maintain liptik................

nasha sanza said...

comelnya makeup..macam barbie doll..thanks for tutorial..

Nurul Mazni Sawal said...

hehehe.. memang comellll.. dlam gambar nampak yg coklat tu cm gelap sgt.. dlm video biase2 jer.. ape2 pun zoey memang tiut lahhh!

E-Marlin said...

salam kenal dek..
teruja akak tgk adik pandai mekap, akak ni baru skang terhegeh nak bermekap bagai hehehe... akak nak tanya, lip palette yg digunapakai dlm tuto ni beli kat mana ye? mcm menarik plak...
tq, jemputla ke blog akak ye :)

Nora_Aniza said...

cara nak rapikan bulu kening ada x?
saya punyer bulu kening x sekata.. kalau lebat tu cantik jugak.tp saya xnak cukur

biskut chipmore said...

cantik la kaler lipstick tu..

Cik Yatt said...

kak Zoey...! shomell gila anda..! wink2... :)

Ana Farhana said...

waaa,makep makep.

ana x ske makep,ihi

Hidayah Rusli said...

awww! marbelesss! cun gila mcm nk cium hahahahha :D

Sufinah Yussof (SY) said...

waaaaaaaaaaah! sangat comel!

afnanboom said...

heee...cumel2....

cik ika said...

sis comel !!!!

kLiPKeRt@sPiNk said...

comellsss u ollss~~~

Mya said...

aww comelnya! saya paling suka lipstik pink! =D

Akulah Pak Lan said...

bayangkan pak lan pakai lipstik. errr
ok tak jadi nak bayangkan

ღ p!nk veLvet ღ said...

alolo comeinyer die~~

En Hazwan & Cik Syazz said...

flawlessnya bibir itu, mmg hot!hihiii<3 kiuttt:p

Reensyarinie said...

wahhh cantiknyaaa..like3

Fiq Fikri said...

pandai betul nenek ni taw sgt ctik gbr tu mcm2 idea nenek ni ade..jelesss ehehe siap bertema2 :D

DanieL AdiE said...

Zoey Zau Yah...

Sudi-sudikan la join contest Daniel Adie..

Hadiah best...

therylisa nurula'in said...

comey..... ^__^
request make up for g kije @ nak jumpa GM time meeting...(heheheh )

bantal said...

macam anak patung le..suka mekap nie.....kalu baju pink...rasa mekap kena warna ape ye?tengah confus nie...ade cadangan x.....zoey zauyah...mintak tolong.....?
tolong2..tolong2....[:-((]

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

cik chinta said...

erkk....tergode sat

zOeY zAu YaH said...

pinky momma: haha akak nih...tq kak

zOeY zAu YaH said...

cik eka: tq eka..insyaallah free nnti saya buat ok?

zOeY zAu YaH said...

natasya: kalau parut tebal kena pedap concealer tbl2 lah.x leh buat apa kecuali cover dgn concealer.pkai jenis krim cover lg bgus.lipstick pilih jenis mate(tak berkilat,tak lembab) baru thn lama cuma jns ni kering skit.pakai dgn lip balm ok.

zOeY zAu YaH said...

nasha: barbie doll? haha..tq.try lah ok.

zOeY zAu YaH said...

maz: sebenarnya kaler natural cam video ja.gambar tu saja kamera punya effect hehe..tq maz.

zOeY zAu YaH said...

e-marlin: takpe kak..mekap pelan2 lama2 ok lah tu takde had umo untuk kita start mkp hehe..lipstick tu lama dh bli..tak ingat lak saya.

zOeY zAu YaH said...

nora: takyah cukur pun takpe.kalau kening tbl just pakai maskara jernih bg kemas.

zOeY zAu YaH said...

biskut: hehe saya pun dh berkenan dgn kaler tu..cantik kan?

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: kamu lg cantik hihi

zOeY zAu YaH said...

ana: =)

zOeY zAu YaH said...

hidayah: haha..amboi2..

zOeY zAu YaH said...

sy: tq..trylah..sy pun mesti akn comel lg hehe

zOeY zAu YaH said...

afnanboom: papa mucuk nk komen gak yee? hehe

zOeY zAu YaH said...

cik ika: kamu pun comel =D

zOeY zAu YaH said...

klip: thanks ;)

zOeY zAu YaH said...

mya: hehe pink gojes kan

zOeY zAu YaH said...

apl: try lah pakai pastu moncong2 skit mulot tu sure hot punya haha

zOeY zAu YaH said...

pink: biasa ja lah..hihi

zOeY zAu YaH said...

hazwan_syazz: haha bibir dikalerkan baru nk hot..kalau takkk...huhu

zOeY zAu YaH said...

reen: tq reen=)

zOeY zAu YaH said...

fiq: alaaa..nenek bosan2 ja tu yg buat mcm2 tu kt gambar padahal nenek bajet ja lebih hahaha..

zOeY zAu YaH said...

daniel: insyaallah ya? hihi

zOeY zAu YaH said...

therylisa: tgklah kalau saya free ok.skang jrg ikut request sbb selalu buat tuto ikut mood hehe

zOeY zAu YaH said...

bantal: kalau blh pakai kaler yg natural.

zOeY zAu YaH said...

cik: try2 cpt hihi

miss cherreyda said...

comeyyy nye akakkkk ! :)

zOeY zAu YaH said...

miss: mekap je comey..orgnya tak haha

noraauliyya said...

comelny zoey !

biskut chipmore said...

cantik..promote lagi.. suka baca blog zoey

zOeY zAu YaH said...

nora: eh kmu lg comel =)

zOeY zAu YaH said...

biskut: hihi tq yeee

Bella Bell said...

mak aihhhh... cutenye! jeles tengok.. hehehe.. ^^

maiza love said...

suka sangat lipstik pink,,lawo la zoey nih hehe

Mya said...

yeah gojes! dan buat nampak comel selalu =D

zOeY zAu YaH said...

bella: awk tu lg cutelah haha..

zOeY zAu YaH said...

maiza: haha pink mables kan kak..saya mana ada lawa pun..x mkp mmg comot2 lah jwbnya.

zOeY zAu YaH said...

mya: so try lah ok

mia said...

woww..simple tp mmg cantek sgt dear..

zoey, bole ke u buat tutorial make up yg seswai untuk baju kaler oren :( kalau guna coklat gold oke x? really need dat tutorial dear..

zOeY zAu YaH said...

mia: tq..saya x brani janji lah..tkot x free untuk buat tuto baru.coklat atau gold ok gak tu..

Ain SSB said...

Macam doll laa! Comel! :)