Tutorial: Sweet peach & rossy make up

Assalamualaikum...

awas kawan2...entry ini banyak gambar...
HAHAHAHA...erk eleh...saje nak berbangga dengan diri sendiri..
*laaa macam ni pun boleh?

walaupun awak semua mungkin akan cakap semua gambar
saya penuh dengan unsur2 edit tapi saya nak cakap juga...
dey thambi...! kamera yang sayangkan saya bukan saya yang edit bagi lawa gilaaaa...
haaa kau tengok? tak pasal2 uncle thambi yang haku sebut2 padahal
uncle thambi baik2 saja..awak semua pun baik2 saja...saya yang over gila hahahaha...

*saya guna blusher sebagai eyeshadow sebab kaler peach blusher tu sangat comel hokeh..
eyeshadow saya takde kaler tu T_T

menangis CCE nengok kakaknye yang super hebat..
takyah susah2 nak pakai reflector tu semua...
cahaya matahari sangat memberi kerjasama kahkah...

diri sendiri berasa gambar ini sangat suwit like sugar bebeh !
atau boleh juga cakap suwit like roses bebeh !
haaaaa...boleh jek senah...

saya juga sukakan gambar ini...
hey..hey..apesal tak cakap suka semua gambar saja?
itu kan lebih indah dan menyatakan keseluruhan perasaan?
*monolog dengan diri sendiri T_T

gambar ini buat saya rasa sayang macam nak tidur sambil peluk kameraku itu..
terima kasih sayangku papa...
ehem2..ucapan di angin lalu pula...

sekali sekala kita perlukan gambar gediks untuk menjelskan stalker kita..
hahahahahhaha...eh tak suwit langsung gelak semacam ini =.='

bunga di tangan sangat lawa,
ianya sama seperti di kepala,
iya..iya..saya tahu apa soalan anda,
memang itu bunga yang sama...hahahahaha...

pemantun yang hebat sudah kemari...hahahahahaha...(sambung gelak).



nak tengok tutorial mekap yang banyak2 tu? 
sila klik >> SEMUA ENTRY MEKAP

nak tengok tutorial pakai shawl yang banyak2 tu?

saya takdelah menarik kalau tak mekap,tapi bersyukur dengan apa yang ada.
bermekap saja kalau itu boleh tingkatkan keyakinan diri.
jangan peduli cakap2 orang..yang penting niat betul =)

sweet & soft =)
*haku jek perasan camtu T_T

selamat metry kawan2..

like fanpage kalau sudi(ada kat sidebar) atau carik kat
www.facebook.com/zoeyzauyah.blogspot.com

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

P/S: sekarang sudah hampir pukul 2 pagi..
mahu tido..esok nak ikut CCE dengan emak ^_^
sila tampar saya kalau saya takleh bangun pagi =.="
babai..

37 comments:

✿ DAYG ♥ said...

fuhh, PINK ♥♥ NAMPAK SIMPLE JE MEKAP MACAM NIHH.

thumbs up ^________^

cik chinta said...

okeh...flolesss...nape u mekup cantik2..i mekup x pon..huhuh..jenuh meniru

#ciksuzlin said...

cantik giler~~~!

Ain SSB said...

Pink memang colour yang lembut! Sedap mata memandang (except hot pink la kot...huhu.)!

Edy Fee said...

sweet giler theme...ase nak buat cmni lak(tetiba) hahaha

Zana Adieyza said...

napelah tangan akk x sekreatif kamu? jeles tengok make up zoey tau.. sbb akak x pandai make up sangat.. conteng2 jer pandai.. hahahha

noraauliyya said...

simple n cantik !

zOeY zAu YaH said...

dyg: tq hihi

#ciksuzlin said...

datang ipoh buat apa cik kak~~

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: entah lah..ramai yg tanya tp takde jawapan pdhl mekap tonyoh2 ja pun huhu..

zOeY zAu YaH said...

ciksuzlin: tq =)

zOeY zAu YaH said...

ain: yup =)

zOeY zAu YaH said...

edy: pastikan bunga kt kepala ya haha

zOeY zAu YaH said...

zana: saya pun conteng je kak haha

zOeY zAu YaH said...

noraauliya: tq =)

biskut chipmore said...

zoey ajar sikit nak pakai fake eyelashes ngan betul.. yana pakai asyik tertanggal jer.. waaa...

zOeY zAu YaH said...

cik suzlin: kak dk sana hehe

zOeY zAu YaH said...

biskut chipmore: cari kt tutomekap..saya ada buat video cara pakai.

kaki merepek said...

hai, awk edit gmbr pkai photoshop kan? awk gune tool ape erk? bleh share x?

#ciksuzlin said...

klu dtg ipoh. bgtau la kite~~~

Mizz ErMa said...

sume gambar pon suwit..=D

♥♥Cikngah♥♥ said...

kamu ni sangat comel la dik :)

Nurul Mazni Sawal said...

cantik.. dah nampak gambar ni publish kat facebook.. tapi tuto tak kuar ag.. hehehe..now dh tengok dah.. suke kaler blusher tu

Akulah Pak Lan said...

entry yang peuh dgn bunga

zOeY zAu YaH said...

kaki merepek: dulu saya pakai..tp sambil buat sambil ikut tuto kt google.skng tak dah sbb kamera saya leh settings bg jd cam gambar2 nih semua...

zOeY zAu YaH said...

ciksuzlin: 30 sampai 1 haribulan saya pi ipoh..tp malam2 je lah saya free..selalu pi gerbang mlm ja hehe..

zOeY zAu YaH said...

mizz: jgnlh..kang saya perasan

zOeY zAu YaH said...

cikngah: eh mane ade kakkkkk..saya biasa ja...

zOeY zAu YaH said...

maz: haha..saya ska gak kaler tu..sweet2 skit kaler dia.

zOeY zAu YaH said...

apl: hehehe...

redzwanie redzmann said...

nampak natural n cntekkkk je..;)

zOeY zAu YaH said...

wani: hehe try lah ok

maiza love said...

wah..manyak cantik la hehe..suka akka tgk mekap camni..senang nak pakai kan

hira said...

cantik! PINKKKKKK!!!!! hehe :D

kaki merepek said...

awk pkai kmera ape erk yg leh setting smue ni? mcm best je..

Scha Nazri said...

Thanks zoey! :)

sit'Z said...

nice n express jer mekap..tp mmg mnjd..s0 sweet color die.. ske sngt..thax for tut0r nie zoey..t nk try lak ae,hihi