Review: Gam bulu palsu lagi

Assalamualaikum...

eh tak tak..
jangan ingat 'lagi' pada tajuk saya adalah jenama gam bulu mata palsu tersebut.
eh ke saya seorang yang ingat macam tu? kauorang baik2 saja takde salah paham..
sendiri tulis..sendiri konpius..adakah itu sangat indah?
ok takyah jawab T_T

saya pernah review gam yang saya suka pada entry sebelum2 ini kan.
baru2 ini saya terjumpa satu gam yang agak bagus juga.
jenama  eye eyelash adhesive
memang jenama yang sangat menerangkan jenis produknya =.="
saya beli dekat SASA BEAUTY Jusco dengan harga RM12.90.

1) bentuk kotak luarnya.
packaging sebijik macam gam MAC yang ori.

2) bahagian belakang kotak ada cara2 untuk guna gam ini.

3) dalam bentuk tiub 7gm.

4) teksturnya jenis cair berwarna putih.

YANG BEST:
> tahan lama.serius tau..saya guna waktu pagi,sampai ke malam bulu mata tak
tertanggal walau sikit pun.

> gamnya kuat.selalu kat hujung bulu mata palsu akan tertanggal sikit kan?
tapi dengan gam ini memang takde ok..
sangat2 kuat.
eh jap..adalah saya mentaip perkara yang sama seperti diatas?
kuat dan tahan lama berbeza kan?
bahek ngaku ya sebelum saya ngamuk =.=" cehceh ...

>warna putih macam getah sekerap..hahahha..
macam dah takde perumpamaan yang indah sikit kan..
bila kering jadi clear...kalau malas ke nak cepat ke takyah cover kesan gam dengan eyeliner dah.

>takde bau.

>bentuk kecik senang nak sumbat dalam bag.

> kalis air.

TAK BEST:
> cair sangat.
asik nak meleleh jek..

> lambat kering.

> dalam tiub macam tu susah nak apply.
susah nak control pengeluaran gam..

> walaupun jadi clear lepas kering,tapi bila dok kat cahaya nampak juga
kesan macam gam tu..bukan putih..
clear tapi..alahhh macam kulit kene gam UHU tu..
ha paham tak?
(padahal saya sendiri tak tau camne nak explaint T_T)


CARA PAKAI:

cara pakai yang disarankan kat kotak nih lain,
tapi saya share cara saya pakai ok.

> ketuk2 atau terbalikkan gam tu dulu supaya
gam senang nak keluar kat muncung dia..takyah lah nak picit teruk2.
pastu baru buka penutup..hati2 jugak..kang gam tu keluar banyak pulak.

> halakan muncung gam tu ke garisan bulu mata palsu.
pelan2 bubuh gam sambil control pengeluaran gam tu.
guna lebih untuk hasil yang kuat dan tahan lama.

> time nak tunggu kering tu halakan bulu mata kebawah.
macam dalam gambar tu..tengok anak panah ok.
kalau tak buat camtu,gam akan meleleh habis sampai ke bulu2 tu.
pastu ada kesan gam dan melekit-lekit.
euuuwwww!

> tunggu 30 saat atau sampai separuh kering.
nak cepat saya selalu halakan ke kipas angin.

> pakai bulu mata macam biasa kat mata.

CARA TANGGAL/CUCI:
> tarik pelan2 dari hujung mata ke tengah sampai habis semua tertanggal.
pelan2 ya sebab gam nih kuat sangat2.mungkin akan rasa sakit sikit.

> cuci kesan gam guna minyak bayi atau make-up remover untuk mekap waterproof.
jenis ini lebih berkesan tanggalkan kesan gam.
guna putik kapas ya..tapi saya suka guna tisu.
tanggal betul2..kang amik air semayang tak sah pula sebab gam ini melekat kat kulit
sampai kadang2 kita tak sedar pun.
cuba check bawah cahaya ok,selalunya dia ada kesan macam gam UHU melekat kat kulit tu.

> cuci muka macam biasalah.

like fanpage kat sidebar atau cari kat www.facebook.com/zoeyzauyah.blogspot.com

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

19 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

skrg dh mls nk pakai bulu mata pelesu =)

Juliet_iRa~" said...

ooh camtu rupa gam dia ea..

xpnh pakai blu mata pelese tu..heee

Elyzatul Nastaysah said...

kite tak geti pkai bulu mate pelesu=)

Saiazuan said...

gam jgn x gam..hehe :D

Rtp Farra Arisha said...

thanks a lot for reccomending this to to me! i'll look for this soon..is this available too in indonesia? hihi. it looks great anyway!

Pondok Usang said...

wahh.. btambah menawan la dia yek..

Mizz ErMa said...

macam mana la agaknye rupa mata sy kalo pekena bulu mata palsu nie ek..hehehe

zOeY zAu YaH said...

maera: hehe...

zOeY zAu YaH said...

juliet: takpe dpt gak info kan

zOeY zAu YaH said...

ely: try belajar ok hehe

zOeY zAu YaH said...

saizuan: hehe

zOeY zAu YaH said...

rtp: sana mesti ada SASA BEAUTY kan? kedai/butik jual produk kecantikan terutama dari jepun..kalau ade tu mesti ade gam ni juga hehe..

zOeY zAu YaH said...

pondok: eh sekali sekala ja pakai so sekali sekala ja menawan kot? haha

zOeY zAu YaH said...

mizz: mables laaa...hehe

fazzlim said...

pnh skali pkai bulu mata palsu lpz tu xpkai2 dh...ase ln mcm ble pkai bulu mata palsu...

hanabunga said...

hari tu hana beli.tapi tak pakai pun hee

zOeY zAu YaH said...

fazzlim: kalau jrg pakai mmg rasa lain..hehe

zOeY zAu YaH said...

hana: hehe simpan je ye?

PinQib said...

hemm.. bes ke pkai fake eyelashes.. nk try gak le. memang eyelashes ori nipis banget.. muahahha.. joking.