Review: pelentik bulu mata Eyecurl hot brush eyelash curler

Assalamualaikum...

saya ini bagaikan obses sangat dengan alat2 untuk lentikkan bulu mata.
membeli yang panas pula tu..
biasalah...biasalah..budak bajet hot benar dengan bulu mata melentik kuasa
180 darjah...kahkah..hapetah haku merepek nih..

baru2 ini meluahkan keinginan nak membeli pelentik bulu mata panas kat hencik papa...
sebab pelentik jenama R&Z COSMETICS tu dah rosak..itulah akibat kalau budak ganas yang guna =.="

pastu dalam diam2 dia tolong belikan kat saya..jenama SASA BEAUTY tapi kasihan..
tak boleh pakai sebab tak hot langsung ! 
esoknya pergi tukar dan saya tukar ke jenama EYECURL HOT BRUSH EYELASH CURLER pula.
harga RM39.90
beli kat SASA BEAUTY jusco perda.

p/s: saya carik jenama pansonic tapi susah betul nak jumpa kat kulim nih =.="


kiri: pakai maskara tapi tak letikkan guna pelentik panas tu..

kanan: selepas pakai maskara dan lentikkan guna pelentik panas..

> guna bateri AA seketul.kene isi kat bawah dia.

> cepat panas.tapi selalunya time mekap waktu pakai bedak tu saya dah on biar dia panas.
takdelah bazir masa kalau nak pakai baru nak on...kang kene tunggu panas lambat lak..
dahlah budak sekor nih tak tahu apa itu S.A.B.A.R

> kene pakai maskara dulu baru guna dia..kalau tak,memang tak nampak kesan
lentik langsung..tensen tau..

> dia lentik dan asingkan bulu mata..takdelah bulu mata tu melekat antara satu sama lain
atau berketul2 mascara tu nanti..

> kalau ada kesan maskara kat berus dia,kene cuci dengan berus secara lembut.

> time guna kene berus dari pangkal bulu mata menghala ke atas(hujung bulu mata).
kene buat pelan2 dan berulang kali..

> lepas dah rasa macam lentik seeloknya guna maskara lagi untuk nampak
lagi lentik dan tahan.

> kalau guna kat bulu mata bawah lak,kene berus pelan2 menghala ke bawah.

> alat ini kadang2 rasa macam panas sangat,kadang2 rasa biasa saja.
tapi hati2 time guna..takut cedera mata.

> kene gabung dengan maskara yang bagus untuk hasil yang betul2 lentik..

> saya rasa kesan lentik dari produk ini biasa2 saja..
lagi hebat kesan lentik kalau guna pelentik yang biasa tu..
so saya selalu ganbungkan dua2 cara..
lentik guna pelentik biasa pastu double guna pelentik panas ini..

 1) tolak butang ke atas untuk on..bila dah on lampu merah akan menyala.

2) kawasan belakang berus warna merah,tapi bila dah panas akan tukar ke warna putih.

3) bila dah panas berus dari pangkal(dekat mata) ke hujung bulu mata.
menghala ke atas macam anak panah tu tunjuk.
berus pelan2 dan tahan sambil berus..macam kita iron rambutlah..
tapi hati2 ya..sebab benda ini panas.

4) untuk bulu mata bawah,berus menghala ke bawah..
time berus tu tahan juga macam bulu mata atas.

1) packaging produk ini..dapat manual cara guna juga.

2) bentuk produk..

3) bentuk berus(tapi takde berus pung)..ada macam dawai sikit kat dalam dia..itu yang buat dia jadi panas.
hati2 time guna.

4) bahagian belakang berus.warna merah..time panas akan jadi kaler putih.

5) ada butang on dan off.kalau on lampu merah akan menyala.
kalau terlalu panas kadang2 lampu akan tertutup jap.

eh jap..selalu saja merepek time review produk tapi kali ini
bagaikan budak yang berserius benar pula T_T

like fanpage kalau sudi >>>  WWW.FACEBOOK.COM/zoeyzauyah.blogspot.com

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

18 comments:

desperate mama said...

owh.... i pon guna pelentik mata yg ini... but evry true, untuk kesan yang max, kena guna dua dua... traditional dan yang panas ni... baru superb...

Ain SSB said...

Woahh nak bulu mata lentik! Nak beli la satu hot brush eyelash curler ni! Pastu tak pakai -.-

asfira aminuddin said...

guna benda ni boleh prevent kite dari guna bulu mata palsu kan.

ZYASH said...

Wah, menarik ne, leh carik n gune utk bulu mata yg degil ...hahahaha

hanabunga said...

hana pernah pakai pelentik bulu mata time sekolah rendah dulu.Then smp sekarang tak pernah pakai dah.

zOeY zAu YaH said...

d.mama: yup betul kan.

zOeY zAu YaH said...

ainn: haha..kdg2 rasa ssh ja..baik guna yg biasa tu cpt skit..

zOeY zAu YaH said...

asfira: yup tp tak 100% berkesan..menda nih leceh pun ada gak..hehe

zOeY zAu YaH said...

zyash: try2 hehe

SyEraa said...

xpenah tawu pun kewujudan bnde alah ni..hehe thnk sbb reviewkann :)

Rtp Farra Arisha said...

i want this, i WANT this too! hehe. untuk melentikkan lagi bulu mata yang tidak seberapa lentik..hehehe.

zOeY zAu YaH said...

syeraa: hehe welcome

zOeY zAu YaH said...

rtp: hehe try lh bli...

zOeY zAu YaH said...

hana: hehe..try lh pkai blk

Mizz ErMa said...

seswai dengan cik zoey..sy pulak xsuka pakai pelentik bulu mata nie..mungkin kah sebab masa 1st taem try pakai dulu, penah terkepit? hihihi

Juliet_iRa~" said...

xpernah dengar la zoey!hee..

1st time ni....ira mmg xreti make up!

thank review kalo x sampai ke sudah xtahu jenis y ni..hehehe

hazanis said...

awwww..baru jawab tag yg hari tu...:)


http://hazanis.blogspot.com/2011/11/11-soalan-tagsaya-baru-jawabtt.html

cik nur said...

baru tahu kewujudan menatang mcm nie pun ada ker???sedih dgn diri sendiri hehe T___T