Review: pelentik bulu mata Eyecurl hot brush eyelash curler

Assalamualaikum...

saya ini bagaikan obses sangat dengan alat2 untuk lentikkan bulu mata.
membeli yang panas pula tu..
biasalah...biasalah..budak bajet hot benar dengan bulu mata melentik kuasa
180 darjah...kahkah..hapetah haku merepek nih..

baru2 ini meluahkan keinginan nak membeli pelentik bulu mata panas kat hencik papa...
sebab pelentik jenama R&Z COSMETICS tu dah rosak..itulah akibat kalau budak ganas yang guna =.="

pastu dalam diam2 dia tolong belikan kat saya..jenama SASA BEAUTY tapi kasihan..
tak boleh pakai sebab tak hot langsung ! 
esoknya pergi tukar dan saya tukar ke jenama EYECURL HOT BRUSH EYELASH CURLER pula.
harga RM39.90
beli kat SASA BEAUTY jusco perda.

p/s: saya carik jenama pansonic tapi susah betul nak jumpa kat kulim nih =.="


kiri: pakai maskara tapi tak letikkan guna pelentik panas tu..

kanan: selepas pakai maskara dan lentikkan guna pelentik panas..

> guna bateri AA seketul.kene isi kat bawah dia.

> cepat panas.tapi selalunya time mekap waktu pakai bedak tu saya dah on biar dia panas.
takdelah bazir masa kalau nak pakai baru nak on...kang kene tunggu panas lambat lak..
dahlah budak sekor nih tak tahu apa itu S.A.B.A.R

> kene pakai maskara dulu baru guna dia..kalau tak,memang tak nampak kesan
lentik langsung..tensen tau..

> dia lentik dan asingkan bulu mata..takdelah bulu mata tu melekat antara satu sama lain
atau berketul2 mascara tu nanti..

> kalau ada kesan maskara kat berus dia,kene cuci dengan berus secara lembut.

> time guna kene berus dari pangkal bulu mata menghala ke atas(hujung bulu mata).
kene buat pelan2 dan berulang kali..

> lepas dah rasa macam lentik seeloknya guna maskara lagi untuk nampak
lagi lentik dan tahan.

> kalau guna kat bulu mata bawah lak,kene berus pelan2 menghala ke bawah.

> alat ini kadang2 rasa macam panas sangat,kadang2 rasa biasa saja.
tapi hati2 time guna..takut cedera mata.

> kene gabung dengan maskara yang bagus untuk hasil yang betul2 lentik..

> saya rasa kesan lentik dari produk ini biasa2 saja..
lagi hebat kesan lentik kalau guna pelentik yang biasa tu..
so saya selalu ganbungkan dua2 cara..
lentik guna pelentik biasa pastu double guna pelentik panas ini..

 1) tolak butang ke atas untuk on..bila dah on lampu merah akan menyala.

2) kawasan belakang berus warna merah,tapi bila dah panas akan tukar ke warna putih.

3) bila dah panas berus dari pangkal(dekat mata) ke hujung bulu mata.
menghala ke atas macam anak panah tu tunjuk.
berus pelan2 dan tahan sambil berus..macam kita iron rambutlah..
tapi hati2 ya..sebab benda ini panas.

4) untuk bulu mata bawah,berus menghala ke bawah..
time berus tu tahan juga macam bulu mata atas.

1) packaging produk ini..dapat manual cara guna juga.

2) bentuk produk..

3) bentuk berus(tapi takde berus pung)..ada macam dawai sikit kat dalam dia..itu yang buat dia jadi panas.
hati2 time guna.

4) bahagian belakang berus.warna merah..time panas akan jadi kaler putih.

5) ada butang on dan off.kalau on lampu merah akan menyala.
kalau terlalu panas kadang2 lampu akan tertutup jap.

eh jap..selalu saja merepek time review produk tapi kali ini
bagaikan budak yang berserius benar pula T_T

like fanpage kalau sudi >>>  WWW.FACEBOOK.COM/zoeyzauyah.blogspot.com

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.