Tips: pilih jurusolek

Assalamualakum..

sape yang nak kawen sila angkat TANGAN !!!!

sape yang tak kawen sila angkat TANGAN juga....
errr...saya la tuuu...
Onion Emoticon
*pilu...

tak kiralah nak tunang ke, kawen ke,dinner,ke makeover ke,
mesti tengah carik jurusolek iye dak?
dan kalau mahu berdating juga boleh mencarik jurusolek
walaupun mungkin itu perkara yang over lagi mengoverkan hahahaha...

meh sini nak kasi tips..

HASIL MEKAP
sesetengah orang mahu try test mekap sebelum buat keputusan
nak ambil atau tidak khidmat seseorang jurusolek.
memang boleh tapi bagi saya itu hanya membuang masa dan membuang duit juga..
kene bayar tahu tak? tahu tak? tahu tak? PANG!!!
Onion Emoticon

tengok saja hasil mekap jurusolek tu kat kastemer2 beliau sebelum ini.
kalau kebanyakannya cantik dan awak suka,pilih je..takyah nak pening2 sangat..
MyEm0.Com

CEREWET
jangan cerewet sangat waktu bincang..kang jurusolek tu annoying nak mampus
habislah kauorang...
jangan minta mekap macam itu,ini,macam jurusolek itu,jurusolek ini...
jurusolek pantang wooo...
Onion Emoticon Set
kalau jurusolek naik angin semacam ini haruslah
awak semua larik jauh2...eh tak..tak...
jurusolek mana ada yang sekejam ini..

setiap jurusolek ada teknik,style dan pengalaman tersendiri.
sebab tu jangan sesekali minta jurusolek anda tiru macam jurusolek lain mekap..
Onion Emoticon Set

mana ada jurusolek yang mekap nak kasi buruk...
semuanya nak mekap kasi kastemer cantik2 sebab itu promosi gak tu..
kang mekap cantik2 mestilah orang sibuk2 tanya
"sape yang mekap tu? cantiknya..."
haaa kan itu promosi yang membanggakan ha ha ha...
Onion Icons
dan menteharukan juga kalau jurusolek itu pun dikata cantik
kahkah..

HARGA
sekarang mekap sangat mahal.
kalau jurusolek artis mungkin cecah ribu riban..
dan kalau jurusolek dah cakap itu harga diskaun janganlah nak minta murah lagi..
kang jurusolek tu akan kurangkan hasil mekap yang berkualiti untuk muka kauorang..
ye lah..kurangkan untuk sesuaikan dengan harga murah yang awak minta.
padan muka kau senah...kahkahkahkahkah...
Onion Icons
ini jurusolek yang tak behave langsung..

JENAMA
saya guna brand yang sederhana tapi berkualiti.
kalau nak guna branded punya memang boleh tapi harga akan dinaikkan..
sebab tu perasan tak jurusolek yang guna mekap branded 
bayaran dia sangat mahal?

kalau nak jurusolek yang guna produk branded,jangan complaint kalau harga mahal ya.
MSN Onion Icon

BOOKING
tengok hasil mekap jurusolek tu,dan bandingkan dengan yang lain.
bandingkan sekali harga.kalau dah berkenan booking cepat2 dan bayar deposit.

tapi jangan kelam kabut buat keputusan.
kang dah bayar deposit dan tiba2 cancel,deposit tak akan dikembalikan.

kalau dah betul2 berkenan pula jangan main tarik tali dengan jurusolek.
kang dia takmo layan dah..ye lah,sat nak,sat tak nak,
deposit lak blum bayar..baik dia ambil kastemer lain...
melepas awak kan..
Onion Icons

eh ape nih? itu tak boleh..ini tak boleh...
boleh belah lah kau senah..! kahkah..

SEMASA MEKAP
jangan banyak mulut atau komplaint2.
jurusolek tahu apa tugas mereka..
kadang2 awak sendiri tak tahu apa kelemahan atau kelebihan muka 
 dan penampilan awak,jadi serahkan saja pada yang pakar..
MSN Onion Emoticon
maaf ini bukan iklan harpic pencuci jamban

TREND TERBARU PILIH JURUSOLEK
mempilih jurusolek berdasarkan mekap kat muka jurusolek tu sendiri.
kalau mekap kat diri dia sendiri cantik,maka cantiklah hasil mekap dia untuk orang.

errr...ya meh?

itulah yang kastemer saya cakap...dan orang lain juga..
dan hanis zalikha juga....

ok fineeeeeee......
Onion Emoticon Set

tapi kalau mekap artis yang dah terkenal tu semua takyah tengok diri mereka sendiri pun takpe...
mekap mereka2 memang cantik dan mables..!
saya suka hasil mekap saidatulnisa,epie temerloh dan awin seindahwajah.

jadi itulah sedikit tips dari saya...

P/S: jangan takut sangat dengan apa yang saya cakap ini semua..
jurusolek boleh berbincang dengan kastemer apa yang kastemer mahukan
dan sesuaikan dengan teknik dan cara mereka.
biar sama2 puas hati dan hasilnya nanti adalah mables.
takdelah 100% ikut kepala jurusolek atau 100% ikut kepala kastemer..
ape yang penting,kerjesame...!
Onion Icon
ok..walaupun takde minat langsung kat woderpet tu..tetap juga mahu
nyanyi2 semacam itu..

like fanpage kalau sudi.kat sidebar atau carik kat
www.facebook.com/zoeyzauyah.blogspot.com

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu,




20 comments:

Saiazuan said...

promote promote, juru mekap pro, zoeyyy ;)

Elyzatul Nastaysah said...

t kite kawen nk soh cik zoey la makeupkan=)

hanabunga said...

nak bertunang lambat lagi,kahwin apatah lagi.heee
Thanks for the tips :)

cik wanie Lovela (CWL) said...

hahaha nak menikah nak kak zoey ja lah makeup wani.boleh dak ? haha

zOeY zAu YaH said...

saizuan: hehe..

zOeY zAu YaH said...

ely: insyaallah kalau servis dh ditgkatkan ke negeri lain haha

zOeY zAu YaH said...

hana: hehe untuk informasi bersama..welcome.

zOeY zAu YaH said...

cik wani: boleh2..hehe

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

ahahha! kiter suka je zoey mekap! kahkah! tp jauh tak agak-agak kalu majlis kt terengganu! ahahhaha! =.='

zOeY zAu YaH said...

tieha: hehe jauh sgt tu..

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak xoey nak tanya.kak zoey pakai cream muka apa? had nutorcltor tu ka? xrety eja cmna

Nur Farah Hani said...

ape yang penting awak memang pandai make up n kite suke sangat tengok.. :D

El-Janna said...

hahak nak kawen.. pat la mekap kiter^^

zOeY zAu YaH said...

cik wani: krim apa? fondation? mcm2 guna

zOeY zAu YaH said...

nur farah: hehe..

zOeY zAu YaH said...

el-jana: nk kawen? tahniah2..haha

cerita aku said...

hahahaa. ada ada aje customers nie. ish2. sabor jelah.. tapi kan cik zoey. melalui tuto yg cik zoey kasi pun saya dah bole makeup dgn berjayanya wlaupun guna bahan makeup yg simpe2 je. hahaa. makeup sendiri is better :P. tapi kalo nak yg lg ohsem.kena lah jumpe cik zoey dan yg sewaktu denganya. hahaha.

CyCra~ said...

Thanks for the tips..hehe..dh byg2 nak zoey makeup untuk nikah...
Trial make up pon nak jugak..designer baju suh g trial make up jugak..tp xpe..mmg akak ske makeup2 ni...
Bila zoey free?ahad 27 nov pagi bley x untuk trial make up?bley trus pakai g kenduri..

zOeY zAu YaH said...

cerita; yup..bila hari bsr mesti lah buat lain skit iye dak? cari jurusolek la nampaknya..

zOeY zAu YaH said...

cycra: 27 saya ada customer tp saya leh confirm len sbb x pasti customer tu nk mkp kul bapa..kalau awk nak saya mkp leh msj kt inbox fb saya www.facebook.com/zoeyzauyah