Tutorial: Red Lips & Drama Look *INI STICKY POST.SELEPAS 26.11.11 SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU.

Assalamualaikum...

tajuk nak gempak jek...
mahunya tidak...mekap ini memang drama habislah...
mata dramatik,pipi dramatik,mulut dramatik..
hey gila kuasa punya mekap...
mekap je gila kuasa..saya tak gila kuasa...tak..tak..

boleh ditry kalau mahu pergi dinner,ptohoshoot atau apa2 saja
majlis/tempat yang dirasakan sesuai..
kalau takat nak pergi pasar malam takyah la sibuk2 nak try...
jangan nak over sangat ehhh...

p/s: macam biasa,video ini punya bunyi2 bunyian yang menghampeskan...
biasalah..biasalah..anak2 jiran bernanyayilah,jiran bertukanglah,
blablablah lah..belah la weh!
(tensen dengan diri sendiri)
(@#%%^%&%^)

sekarang saya sudah tahu camne nak buat video takde
bunyi2 tu semua..jeng3x....tunggu video saya yang akan datang...

mari mulakan...

*saya guna naturactor dalam tuto nih.
*bulu mata bawah tersilap pakai dalam tuto nih..konpius punya pasal...
kasihan T_T
*kipas dalam gambar saya beli kat padang besar..
memang niat nak buat tuto ala2 dramatik mulut merah/oren macam ini.











like fanpage kalau sudi.
ada kat sidebar atau boleh cari kat www.facebook.com/zoeyzauyah.blogspot.com.

klik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu.

59 comments:

Nisa Kay said...

wahhhh cantiknye youuu. hehehe nanti i try tutorial ni. hehe by the way, i x konfiden laa pakai red lipstick wuwuwuwuu takut x sesuai dengan kulit... kulit i x putih melepak.

susulemakmanis said...

waaa..nice tuto!kite suka sgt tgok tuto2 makeup ni sbb suka make up..hee

zOeY zAu YaH said...

nisa: thanks...eh kulit hitam manis ke sawo matang ke sesuai gak pakai..nanti ade apa2 function mcm dinner ke trylah ok? hihi

Sabrina Mirza said...

Senang dan mudah.. i like!! i pun ade red lipstik lebih kurg colour mcm tu.. gojes kot! =)

zOeY zAu YaH said...

susu: haa trylah hehe..thanks ya.

zOeY zAu YaH said...

sabrina: elok sgtlah tu leh try cpt2 hehe..

emieysandra said...

cantikkkk!

Maisarah Official Blog said...

Cantik !

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

lovecandysweet said...

omA! lawany... *_* berpinar mate sat.. hehehe

cik chinta said...

haipp...bz loo...arini baru je sampai smenjg, hahaha..kasi rileks dlu. carik idea nk hapdate. banyak sangat kot nk hapdet. amoii..byk r income masuk cuti2 ni kan? musim mengawen la katakan. hihihi..

Fiq Fikri said...

nenek ctik la,mcm babah nyonyah ahahaha huhuhu :

zOeY zAu YaH said...

emiey:thanks =)

zOeY zAu YaH said...

maisarah: tq

zOeY zAu YaH said...

mrs.lady: tq

zOeY zAu YaH said...

love: heheh thanks

zOeY zAu YaH said...

cik: yup musim bz buat jurusolek haha..cikgunye bila? hihi

zOeY zAu YaH said...

fiq: aip2..tersedak babah kang hahahaha.....

Mizz ErMa said...

cantiknya cik zoey..pic yg nmpak gigi tu yg paling swit..=)

Aida Azryn said...

wwweeeeee..... nak try mekap camni!!! :DDD

vanilla said...

cantik2 =)..dear, u stay kt kulim eh? amek job kt perak x kalo i nak book utk wedding make up next year (june)...advance..heeehhe

zOeY zAu YaH said...

mizz; hehe thanks ya..gigi pagar x siap haha

zOeY zAu YaH said...

aida: try2..hehe

zOeY zAu YaH said...

vanilla: buat masa skang tak pasti blh ka tak kalau perak tu hehe...

nasha sanza said...

nanti nak try la..thanks bg tunjuk ajar!

Maya Lisa said...

sangat lah canti make up ituuuuuuuuuuu !!

Woofer Storm said...

comel nampak..rsa2nya try juga ni. boleh tak??hehee

hazanis said...

awwww...cantiknya...=)

Pondok Usang said...

wuu.. dah mcm anak patung ni..

zOeY zAu YaH said...

nasha: welcome..cuba ya..

zOeY zAu YaH said...

maya: thanks..

zOeY zAu YaH said...

woofer: trylah kalau nak hehe

zOeY zAu YaH said...

hazanis: thanks sgt2..

zOeY zAu YaH said...

pondok: thanks...ank patung ke? hahah..

sully86 said...

zoey: bawal putih ke merah?

DeeaNash Dania said...

Amoi..lengloi..comey bangat.....Muuahhhh...

Kuchiki Rukia said...

zoe......cntik......comel jeh....lau sudi meh la follow blog sy

Sabrina said...

pandai u makeup!!! love it!

zOeY zAu YaH said...

deaanash: hehe..

zOeY zAu YaH said...

kuchiki rukia: memakp jek hehe..thanks ya.. i will..

zOeY zAu YaH said...

sabrina: thanks =)

Miss Marquis said...

Dramatik gile! :D

zOeY zAu YaH said...

miss marquis: yup..

Mya said...

ini cantik! mya pun mg guna eyeshadow tu. thanks untuk tutorial ni =)

zOeY zAu YaH said...

mya: hehe

zOeY zAu YaH said...
This comment has been removed by the author.
reyna said...

cantiklah,,lawa2,,,
nanti kalau berkesempatan rina try

Cik Eka said...

cantikla..hehehehehe

suka tengok.tapi kurang konfident nak pakai kaler merah...hehehe

zOeY zAu YaH said...

reyna: thanks..try tau.

zOeY zAu YaH said...

cik eka: hehe...tu lah..kene yakin kalau nk pakai terang2 tu.

teha said...

wahh ! cantik sngt2 :)

zOeY zAu YaH said...

teha: thanks..

Peto (nurul izzati) said...

cantik ,menawann , wahwahh :B

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nenek makin kelasssss mekeup..nk book nenek utk adik kawin bole????

zOeY zAu YaH said...

peto: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: nenek kulim saja lah babah huhu..

cik wanie Lovela (CWL) said...

lawanya diageram aih!

zOeY zAu YaH said...

cik wanie: mekap lawa kot? tuan biasa2 ja hehe

ammy'sbeautymakeover said...

cantik yank.... kulit pun gebus je..suke tgk..