hasil belian yang memberangsangkan

Assalamualaikum...

kalau awak semua membaca entry ini,mesti awak semua sumpah2 dalam hati..
"budak zoey gedik perasan bagus nak tunjuk semua benda yang dia beli kat belog bajet
semua orang kagum pastu hentak2 kaki nak beli jugak macam yang dia beli"
weh panjangnya kata hati awak semua...
T_T
eh tak..tak..hati awak semua baik2 saja..
hati saya ja yang..err..baik juga..kahkah..

hujung tahun berlainan dari hujung..hujung..hujung.. tahuuuunnnnn yang lepas.
tahun ini murah rezeki..alhamdulilah..
jadi saya telah membeli dan membelah dan membebel sebagai ganjaran kepada diri sendiri.
hey..membebel itu semacam keperluan juga kerana berasa diri seakan membazir tahap cipan punye
tapi sebagai ganjaran selepas dugaan2 sepanjang tahun ini adalah berbaloi juga rasanya.


yang ini henpon baru dari koleksi samsung galaxy blablabla..
nak beli iphone tak mampu uoolsss..henpon murah-murahan sahaja yang mampu disambar.

nak citer skit nih..dulu saya adalah penggila henpon.
selalu tukar2..tapi sejak pakai nokia 3610 terus melekat sampai sekarang
sudah masuk 5,6 tahun pakai..tapi biasalah..
henpon itu pun sudah agak mereng sampai saya rasa nak kunyah2 sampai lumat..
jadi henpon itu akan jadi henpon kedua saya..
henpon pertama jatuh kepada henpon baru suci murni idaman kalbu..PUII!

beli henpon baru ini pun sebab terpaksa sahaja..
kalau tidak saya hanya membuat deekkk saja kalau ada yang kutuk2 henpon
lama daku yang usang itu..saya jenis tak kisah punya worang.


henpon ini kaler putih sebenarnya tapi dapat cover free kaler pink.
pink senah oiiii...terus berasa ayunya diriku walaupun time cakap memang langsung takde ayu..

ini bag beli kat padang besar hari tu.
bag pink 1 lagi dah rabak2 kat bahagian dalam akibat menampung barang kepunyaan tuan belog.
kalau nak tau,tuan belog nih kalau dah boleh sumbat barang memang tak bagi peluang langsung.

saya suka bag ini..ianya pink dan ringan.
kain kat bahagian dalam tebal dan kuat sikit dari bag yang lama.
boleh pegang tali pendek ala bag datin2 atau boleh saja pegang tali panjang tu letak kat bahu.

beli baju lagik..
nampak baju terus beli tak sempat nak fikir apa dah..

beli mekap miss rose,maskara kening kaler coklat dan bulu mata palsu.
untuk mekap customer.

awak semua tengok saya asik soping janganlah kata saya si penggila soping sangat.
saya membeli bila perlu sahaja.terutama mekap.
beli sikit2 untuk guna mekap customer.
kalau saya kaki soping gila2 punya takdelah saya tengok kaki soping yang sebenar pun
naik takut..itu haku tengok pun rasa nak pengsan =.="

P/S: papa belikan something untuk saya..
thanks sayang..bakal sedodon dengan family bakal mertua..
eh gediklah kau zoey ! kahkah..=)

like fanpage saya kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah...amin..

tenkiu.




59 comments:

Nurul Mazni Sawal said...

bestnye zoey.. alhamdulillah.. murah rezeki awak.. sy doakan yg terbaik yer.. hik3.. sy pun nak tukar handphone jugakkkkk..

hazanis said...

kuatnye awk shopping...:P

Syafiqah Hashim said...

woww! best nyaa! comels lahh wallpaper phone cik zoey!hehee..

Juliet_iRa~" said...

wah bestnya zoey shopping ek!heee

mizsMAI'sarah said...

nak samsung galaxy jugak =='

Wahidaa Fauzi said...

handphone pink comel macam tuan dye ;)

Nora_Aniza said...

alahai..banyaknye witt yer..kita bila la lagi..masih belajar...nak beli xmampu..duit xde sen kurap..kurap je banyak..hehe

Akulah Pak Lan said...

handphone paklan pun dah berlubang sana sini

NurulAthirah said...

ehem2...awk...comey aih anst baru...kaler pink...hehe...(^_^)

✿ pink velvet ✿ said...

chomelnyer beg tu ... baju pon chomel ... ehhh! tuan blog ni pon chomel jugaq *puji ade makna ni* hahaha~~

hanabunga said...

untung laa kan dapat galaxy tab!hurmm :'(

oshinz said...

wah... eyeshadow palette baru.

laling, jom join giveaway kat blog kite. bleh dapat baju percuma rm35 tau.

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kelass nye laa hai nenek bersoping..mahai tu haa..

Ayu Online Dairy said...

samsung galaxy S kan..kan..kan..

nur anis said...

handphone itu sangat menarik!!

cik LyLy said...

hihi. byk info menarik kat blog akak. btw, bila mau kawen? huhuhuhu

sYiRa LoKMaN said...

cantik la...suka baju tu !

cik chinta said...

simpen det utk kawin jugak tau zoeyy...ececehh..cam akak nasihat adik ;p

Life Is Beautiful said...

best nyer ko zoey....dapat handphone baru...akak nie x tau la biler nak bertukar handphone baru....teringin jugak hehehheh

Cik mama said...

hahahahahah... suka baca kamu ngomel tau.. leh tertenyum cik mama.. eh Galaxy tu pun akan cik mama miliki tp thn dpnlaa... pink so sweett.. jatuh cinta sudahhh...

zOeY zAu YaH said...

masz: thanks ye maz..smoga dpt gak hp baru hehe..

zOeY zAu YaH said...

hazanis: takdelah..sekali sekala terus bli apa yg perlu..selalu tak pun..=)

zOeY zAu YaH said...

syafiqah: hahahaha..wallpaper bdk perasan tu..thanks pika..

zOeY zAu YaH said...

juliet: hehehe..best2..

zOeY zAu YaH said...

mizsmai: saya pakai galaxy cokia ja hehe

zOeY zAu YaH said...

wahida: hp comel lagi kot? tuan dia comot haha

zOeY zAu YaH said...

nora: insyaallah bersusah dulu bersenang kemudian ok? hehe..

zOeY zAu YaH said...

apl: takpe asalkan blh guna hehe

zOeY zAu YaH said...

nurulathirah: hehe ini ja mmpu pun..thanks..

zOeY zAu YaH said...

pink: ok2..apakah makna anda? hahhahaha....

zOeY zAu YaH said...

hana: eh bukan tab lah syg..itu mahai haha..yg ni cokia ja..

zOeY zAu YaH said...

oshinz: ok2 thanks =)

zOeY zAu YaH said...

hencik patik: eh takdelah babah..murahan semuanya..

zOeY zAu YaH said...

ayu: taklah..murah je tu..s tu mahai hehe

zOeY zAu YaH said...

nur anis: yup2..hehe

zOeY zAu YaH said...

cik lyly: thanks ya..kawen tu insyaallah coming sooooonnnnnnn ha lambat lg tu haha..

zOeY zAu YaH said...

syira: thanks..

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: ok itu semestinya*gatal nk kawen nih hahhaha..

zOeY zAu YaH said...

life: saya pun bapa taun x dpt tukar..ni baru ada rezeki..sabar ye kak hihi

zOeY zAu YaH said...

cik mama: takpe pelan2..saya pun pelan2 gak tp bkn yg mahai2 lah hehe

Shu Shinju said...

wahhh..bestnya diaaa...:)

zOeY zAu YaH said...

shu: alhamdulilah kak hehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

walpaper tu cun nak curi ley hehe

Kuchiki Rukia said...

bukan main lagi cik zoey nih ye.....tp nk tanya function samsung nih senag tak???coz dah bese pkai sony sje nk try model len....

Edy Fee said...

jauhnye shop smp ke pdg bsar.ehhehee
hurmmm wah jelexz phone baru

misya mialen said...

semua barang itu saya like banyak2;D

! eh ? si.ulatAPPLE ! said...

sukaa tgk awk , lawa ja ! =)
terasa nak jugak la handphone baru .. ^^

zOeY zAu YaH said...

cik wanie: eh hehe

zOeY zAu YaH said...

kuchiki: dulu saya pun x ska samsung tp yg jenis baru2 nih semua sng..best lak pakai..

zOeY zAu YaH said...

edy: alang2 pi sana hehe..bli lah satu gak..

zOeY zAu YaH said...

misya: hihi..

zOeY zAu YaH said...

si ulat: eh mana ada biasa ja pun..hihi

efa said...

samsung galaxy tu pergh murah rezeki akak akak eh hehe :)

zOeY zAu YaH said...

efa: allhamdulilah =)

Cik Eka said...

alaaaa suka la plak henpon ni..

psttt

walpaper cntik..hahahaha

eka pun bukan gila soping sangat..beli yg perlu saja..hehe

zOeY zAu YaH said...

cik eka: cik eka byk duit bli yg mahai2 skit..saya punya nih cokia ja hihi

nasha sanza said...

saya lama tak pergi bandar besar.selalunya barang tak cantik..woo dah nampak sidia tu..tiba2 teringin pulak nak beli handphone baru bila tengok zoey beli..

SyeedaWahab said...

wah...bestnya shopping...hp, beg, bju...sume baru...
btw kt sni susah la nk cari tempat org jual miss rose huhu

miss Akahana Tamako Ezora said...

wahh..hp bruu..samsung mdl pe yer?? sy pn mmg nga pk2 nk li hp pe skrg niyh..hp lme daa rosak :(