kalau baju singkat buat camnih haaa...

Assalamualaikum...

selalu je kan lepas beli baju secara keriangan tak cuba hape dah
pastu balik rumah try2 rupanya singkat...
what the#@$#$%%$#????
terus rasa nak sumpah2,kunyah2,telan2 tukang jual tu walaupun beliau
langsung tak bersalah dalam hal ini T_T

jadi secara baik hatinya saya selaku tuan belog
yang perasan bagus dan hebat dan cun juga telah berbesar
hati dan berbesar kepala sekali nak share mende alah yang cover masalah
baju singkat sampai duduk pun nampak segala mak nenek kat 'dalam' tu kan..

meh tengok meh..

jeng..! jeng..! jeng..!
inilah yang dipanggil extender hapekebende tah...

fine..tahu dah..kauorang nak soseksosek kat dalam hati 
pasal orang semua dah tahu siap kecoh secara diam2,
kau(si tuan blog) baru nak kecoh secara kepoh2 kan?

dulu memang jakun saya ini...
heran betul kalau orang pakai seluar then masih pakai skirt kat luar?
memang sah jakun T_T

dia macam skirt..eh memang asalnya skirt pun.
jenis high waist..pinggang tinggi ler..
pakai macam gambar saya tunjuk tu..
so bila duduk ke hape ke memang tak nampak lah kawasan2 dan objek
yang tak sepatutnya.

yang ini saya buat sendiri tu yang nampak buroks gila..
dan kain dari jenis getah2 skit..so dia melekat kat paha secara tak pasal2 =.="
pastu dalam gambar nampak kaler biru cam kain sekolah..
padahal kat luar kaler cam petronas tu..
tapi hade haku kisah ke?
takde..takde..

kalau awak semua nak,boleh beli je skirt
kat mana2 pastu pakai cam saya pakai tu.

p/s: sekarang hobi saya adalah menjahit..
macam2 saya jahit senah oiii..

like fanpage saya kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


96 comments:

ZYASH said...

Try jait skirt labuh plak, beli kain cantik2 kat jackel tu... Lebih kurang jer cara nak wat mcm skirt pendek tu, cuma labuhkan ngan kembang'n cikit..Anti tak payah beli mahal2...huhuhu.. Pastu dah pandai, leh menjual plak...ceh..ceh..ceh...

Eda Amisha said...

huhuhu ..

bagus gak kan ada kain camni , xdela nmpk kawasan yg x sepatutnya ..=..=

Fiq Fikri said...

eee smart skirt tu mcm kain sekolah menengah ehehhe,nenek post la stu gbr pakai skirt tu eheh

Si Biskut Rangup said...

hihihihi...lucu la zoey...sy act pun xtau mende nih wujud...kira ok la gak kan...utk cover baju singkat...tips yg menarik! ^_^

iyka syafika said...

bgs tu...

cik chinta said...

betoi2..pestime npk org pki skirt kat luar gini sbb nak kover dia nye tu tym jog sebab suar ketat. jadi dia plus kan pki skirt sebab bju pon pendek..tp comel la

oshinz said...

this is such a good idea dik!!

Kuchiki Rukia said...

Ho ni la skrit y awk jhit tu yeh.....bru tau la mcm ni cra ye...

sully86 said...

hahaaha kesian....

naziyatul fatihah said...

hehehe...
xpe..tak jakun pon.same je kite.sy pon baru tau =)

coklatberapi said...

ahahah good idea...:))

bantal said...

wah menarik...leh buat macam nie kalu baju singkat....

s.y.a.r.q said...

bagusnye. tp mmg pakai skirt pendek kat luar pastu seluar panjang kat dalam kan trend.tp bile tgok org pakai lawa je. bile pakai sendiri...... (T__T)

hanabunga said...

waaah good idea lah cenggini!tak payah pakai singlet yg pnjg tu kan.buat panas ja :)

Nur Hareza said...

kat luar susah nak cari extender ni.. dik, amek order tak menda nih?

Ain SSB said...

Good idea! ;)

Amy A. said...

samelah! sy pon suke mnjahit jugak skrg..tp mesin xde pki tgn je laa

Syuhada Nur Ekhwan said...

wahhhh tengs sys .. gud idea :)

EB said...

Oo0o0o0o tu makan dia... hehehee..

Rin_Aff said...

saya pun jakun...
ingat org pakai t-shirt kat dlm...=P

anda mmg berbakat..so, tak kesah...nak buat ape pun kan...
mesti menjadi jer...

teruskan usaha menjahit yer...(",)

Phat said...

bagus idea ni..guna tube ke hehe

Aida Azryn said...

tolong jahit baju saya voleyh? nanti saya upah choki2.. LOL

misya mialen said...

adik manis, kamu beruntung sbb kamu pandai menjahit.;D sy cuma tau membeli xtender ni harga dalm rm 25 Sehelai. mahal tp sekurang-kurangnya berguna utk menutup apa yg x sepatutnya ditunjukkan;D

therylisa nurula'in said...

Lau skirt Opiz yang singkat... macam ne lak tu ?

Sabrina said...

this is a very good idea! love it!
"Prevent camel toes!" hehe..

::CIK LYNN:: said...

slalu gk tgk m.cik2 kt sni pkai cmtu...siap brompol2 lg...=p kalu pkai cmni, pngung x obviously nmpk bsar ke?

~azillakhalison~ said...

betol3..saye pon slalu pkai extendr ni..huhuu almaklomler punggung xbape nak cun hahah

fathiahRAIHANA said...

oh buat sendiri ke tu akak ?
rajinnya :>
tgok extender skrg pn byk lawa2 kann.

Cik Saila said...

bijak,bijak,bijak :))

Cik mama said...

Ish..ish..ish.. baguui laaa cik zoey ni, mcm2 bakat adakan.. ada bakat jgn sia-siakannya..!klu cik mama terbeli baju yg cam tu, trus bagi kat adik jer, untung jadi adikkan dpt kakak cam ni..hahahah anywy bagus sgt tips ni... (^_^)

LAici KAng Ais said...

before byr kasi testing lah dulu. heeeeeeee

Nora_Aniza said...

xpelik ke..cuba letak gambar penuh, nk tgk pelik ke x..nk tgk macam sailormoon s ke x..hihihi..skirt yg lg pnjg ada jual x yer?saya lagi jakun..

zOeY zAu YaH said...

ZYASH: dah banyak skirt labuh saya buat tp x unjuk lagi..dress pun saya dah buat..ini saja lebihan kain tu saya buatlah extender =)

zOeY zAu YaH said...

eda: yup..tambah2 time duduk..takde la nampak belakang n sp***r kan haha

zOeY zAu YaH said...

fiq: nenek kan student pmr hahahha...ok nnti nenek pakai..

zOeY zAu YaH said...

si biskut: hihihi..

zOeY zAu YaH said...

iyka: =)

zOeY zAu YaH said...

cik: kan? hihi

zOeY zAu YaH said...

oshinz: idea lama dah saya je baru tau haha..

zOeY zAu YaH said...

kuchiki: eh taklah..yg saya jahit tu skirt labuh dengan dress..yg ni lebihan kain2 tu semua..so saya buatlah extender nih..

zOeY zAu YaH said...

sully: ape yg kesian????????

zOeY zAu YaH said...

naziyatul: at least skang dh tau kan? hihi..

zOeY zAu YaH said...

coklat: sape lah yg timbulkan idea nih kan? good2..saya pun tiru je haha..

zOeY zAu YaH said...

bantal: yup..

zOeY zAu YaH said...

s.y.a.r.q: biasa je..try pakai..

zOeY zAu YaH said...

hana: haaa yup2..

zOeY zAu YaH said...

nur hareza: tak la kak..saya buat sendiri untuk diri sendiri ja..kak boleh beli skirt pendek jenis high waist kat kedai pakaian cina/korea pastu pakai je camtu..

zOeY zAu YaH said...

ain: hehehe try cpt..

zOeY zAu YaH said...

amy: wahhh rajinnya guna tgn

zOeY zAu YaH said...

syuhada: welcome..

sarah mohamad said...

takde keyakinan lagik nak pakai gini. HEHEHE Masih jakun kooooot! :D:D:D

zOeY zAu YaH said...

EB: yee itu mcm hehe

zOeY zAu YaH said...

rin: insyaallah..thanks ye..

zOeY zAu YaH said...

phat: haaa tube pun blh..ini skirt..

zOeY zAu YaH said...

aida: tak pro lg nih..haha

zOeY zAu YaH said...

misya: camne pun takpe asalkan bila duduk takde nampak mende bukan2 haha..

zOeY zAu YaH said...

thery: kalau mmg sengaja pakai skirt pendek camtu mmg camtu je lah..ni untuk cover belakang dari nmpak bukan2/spen*** kalau duduk..hihi...

zOeY zAu YaH said...

sabrina: hahahha..yup..

zOeY zAu YaH said...

cik lynn: ikut design gak..better plain je..

zOeY zAu YaH said...

azilla: hahaha...saya pun same..tak cun..

zOeY zAu YaH said...

fathiah: yup..lebihan kain je tu..hihi..skang mcm2 design ade tau..

zOeY zAu YaH said...

cik saila: =)

zOeY zAu YaH said...

cik mama: hahaha...menjahit tu hobi biasa2 je..

zOeY zAu YaH said...

laici: eh bilanya saya jual? tak jual pun..share tips je nih..

zOeY zAu YaH said...

nora: mmg trend skang..so tak pelik.lgpun bkn trend semata tp nk lindung bahagian belakang kita time kita duduk..=)

zOeY zAu YaH said...

sarah: hehe..

Edy Fee said...

ahaks..tertipu aku.ehhehe lpas ni dh tau

♥ aeryn ♥ said...

wahh kak zoey ni berbakat betol.. :) bukan stakat cantik, pandai mekap, jga kecantikan, pandai menjahit pulak tu.. huhu.. boleh buka butik and saloon ni.. :) reen nak cari skirt macam tu tapi smpai skrang tak jumpa.. susah betol. akak, reen cari foundation naturactor macam akak tapi tak jumpa.. bnyak kedai reen pergi tapi tak der.. sedih :(

♥ aeryn ♥ said...

oh ya akak, reen nak tnya.

1.muka reen ni mengelupas sedikit. evrytime pkai bedak or krim muka bfore keluar, pasti mengelupas tu jelas kelihatan. nk tnya cik pakar zoey ni, hehe macam mana nak prevent bnda tu dr nmpak? kne pkai foundation ke?
2. kalau pkai foundation, perlu x pkai krim muka slpas itu (reen slalu pkai krim muka pg2)

SyEraa said...

terbaik la idea ni!!!!!!!!!!!

zOeY zAu YaH said...

edy: kihkih...

zOeY zAu YaH said...

aeryn: saya saja2 cuba hobi yg dh lama tggl hihi..try cari skirt tu kat kedai pakaian cina/korea..ada byk tau.natractor tu try search kt fb..byk pilhan..

zOeY zAu YaH said...

aeryn: pakai pelembab yg btl2 lembabkan mcm safi hijau tu ka..bila lembab,kulit yg kelupas tak akn nmpk tp elakkan pakai bedak..takat mana pun hilangkan klupas tp kalau pakai bedak mesti akn nmpak jelas+terukkan lagi keadaan kulit. kalau nk pakai krim atau pelembab,kene pakai sebelum fondation dan bedak.

zOeY zAu YaH said...

syeraa: =)

Juliet_iRa~" said...

ada org jual dl..tp mhal kot..huu

kedai cina/korea ek?thailand ada x zoey?hehehe

Miss Volvo said...

haha nmpk comel la pulak

zOeY zAu YaH said...

juliet: entah..ada kot..

zOeY zAu YaH said...

miss: rasanya comel kot? haha

Nur Farah Hani said...

wahhhhhhhhhhhhhhh semuanya pandai.. haish untungla die.. hehe..

♥ aeryn ♥ said...

oh macam tu ek kak? thanks a lot :) reen dengar apa yg akak pesan.. thanks ek.. :)

zOeY zAu YaH said...

nur farah: eh mana ada pandai..saya belajar pelan2 je hehe..

zOeY zAu YaH said...

aeryn: ok =)

nuruashia ♥ said...

nk beli jugak..mne leh beli ehh

hazanis said...

kreatif..:)

Rtp Farra Arisha said...

have to use our own creativity to change all that. and finally, it suited perfectly on us!

teha said...

wah ! menarik laa :)

Cik Yatt said...

nak 1..heee

zOeY zAu YaH said...

nuru: beli je skirt then pakai..fungsinya ttp sama =)

zOeY zAu YaH said...

hazanis: dh lama cara nih tp saya bru nk share..n saya pun tiru je trend haha

zOeY zAu YaH said...

rtp; hehe kan

zOeY zAu YaH said...

teha: menarik2..

zOeY zAu YaH said...

cik yatt: =)

Nurul Mazni Sawal said...

pernah dlu ade yang jual.. tapi ade corak2.. cam segan pulak nak pakai.. tapi kalau ade memang bagus.. better baju labuh sket.. tapi kalau singkat, sekarang dah ade penyelesaiannya!! yeay!! bestlah zoey pandai menjahit... nk belajar gaklah. nk wat skirt sendiri :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

laki pon bole kan nenek...sbb babah slalu jadik menda cm ni..maklom laa dh makin tuff ni...singkat dh baju..

DeeaNash Dania said...

wahh kreatifnye ynk..gud2suke la..t bt..boleh oder dgn zoey.=)

QAQA atiqah said...

eh eh , tk nak ke buat business extender tu , hee ;D