Review: Meiko naturactor fondation.

Assalamualaikum...

orang dok tanya 'kau pakai ape zoey? kulit gebus2 lawa nak mamp!"
harap maklumlah..ayat takbolehblah kat belakang tu saya sendiri yang tambah..
kahkahkah...anda tertipu? duduk diam2lah..jangan nak buat muka pelik  T_T

inilah rahsia saya..cehceh tiru iklan...
dah lama dah pakai fondation nih..tapi tak tunjuk..tak pernah heboh2..
saje je..so ada masalah ke?
*gengster..

bukan taknak bagitau senah oiii...*gaya makcik2..
saya suka pakai fondation silkygirl saja sebab mekap nipis skit..
tapi sekarang suka pula naturactor ni haaa...
dah tua katakan..kenelah kaver lebih...kauorang niiihhhh...

mari setat promosi free...=.="
saya review berdasarkan pengalaman saya guna selama jadi jurusolek ye.
saya review kod kaler yang saya guna untuk diri sendiri..

 Meiko Naturactor fondation.

> saya guna kod 151..natural sikit..
produk nih ada 10 kaler.

> jenis krim padat.

> hasilnya tebal walaupun guna sikit.
so memang senang nak cover parut2 ke,hitam keliling mata ke...
jimat concealer dan jimat masa juga..

> tak berminyak.serius kau nyahhhh...mula2 sapu tekstur dia macam berminyak 
tapi tak pun..makin lama kat kulit,makin gebus2..takde minyak langsung.

> kalis air..serius memang kalis air..kalau peluh secara hebat pun
mekap kau tak terjejas cek kiah oiii...

> kaler dia cerah dari yang kita tengok kat dalam bekas.
so jangan nak over beli yang cerah dari kaler kulit kita..
tepung gomaklah kau..

> ada bau skit..skit je lah..

> sapu guna span biasa atau guna span basah untuk hasil 
mekap yang lebih tebal dan gebus...eh asik gebus2 je apesal?
*marah kat diri sendiri.

> pedap2 guna jari untuk cover parut.

> mula2 pakai akan nampak macam putih semacam..
tapi lepas mekap semua+peluh,mekap akan jadi cantik sangat2..

> lepas berpeluh dan lama mekap,
mekap akan mantain..
takde jadi gelap ke kusam ke..memang tahan lama.

> naturactor original ada pelekat hologram jenis kertas kat bontot produk dia.
sticker bontot lak kaler hijau.

> harga tak tentu..tapi murah dari kryolan.
ikut orang yang jual lah..selalunya dalam RM30+ untuk seketul..
*seketul? =.="

p/s: ramai yang tanya saya beli katne..
saya tak berapa puas hati dengan servis online shop tu..
jadi saya tak mahu letak link dia ok..

NATURACTOR TAK ORI..

> hologram kat bontot tu jenis licin dan berkilat.
kaler silver.pastu sticker kat bontot dia tu kaler hijau nak kuning2 sikit.

> bau terlalu wangi..alaa bau produk yang murah takde kualiti mesti kita
boleh tau kan?

> berminyak dan bila sapu kat kulit kesannya nipis.
tak dapat cover parut dengan berkesan.

> harga terlalu murah..RM10+ camtu.


TESTING2..
gambar takde edit langsung ok.

gambar atas:
kesan parut hilang lepas pedap dengan naturactor.
pedap nipis je nih..kalau pedap lebih lagi dia akan cover lagi elok.

gambar bawah:
keliling mata yang gelap.
pedap nipis naturactor keliling mata..terus dia cover kawasan tu.

HASILNYA..

sebelum dan selepas mekap guna naturactor.
mekap akan jadi cantik dan tahan lama.

nak tuto mekap macam nih?

like fanpage saya kalau sudi..

klik nuffnang semoga dapat bedah..amin..

tenkiu =)