Tutorial: make up for work:simply blue *SELEPAS 12.12.11,ENTRY INI ADALAH STICKY POST.SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU.

Assalamualaikum...

hari itu terlebih rajin...jadi saya buat tuto ini..
aceceh..macam banyak sangat masa terluang kan?
padahal bz dengan @#$@##$%^blablabla...
ok kauorang pun tak mahu nak dengar bebelan tak mendatangkan uwang itu...
=.="

selalu mekap pergi kerja asik nak yang coklat2 natural saja kan?
itu sangat bosan tahu?
jadi saya telah menyoal siasat hencik papa...
lelaki suka perempuan mekap kaler apa pergi kerja?
papa jawab biru...hehehe...apa motif tah tanya soklan camgitu...
nasib baik hencik papa layan saja kelakuan saya ini..

mari setat...
*biru lembut.pakai light2 saja..takyah terang sangat.
*saya tunjuk cara yang simple gila! inspirasi dari majalah jepun sebab
nak pergi kerja mana ada masa nak berlama-lama depan cermin iye dak?
*nampak kaler macam ungu tapi sebenarnya biru...
*boleh guna apa2 saja biru yang awak semua ada..

nak tau cantik ke tak sila try ok..

simple tapi fresh..
ini memang baju saya time kerja dulu..
saya sukakan ribbon sebagai loose tie itu...

ok saya sedang berkerja..didepan lappy...sambil posing depan kamera..
bos mana bos? (kaki report).

simple sajek senah oii...



mekap kerja kene simple,senang dan cepat nak buat pastu nampak fresh..
bukan mekap tebal sangat..kecuali kerje tempat kecantikan..
itu memang kene mekap vouge2 gilos...


nampak cam ungu lembut kan?
tapi ini biru..

lain2 tuto mekap boleh cari kat sini >>> TUTOMEKAP

lain2 tuto shawl boleh cari kat sini >>> TUTOSHAWL

P/S: setiap kali log in akaun youtube mesti ada komen tah hape2..
sekarang saya tak approved dan tak layan orang2 gila glamer camtu.
tak kira lah kat blog ke,fb ke,fanpage ke,youtube ke...
takde masa nak reveal dan bagi publisiti kat orang ngek camtu.
gila glamer dan nak publisiti murahan punya worang.

like fanpage kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.



61 comments:

nasha sanza said...

cantiknya..teringin untuk dimakeup oleh awak..

Wahidaa Fauzi said...

suke tengok akak mekap. cantik sangat :)

hazanis said...

bgus la papa dia..hakssss

Syuhada Nur Ekhwan said...

cantik la kak :) i like ur eyes :)

sarah mohamad said...

Biru lite. I loikeeee!

khalila said...

hahaa... sape yg gile glamer tu zoe. simple & fresh mmg sgt sesuai utk kerja. baru nmpak bersemangat sikit kan ^_^

shahrazali said...

tema putih plak yek...

cantik,cantik,cantik... suci lg berseri....

Cik mama said...

sweetlaaa, blue colour memg santi..zoe cik mama nk tnya warna pitih tu eyeliner ker tau memg khas tuk ltak kt mata tu.?

hanabunga said...

gambar last tu hana suka gila!!! :)
mcm smokey eyes pun ada hana tgk.tapi smokey versi kaler blue hehe

therylisa nurula'in said...

cantik,,,, SUKE2,,sesuai ngn mawar biru ^_^ hehe

Rtp Farra Arisha said...

hehe, you're very smart at doing the tutorial of make-up..nice overall..:) it looks smooth..

cik wanie Lovela (CWL) said...

segak aih

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

maera tak seswai pakai biru.kulit tak berapa nak cerah.huhu~

Mya said...

nampak sweet yet simple. thanks zoey, nanti boleh cuba:)

Mizz ErMa said...

cantik..simple aje, seswai sangat la pakai taem nk p keje kan..hehe

Shazz said...

kak zoey!cntk lah..sy suker kler biru..*wink*

zOeY zAu YaH said...

nasha: thanks..meh la kulim..

zOeY zAu YaH said...

wahidaa: thanks..ade gak yg x menjadi hihi..

zOeY zAu YaH said...

hazanis: hehe dia mmg camtu..

zOeY zAu YaH said...

syuhada: thanks ye..alhamdulilah tang mata tu..hehe..

zOeY zAu YaH said...

sarah: i loike toooo hihi..

zOeY zAu YaH said...

khalila: yup..fresh skit nampak bila keja hihi..alah org2 yg ska komen+kata bukan2 kt kita..gila glamer lah tu hihi..

zOeY zAu YaH said...

shahrazali: hehe thanks =)

zOeY zAu YaH said...

cik mama: eyeliner..saya buat base untuk eyeshadow hehe..

zOeY zAu YaH said...

hana: thanks..try la ok hehe..

zOeY zAu YaH said...

tehrylisa: yup2..biru2 baru cantik maaa..hihi..

zOeY zAu YaH said...
This comment has been removed by the author.
zOeY zAu YaH said...

rtp: thanks arisha =)

zOeY zAu YaH said...

cik wanie: biasa ja aih..haha..

zOeY zAu YaH said...

maera: takpe..yakin je pakai..saya pun kulit gelap gak huhu..

zOeY zAu YaH said...

mya: cubalah ok? hihi..

zOeY zAu YaH said...

mizz: yup2..simple..try tau..

zOeY zAu YaH said...

shazz: saya pun suka kaler biru huhu..thanks ye..

Maya Lisa said...

comey macam selaluuuuu ~~~

Teacher Koko said...

cantik sgt!
owh zoey, sye sgt adore all ur makeup tutorial...

zOeY zAu YaH said...

maya: thanks hihi...

zOeY zAu YaH said...

teacher koko: ya ka? terharunya...tima kasih ya...

Kuchiki Rukia said...

Mcm nih bleh la try

zOeY zAu YaH said...

kuchiki: try2..senang je nih..

Edy Fee said...

tema putih lak.hehe mata tetap paling myerlah.ehehhe

Kamsiah said...

salam
dok kulim tang mana...satu area la kita ya..

LAici KAng Ais said...

pndai makeup. leh jd MUA ni :)

niceeeeeeeeee

zOeY zAu YaH said...

edy: hehe...

zOeY zAu YaH said...

kamsiah: wslm..dekat2 giant hehe

zOeY zAu YaH said...

laici: saya jurusolek =)

Magic Chic said...

Hi Zoey,
Salam perkenalan...Cantik mekap awak and entry awak sgt kelakar...hehe hilang risau kejap bile layan blog awak...bru tau awak ada pulmonary hypertension..Saya pun sakit tu jugak ditambah heart problem disebabkan oleh sakit lupus SLE...Saya pun ske mekap2 hi2...

http://magicchicmakeup.blogspot.com/

zOeY zAu YaH said...

magic: owh geng lah hehe..saya asd pulmonary..jantung berlubang+paru2 tekanan tinggi trus..mekap best kan hehe...

::CIK LYNN:: said...

cantik...nmpk smple je...=)

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

ok fine.. saya tak sesuai dengan shwl kaler putih sebab nnt saya akn kelihtan gelap. hahaaha. whatsoever. saya ada try makeup cara Cik Zoey. tapi kureng jadi lah. perkakasan kurang mencukupi XD

http://diarikukehidupanku.blogspot.com/2011/12/jom-make-up-hoiii.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

soft make up! love it. sesuai untuk ke kerja!

♥ aeryn ♥ said...

cantiknya mata awk.. :) thanx la sebab bnyak buat tuto mekap.. suka! :)

♥ aeryn ♥ said...

suka sangat tengok tuto akak.. reen nak tanya ni, kalau nak cuci mekap, wajib guna mekap remover kah? and, nak tanya, macam mana nak mekap so that eye looks bigger? and, nak tanya lagi satu, kalau kita pakai mekap everyday, muka tak naik jerawat ke? coz reen familiar dengan kata2 yang mengatakan if wear make up everyday, muka akan naik jrawat. and hope u suggest to me, jenama apa yg paling bgus.. coz reen nak beli.. tapi nak yg terbaik la.. so nak mintak pendapat akak la.. akak reply kat blog reen ek.. aerynreen.blogspot.com.. tak pun email reen aeryn_lurve93@yahoo.com

thanx akak bermata cantik.. :)

Juliet_iRa~" said...

cantik la make up!heee:)

Aida Azryn said...

awak sangat cantik! :D

zOeY zAu YaH said...

cik lynn: yup..sgt simple ..

zOeY zAu YaH said...

nur: nnti try lg ok.

zOeY zAu YaH said...

fifey: yup2...

zOeY zAu YaH said...

aeryn: thanks gak sbb baca/tgk =)

zOeY zAu YaH said...

aerynn: sorry ya x smpt blowalking..jwb kt sini je aci kan..

makeup remover lg berkesan dan bgus.
guna myk bayi pun blh..tisu bsh pun blh.asalkan lembut untuk kulit.

guna eye,iner putih kat bawah mata.
blh try cari tuto mkp saya yg byk2 tu.ade je yg untuk big eyes.

jgn guna produk psr mlm atau takde kualiti.bli yg jenama biasa2 mcm maybelline atau silkygirl pun dh ok.jerawat disbbkn dalaman bdn gak..cuci muka bersih2 lps mkp.blh elakkan dari berjerawat.

zOeY zAu YaH said...

juliet: thanks..

zOeY zAu YaH said...

aida: awk lg cantik hehe