Tutorial: Red Lips & Round Eyes.*selepas 5.11.11 entry ini akan menjadi sticky post,sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Assalamulaikum...

saya sangat sukakan lipstick kaler merah ang2..
walaupun saya mungkin akan kelihatan gila kuasa,
tapi saya tetap suka..
heeyy..kauorang macam tak paham pula...gila kuasa sekali over gila
kan trademark saya...

boleh saja kalau mahu mekap macam ini pergi 
dinner,photoshoot dan lain2 majlis/acara yang sesuai.

mari setat..
*mata memang sengaja buat eyeliner over camgitu..
*bibir atas saya lukis semula buat lebar dari garisan asal sebab
bibir saya nipis kat atas.

konon2 sedang berdinner lah nih..

yang ini semacam pontianak bersama darah didalam gelas...
ERRKKK!!!

ala2 menggoda...tapi masih ada muka jahat...
takyah tergoda dengan pompuan nih...jahat nih..tengok muka pun tau...
hahahaha hampes!

gaya nak anggun jek...
padahal tengok pun rasa nak lempang..



yang ini macam makcik2 sedang meminum air sirap dirumah kenduri
sambil bergosip "anak kau bila nak kawen jah?"
kasihan makcik2 sekelian..saya dah menggunakan nama mereka =.="

reaksi apakah ini?
ini reaksi 'jemput minum sirap'
hahahahha....dinner minum sirap pun sodap..!

lain2 tuto mekap leh cari kat sini >>> TUTOMEKAP

lain2 tuto cara pakai shawl boleh tengok kat sini >>> TUTOSHAWL

like fanpage kalau sudi.
ada kat sidebar atau boleh cari kat www.facebook.com/zoeyzauyah.blogspot.com

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.






51 comments:

DeeaNash Dania said...

Merahnye mulot dy...shomey!!!i like...

sYiRa LoKMaN said...

cantik...hhehe air sirap tu yg lbey :P

sarah mohamad said...

OK INI CANTIK! HEHEHE Lens tu dari jenis apa ye zou?

kLiPKeRt@sPiNk said...

tersedak makcik2 itu..zoey menyebut name mereka...hahahaa

cik LyLy said...

nice tuto ;] akak cantik !

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

cam vampire.tihihi~ tapi versi cun. ;)

cik cuada said...

menarik =) kak tahu x brand apa yg ada lipstick warna merah cili??

zOeY zAu YaH said...

deeanahs: hehe thanks

zOeY zAu YaH said...

syira: =)

zOeY zAu YaH said...

sarah: thanks..lens kira2.

zOeY zAu YaH said...

klip: tak psl2 kan hehe

zOeY zAu YaH said...

cik lyly: thanks..biasa ja lah.

zOeY zAu YaH said...

maera: mcm tu kan? tp comotlah..bkn comel haha

zOeY zAu YaH said...

cik cuada: semua ada..maybelline lagi banyak..

dwaty said...

tengok pic zoey kat atas ni... terus teringat annual dinner next week... tema hitam merah... tp tak dapat p...

Manja (let it be my sweet name) said...

terbaikk. dah le ade dinner rabu nie. hehe nk makeup mata mcm tu ler
:) thanks zoey

zOeY zAu YaH said...

dwaty: alah ruginya hihi..

zOeY zAu YaH said...

manja: haaa try2..hehe

♥ PutRy nuR saKinaH ♥ said...

cantik ,
white liner best ,
jename ape ye ?

YB Raz said...

alamak saya x pakai lipstik lah :)

Mizz ErMa said...

sy suka mekap tang mata..hehe

zOeY zAu YaH said...

putry: saya pun x ingat saya guna yg mana..qilayi kot..

zOeY zAu YaH said...

yb: suggest kt gf hehe

zOeY zAu YaH said...

mizz: sbb nampak bsr kan? hehe

Nora_Aniza said...

merahnya.mcam drakula pun ade..hihihi..takotttttt..drakula versi cantik!

k.h.a.l.i.l.a said...

semacam pontianak bersama darah didalam gelas...? ahahaa.... xpe, cantik ^_^

zOeY zAu YaH said...

nora: ala2 gitu hehe

zOeY zAu YaH said...

khalila: hehehe..

Mrs. Lady's Stylo said...

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Shu Shinju said...

suke !!

zOeY zAu YaH said...

mrs: ok2 thanks

zOeY zAu YaH said...

shu: thanks =)

Ain SSB said...

Woah! I likeeee! ;)

hafrawiey ozakawa said...

mmg beza la muka akk before n after makeup..cehh..lawa gitu

cik wanie Lovela (CWL) said...

seksi bibir feewit

Juliet_iRa~" said...

comel ngan zoey..

tp ira xberani pkai lipstik merah mcm zoey..heee

Epy^Epylepsy said...

Tone sirap itu sungguh menawan.. nk sirappp!!!

shahrazali said...

profesional laq awk ni.....
padanan air sirap dgn bibir merah awk sgt stylooooo....

♥ miss eycha ♥ said...

sys shantek sngat tau mata :) memang mengancam . echa na try laa . huhu

VespaMerah said...

cantiknyer..pandai makeup....
follow me back :)

zOeY zAu YaH said...

ainn: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

hafrawiey: tq hehe

zOeY zAu YaH said...

cik wanie: hehehe..

zOeY zAu YaH said...

juliet: try lah nnti..syok woo pakai ang2..

zOeY zAu YaH said...

epy: teringin erk hehe..

zOeY zAu YaH said...

shahrazali: thanks sgt2..

zOeY zAu YaH said...

miss eycha: try2..hehe

zOeY zAu YaH said...

vespamerah: ok i will.thanks..

nasha sanza said...

cantiknya..pandai candid...

zOeY zAu YaH said...

nasha: thanks =)

Mya said...

gambar2 suma nampak gojes sangat! sangat menawan!