nak mekap mata cam barbie? moh tengok video barbie make up tutorial

Assalamualaikum..

bila tengok entry ini pastilah awak semua nak lempang saya laju2 
sebab baru pungpang2 malas buat tuto mekap tuptap2 
(carik bahasa ini di perpustakaan cik joyah) update pulak menatang ini
ha ha ha..

eh ilek lah kawan..video ini saya buat minggu lepas..
kasihanlah dia kalau saya simpan saja macam besi buruks dalam folder
kah kah kah eh boleh terima tak alasan ini?

okes..berbalik kepada mekap kita yer puan2...
(sengau comel ala2 chef one tapi saya chef two saja kah kah..)

Dulu saya suka sangat2 mekap ini.kira cam trademark lak.
pastu ramai yang tanya camne nak buat mekap nih..
dulu dah pernah buat video tapi kualiti out skit 
sekarang saya buat baru okes..
hoyeeaaaa!! jomlah bergembira sambil mekap2..hi hi..

sebelum dan selepas.
nampak macam tebal kan? tapi tak pun..
pipi dan mulut sengaja dipinkkan tak hingat dunia kah kah kah

mekap ini buat mata nampak besar dan galak.
video ini pulak jelas lah dari dulu dan suara pun dah seragam
dengan pergerakkan mulut haha.. 

lain2 video sila klik sini www.youtube.com/zoeyzauyah

moh setat enjin

mari layankan saja muka cik puan ini..





klik niffnang nak kawen.

tq..

saya join bloglist myravea

Assalamualaikum..

saya telah dijemput oleh tuan blognye sendiri untuk join bloglist ini..
tq ye si comel..myravea.

moh join..kalau nak tackle cik punye blog yang cute tu pun no hal..
kah kah kah...klik SINI


okes itu saja..

moh ramai2 join..

terima kasih...

mekap sampai lagi+tercalon top 10 contest gaya dan fesyen.

Assalamualaikum...

concealer pallet dan eyeliner+lipliner saya dah sampai..

yyiiippppppiiieeee!!

weh kecewian sungguh budak jakun ini..

saya mahu guna untuk mekapkan customer saya..

lepas ini makin bersemangat besi waja lah saya nak mekap 
customer kah kah kah..ehem2..

mari menjamu mata melihat pallete saya ini 
cehh! ayat!
10 warna..
ada shading dan highlight sekali...i like u...!!!

jenama pallete tadi..

ini eyeliner+lipliner warna coklat.
saja beli(nampak tak saya suka membazir? nampak tak? nampak tak?).

okes lupakan itu...

saya telah tercalon dalam top 10 contest gaya dan fesyen..yeaaa!!!
tapi kan peluang saya sangatlah tipis untuk menang
sebab peserta lain lagi meletup beb!! wuwuwuwu..sedihnye...
tq kan cuunda sebab listkan saya hi hi..

itu saja..

klik nuffnang nak kawen..

terima kasih..

contact lens ahli kongsi gelap

Assalamualaikum...

lens ahli kongsi gelap si alyn dah dapat.
 memalukan sungguh bila ahli kongsi gelap yang sepatutnye
mengganaz boleh nak pakai contact lens..
beruk ini sangat sinis..perli lah tu..

mahu order lens yang murah sila klik sini Shira's lens
harga RM25+

Kali ini datang dalam botol dan bersticker.

WARNA: gray.

SAIZ: 15.5

JANGKA HAYAT: setahun.

KESELESAAN: menurut tuan empunya badan,lens ini agak selesa.

KESAN: mata nampak besar.warna nampak gelap sikit bila pakai.

CORAK: ring hitam di sekeliling lens dan coraknya yang berwarna gray
nampak macam corak bunga sikit.

lens dari korea memang letak kat dalam botol.

nampak kan coraknye.
ring hitam di sekeliling lens dan corak gray pulak seakan bentuk bunga.

kesan membesarkan mata.

warnanya agak gelap kecuali kalau duduk kat kawasan yang terang.
tapi coraknye memang cantik.

nanti saya buat entry cara jaga dan pakai lens sekali video pula ya.

klik nuffnang nak kawen.

tq.

walaweh blog haku kene terjah lagik oleh si comel....

Assalamualaikum..

saya diterjah lagik !

terjah ini lebih mengharukan dari diterjah abang rambut kenting(keriting) kat tv3 tu..

adik manis yang comel SABENA telah menerjah blog saya ini...
WEH AYAT !!! dan terrr...eh..eh banyak pula perkataan terjah..
ini bukan kelas-mari-belajar-perkataan-terjah-menerjah-sila-buat-ayat-tahu?
okes..sudah2...mari lihat siapakah yang sanggup membiarkan muka
tak malu ini menempek di belognya? 
jeng..! jeng...! jeng..!


adik comel ini telah membuat saya berasa malu hi hi hi..

tahu tak apa dia cakap pasal saya dan belog ini?
ya pastilah anda tak tahu kalau anda belum tahu kah kah..

ini adalah tuan belog yang cute itu..
adik comel..saya curik gamba kamu tanpa kebenaran..
ye lah dah curik takkan nak minta kebenaran?
itu bukan curik namanya he he..

moh ke blog beliau...sabenazakey.blogspot.com

TERIMA KASIH ADIK COMEL....!

klik nuffnang nak kawen..

tq.

misi dah berjaya horayyyy!!! horayyyy!!

Assalamualaikum..

26 mac saya keluar dengan sidia demi misi mencari harta karun.
eh bukannnn...itu penipuan yang melampau namanya..

misi kami berdua adalah untuk mencari webcam buat netbook tercinta.
motif? mahu buat video mekap~lalalala~ weh gediks bebenor haku dengar haaa!

sidia datang terus saya lompat2 macam kera..
ehem2...terlupa pula yang saya tak boleh celupar sangat kat blog ini...
kang kera/beruk kawan saya tu terasa pula dia..uhuk..uhuk..!

mari layankan saja gambar super duper minta penampar 
barang sePANG! dua..kah kah kah...





dengar sini wahai kawan2...
KURA2 DALAM PERAHU,
KALAU TAK SUKA BUAT2 TAK NAMPAK TAHU?
kah kah kah...
(cisss! perosak bahasa).

zupzapzaupzap budak ini mendrivekan diri.
kesana sini dengan si budak cerewet kat sebelah ni haa...
(sape? sape? sape? tak kenal pon..).

dah puas pi mai pi mai tang tu...
kami beli kat sini sajalah..layanan dia saya suka.
customer service yang bagus.

ini dia..jenama SUMPAH-HAKU-TAK-PERNAH-DENGAR!
kah kah kah..
diskaun tinggal RM45.
clear jugaklah...saya rembat saja sebab malas dah rasanya mahu 
pusing satu kedah..eh..melampau sungguh sebut satu kedah!
P/S: papa sayang...tq ya? hi hi
(kanak2 ribena,sila abaikan ayat membodek versi tua tak sedar diri ini).

selepas itu pergi makan satay kat..errr...saya lupa...
cisss! dah cuba ingat selama 1 jam 2 saat,tapi masih failed nak mengingat!
ok2...fine fine...malas nak gaduh dengan hotak sendiri.
menu kami ialah satay ayam dan daging.air milo dan teh o ais.
motif bagitahu? silalah  jeles..satay itu besar dari jari saya
(padahal semua satay besar dari jari saya sebab jari saya kecil saja).

sangat ajaib sebab budak ini makan satay tak habis!
ajaib..ajaib...ajaib...ajaib..
woi! sudah2 lah tuuu...!

ini pula kejadian di rumah hantu..

terpengaruh dengan mak cik,budak aina pun dah pandai
nak pakai bulu mata palesu.

tak lama lagi budak minmin ini pun mesti terpengaruh sama..
saya bagaikan idola mereka pula kah kah..!

hencik zul a.k.a abang saya dah belikan mesin oksigen ini.
untuk sape? UNTUK SAYA LAH WEHH!
uhuk2..saya sememangnye 2hand hu hu sadis!
TQ yer hencik..(harga ni ribu2 juga tau..maunya pengsan haku dengar!).

sik puan lagi lawa a.k.a kakna buat wedges..
yummy....!!! tapi saya lagi suka spring potato yang dia buat hari tu..


itu saje..

klik nuffnang nak kawen.

tq.

video tutorial natural make-up for bigger eyes look guna webcam baru...!

Assalamualaikum...
 gigih bebenor saya dok upload menatang video nih.
7 jam baru dia nak masuk weh ! sabar je la..

ini webcam baru saya(kasi can saya cewi jap).
suara laju dari pergerakan mulut  HA HA HA...
ade sape2 tau camne nak bagi suara selari dengan pergerakan tak?
tulun...tulun...

video nih ajar buat mekap mata yang simple,natural tapi buat mata
nampak besar.

macam ini..

saya bercakap dalam video nih tapi suara 'sedang2 saja sebab letih weh buat tuto!

saya suka buat tuto mekap yang simple2 sebab kebanyakan kawan2 kat fb dan blog
selalu tanya mekap yang simple saja.senang nak ikut kan?

lain2 video sila klik sini www.youtube.com/zoeyzauyah

moh setat..

abaikan gigi tak mahu pakai braces itu ha ha..!
oh satu lagi..kalau mekap diri sendiri saya tak suka sangat guna berus.
berus hanya untuk customer kecuali kalau dah cewi sangatlah ha ha ha..

nanti saya cuba baiki cara buat video nih ok?

ini pula bila dah cewi sangat...
.
.
.
memang takde keje..

klik nuffnang nak kawen.

tq.

blogger comel review blog perasan ini yeeehhhaaaa...!!!

Assalamualaikum..

sangat terharu bercampur pilu..weh perlu ke nak pilu?

blogger yang comel nurul atika telah menreviewkan blog saya ini..

owh memang terharu sampai nak nangis lajulaju...

ini cik adik yang comel itu..
gambar cinonet jek yang saya dapat curik kah kah pencuri ini sangat
baik hati..dah curi pi ngaku  pula..

mahu tahu kenapa dan ada apa? eh eh..ayat ini macam suspen saja..
ha ha ha..klik SINI bacalah apa yang dia tulis pasal blog saya..

terima kasih adik manis..sob sob..

okes..saya sedang upload video mekap..
dah masuk kali ke-3! kalau black-out lagik
memang hangin sampai pokok tumbang gamaknya!

tq semua..
papai...

spring potato buat sendiri dan blogger comel dah malukan haku..!!!

Assalamualaikum...

kakna buat spring potato sendiri.

sedap weh...! 

tak nipis macam yang dijual tu tapi tetap ranggup.

sedap!


giler punye sedap..!!!

okes.entry ini saja nak jamu mata awak semua kah kah..

ehem2...jangan tanya resepi,saya memang tak tahu..

eh eh..ada sorang blogger nih saja je buat saya pengsan bangun semula...
pengsan bangun semula...pengsan bangun semula...
okes2...sudahlah..over betul saya ini.

Redzwanie Redzmann
inilah blogger comel tu..tahu lah awak comel..tapi janganlah
'malukan' saya camgitu...huk huk..!

moh la serbu blog beliau kalau nak tahu hape lah yang dia buat
sampai dah malukan saya..huk huk..sadis tahu tak?
klik sini WANIE

itu saja..

klik nuffnang nak kawen.

tq.

mekap dah sampai woiiii !!!!

Assalamualaikum...

setelah menunggu selama 346 hari bagaikan penunggu gua tempurung kelapa, ok2..tipu..tipu..
akhirnya mekap saya telah sampai dengan jayanya..!
YEEAAAHOOO...!!

lipstick 66 warna..!!!
terus mulot nih eksaited nak colek2 warna..
HA HA HA..!
beruk peliharaan pon tumpang eksaited sekali..
okes2..sudahlah tu..kau ini terlebih over..
buat malu saja...hshh!

tayang jenama skit...HA HA HA...ini gelak versi-mahu-awak-semua-jeles.
harap dimaafkan sebab tuan belog ini memang keji !

celak hitam+putih dengan celak kening coklat.
saya suka sebab akhirnya dapat juga celak putih yang betul2 putih.

tq kat kakna sebab menjadi 'ALONG' saya buat kesekian kalinya
KAH KAH KAH..
(ini gelak orang nak kene bayar utang).

klik nuffnang nak kawen.

tq.

contest : K.A.M.I. F.O.T.O.G.E.N.I.K

Assalamualaikum...

saya ditag oleh si comel bella nabila untuk join contest
yang sangat2 menarik !

dianjurkan oleh the lady & mr.vampire
moh ler join ramai2...klik SINI

gambar pertama ialah gambar solo..

gambar ke-2 ialah gambar duo..

gambar ke-3 ialah gambar beramai2..

slogan..
KAMI RASA KAMI PATUT MENANG CONTEST INI KERANA...
kami semua suka bergaya,suka berposing dan kami lakukannya
dengan style tersendiri kerana suka dan gembira.
ini juga salah satu cara mempromosikan bisnes fotografi dan mekap kami.

saya tag 5 blogger..

terima kasih.



Terima kasih...!

Assalamualaikum...

owh saya sangat eksaited..!

kawan2 blog suka buat saya senyum kambeng versi comel..
kah kah kah kambeng kau kata comel?

owh..owh..owh..marilah tengok...

kalau nak tahu nape saya sengeh2? klik SINI

tq sangat2 kat AQMAL yang comel.

ini pun sama...mahu tahu kenapa sila klik SINI

thanks kat NUNU yang cantik...hi hi..

depa nih kat kulim gak..satu kampung weh hi hi hi..

saya ini bukan siapa2..jadi agak jakun bila ada kawan2 yang buat macam nih hu hu..

tq semua...!!!

klik nuffnang nak kawen.
tq.