budak2 ini memang lah + blogger paling pemes pun tak sombong

Assalamualaikum..

tahu tak apa aktiviti budak2 tadika yang cute semalam?
takde keje maka bersepah2 wall post,status,komen,memacam lah.
pengguna facebook yang lain naik bosan gamaknya.
asik2 status bebudak nih yang naik kan..

sila klik gambar untuk pembesaran yang obesiti..

sila baca kalau kalau rajin.
kalau malas takyah nak buat2 rajin pi baca dengan harapan
dapat membodek saya sempena hari raya yang bakal tiba..
raya tahun nih ai tak kasi duit raya uollss...
KAH KAH KAH
(eh kejinya tuan belog ini..kedekut semacam haji bakhil pula)


berpotpet bersama pokcik FIQ FIKRI

kiri: kak ELLY kasi lagu wajah kesayangan hamba dendangan hail amir WEEWWIITT!
ai peminat dia uollss tau..

tengah: share vlog FATIN SUHANA
pasal haters2 kesayangan..fatin adalah tidak sombong.

kanan: status penutup..kepala dah weng pasal banyak merepek.

ini memang merepek..
CCE PULAK JOIN THE CLUB..


status merepek pasal haters.
last2 abang BEN ASHAARI mai komen uoollllsssss...!
beliau adalah tidak sombong..


CIK EPAL juga adalah tidak sombong.
boleh bertegur sapa siap pungpang2 lagik.

dan sila tengok petak merah yang saya buat tu..
MACAM YUYU ?

adakah saya betul2 macam yuyu?
saya adalah budak comot tahu tak?
yuyu itu budak comel tahu tak?
tahu tak?
tahu tak?
tahu tak?
okes lempang nak?
(buat kesekian kalinya bergaduh dengan diri sendiri)

itu jek uollsss..
tuan belog semacam saje jek nak buat kauorang jeles
padahal orang2 gelamer dan berduyun2 mai belog kauorang kan?
(haku jek yang jakun).

sila like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang bedah..amin..

tenkiu.

video Tutorial rock smokey eyes (black) + cik pelangi ohh cik pelangi

Assalamualaikum...

marilah saksikan gadis-pembajet-artis-batu(rock)-terkenal WWEEWWWIITT!

kiri: mula layu2,pucat lesi,tak bermaya,tak rock langsung la!

kanan: muka bersemangat nak pergi konsert rock sambil terkinja2,hengguk2 kepala..
biasalah semangat punya pasal kan..
pastu dah sah2 haku kene jijak dengan penonton lain..hu hu..

p/s: yang nampak macam rambut kat dahi tu bukan rambut ye..
itu benang shawl yang terkeluar T_T

marilah mentry mekap seperti ini.
tapi harap maaf,bulu mata palsu saya tak pakai sebab malas..
eh bukan malas..saje tak cukup masa nak pakai..
(cakap macam ini lebih sopan kan? ).



mekap yang saya tunjuk semuanya berdasarkan mekap dan barang2
yang saya guna untuk tenyeh kat muka sendiri.
memang saya tak pakai make-up base ke,eye primer ke, barang branded ke..
tengoklah kalau sudah menjadi rajin nanti mungkin saya akan pakai..

mungkin je lah..kau ingat budak ni rajin sangat ke ha? ha? ha?
(tiba2 emo..protest).

lain2 video tengok kat label  'tutomekap' dan 'tutoshawl'.


tadi saya dapat sesuatu dari kawan blog yang cantik.
rantai leher dan key-chain yang comel...!
makluk cantik dalam gambar tu kawan saya yang bagi barang2 ni.

moh ke blog beliau..CIK PELANGI
atau blogshop beliau yang ada banyak baju+rantai cantik2..

cik pelangi yang cantik...
kenapa suka bagi hadiah kat saya?
sekarang saya sudah berasa malu2 kucing dengan awak
pasal kite tak penah bagi apa2 pun kat awak hu hu..
MALU AIII...!

TERIMA KASIH SANGAT2...

terharu

like fanpage kalau sudi.
kat sidebar tau.

klik nuffnang nak bedah.amin..

tenkiu.

video tutorial cara pakai tudung bawal 4 segi seperti shawl style 1&2

Asalamualaikum..

ada kawan tanya saya macam mana nak pakai tudung bawal macam selendang?

maka keleting ! keleting ! idea pun muncul untuk mentry pesen konon2
macam shawl..konon je lah kan..dan tudung bawal emak yang menjadi mangsa.
(sila perlahankan nada sebelum emak dengar dan meminta komisen T_T)

saya ada 4 cara pakai tapi dibahagikan kepada 2 video pasal
kang haku sumbat 4 cara dalam 1 video maunya kauorang
tertidor meleleh air liur siap tidor versi kuak lentang lagik.

saya letak cara yang biasa2 dulu erk.
video akan datang saya letak lagi 2 cara termasuk cara pakai
ala2 tok ti weewwiitt!


kiri: style 1
kanan: style 2


kalau nak tengok lain2 video cara pakai shawl
boleh carik kat label 'tutoshawl'.

kalau nak tengok lain2 video mekap boleh carik kat
label 'tutomekap'.

selamat mentry kawan2.

like fanpage saya kalau sudi.
ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

bila orang glamer mai terus budak jakun nih terkinja2.

Assalamualaikum..

uols..uols..semalam ade orang glamer mai blog kite uols tau..
(dengan gaya kepochi)

CIK EPAL comel datang uolss..!

I rasa macam nak pengsan saja..
tapi tak boleh pengsan..
kang bangun pengsan balik..bangun pengsan balik..
habis tu camner?

pastu pokcik FIQ FIKRI saje je tau cakap camtuh..
mentang2 dia ada fb cik epal..

tak lama lepas tu ini yang terjadi...
CIK EPAL telah mengadd saya..!

owh pengsan..
pengsan..
pengsan..
pengsan..

pastu saya siap wall post cakap
'ini cik betul2 cik epal ke? PENGSAN !'
(nampak tak budak ini memang jakuness?)

pestime orang glamer add saya..
macam mimpi di siang hari woooo..!
okes sudah2..over pula dia ini..


dan ini juga buat saya rasa terharu yang amat..
siap pomot dalam blog benashaari.com lagik..
tenkiu abang ben..

Ini pula hadiah dari kawan blog..
key-chain sama macam header saya ha ha memang comel hokes!

hadiah dari kawan blog saya..si cantik manis ziera.
siap boleh tempah wooo..
ada macam2 bentuk..
boleh buat doorgift ke hape ke memang comel.

tq ziera sebab bagi hadiah yang comel sangat2 nih.
I LIKE!
(banyaknya perkataan comel)

p/s: saya tiada idea sebab banyak benda nak kena buat.

like fanpage kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.




video tutorial natural orange smokey eyes

Assalamualaikum..

mekap ini nama smokey..
tapi jangan berharap ianya seperti smokey yang dramatik-gila-kau-tengok-nak-nangis-weh!

saya buat natural sikit supaya semua orang boleh cuba tanpa bajet hot
 macam nak pergi konsert metalica ke hape ke kan..
konsert jinbara takpe..pasal dia cinta pantai merdeka kan..kah kah..
weh sedap lagu tu woooo...!

nih saya nak bagitahu..
orang selalu sangka smokey tu hanya mekap yang
dramatik2,kaler mesti hitam jek..mata mesti ala2 avril lavigne jek..
padahal smokey adalah salah satu teknik mekap mata.
kaler tak terhad pada hitam dan nampak garang.ok murid2? sudah faham?
ok good..sila bersurai sekarang..jangan nak cuba2 ngorat cikgu..
(sharifah zakiah) LARIKKK....!!!

tuto nih permintaan dari lovebungaquerida.blogspot.com
moh tengok..

tengok kiri..PENGSAN !
tengok kanan..SEJUK HATI MAK MERTUA..ha ha ha over tau!

nah besar gedabak haku kasi tengok..




kalau nak tengok lain2 video mekap dan cara pakai tudung
boleh carik kat entry lama..
label 'tutomekap' dan 'tutoshawl'.

sekian dulu wahai kawan2..
saya mahu buat video rock smokey eyes lak..
yang nih baru boleh buat pergi konsert batu keras(hardrock).

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu.

kemusykilan yang terjawab

Assalamualaikum..

bace tak paper metro ahad 17 julai 2011
tak baca takpe..kalau bace pun takpe..
pasal meh sini saya tolong bacakan..
eh bukan bukan..macam bermimpi saja kalau saya yang bacakan..
saya tulis awak semua baca ya? HA HA HA..
(erk eleh..)

P/S: soalan dari pembaca,dijawab oleh DR.MASHITAH.
saya letak 3 saja,lagi satu tak berkaitan kekonpiusan saya (berkenaan ibu hamil).
so saya letak yang mana saya nak tahu saja okes hi hi..

BEDAK SELEPAS WUDUK
SOALAN: adakah menggunakan bedak asas di muka boleh
membatalkan wuduk kerana air tidak sampai ke kulit?
dari: AIDA, KEMAMAN.

JAWAPAN: jika sudah mengambil wuduk kemudian memakai
apa saja yang bedak asas yang bersifat kalis air atau tidak,
wuduk saudari masih sah.
berbeza jika selepas memakai bedak yang memang dinyatakan
kalis air kemudian mengambil wuduk maka tidak sah wuduk kerana
syarat sah wuduk ialah sampai air ke kulit.
apa yang penting air sampai ke kulit barulah sah wuduk.

HUKUM LURUSKAN RAMBUT
SOALAN: baru2 ini suami menyuruh saya untuk meluruskan rambut(rebonding).
apakah hukum meluruskan rambut walaupun mendapat keizinan suami?
adakah amalan saya diterima allah?
dari: ZIANA, KELANA JAYA.

JAWAPAN: hukum meluruskan rambut adalah HARUS,
apatah lagi bagi seorang wanita yang berkahwin tambahan pula
ia adalah sesuatu yang disukai suami.

mungkin ia dapat mengeratkan kasih sayang antara
puan dan juga suami malah ia adalah dituntut bagi suami isteri
melakukan perkara yang boleh mengharmonikan
rumah tangga.

WANITA UZUR BOLEH ZIARAH KUBUR
SOALAN: apakah hukum bagi seorang wanita yang menziarahi kubur ketika haid.
ada sesetengah orang mengatakan menziarahi kubur ketika haid adalah haram
namun ada yang mengatakan ia tidak berdosa.
saya berasa serba salah hendak menziarahi kubur ketika
dalam keadaan haid.
dari: MIZA, SIPITANG,SABAH.

JAWAPAN: wanita yang sedang berada dalam keadaan haid
tidak dilarang bagi menziarahi kubur.

tiada nas Al-Quran dan hadis yang melarang wanita haid
pergi ke kubur kerana ia bukanlah tempat suci untuk beribadah.
bagaimanapun mungkin ketika berziarah dia tidak dapat membaca ayat Al-Quran 
kecuali berzikir sahaja.

itu saja saya nak share..

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar ye.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

kira kira blue contact lens

Assalamualaikum..

sila jangan salah faham..
kira2 itu bukan kira2 duit ke,kira2 berapa banyak lens yang tersembunyi ke
bukan..bukan..
kira kira tu jenama contact lens baru saya..

tenkiu pada kawan yang baik hati WANI yang cantik sebab bagi ini.
agaknya wani naik nyampess tengok belog budak sekor ini..
tak habis2 gila meroyan selagi tak dapat lens baru...
eh takyah lah kutuk diri sendiri..bikin malu saja..

wani ini seorang gadis gojes yang menjual lens.
ada banyak pilihan awak tau..
harga tersangatlah murah..bermula RM25 + sahaja.
p/s: baru pungpang2 dengan wani,esoknye lens saya dah sampai..
cepat betul..


1) packaging lens kira2.tak sangka packaging dia lebih cute dari saya..
pelis kauorang gelak la jauh2..I majuk kang..

2) saya pilih kira kira kaler blue = biru...ye saya rajin,
pasal tu saya siap translate kat awak2 semua..HA HA HA..

sila jangan berangan..jangan berharap lepas pakai lens ini wajah bertukar
menjadi sebijik seperti model itu..kalau berjaya bertukar sila bagitahu saya..
saya akan kasi gula2 doploh sen..budak2 takleh kasi banyak2..

3) corak lens.sangat cantik kan? 

4) lens baruku yang berwarna biru sungguh menawan kalbu..ececeh...lempang nak?
sengaja pilih biru konon2 nak jadi minah saleh..
tak habis2 budak ini kan? sangat kasihan..

KIRA KIRA CONTACT LENS
> water content: 38%.
> base crve: 8.6mm
> diameter: 16.0mm
> power 0-1000
> tahan setahun tapi cik wani sayang kata seeloknya
pakai 6-8 bulan sahaja.

> dia agak nipis berbanding kebanyakan korean lens yang saya jumpa.
(best!).
> kaler gelap seperti kebanyakan korean lens
(tapi sangat cantik !)
> ada ring(keliling lens tu) kaler hitam.
> bila pakai rasa selesa.macam tak pakai apa2.
> mata jadi besar dan bulat.
> mata bersinar sinar.
>pandangan jelas(saya adalah rabun).

SAYA SUKA HOKEH!
SILA SERBU LENSSHOP CIK WANI GOJES SEKARANG JUGA!

perbezaan antara pakai dan tidak.

penangan lens cik wani buat mata saya kelihatan besar..cun..gojes..mables..
dan er..er..okes sudahlah..karang kauorang semua naik menyampah nak baca belog saya.

nanti saya mekap dan pakai lens nih cantik2,
pastu saya tempek gambar kat sini ok?

tenkiu pada wani keranamu diriku berharga..
WEH SIAP ADA SLOGAN TUH..!

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin...

tenkiu.

video tutorial how to wear a shawl sweet style

Assalamualaikum..

sumpah dengar nama pesen shawl nih saya rasa kelakar giler.

sweet konon?

eh biasalah..budak perasan yang kasi nama kenalah melambangkan sifat2
diri yang penuh keprasanan..kan?
(diri sendiri yang ngaku kira aci lah kan?)

pesen ini memang ramai yang dah buat tutorial.
tapi kebanyakan guna pashmina..dan tak guna pin langsung..
HEBAT TAK HEBAT MEMANG HEBAT LAH WEH!

kalau budak yang seorang ini tak pakai pin langsung,
habis berterbanganlah shawl daku yang menawan kalbu..

dalam video ini saya guna shawl yang lembut.
nak guna pashmina lagi digalakkan..dia keras sikit dan terletak elok.

memang sweet...errr..saya maksudkan shawl yang sweet bukan budak dalam gambar ni..
LARIKK..!!


lain2 video cariklah kat entry lama 'tutoshawl' atau 'tutomekap'

saya baru nak buat video mekap nih..tunggu yee..

p/s: mulut saya jadi ulcer..pakai ubat tak jadi apa2 pun.
ada petua tak camna nak hilangkan?
sakit sangat sampai nak makan pun takleh.

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

sekarang sudah ada

Assalamualaikum..

budak cewi nih nak bagitahu...

sekarang dia sudah ada lampu meja kaler putih suci idaman kalbu..

lepas ini boleh lah nak membaca buku dengan gigih sampai terpaksa
tongkat mata dengan pencungkil gigi..

boleh berwebcam dengan sidia tanpa unsur2 kelam
hantu awek limah go back home sweet home..

boleh bermekap  dengan kadar cahaya
melebihi 68319210 kuasa kuda ku lari gagah berani...!
hikhokhikhok..

boleh korek hidung sambil kilat kuku..
takde macam dulu2..korek hidung dalam gelap rupa2nya terkorek telinga.
$#%%$^%&^& !!!

wahai lampu kesayangan hamba..
walaupun kamu tidak memakai baju berwarna pink,
tapi saya tetap sayangkan kamu..UWEEEKKK!!!

kamu sangat cool kerana bercahaya putih
dan boleh dipusing pusing dan diliuk lentok
sampai semua benda saya nak suluh..
haissshh..! habis menangislah lampu suluh sekelian..
weh over..!

terima kasih kepada hencik zaidi dan kakna
sebab mencarikan lampu ini sampai dapat.

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

sila jangan gatal tangan macam ini punya mak lampir =.="

Assalamualaikum..

selalunya saya tempek gambar yang cun-giler-tokti-pun-nangis-tengok-haku-weh!

tapi hari ini saya mahu tempek gambar yang biasa2 saja..
err...iyelah gambar biasa2..alah..biasa2 tuuu..
(padahal taknak ngaku gambar buroks)

owh pengsan !

dah jangan nak over..lempang kang baru tau..

p/s: rasa2 si fakers berani curik gambar ini tak?
kalau berani maknanya beliau adalah hebat HA HA HA..!
(gelak protes)

motif letak gambar suci itu cuma nak pesan..
janganlah awak2 semua gatal tangan nak garu muka ke,
nak picit jerawat ke..
kang tak pasal2 jadi muka mak lampir dalam gambar tu..
err..mane? mane? mane? (pura2 tak tahu).

itu memang dasar gatal tangan..
gatal jari...
tak termasuk gatal hati lagik..

awak semua jangan gatal tangan kalau mahu muka yang cantik okes?
kalau gatal nak kawen takpe..dibolehkan kah kah..

muka saya dah jadi merah2..
siap pakej parut  lama,parut baru,luka lama,
luka berdarah,luka dihati,luka dilukai,bla..bla..bla..
woii...sudahlah..

sekian laporan dari markonah wak tojo..
(hape motif tah nak tayang muka menggerunkan itu saja)


p/s: sudah dapat lens yang mables dari CIK WANI CANTIK.
nanti saya review ok? comels uuuu...! ouwww..!

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar ye..

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

Video Tutorial fresh red eyeshadow makeup for interview+work

Assalamualaikum..

kelas mekap telah kembali..
marilah beratur sambil behavekan diri menonton
cikgu gigi berterabur bercoleteh barang sepatah dua,sepatah tiga,sepatah empat..
woi! woi! sudahlah..!

ok takyah nak kutuk dalam hati..
rupa saya takdelah cun gila kalau tak mekap+pakai lens.
nak kutuk depan2 pun takyah..
kutuk belakang2 lagi la takyah..
habis tu nak kutuk kat mane?  er..er..
nampak sangat tak bagi orang kutuk =.="

saya combinekan sekali permintaan kawan2
yang nak mekap fresh+senang buat untuk pergi interview,kerja
dan cara pakai eyeshadow merah tapi tak nampak over.

last sekali dalam video nih ade part yang tak jadi =.="
tengoklah je la k..

lain2 video boleh cari kat entry lama atau klik > > > www.youtube.com/zoeyzayah

p/s: ada orang real2 komen kt youtube saya lawa dalam gambar saja,
dalam video tak pun.
finelah..fine..saya tak pernah pun cakap saya lawa gila
so takyah la nak kecoh2..ilek2 luuu..


KESAYANGAN SAYA..
kawan kesayangan saya ini memang selalu buat saya terharu..
beliau adalah cantik..lebih cantik dari saya..
eh jap..jap..saya ini cantik ke? kah kah..
perasan pula..ouuww2!
sengaja print screen part ni nak bagi nampak mukakawan saya
 yang cun,gojes,mables dan..dan..dan..eh cik pelangi,
saya tak bodek tau? bodek tu pun saya tak tahu benda apa..kah kah..

nak tahu tak kenapa saya sangat terharu?
klik >>> SINI

beliau ada 3 blog.
1) http://nadpelangi.blogspot.com
yang ni blog personal..nak berkenalan ke,berpeewwiit ke
bolehlah masuk sini tapi kalau kena debik dengan
bakal suami dia sila jangan cari saya ha ha..
2) http://pelangiheritage.blogspot.com/
yang ni blog jual tudung +fondation naturactor.
nak nampak mables cam dia boleh lah masuk ye.
3) http://www.pelanginadia.blogspot.com/
yang ni jual baju.serius baju comel2 belaka.
moh usha wokeh.

saya kenal cik pelangi melalui blog saja.
tak sangka kami boleh kamceng walaupun belum jumpa.
dia sangat suwit+cantik+baik.

kepada cik pelangi..
saya mahu jadi kawan awak yang baik..
terima kasih sebab jadi kawan saya yang baik..
sudi menangis sebab saya..
sudi layan kemerepekan saya...
sudi er..er..eh ini iklan kicap sudi ke? asik2 sudi saja?
ha ha..
TERIMA KASIH CIK PELANGI SAYANG.
SAYA SAYANG AWAK WALAUPUN SAYA
TAK PANGGIL AWAK NADIA HA HA..
eh panggil cik pelangi lebih comel tahu?



IKLAN:
ade tak sesape nak letak iklan kat blog saya
atau nak saya riview blog/bisnes awak?
boleh bagitahu saya kat komen atau email ke
zoeyzauyah@gmail.com

harga iklan banner RM10 untuk sebulan.
atau
review sekali+letak banner untuk sebulan RM20
tapi selalunya saya diberi produk kira macam hadiah la
untuk review sesuatu produk/bisnes.

like fanpage saya kalau sudi.
kat sidebar ye.

klik nuffnang nak bedah..amin.

tenkiu =)

video tutorial how to wear a shawl simple style

Assalamualaikum..

kenapakah begitu ramai kawan2 yang minta saya buat tuto
pakai shawl yang super biasa ini?

adakah kerana saya yang memakainya maka ia bertukar menjadi super-luar-biasa
atau sper-ring-makan-sikit-habis-lekit2-jariku?
weh melampau..!

takpelah..mari kita lihat video yang saya telah buat secara gigih
dan penuh bersemangat  waja..silalah terharu T_T

cara pakai macam inilah yang kawan2 nak tahu sangat tu..

kalau nak tengok lain2 video boleh carik kat entry2 lama atau
klik aje kat sini >> www.youtube.com/zoeyzauyah.

saya dah siap record 2 video cara pakai shawl
dengan 1 video mekap fresh untuk
 interview+office+eyeshadow merah tak nampak over.
saya combine sekali sebab nak jimat masa.
tungguuuu...

kawan belog saya yang cantik dan bernama khumaera
telah buat satu entry yang comel.
moh la tengok..klik sini > > > MISS LIBRARIAN
tenkiu maera hi hi..

like fanpage saya kalau sudi.kat sidebar.

klik nufnang nak bedah.

tenkiu..


Review produk pixy compact powder & miyami loose powder

Assalamualaikum..

bila on fb mesti chatbox saya penuh GILA dengan soalan2 macam ini..
"awak pakai apa kulit flawless nak mampus !"

"kulit awak nampak gebu2 gitu..kuih pau pun tak gebu macam itu auww !"

"hang pakai bedak apa weh? nampak licin sampai kalah lantai umah aku" 
(ini soalan dari kawan2 lama)

ok..ok..yang part belakang2 tu saya yang tambah..sesukahatiakujekankahkah..

sebenarnya muka saya takde gebu mana pun.
pakai bedak sapu sesuka hati gak..tapi pasal bedak2 ni semua sayang kat saya,
maka lepas pakai terus muka jadi macam tok ti..
kah kah over kau budak !

BEDAK PADAT
PIXY 2 WAY CAKE COMPACT POWDER
p/s: time ni dahi dan hidung saya mengalami ruam2 halus.
sebab tu nampak real2 punya biji2.skang dah takde.

> bedak ini adalah kesayangan saya..sebab tu dia pun sayang saya..
pastu saya pun sayang dia..eh eh..lempang nak?

> saya pakai kaler natural white iaitu no 02 lah kalau tak salah.

> kaler dia cerah sikit dari yang kita nampak dalam bekas tu.
penting untuk try sebelum beli..kang salah kaler jadi tepung gomak lak kan.

> boleh pakai selepas fondation atau basahkan span dan pakai terus.
dia akan bertindak macam fondation sebab dia kan 2 way cake punya bedak.

> kalau pakai fondation dulu,dan mahu kesan kulit yang lebih gebu dari teddy bear kau,
boleh la basahkan span kemudian sapu.

> kalau nak kesan yang nipis atau natural sapu saja dengan span kering
dan buat macam biasa..alah macam tak biasa pulak..

> mula2 sapu kulit macam putih gila-snow-white-pun-nangis-tengok-kau !
tapi pastu dia akan jadi natural dan sebati dengan kulit kita.

> bedak ini macam waterproof pula.bila berpeluh dia akan
jadi lebih cantik kat kulit kita.tak sememeh ke hape ke.
mekap mantain cantik.

> tahan lama.serius cakap kalau saya bermekap pukul 8 pagi
saya sapu sekali saja pastu sampai ke malam mekap saya mantain.
saya tak payah nak touch-up walaupun berpeluh.
tapi untuk kulit super duper berminyak saya tak pastilah kan.

> satu lagi compact powder yang saya suka ialah 
MIYAMI 2 WAY CAKE COMPACT POWDER.
tapi miyami ni kalau kita berpeluh,mekap akan jadi gelap sikit dari kaler asal.
so muka nampak gelap sikit la.pixy tak macam tu.

CARA SAYA PAKAI:

1) pakai fondation SILKY GIRL LIQUID FONDATION IN MEDIUM
klik sini untuk tengok saya review >>> REVIEW SILKYGIRL FONDATION
sapu guna span sampai rata kat seluruh muka.tapi saya guna fondation sikit saja.
.
.
2) basahkan span dan sapu PIXY 2 WAY COMPACT POWDER
seluruh muka.
.
.
3) guna span kering sapu bedak PIXY 2 WAY CAKE COMPACT POWDER
sekali lagi seluruh muka tapi sapu nipis2 saja.
.
.
SIAP !

TIPS: nak ikutkan kita kena sapu fondation dan bedak dari tengah muka
menghala ke luar tapi waktu belajar dulu
tok guru cakap sapu bedak tak payah guna teknik tertentu.
sapu lah macam mana pun asalkan bedak tu rata.
sesetengah kulit kena guna teknik pedap tapi saya sendiri selalunya hanya sapu.


BEDAK TABUR
MIYAMI LOOSE POWDER

> saya jarang guna bedak tabur tapi kalau mekap customer ianya wajib.

> bedak ini ada hanya satu kaler saja.dan warna dia kekuningan sikit
kira macam kaler sawo matang lah.

> nampak ja kekuningan tapi bila sapu dia jadi lebih cerah.

> lepas pakai fondation boleh terus sapu bedak ni guna
powder puff atau berus khas untuk bedak.
cara ini mekap akan jadi nipis dan natural.

> atau lepas pakai fondation terus pakai loose powder ni.
pastu pakai pula compact powder.
mekap akan jadi tebal,gebu dan tahan lama.

> kebanyakan loose powder adalah waterproof.
jadi mekap akan tahan lama.

> kalau campur pakai fondation,loose powder dan compact powder
mekap akan jadi super duper gebu..! serius tak tipu.

> bedak miyami nih baunya semacam sikit.
macam bau macam mekap yang dah expired padahal tak pun.
saya tak bape suka.nasib baik baunya tak kuat.

> saya juga pernah guna loose powder jenama KRYOLAN.
mahal tapi memang bagus gilas! nak pakai sendiri tak sanggup,
pakaikan kat muka customer je lah he he..
pastu selalu pakai loose powder ELIANTO yang  CCE punya.
bagus gak jenama ni.waterproof dan gebu.

mak aihh...! kemain panjang review kali nih.
penat kaki tangan menaip..
(kaki pun menaipkah? penipu betul budak sekor nih)

like fanpage saya kalau sudi.
ade kat sidebar ye..

klik nuffnang nak bedah.

tocetoce..

ini keje pokcik fiq

Assalamualaikum..

pokcik yang hensem ini bernama fiq fikri

beliau adalah lah hensem..lebih hensem dari jiran sebelah rumah saya.

beliau adalah pokcik saya yang tersayang..
err..cik puan sila sediakan payung sebelum hujan..
marilah berlari sebelum awek beliau membaling kerusi..
LARIKKK..!

ada apakah dengan pokcik ini?
marilah berjalan jalan di belog beliau...
dan marilah mengira berapa kalikah saya menyebut 'beliau'
=.="

klik sini >>> LELAKI GEEK

TENKIU pokcik...nenek terharu..
mesti babah jeles nih ha ha..

like fanpage saya kalau sudi.
ada kat sidebar yee..

klik nuffnang nak bedah.

p/s: serius kauorang mesti terus tekan butang 'x' kat atas kanan,
tutup lappy sekali suis semua pastu fobia dengar nama zoey zau yah
pasal masuk blog dia saja kena like lah,klik lah,bla bla bla lah..
BELAH LAH..! 
eh jangan..jangan..nangis i kang..

tenkiu..babai...

riview produk cocealer elianto & maybelline

Assalamualaikum..

saya mahu riview produk.

concealer yang saya guna kalau tutup kesan mata panda ke,
mata beruang ke..eh kan best kalau mata itu ber'wang kah kah..

elianto cream concealer 01.

> jenis krim.

>kesan yang tebal.so takyah tempek2 banyak kali.

> mudah nak tutup kesan hitam sekeliling mata,
kesan parut dan lain2.

> tahan lama.

> waktu pakai kena blend betul2 sebab kalau tak dia jadi
bercapuk.ini kan jenis krim.

> kaler dia lebih cerah dari yang kita lihat kat dalam bekas.
so jangan salah pilih.saya guna kaler 01.
ni kaler yang paling cerah.

> sangat berkesan untuk tutup kesan jerawat macam jerawat batu
atau jerawat yang nampak ketara.

maybelline liquid concealer medium
(lupa nama penuh dia).

> jenis cecair yang ringan.

> kesannya nipis,so kat kawasan yang ada parut atau
jerawat tebal kena sapu lapis demi lapis untuk tutup kesan cela tu.

> senang nak sapu.cuma titikkan dan pedap2.

> tahan lama.

> kaler dia sama ja macam yang kita nampak kat dalam bekas tu.

dua2 ni concealer yang paling saya suka.
tapi yang paling kerap guna maybelline tu sebab
saya suka pakai mekap yang bagi kesan nipis dan ringan.

entry ini serius saja kan?
takpe sekali sekala..dua kali dua kala nak serius juga kan
he he..

like fanpage saya kalau sudi.
ada kat sidebar.

klik nuffnang nak operate.

tenkiu.