Video tutorial make up for graduation day

Assalamualaikum...

sekarang adalah pukul 2 pagi dan lebih2...
hey apesal kau rajin sangat nih cik puan?
itu hati sendiri bertanya kepada diri sendiri...

eh jap..jap..

biasalah malam2 bute yang sepatutnya haku membute tapi terajin sangat
nak upload video dan buat entry terus menjadi kurang siuman dengan diri sendiri..

konklusinya sila abaikan saya yang merepek tah hape2 tuh..
saya sendiri malas nak layan diri sendiri,so janganlah kauorang terajin pulak nak melayan 
diriku ini T_T

marilah mahu bergebang sekejap.

saya dapat banyak request untuk tuto mekap konvo.
amoih cik senah...kemain kau konvo nak melaram siap mekap2 hape nih semua..
kelassss kauuu !

time saya dulu ada konvo jugak tapi tak pergi pung =.="
ingat belajar kecantikan.mekap dan rambut takde konvo ke? 
sape cakap takde? haku lempang kang...emo nih..emo nih...

kauorang kalau ade konvo silalah pergi dan buat cantik2 supaya tak menyesal
kalau time2 raya mak sibuk2 nak gantung gambar anak2 dia konvo dan kau lak
sibuk2 nak carik mane gambar kau..padahal kau lupe ke? kau tak pergi time konvo !
menangis kau senah(eh2... kes senah nih cam sama jeee dengan kes saya? T_T)

sudahlah...(ayat redha T_T)

mari kita main mekap..

p/s: budak jakun nih cuba2 edit gambar..tapi hampes belake...
kauorang tengok pastu duduk diam2 sudah la ya =.="

konon bokeh cam edit kat adobe..padahal tah hape2 haku buat..
itu bear yang saya kasi time konvo CCE 

eh jap2...
KEHADAPAN ADIKKU CCE YANG JAUH DI PERANTAUAN,
SILALAH MENANGIS MELIHAT DAKU DAH PANDAI EDIT GAMBAR TAK 
BAJET CUN MACAM SELALU..KAH KAH KAH KAH...
itu gelak gila kuasa...
SEKIAN..

YANG BENAR:
BUKAN SAYA SI TUAN BLOG..bukan..bukan..

tah hape lah aku bajet time tulis segala mak nenek tu..
menangis kalau mak haku tengok..

mai dah..mai dah...
pembajet cun yang termasyur dah mai dah...

saya yang sedang berkonvo sorang2 kat depan umah T_T
tak pasal2 betul..



> video nih saya buat size standard..saja2 try..
cam hape je...pasnih nak back to videoku seperti selalu he he..

> pakai loose powder nak kasi mekap lagi tahan lama.
konvo kan lama.tapi kalau konvo kat luar negara itu amat best sekali..
sepupu saya banyak belajar kat luar negara tapi ada seorang sepupu tu
konvo kat manchester..percaya tak konvo dia tak sampai sejam pun?
okes tiba2 keluar iklan tak berbayar ini T_T

> kalau rajin pakai lah make-up base dangan eyebase.
nak kasi tahan lama.

> kalau nak cepat lak leh skip mana2 yang dirasakan tak penting sangat
macam bulu mata palsu,lipliner,celak kening dan celak bawah mata.

> tujuan kalerkan lipliner seluruh bibir untuk kasi lipstick
yang nak dipakai nanti tahan lama.seeoloknya guna jenis
pensil yang bertekstur kering.lagi tahan.

> kasi kaler terang2 skit.
kang baru nampak cantik dalam gambar dan mekap pun tahan lama.
kalau takat tenyeh2 seciput mane nak meletopsssnye cek kiah...

 okes..sekian..
burukness bertukar menjadi wowness(perasan).

 ada orang komen real2 kata huduh bila tak mekap..
hade ai kisah? at least yakin diri gak nak tunjuk muka 'huduh' tak mekap nih kan..
takdelah cam sesetengah orang yang tak bersyukur siap kata orang huduh lagi..
lalalalaala....

mataku adalah biru palesu
sila jangan lempang daku..

itu pantun..sila bertepuk tangan tanda saya hebat...
secara tiba2 boleh berpantun pula...terasa amat berbakat..
kah kah perasan datin markonah oiii...!


like fanpage kat sidebar.kalau sudi lah.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.












Review produk Pengetip Bulu mata bateri

Assalamualaikum..

berdesuppp tajuk berterus terang pasal kandungan entry T_T
memang tak pasal2...

baru2 nih saya membeli pengetip bulu mata yang guna kuasa bateri..
kuasa bateri ye uollsss..bukan kuasa kuda ke,kuasa tak kuasa ke,
kuasa giler kuasa ke..haaa bukan..bukan...

saya beli jenama R&Z COSMETICS.
dengan harga RM10.90

 hamboi ko senah...mata nak internasional jek kan?

1) bulu mata saya sebelum guna pengetip..
jangan pandai2 nak gosip tu mata celine dion ke.mariah kari ke...

2) lepas ketip dengan pengetip bateri tu.
tapi ni belum pakai maskara.belum meletops ye uoollss...

3) dah pakai maskara.
ciri2 retis dah nampak tu haaa...MUNTOH !

4) lepas pakai maskara saya ketip semula dengan pengetip bateri tu.
nampak tak? nampak tak? jangan cuba2 nak cakap tak nampak..
i slap uollsss kang..kah kah..verangan~

p/s: saya dah test buat cara nih terutama yang no.4...
letikkan tu akan kekal sepanjang hari...
itu adalah mables !


1) ini adalah pengetip tersebut...ini bukan pencungkil gigi...harap maklum..

2) pakai bateri AAA...

3) tolak menatang hape tuh ke atas(anak panah).
lampau hijau akan menyala(dalam petak merah).
tahan sampai panas.

4) getah dia kaler merah kalau sejuk.

5) kena tahan sampai dia jadi panas dan warna getah berubah
jadi jernih.

6) ketip lerr bulu mata...jangan dok buang tebiat pi ketip kuku ke hape kan..
kene tolak menatang tadi tu ke atas dan time ketip tu
tahan beberapa saat.

MARI MENDENGAR APA KATA KAK SENAH,DATIN MARKONAH,
DAN PARA GENG SEKELIAN..

kualiti produk nih ok gak sebab harga pun berpatutan kan.

jangan nak perasan benda nih panas nak mampos..
bila dia panas jadi suam2 jek.

kuasa melentik tu agak ok.
tapi kalau lepas maskara pastu ketip memang letikkan tu akan
tahan lama sampai 1 hari ! 

yang tak bape best sebab bentuk dan ciri2 ciptaan dia tu
hanya selesa ketip bulu mata sendiri.
kalau nak ketip bulu mata orang rumit sikit sebab bentuk dia melengkung
dan menatang nak kene tolak ke atas tu ada kat bahagian dalam..
kalau tak paham sila tengok gambar..

saya puas ati gak lah dengan benda nih..
tapi nak ikutkan hati tingin nak beli jenama panasonic punya tu..
cuma tak pernah jumpa lag pun..sape2 tahu? terutama harga.

maskara saya guna tu pun agak hebat..
saya pernah review beliau kat entry >>> SINI

blog saya telah dipeewwwiitt oleh cik adik manis sekelian..tq yee..
>>> MIA
(klik untuk ke entry2 sekelian)

like fanpage kalau sudi.
kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


Kulit saya licin? auuwww...!

Assalamualaikum...

macam nih haaa kalau nak kulit yang licin *tetibe 

eh jap..jap..belum sampai ke level 'mari belajar cara licinkan kulit lebih licin dari lantai'

belum...belum...

akak zoey nak mengadu domba skit pasal kulit beliau
akak? terus berasa matang T_T


kulit saya banyak parut *nanges T_T

kulit saya pori2 besar *nanges T_T

kulit saya nak jadi jeragat *nanges T_T

kulit saya jenis kombinasi *okes..yang ni tak bape nak nanges =.="

tapi yang membestkan adalah sejak kecik kulit saya adalah licin..auww...!
okes bunyi melampau..=.='


emak cakap kecik2 dulu emak bagi saya makan telur separuh masak..
mungkin sebab itu kulit saya licin? susah naik jerawat?
hape ke teori nih haku pun konpius...

tapi mungkin betul juga? pasal kulit saya dengan CCE,kakna dan kakda adalah berlainan.

mereka2 itu tak makan telur separuh masak..saya seorang sahaja.

itu dulu..skarang kalau kau kasi telur separuh masak tu sumpah haku tak lalu.. 
kah kah..


hai awak...saya rasa amat mables sebab punya kulit yang licin..MUNTOH....!

kalau muka naik jerawat sila jangan stress...kang hormon tak stabil kang lagi galak dia naik..
tapi kalau nak stress jugak takpe...ai tak kisah pun uolllsss...
takde kene mengene dengan ai pun..ha ha..KEJI !

pakai produk yang sesuai dengan kulit..
jangan terpengaruh dengan orang..kulit dan hormon tak sama.
kang pakai simplysiti,kau sibuk2 nak berubah jadi seketul macam tokti..
err...macam kene kat diri sendiri jee...OK NEXT !

pastikan kulit bersih terutama sebelum tidur malam.
kauorang lah kene rajin..saya takyah sibuk2 nak rajin..
kat dahi awal2 suda dicop 'PEMALAS PUNYA BUDAK'
fine T_T

guna produk terutama mekap yang berkualiti.
bukan hape,bimbang kulit rosak dan naik jerawat...
kalau bimbang dato k tak minang takpe..kalau bimbang yang itu memang carik nahas namanya tu..

minum banyak air masak.
tapi jangan nak pandai2 minum sampai 1 kolah..
itu AMALAN sesat namanya...


sila jaga kulit awak baik2..
tak kira awak putih atau gelap..yang penting kulit sihat dan licin..
barulah senang dan cantik bila mekap..tapi kalau dah mables amat tuh takyah mekap
pun nampak cantik..
takdelah cam budak seorang ini kan...ini..ini..yang tengah taip nih...
beliau ini kena mekap pasal..errr...takyah citer..ha ha...

itu je yang saya selalu amalkan...tapi 'TERBABAS' lagi kerap saya amalkan T_T
kah kah..dasar pemalas !

 kulit licin boleh menambah keyakinan diri..weewwwiittt...!


like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin...

tenkiu.

VideoTutorial my simple everyday make up

Assalamualaikum..

Hai uolllsss...

hari nih meh nak tunjuk sikit salah satu cara saya mekap hari2..

tunjuk sikit saja..pomis..

kalau tunjuk lebih uollss boleh lempang saya laju2..

pastu haku mogok tak mau buat video dah...haaa takut ler tu..takut ler tuuu...


saya paling kerap mekap macam ini...

nak cepat punya pasal...

tak sampai 10 minit pun..

kalau awak teror silalah pecahkan rekodku ini kah kah...


uollsss boleh mekap untuk pergi mana2 saja..

kelas ke,dating ke,menuai padi ke kan...takde masalah..

kalau ade masalah tu
uoollsss yang bermasalah..bukan saya yang bermasalah..eh peninglah !

meh lah kite setat..

bear saya yang bernama tidi..

dah lama dah dia nak interprem kat blog saya...

baru sekarang saya kasi can kat beliau...

tapi harap maaf...'kod' motif memang takde motif..
apesal lah haku merepek nih T_T

Simple uoollsss...buat sambil pejam mata pun boleh uoollsss...

budak ini bajet hot ambil gambar senget2...

pastu bajet comels...ala uollss nih..macam tak biasa pulak...




hasil mekap mata yang simple,gojes,mables,bla..bla..bla...

ye lah...ye lah..melampau..=.="

tak pasal2 sungguh budak ini ambil gambar terbalik..

takpe..takpe..anggap saja ianya style terkini muda mudi T_T


selamat mentry uoollsss....

like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tocetoce..

Cupcakes ini comels T_T

Assalamualaikum..

sekarang saya suka makan kek..

baru2 ini teringin nak makan cupcakes..

kempunan punya pasal,tak pasal2 saya hallo2 kakak saya kakna minta resipi..

konon nak buat sendiri...

terkejut bukan kepalang lah beliau..

macam bermimpi sahaja adiknya yang seorang ini meminta resipi..


secara berhemah beliau cakap takyah nak buat,nanti dia balik bawak cupcakes pujaan hatiku itu..

YAHOOOO...!!!! kat dalam hati T_T


okes...jumaat cupcakes kalerfull itu selamat tiba didepanku...
amboi ayat..puuii...!

P/S: kakak saya buat bisnes kek.macam2 jenis kek..
kalau nak tempah terutama kat kawasan ipoh dan kulim
boleh call atau sms 012-4463570.

aising dia rasa macam2..
untuk saya kakna buat inti blueberry dan strawberry..
ada dua jenis..kek lembab dan kek kering(macam kek span)
yang nih jenis lembab.
naik gila saya tau...
overrrrr....=.="

untuk diriku ini hanya mendapat cupcakes didalam kotak biasa...
untuk customer dapat kotak cantik2...
okes fine...dunia memang tidak adil T_T

ok kawan2..saya mahu tidur..tapi badan tak sihat..
berasa seperti akan selsema...
wahai badan..silalah bertahan...ahad atau isnin sudah mahu cucok ubat..
(hari sabtu kemarin tak jadi cucok kat KPJ sebab ubat kena order)


like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.



Review Produk White Eyeliner Dan Tips Untuk White Eyeliner Tahan Lama

 Assalamualaikum..

ramai tanya saya pakai celak putih jenama apa..

jenama kegemaranku adalah cap ayamness...

sekian terima kasih..

kamu semua dah boleh balik dah..sambung buat taik mata ke,
korek hidung ke,bagi ayam makan ke kan..

PANG..!!! okes..fine2...mari berserius semula..
T_T

jenama yang pernah saya guna..
1) The face shop.
RM16.90 ke RM19.90 tah..
lembut berkrim dan kaler betul2 putih.
jenis yang takyah shrap tu..hekebende orang panggil haku pun dah konpius..T_T
hujung dia dapat span kecil untuk smudging kalau perlu.
tak tahan lama tapi sebab dia comel punya pasal,hati tetap jadi suka he he..

2) ZA
RM23.90
jenis takyah sharp gak.
kaler putih tapi tak pekat sangat.
selalu patah..tensen aiii...
jenis krim tapi keras skit...
tak tahan lama.

3) ELIANTO
RM19.90(tak ingat sangat)
jenis takyah sharp.
nama jek kaler putih tapi nampak macam kaler krim.
shining.
jenis berkrim dan sangat lembut.
tak tahan lama pun.

4) MAC(yang ori punya ok..beli kat butik dia)
RM50(waktu tu lah..)
Jenis pensil.
kaler putih pekat
tahan

5) DAVIS EYE(cap ayamness)
RM10 untuk 3 batang
pensil tapi jenis krim yang sangat lembut.
shining
kaler putih
macam berminyak skit
tak tahan lama.

sekarang saya guna dua jenama murahan tapi agak bagus ini..

Qilaiyi dan mac.
RM4

dua2 jenama nih sama saja.
jenis krim
kaler putih pekat
tak bape tahan tapi ada cara nak bagi tahan.
senang nak pakai sebab dua2 nih jenis lembut dan kaler pekat.

dari pengalaman saya..jangan lah sibuk2 nak beli brand mahal2
padahal dua2 jenis pun hasilnya sama macam brand mahal yang saya pernah guna.
tapi MAC ori dikecualikan yee pasal itu memang mantop..!
harga pun mantop...nak megirai duit dari dompet pun mantop...T_T

MASALAH:
selalunya celak putih memang tak tahan lama.
terutama kalau pakai kat waterline saja.
so saya ada tips yang saya selalu guna untuk kasi dia tahan.

TIPS:
nak bagi tahan lama senang saja.

1) garis celak putih kat waterline
(garisan hijau)

2) garis juga kat garisan bulu mata.
bawah sikit dari waterline tu
(anak panah merah)

3) sapu eyeshadow putih kat atas garisan celak putih tadi.
tak kiralah guna eyeshadow jenis debu ke,krim ke kan.
sapu guna span eyeshadow yang kecil tu ok.
sesetengah orang mungkin tak suka sebab debu eyeshadow mungkin masuk kedalam mata,
tapi kalau buat secara berhati2 takde masalah punya.

4) garis celak putih sekali lagi atas eyeshadow tu.
double mendaouble lah gitu kan =.="

*kalau nak pakai celak hitam,boleh garis bawah skit dari anak panah merah tu.
tujuan garis celak putih kat situ sebab lama2 garisan kat garisan hijau akan hilang,
tapi garisan kat anak panah merah tu yang tahan lama.
so better pakai celak hitam bawah anak panah merah tu ya..
mata pun nampak besar..


itu saje uollss...
saya tak pakai sangat pun benda yang mahal2..


like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu..

My room suwit room

Assalamualaikum..

biliksaya..sayabilik..biliksaya..sayabilik..
OIIII sudah lah..mari saya bercerita...


saya telah mendapat bilik tidur yang lama..
sebelah bilik emak bapak yang gojes..tapi bilik emak di atas(kanan)
dan bilik saya dibawah(kiri) 

ehh paham tak paham?  cikgu rotan kang..
huahaha..ada hati nak rotan orang konon?

motifnya kerana saya selalu sakit ditengah malam..
kalau itu berlaku saya akan calling2 emak secara dasat akibat err...
ok2..takyah citer..

dulu ianya gelap seakan rumah hantu..rumah hantu sister limah go back home
lebih indah dari bilik ini..

ia juga banyak habuk sampai hencik zul my bro peeewwwiitt...
cakap camnih " patutlah tuan dalam bilik nih sakit jantung"
okes fine....fine..T_T

agak panas sampai berasa seperti berada didalam oven..
itu cerita ditengahari..dimalam hari ianya sangat sejuk sampai nak selimut dengan
10 keping toto(bajet nak macam winter je kan)


baru2 ini saya telah mengecat secara berpenat lelah..
kaler krim biar sedondon dengan kaler rumah secara keseluruhannya..

berkemas secara hebat...membeli almari baru,tikar baru,cadar baru,
bf saja yang tak baru..kalau itu baru haru biru hidupku
fulamak..!!! pandai sungguh saya berkata2..ha ha calit sikit..

sekarang bilik saya adalah cerah,sejuk dan membestkan kah kah..


marilah melihat bilik dan barang saya..
tetap nak tunjuk walaupun ianya comot dan tidak hebat..

katil  saya...

mamang saya(putih)

tidi saya(coklat)

bantal love saya (pink yaauuwww...)

bantal saya..

cadar saya(saya sukakannya yang berkaler krim+pink)

dan mana saya?

sini derr..sini..sini haaa...sedang mentangkap gambar ini haaa...
(dibelakang tabir rupanya)

katil ini adalah tempat lepak saya yang paling best..!

kotak pink ini adalah comel seperti saya...

ha ha ha ha ha..eh lempang nak?

jangan nak kata tu kotak beracun ke hape..

tu tempat simpan aksesori saya..tapi sumpah..malas gila pakai aksesori T_T

rak simpan aksesori dengan benda comel2 letak kat rambut tu..

biasalah..tuan punya blog kan bajet comel..

eh sape? sape? sape?

jari saya kecik..

tangan saya kecik..

badan saya kecik..

maka dengan itu saya perlukan netbook yang kecik..

okes sila terima alasan itu =.="

saya suka beronline diatas katil..

bajet suwit konon..puiii!

Sebelah katil ada rak..salah satu tingkat tu letak buku dan majalah..

tapi majalah saya sebenarnya adalah sangat baaannnyyyaaakkk...!

tapi itu letak kat rak di bahagian atas rumah..so ini sebahagian saja.

rak mables ini all in one..

segala mak nenek haku sumbat..

kesian rak tu dah macam poket doraemon haku tengok T_T

bag mekap saya...tapi hencik zul panggil bag james bond..

padahal anak dia sendiri suka dok bertenggek atas bag saya ini..

dia ingat ini bangku ke jamban hagaknya? he he..

dan si tinggi itu adalah mesin oksigen saya..

meja solek yang comot2..

comot dengan kesan lilin..sape punye keje tah..

okes mari kita mentry ini..

ehem2...

cermin oi cermin..sape yang paling tercomel?

oke2 takpe...

dimaafkan...

pasal awak dah cakap saya yang paling tercomel..

tenkiu cermin..

babai..


ini reaksi kauorang lah...keh keh..

barang2 didalam laci saya..

walau apa pun rupa bilik anda..silalah pastikan ianya berbau harum dan hebat di hidung..

ini pewangi ruang tamu..

saya telah menculik beliau ke bilik tidur..

tapi saya sangat sukakan pewangi berbau peach dari jenama hape tah..

tapi dah habis..tak pasal2 pewangi glade ini menjadi mangsa T_T

KIRI:
rak simpan baju pakai hari2..

KANAN: 
almari hebat ini belum mampu menyimpan baju yang super membuak..
(sebelah kanan bahagian emak & bapak,sebelah kiri bahagian saya)

baju emak dan bapak yang membuak..

baju saya belum hebat mahu membuak sebab tu kauorang boleh tengok saya 
hanya recycle baju yang sama...takpe..berjimat itu kan hebat(alasan sedapkan hati sendiri)

meja setadi dan tingkap yang mables.

saya beronline dan membuat video di meja ini..


bilik saya tak mables pun kan?

tapi takpe..asalkan ianya membahagiakan saya sudah cukuplah..

p/s: jangan nak gelak tengok saya edit gambar.
itu hasil kebosanan di tahap cipaness..

like fanpage saya kat sidebar.
kalau sudi..takde paksaan..

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


Tutorial Arabian make up for dinner kolobrasi bersama fyna dan mazni

Assalamualaikum..

kasihan aweks2 cun fyna dan mazni kena tunggu saya upload video..maapppp yee...

kami bergabung untuk publish tuto mekap arab pada hari yang sama..
owhh sangat suwit bukan?

tapi mekap saya adalah over mak oiii..tengok rasa nak lempang diri sendiri kah kah..

kaler boleh kurangkan atau guna kaler yang lembut juga ya..

mari setat..
eyeliner sebelah tertanggal tak sedar2 =.="
*kat inner corner tu..












like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah.

tenkiu.

video tutorial cara pakai shawl 3 segi di depan

Assalamualaikum...

tadi dah minta kawan2 kat fanpage vote nak tuto mekap ke tuto shawl..

nampaknya tuto shawl adalah hebat kerana mendapat undian tertinggi...

syabas bete..T_T

shawl camni jek..

takde hebat sangat pun..

takyah lah berangan saya tunjuk style lepas-pakai-berubah-menjadi-siti nurhaliza ke hape..

takde..takde...

dalam setiap tuto hanya memakai baju pink itu saja...=.="

nak buat camne..semikin...baju tu jek yang leher tinggi pun..

boleh kaver2 leher datin markonah yang tak bape nak cun neh..

kang haku dedah leher kang ade pulak makcik anon sibuk2 nak kompelen kang..


okes kawan2..mari kita setat..


lain2 tuto pakai shawl boleh tengok kat >>>> SINI CIK SENAH OIII...

lain2 tuto mekap boleh tengok kat sini >>>> SINI..SINI..

style nih gojes sebenarnya nih...

tapi pas budak nih yang pakai siap buat tuto lagik,trus jadik comot2...T_T


selamat mentry kawan2..


p/s: hati sangat tak best ketika ini..
tolonglah..nak buat macam mana lagi supaya orang hargai kita nih?


like fanpage kat sidebar kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

Review produk SilkyGirl Gentle Eye Makeup Remover

Assalamualaikum..

sape suka bermekap? SAYEEEE.....(jawab sendiri)

sape selalu kene tanggalkan mekap? SAYEEEE...(jawab sendiri lagi)

make-up remover sape paling cepat habis? SAYEEEE...(ye lah..ye lah..jawab sendiri lagi T_T)


sebab cepat habis,maka selalu lah saya tukar2 jenama make-up remover.

saja gatal..eh jap..jap..gatal menukar jenama takpe..

jangan gatal menukar boypren ke suami ke..

haaa yang tu dah kes gatal carik pasal namanya...haaaa kan saya dah merapu..=.="

marilah saya mahu menreview make-up remover ini.

SilkyGirl Gentle Eye Makeup Remover(For Waterproof)
110ml
RM15.90 tapi saya beli time promosi kat guardian RM10 sahaja.


kaler biru tu minyak.yang jernih tu macam air saja.

saya cuba cuci mekap guna kaler jernih tu saja,
macam air semata2.tak berkesan langsung untuk tanggalkan mekap.
kene goncang dan campur dengan air kaler biru tu barulah dia bertindak menanggalkan mekap.
tensen gua camnih...(aceceh)

boleh tanggalkan mekap yang waterproof tapi kena goncang sampai 
dua2 kaler tu bercampur baru senang tangggal.
yang nih pun bikin gua tensen...

agak berminyak sampai mata rasa tak selesa.
yang nih lagi gua tensen...

takde bau.
yang nih takpe..dimaafkan pasal gua tak tensen..kah kah lempang nak?

p/s: goncang sampai sebati,tuang atas kapas dan cuci mekap perlahan2.
jangan kau pandai2 pi cuci lantai ke,lubang jamban ke,yang tu ajaran sesat namanya..

keseluruhannya saya lebih suka jenama maybelline.
Liyana jasmay sila berundur..model baru bakal sain kontrak..


jenama maybelline  tak berminyak walaupun banyak cecair kaler biru kita guna.
mata rasa selesa je tau.
hencik maybelline perasan tak haku tengah bodek nih?

saya try guna cecair maybelline yang jernih tu(tak campur dengan cecair  kaler biru),
mekap kalis air pun tanggal juga.
tak semestinya kena campur dengan kaler biru macam jenama silkygirl.
owh hebat betul pembodek ini T_T

kalau nak tengok saya review makeup remover jenama maybelline boleh klik
>>> SINI


jenama Mary Kay juga adalah sangat bagus
cuma harganya agak UHUK..!UHUK..!
sayang weh nak guna banyak2...ha ha..


ade sesape yang tahu makeup remover jenama apa lagi yang bagus?
sila share ya.

like fanpage saya kalau sudi.ada kat sidebar.
bukan ape..saya jarang app orang kat fb.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.


Mekap dan jadi model

Assalamualaikum...

secara tak pasal2 saya telah menjadi model bidan terjun..

bukan terjun bukit ke,gaung ke,lubang sampah ke hape...itu carik nahas namanya..

tapi terjun katil,bermekap secara laju2 dan berpose kelik kelik kelik secara SDN.BHD.
kenapalah saya ini berbakat untuk merepek T_T

nak tahu saya jadi model apa? sila klik sini >>> CCE


secara gigihnya saya telah mencuba bermekap seperti gyaru..
adakah ianya menjadi?
adakah muka dan mata saya nampak berbeza?
kenapakah saya rasa seperti tiada apa2 perubahan?
kenapa? kenapa? kenapa?
adakah kerana saya telah menjemu asik tengok muka sendiri hari2 maka
bila bermekap juga berasa ianya lagsung tiada perubahan yang membawa kepada
kecomelan seperti aweks2 di jepun itu?

mata besar sebesar bola lisut,bola sepak pun kalah rasanya
 kah kah...

pipi dan bibir saya sengaja kasi pucat2..saja nak mengetest power mekap.
jawab dulu sebelum orang kendem saya hu hu

gambar ini tiada caption..
harap maklum..
sekian...=.="


P/S: 
ada seorang jejaka telah bertanya secara sinis di youtube saya..
mengenai mekap saya yang tebal..

sekarang mari menjawab secara serius...
wahai jejaka a.k.a penunggu gua..sila pilih mana satu jawapan yang awak mahu..

A) mekap saya tebal atau tidak adalah tidak berkaitan dengan sesiapa.

B) mekap saya adalah tebal kerana saya adalah jurusolek yang sentiasa praktis mekap kat muka sendiri.
awak nak saya praktis kat muka awak? boleh saja kalau mahu...

C) mungkin awak tak perasan bahawasanya channel youtube saya adalah channel mekap
bukan channel 'mari mengecat rumah secara riang ria' 
atau 'segment memasak bersama chef two' 
kalau macam nih menangis chef wan tengok weh..

sekian terima kasih.
maaf andainya surat daku membuat dirimu marah dan berputus asa..


P/S lagik T_T :
saya tidak megedit secara hebat sampai kulit nampak flawless gila.
itu kerja kamera.saya cuma deepen kaler saja.
tengok? sampai lipstick dan blusher menjadi pucat secara hebat.
padahal dah pakai setebal 14 inci T_T
maka sila jangan marah saya =.="

hoi..! hoi..! ini sudah semacam entry merepek melebihi entry waras.



like fanpage kalau sudi.kat sidebar.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.