pilihkan lens untuk saya.

Assalamualaikum..

ini bukan rancangan pilih menantu..
tapi nak pilih pun takpe..
"mak cik tumpang lalu"
(saya).
"eh anak sape lah neh..buat menantu molek nih"
(kata mak cik-mak cik sekelian).
PANG ! KEDEBUSH KEBASH !
(ini CCE tiba2 membelasah saya sebab jeles).
HAHAHAHAHAHA..

sudah la...sudah la..
saya mahu minta tolong kawan2 semua boleh?
tak boleh pun takpe,saya akan paksa sampai boleh
kah kah..

saya mahu beli lens kaler biru.
tapi terkonpius pula yang mana lagi cantik.
boleh tolong pilihkan yang mana agak2 yang cantik dan sesuai dengan saya?
agak2 lah ye..agak2 lepas pakai jadi rozita che wan ke,dato siti ke kan..
ha ha..

FYNALE HONOO BLUE.
saiz 15mm.
bila pakai dan dalam cahaya normal mungkin nampak gelap sikit.
cantik tak kalau saya pakai?

BUBBLE BLUE.
saiz 17mm.
kaler agak terang dan biru tu lain macam skit.
meyerlah kalau pakai.tapi adakah ini sesuai?
selalu jumpa 14.5mm saja..betulkah ada lens ini yang besar?.

PUFFY 3 TONES BLUE.
saiz 16.8mm
saya pernah pakai yang nih tapi saiz 14.5mm.
kaler memang menyerlah sangat2.
tapi waktu tu tak bape selesa sebab saiz kecik.
yang musykil skit skang nih,puffy tu setau saya saiz 14.5mm.
yang ini 16.8mm..adakah betul?
ini sesuai tak dengan saya?.

ok kawan,sape pernah pakai antara ketiga-tiga jenis lens ini?
bukan dari kaler tapi jenis.
selesa tak?
sila tolong bagitau saya ok?
toceeeee....

like fanpage kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

32 comments:

Phat said...

zzy phat pilihkan yg fynale hono blue k

http://phatthegreat.blogspot.com/2012/01/aksi-syaza.html

tomatokering :) said...

puffy tones oke kot! ^^

Manja said...

pernah guna and masih guna bubble les. warna brown. nk kata besar x pandai la Manja nk ukur kebesaran die. sedang2 kut.

selesa, best. warna die ala2 lembut mcm tu. lagi pun warna die lain daripada lens lain. menyerlah tu agak le. mengikut pengalaman, bila manja pakai bju ade brown2 sikit dgn lens brown dari bubble lens. agak sesuai n cantik (angkat bakul jap):P

lagi pun manja x minat yg ade lingkaran hitam kat luar tapi warna lain kat dlm. kalu x faham buat faham ye hehe. if hitam semua kira ok :D

panjang plak komenyer. pendapat dari Manja aje :)

ape2 pun gong xi fa cai
zhu ni xinnian kuaile
wan an!

Manja said...

pernah guna and masih guna bubble les. warna brown. nk kata besar x pandai la Manja nk ukur kebesaran die. sedang2 kut.

selesa, best. warna die ala2 lembut mcm tu. lagi pun warna die lain daripada lens lain. menyerlah tu agak le. mengikut pengalaman, bila manja pakai bju ade brown2 sikit dgn lens brown dari bubble lens. agak sesuai n cantik (angkat bakul jap):P

lagi pun manja x minat yg ade lingkaran hitam kat luar tapi warna lain kat dlm. kalu x faham buat faham ye hehe. if hitam semua kira ok :D

panjang plak komenyer. pendapat dari Manja aje :)

ape2 pun gong xi fa cai
zhu ni xinnian kuaile
wan an!

Syuhada Nasya said...

cantik la kak :)

zuk zuhaiza said...

yang bubble blue tu dahsyat laa. eheee

tak reti nak pilih sbb xpnah pakai.uhuks

hunny_bunny___chumutt said...

bubble blue 2 nampax cumil la. . .:') . . .

aqilahromi said...

Lens biru? Wah braninye kamu :) And act, sy pernah pakai lens honoo tu, xtau la kalau org lain tp sy pkai mmg selesa, xrasa sakit pn.

Cik Yatt said...

sis kite prnh pkai yg puffy 3tones tu..slese la..tpi saiz die kitenye tak bsar pon..mcm ckup2 mata je..tpi tak tahu la at tmpt yg sis slalu beli tu ad saiz bsar.

klu ikot kite en..3tones tu sngt lawa..hee..honoo blue tu pon oke gak..bubble blue..tak lawa lah..hee

cik chinta said...

honoo blue. best. sme jnis hono mmg kaler myerlah. x tipu.

fathiahRAIHANA said...

suka yg 2nd lens tu akak :)

cik eka said...

better amek yang buble blue tu
laen dri yang lain kot warne dia cantik

zOeY zAu YaH said...

phat: ok thanks.

zOeY zAu YaH said...

tomato: mesti penah try dh kan? hihi thanks ye.

zOeY zAu YaH said...

manja: ok rojer bebeh..

zOeY zAu YaH said...

syuhada: tu yg pening nk pilih tu hehe..

zOeY zAu YaH said...

zuk: it's ok =)

zOeY zAu YaH said...

hunny: ye ke? hihi tq.

zOeY zAu YaH said...

aqilah: ye ke? hmm ok2 thanks ya.

zOeY zAu YaH said...

cik yatt; konpius2..hehe ok thanks.

zOeY zAu YaH said...

cik chinta: penggemar honoo mai dah haha..ok thanks cikgu.

zOeY zAu YaH said...

fathia: ok tahnks..

zOeY zAu YaH said...

cik eka: warna lain kan? hehe

hanabunga said...

lens paling besar yg hana tau 16mm ja.hee yg kedua tu cantik gak k.zoey :) mesti nmpk menyerlah time pakai kan :)

ILA SYAMILA ♥♥ said...

ila suka yg the 2nd. nampak macam real je mata kita biru hihi

zOeY zAu YaH said...

hana: ye ke? ok thanks =)

zOeY zAu YaH said...

ila: thanks..

Edy Fee said...

beli warna biru la...ok kot..hehe comey

nuruashia ♥ said...

the first one is better :)
for me laa ehheeh

zOeY zAu YaH said...

edy: semua tu biru kan? hehe..

zOeY zAu YaH said...

nuru: thanks..

nasha sanza said...

warna lens atas sekali saya pernah pakai tau! tapi rasanya warna second klebih korea sikit..hehehe..