Tutorial: korean lips*VIDEO TUTORIAL cara buat bibir merah macam pakai lip tint ala2 gadis korea.

Assalamualaikum...

setelah penat mengutip undi dari kawan2 fanpage,
maka tutorial korean lip adalah pemenang untuk dipublish dahulu..
YEAAAA kuat2..
tak kuat pun takpe,bukan saya dengar pun hahahahaha...

*ADA VIDEO CARA SAYA BUAT BIBIR CAMNIH KAT BAWAH.

ini gambar tuan tanah kena letak mula2...
pastu letak pula bersaiz gila kuasa..
memang terharu betul..

nampak tak bibir merah2 tapi natural,fresh dan nampak comel tu?
hey tak paham2 ke? bibir comel tu bibir saya lah markonah oiii..
*terus kauorang lari lintang pukang tak cukup tanah HAHAHAHA...

gadis2 korea suka betul pakai lip tint sampai bibir nampak merah2 comel tu.
pasal saya suka bajet comel,maka saya reka2 benda yang sedia ada untuk
bagi kesan ala2 lip tint juga.
kedek punya orang kenelah kretip sket..kalau tak kang jenuhlah
nak mengirai duit dari dompet nak beli lip tint lah,itu lah,ini lah...
tak kawen haku hoii..!

~pic source from google
ada banyak jenama,harga,tekstur dan warna lip tint.
jenama benefit ini antara yang terpaling popular.
tapi harga juga adalah mables dan kena beli kat butik dia je.
kalau kat utara nih butik dia ada kat gurney plaza penang.
tak kuasa haku nak pi sana hahahaha...

~pic source from google.
camginilah kalau pakai lip tint tu..
nampak comel je kan..
~pic source from google
comel betul la bibir kau makcik T_T

~pic source from google
ini park bom bukan saya..
hishh sape yang pandai2 nak cakap ini saya?
sape? sape? sape?
UWEEKKK!*muntah kat diri sendiri yang perasan.

yang ini bukan gadis korea..
bukan..bukan..
yang ini cuma gadis-perasan-macam-korea-puuiii!

tengok mulot saya tu...
suka betul buat camgitu skang nih..
biasalah..biasalah..bajet comel hahaha...

 nampak je macam pakai lipstick/lip gloss biasa,
tapi cuba try..hasilnya kat luar sangat comels auwww!
*effect bunyi tu pun dah tunjuk dah..tak terpengaruh lagi ke?

meh tengok video meh..pendek je videonya..
tapi harap maaflah ya..
si pembajet nih pakai pashmina main humban atas kepala
sampai dah macam mak nenek je nengoknya haaa..
tu blum masuk tang gigi macam pagar tak siap tu..
hoi tacing betol..!



boleh tak nak kagum dengan mulot sendiri?
boleh ye? mekasih..mekasih..

macam dah puas hati sangatlah kan asik menunjuk ke bibir tu ja kan?
takpelah...kau syok sendiri pun takpe..jangan kacau orang sudah..
*cesss menasihatkan diri sendiri pula..

selamat mentry..

like fanpage kalau sudi.

klik nuffnang nak bedah..amin..

tenkiu.

57 comments:

Cik Eka said...

cntik bibir kan..

memerah je..hehehehe

nak beli tint la pas ni

Nurul Mazni Sawal said...

jimat dah.. tak payah beli lip tint bagai tu.. murah pun murah.. gune sedia ade jer :) nice tuto!

kLiPKeRt@sPiNk said...

ktex dpt tgk vid tu..
so..masih x paham..pe maksudnye tinted lip ni???
ape beza ngn pkai lipstic?

Magic Chic said...

mmg comei la mulut cik zoey...anak sapa nie? :D

Pelangi said...

klaka2..xpenahnye serius zoey ni..hehe

Pelangi said...

zoey, lupa nk tnya..cantik la eyeliner tu..brand ape macik?:P

nabila azmi said...

rase nak blila mcm ni..menarik=)

Juliet_iRa~" said...

comel aje..hee..

nt nk try..:)

zuk zuhaiza said...

hehe. rase mcm first time je komen kat sini.

err.. tu jelah nak komen. haha.

#btw, ade ala2 korealah. tapi versi mate bulat huehue

Elyzatul Nastaysah said...

comel gak.t nk try la ;)

blogyhouse said...

pheewitttt~..memang comel...tolong mekapkan bole...hehehehe

hazanis said...

auwww.....seyeesss chumel...:)

(^-^) ieYoe (^-^) said...

elianto ade jual lip tint rasenyer~~

Cik mama said...

uiittt tomeiinya.. klu bibir yg da 2 tone leh ker buat cam tu.. hehhehe

Wm FaryantiE said...

okies..tibe2 rasa nak bibir comels yang cmnie..thanks akak ;)

mia said...

huwa kretip sgt, nnti bule try :)

Sufinah Yussof (SY) said...

baik punya. mesti try ni.

CikFi said...

anda telah ditag cik zoey... hehe

Mizz ErMa said...

cantiknye..siyes, cik zoey da macam gadis korea dah tau..hehehe

Teacher Koko said...

tediaaa suka betoi tgk bibir dia...dah mcm korean dah tu...keke

zOeY zAu YaH said...

cik eka: saya tak pakai lip tint pun..saya guna apa yg ada ja tp buat effect cam lip tint..try la tgk video ok =)

zOeY zAu YaH said...

maz: btl tu..thanks =)

zOeY zAu YaH said...

klip: sygnya x leh tgk...lip tint tu sama je fugsinya cam lipstick tp cara pakai lain skit n effect lain skit.saya guna apa yg ada ja untuk buat effect cam lip tint..kalau nk bli tu jenuh lah sbb mhl gak lip tint tu.

zOeY zAu YaH said...

magic: hehe thanks..

zOeY zAu YaH said...

pelangi: alah saya ska main2 haha..eyeliner maybelline gel liner..hihi..

zOeY zAu YaH said...

nabila: bli lip tint? tak bli pun tkpe..buat je cam csara saya buat tu..guna brg sedia ada =)

zOeY zAu YaH said...

juliet: try2..

zOeY zAu YaH said...

zuk: thanks =)

zOeY zAu YaH said...

ely: try2..

zOeY zAu YaH said...

blogy: meh la kulim hehe..

zOeY zAu YaH said...

hazanis: thanks..trylah..

zOeY zAu YaH said...

ieyoe: tah ler tp mls nk bli2..guna je apa yg ada tp ubahsuai skit asalkan effect sama hihi..

zOeY zAu YaH said...

cik mama: insyaallah blh je =)

zOeY zAu YaH said...

wm: welcome =)

zOeY zAu YaH said...

mia: trylah..hihi..

zOeY zAu YaH said...

sy: ok sila try haha..

zOeY zAu YaH said...

cikfi: thanks..nnti saya check..

zOeY zAu YaH said...

mizz: hahah perasanlah saya kang..

zOeY zAu YaH said...

teacher: ala tak pun..biasa2 kot? korea lg comel haha..

HaFizaH aYu said...

zoey gna eyeliner ape erkk..nice sgt2 ok,auwww effect bnyi nk jgak

Zana Adieyza said...

cantiknya bibir.. bibir akk ni pulak selalu kering..

Mya said...

bestnya tutorial ni! simple yet gojes! nak try malam ni huu =p

zOeY zAu YaH said...

hafizah: maybelline gel eyeliner.

zOeY zAu YaH said...

zana: takpe kak leh pakai lip balm hehe..

zOeY zAu YaH said...

mya: try2..hehe

iyka syafika said...

teringin la nk tengok makeup collection zzy..boleh x?

..safwani.. said...

akak zzy yg hottt, sy dah try.. auwwwmm <3 . hiii ;D

chibie said...

akak,ktne nk dptkan lip tint tu ye? mcm kt guardian ade tak?

Wawa Tasliman said...

cantikkk... :)

zOeY zAu YaH said...

iyka: insyaallah =)

zOeY zAu YaH said...

safwani: hehe..tq

zOeY zAu YaH said...

chiboe: saya tak pakai lip tint lah =.=" try tgk video tu then akn tau saya buat camne..hasilnya mcm lip tint.

zOeY zAu YaH said...

wawa: thanks =)

nadiatun liyana said...

ala.. sayang nye.. tak boleh tgok video.. on9 dkat ofiss.. buat la tutor bergambar ke... semua org bleh tgok :)

zOeY zAu YaH said...

nadiatun: minta maaf lah sbb saya buat video pun sbb blog dah limit untuk upload gambar.

AenuMiza said...

cute ye

NinaAz said...

Cute jea zoey niii